T.C. Pasaport Türleri ve Pasaport Başvurusu
-
Merhaba,
Öğrenci pasaportu alacağım, defter bedelini birkaç gün önce yatırdım. Yarın gitmeyi planliyordum nüfus müdürlüğüne fakat gidemeyecek gibiyim, sorum şu: defter bedelinin bir süresi var mıdır? Yani vergiyi ödedikten sonra pasaport basvurusunu ne zaman yapacağımın bir önemi var mı, bilen var mıdır? -
merhaba memurların aldığı yeşilpasaport gc başvurusu için sorun teşkil etmiyor sanırım?öyle biliyorum ama emin olmak için sormak istedim
-
@Sonay-Doğan-Şimşek, içinde söyledi: T.C. Pasaport Türleri ve Pasaport Başvurusu
merhaba memurların aldığı yeşilpasaport gc başvurusu için sorun teşkil etmiyor sanırım?öyle biliyorum ama emin olmak için sormak istedim
Pasaport türü önemli değil. Başvuru sırasında geçerli (süresi dolmamış) olması yeterli.
-
@kaanvercetti dostum selam, ben de Mersindeyim. En yakın kaç gün sonrasına randevu alabilirim acaba bir bilgin var mı? Yakında ben de çıkartacam pasaportu
-
@knnrn tşk ederim
-
@Joey, içinde söyledi: T.C. Pasaport Türleri ve Pasaport Başvurusu
@kaanvercetti dostum selam, ben de Mersindeyim. En yakın kaç gün sonrasına randevu alabilirim acaba bir bilgin var mı? Yakında ben de çıkartacam pasaportu
https://randevu.nvi.gov.tr/ şu siteden uygun günleri kontrol edebiliyosun hocam orada gözüküyor.
-
@meryemg, içinde söyledi: T.C. Pasaport Türleri ve Pasaport Başvurusu
Merhaba,
Öğrenci pasaportu alacağım, defter bedelini birkaç gün önce yatırdım. Yarın gitmeyi planliyordum nüfus müdürlüğüne fakat gidemeyecek gibiyim, sorum şu: defter bedelinin bir süresi var mıdır? Yani vergiyi ödedikten sonra pasaport basvurusunu ne zaman yapacağımın bir önemi var mı, bilen var mıdır?sanırım yıl sonuna kadar bu bedel korunuyor. yine de nüfus müdürlüklerine sormakta fayda var.
-
Merhabalar, Bugün öğrenmiş bulundum. Bazen kısa süre kala fikir değiştirdiniz ve Pasaportun geliş süreci tedirginlik yaratıyorsa bu sizin için mükemmel bir haber.
E devletten pasaportunuz elinize geçmeden Bütün bilgileri kısacası gerekli bilgileri öğrene biliyorsunuz. Vereceğim e devlet adresin den bütün bilgilerinizin tarihleri aylarını bilgilerini göre bilirsiniz. Yardımcı olduysam ne mutlu bana.
https://www.turkiye.gov.tr/nvi-kimlik-pasaport-surucu-belge-sorgu -
Bu ileti silindi! -
@ayvalik10 Sitenizde yeniyim. Ben bulamadım doğru yere bakmamış ola bilirim. Benim gibi bulamayan birisine destek olması amacıyla öğrenir öğrenmez burada paylaşmak istedim.
-
@Rai-Rai, içinde söyledi: T.C. Pasaport Türleri ve Pasaport Başvurusu
@ayvalik10 Sitenizde yeniyim. Ben bulamadım doğru yere bakmamış ola bilirim. Benim gibi bulamayan birisine destek olması amacıyla öğrenir öğrenmez burada paylaşmak istedim.
bilgi paylasimi icin tesekkurler :)
-
@Chandler Neden değiştirmek istiyorsunuz?
-
18 yaşından küçüklere 5 yaş sınırı ile veriliyor ancak 18 üstü olanlara 25 yaşına kadar veriliyor. 22 yaşında yine öğrenci belgesi götürülüp 25 yaşına kadar alınabilir ama tabi en iyisi 18ini geçtiğin gibi başvurmak. 25 yaşına kadar 7 yıllık bir pasaport almış olursunuz
-
@Can-Von-Klaus, içinde söyledi: T.C. Pasaport Türleri ve Pasaport Başvurusu
18 yaşından küçüklere 5 yaş sınırı ile veriliyor ancak 18 üstü olanlara 25 yaşına kadar veriliyor. 22 yaşında yine öğrenci belgesi götürülüp 25 yaşına kadar alınabilir ama tabi en iyisi 18ini geçtiğin gibi başvurmak. 25 yaşına kadar 7 yıllık bir pasaport almış olursunuz
elinize saglik. Bilgi paylasimi icin tesekkurler.
-
Merhabalar. 5 yıllık J1 vizesi aldım ve Ağustos ayında giriş yapmayı planlıyorum. Fakat vizemin basılı olduğu pasaportum 2022 Ocak ayında bitiyor. Girişte herhangi bir sorun yaşar mıyım? Normalde vize süresinden daha kısa pasaportun sorun yaratmadığını biliyorum ama benim durumumda biraz fazla kısa zaman kalmış oluyor. ABD içinde pasaport yenilemesi yapılabilir mi ya da daha gitmeden ikinci bir pasaport mu almalıyım? İlk seçenekte endişem: çok kısa süre kaldığı için girişte sorun yaşanması. Girmeden yeni pasaport alırsam da vizenin olduğu pasaportumun hiç giriş yapmadan iptal edilmiş olması sorun yaratır diye endişelendim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler. @crazycells @knnrn
-
@benny bence yeni pasaport alarak gidin kafanız rahat olsun.
Vizenin eski pasaportta olması hiçbir sorun çıkarmıyor, sadece 2 pasaport taşıyorsunuz yanınızda. -
@VolkanU Teşekkür ederim. Ama vizemin basılı olduğu pasaportun bir kere bile kullanılmadan iptal edilmesi ikisini de taşısam bile sorun yaratmaz mı?
-
@benny Geçerli pasaportla giriş yapacağınız için sorun yaşamazsınız. ABD'deki Türk konsolosluklarından yeni pasaport alabilirsiniz.
-
-
@VolkanU Konsolosluktan randevu alıp giderseniz başvuru işlemi çok kolay. Birkaç hafta içinde yeni pasaport geliyor, gidip teslim alıyorsunuz. Postayla gönderme hizmeti veriyorlar mı bilmiyorum. Ücretler de Türkiye'dekine göre daha düşük.
https://www.konsolosluk.gov.tr/Procedure/ShowProcedureDetail/?procedureId=4&procedureDetailId=5021
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum