Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(L) Şirket İçi Transfer Vizesi


  • @taylan (L) Şirket İçi Transfer Vizesi içinde söyledi:

    Merhaba, Türkiye'de kendime ait şirketimin,
    Amerika'da şubesini açarak
    (L) vizesi alabilirmiyim? Teşekkürler

    evet, alabilirsiniz. L1A kategorisinde basvuru yapmaniz lazim; transfer eden yonetici ve idareciler icin olani...


  • @crazycells
    Peki Türkiyedeki şirketin Kuruluş süresi etkiliyormu ? Yani 5 yıllık şirket olması lazım / 20 yıllık şirket olması lazım gibi ?

    Ayrıca Amerikada açılacak şube için birtakım Kıstaslar varmı E2 deki gibi ? 100.000$ lık yatırım vs.


  • @crazycells
    Türkiyedeki şirketin bir Şubesini Amerikaya açarak Kendimizi oraya L vizesi ile aldırabiliyormuyuz?
    Bu konuda bir gelişme var mı acaba ?


  • @smesut (L) Şirket İçi Transfer Vizesi içinde söyledi:

    @crazycells
    Türkiyedeki şirketin bir Şubesini Amerikaya açarak Kendimizi oraya L vizesi ile aldırabiliyormuyuz?
    Bu konuda bir gelişme var mı acaba ?

    ABD disindaki bir sirket ABD'de bir subesini acarak o subesine gonderilecek yonetici ve idareciler icin L1 vizesi basvurusu yapabilir. Fakat ayni durumdaki bir kisi subeyi ABD'de acarak ve E2 vizesini kullanarak da ABD'ye gidebilir. Bu durumda L1 genelde E1-E2 anlasmasi listesinde olmayan Cin, Hindistan gibi ulkeler tarafindan tercih ediliyor. L1 alacak durumda da, subeyi nereye acacaginizi gostermeniz gerekiyor (subeyi acacak gerekli alanin guven altinda alinmis olmasi lazim), ayrica yoneticilik ya da idarecilik yapacak kisilerin basvurudan onceki 3 yil sure icerisinde en az 1 yil devamli olarak sirkette yoneticilik yapmasi lazim, bir de subeyi actiktan sonra 1 yil icerisinde isinizin bu yoneticilik pozisyonlarinin masraflarini karsilayabiliyor olmasi lazim. Yani spesifik bir rakam belirtilmiyor ama isin kendi kendini cevirecek kadar parasi olmasi lazim kasada.

    Suradan da E2 ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/300/e2-vize-ornekleri-yatirim-miktarlari-ve-sirket-tipleri


  • Bu ileti silindi!

  • @freeworld ellerinize sağlık on numara video olmuş.


  • @freeworld video kaldırılmış gözüküyor


  • Merhaba Arkadaşlar,
    L1 vizesi ile ilgili daha önce deneyim yapmış veya bilgisi olan arkadaşlarımızdan L1 başvuru yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar, vizeyi almak için öneriler konusunda bilgisi olan arkadaşlarımız varsa, bilgilendirme yapabilirse sevinirim.
    Saygılarımla.


  • Arkadaşlar L vizesi için tr deki şirketin son 3 senedir faal olması gerekir diye bir Bilgi aldım ne derece doğru bu? Benim düşündüğüm burda bir şirket kurup 1 sene burda görev almak ve 1 sene sonunda ABD şubesi açıp L vizesine başvurmak ; amaç green card olduğu içim E vizesi şu anda gündemde yok; Loto’nun çıkması çok düşük bir ihtimal olduğundan farklı alternatifleri düşünmek gerek..
    son 3 senedir faal olması gerekli ise şu nasıl olur; tr de 1 senedir kurulu olan şirket ABD de var olan bir şirkete ortak olsa yada ABD deki şirket tr deki şirkete ortak olsa L vizesi yolu açılırmı?
    Yani ABD de uzun zamandır var olan bir şirketle ortaklık yada proje ortaklığı gibi bir durumda nasıl olur


  • @annecik Evet bende bunu merak ediyorum varmı bilgilendirebilecek biri? @crazycells L-1 vizesiyle gelmek istediğim şirket daha 2 yıllık hem tr de hemde abd de.


  • @tarik Evet lütfen.

  • ⭐⭐⭐

    @annecik (L) Şirket İçi Transfer Vizesi içinde söyledi:

    Arkadaşlar L vizesi için tr deki şirketin son 3 senedir faal olması gerekir diye bir Bilgi aldım ne derece doğru bu? Benim düşündüğüm burda bir şirket kurup 1 sene burda görev almak ve 1 sene sonunda ABD şubesi açıp L vizesine başvurmak ; amaç green card olduğu içim E vizesi şu anda gündemde yok; Loto’nun çıkması çok düşük bir ihtimal olduğundan farklı alternatifleri düşünmek gerek..
    son 3 senedir faal olması gerekli ise şu nasıl olur; tr de 1 senedir kurulu olan şirket ABD de var olan bir şirkete ortak olsa yada ABD deki şirket tr deki şirkete ortak olsa L vizesi yolu açılırmı?
    Yani ABD de uzun zamandır var olan bir şirketle ortaklık yada proje ortaklığı gibi bir durumda nasıl olur

    L1 vizesi için şirketin son 3 senedir faal olması gerektiğine dair USCIS bir gereksinim bildirmiyor. Fakat istenilen, L1 vizesi ile gelecek kişinin son 3 senenin en az 1 senesi ABD dışı ofisinde yönetici veya uzman olarak görev almış olması.

    İki türlü işliyor; kişi yönetici veya uzman olarak ABD’de varolan şubeye gereksinim ihtiyacı ile geliyor olacak veya kişi ABD’de yeni bir ofis kurmak için geliyor olacak. İlk seçenekte ilk vize maksimum 3 senelik veriliyor ve sonrasında L1A için 7 sene, L1B için maksimum 5 seneye kadar uzatılabiliyor. İkinci seçenekte ise, ilk vize 1 sene veriliyor ve 7 seneye kadar +2 sene olacak şekilde uzatılabiliyor.

    Sorunuza cevap olarak bu açıklamalara göre eğer Türkiye’de en az 1 sene çalışan bir şirkette siz yönetici olarak görev alırsanız ve bu şirket ABD’de yeni bir ofis kurmak için sizi göndermek isterse, bu L1-A ile mümkün görünüyor.
    Elbette daha duruma göre kesin bilgiler için uzman bir avukata danışmak gerekir.


  • Teşekkürler 🙏🏻 @FreeWoRLD


  • @Crazycells ABD'de 2 fabrikası olan uluslararası bir şirkette 10 yıldır çalışıyorum. Birgün olurda ABD'de çalıştığım pozisyonda yer açılırsa L vizesi alabiliyor muyum? 1 yıl aralıksız yurtdışında çalışma olayı nedir?

  • ⭐⭐⭐

    @Majezik Türkiye şubesinde çalışıyorsanız ve ABD tarafına transfer olursanız, evet L1 vizesi için uygunsunuz.

    Son 3 senenin en az 1 yılını Türkiye’de aynı şirkette çalışmış olmanız gerekiyor.


  • @FreeWoRLD Teşekkür ederim bilgilendirdiğin için. Bir kaç soru daha sorabilir miyim?

    1-) Şirket acil olarak çağırdığında hangi vizeye başvurmak mantıklı?
    2-) H ile L vizesindeki en önemli fark nedir?

  • ⭐⭐⭐

    @Majezik, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi

    @FreeWoRLD Teşekkür ederim bilgilendirdiğin için. Bir kaç soru daha sorabilir miyim?

    1-) Şirket acil olarak çağırdığında hangi vizeye başvurmak mantıklı?
    2-) H ile L vizesindeki en önemli fark nedir?

    Büyük şirketler genellikle L1 için blanket onayını almaktalar. Blanket onayı şirkete verildiği zaman (USCIS tarafından), çalışanı bir veya iki hafta içerisinde ABD tarafına getirebiliyorlar. Ben 2 hafta içinde ABD’ye gelmiştim L1 ile.
    Elbette konsolosluktaki randevu durumuna göre uzayabilir.

    H1 vizeleri hakkında çok bilgi sahibi değilim. Konuyu incelemenizi tavsiye ederim

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/103/h1b-çalışma-vizesi


  • @FreeWoRLD hatta L1'den GC'ye giden yol daha garanti gibi.


  • Arkadaşlar selam, foruma az önce üye oldum ve değerli bilgilerinize ihtiyacım var.

    Benim durumum karmaşık gözükmesine rağmen aslında oldukça basit bence. Ancak hangi çalışma vizesinin bana uygun olduğunu hala anlayamadım. Aşağıda durumumu özetleyeceğim özellikle @crazycells ve @FreeWoRLD yorumlarınızı paylaşabilirseniz çok sevinirim:

    2016 yılının Nisan ayında İsrail merkezli bir firmanın Türkiye ofisinde tek başıma Country Manager ünvanı ile işe başladım. Bu süreçte Türkiye’de de San ve Tic A.Ş olarak şirketi kurduk ve Türkiye’ de ithalat ve satış faaliyetlerine başladık.

    Anormal döviz kuru nedeniyle, Türkiye’ de ürün satamamaya başladık ve 2018 Nisan ayında merkez Türkiye’ deki şirketini kapatma kararı aldı ve bana da tazminatımı vererek ve işten çıkardı. Ben sonrasında şu anki iş yerimde Business Development Manager olarak çalışmaya başladım ve halen devam etmekteyim. Titlelarım manager olarak geçmesine rağmen önceki pozisyonumda da altıma kimse çalışmıyordu şimdiki pozisyonumda da altımda kimse çalışmıyor.

    İsrail merkezli olan eski çalıştığım firma geçen yıl bu zamanlar Amerika NC’ da bir fabrika satın aldı ve ___ USA olarak faaliyete başladı. İşin başına da benim eski yöneticim olan kişi CEO unvanıyla geçirildi. Sanırım iş ahlakı ve alışkanlıklar gereği fabrikada çalışan 30 kişiden 27 kişiyi yeni elemanlar ile değiştirmiş. Şimdi bu kişi beni Amerika fabrikada Logistics manager pozisyonunda istihdam etmek istiyor. Ailem ile gitmek istiyorum. Biraz araştırdım, yöneticilik durumundan L1 vize bana uygun gibi geldi ancak önceki pozisyonumdan 2018 Nisan ayında ayrıldığım için bahsi geçen son 3 yıldaki 365 günü doldurmamış oluyorum. L1 için bu olmazsa olmaz mıdır yoksa hala şansım var mı?

    Bir yandan EB-3 vizesi de mantıklı geliyor. Amerika’ daki yöneticim, kendisinin vakti olmadığı için benim araştırmamı istedi. Google aramalarında ilk karşımıza çıkan Amerika merkezli 2-3 avukatlık firmasıyla irtibata geçmeye çalıştım biri döndü çok tatmin etmeyen bilgiler verdi ve durumumun umutsuz olduğunu söyledi. Diğeri danışmanlık ücreti istedi diğeri de henüz dönmedi bile.

    Benim sürecim çok uzarsa ilgili pozisyonu başkalarıyla doldurmalarından da çekindiğim için en hızlı yolu seçmek istiyorum

    4 yıllık İstanbul üniversitesi edebiyat mezunu olduğum için HB vizelerin de uygun gelmeyeceğini düşünüyorum. Bu arada çok uluslu, dünya çapında oldukça iyi bilinen bir lojistik firmasında da 2006-2015 yılları arasında çalıştım.

    Şu anda Amerika’ da, ailem ile taşınma masrafları dahil her şeyi karşılayacak bir iş veren bana iş teklif ediyor ancak ben nasıl gidebileceğimi bilmiyorum. Bilen ya da benzer şartları tecrübe etmiş arkadaşlar bana yol gösterebilirse çok memnun olurum

    Şimdiden teşekkürler


  • @xiphoid, içinde söyledi: (L) Şirket İçi Transfer Vizesi

    L1 için bu olmazsa olmaz mıdır yoksa hala şansım var mı?

    Ben bu konuyu sayin @FreeWoRLD 'a paslayayim 🙂 kendisi bu ayrintilari cok daha iyi biliyor. Ama direkt EB-3'u denemektense L1 ve sonrasinda EB-3 bence de daha saglam bir plan gibi gorunuyor.


Benzer Başlıklar

  • Sanatçı Vizesi Sponsorluğu

    Çalışma Vizeleri (H, L ve diğer işçi vizeleri)
    4
    0 Oy
    4 İleti
    231 Bakış
    Burcu DurmazB
    Çok teşekkürler . Evet sanatçı vizesi de kendi içinde ayrılıyor. Ben üstün yetenek değilim tabi ne yazak ki. Verdiğiniz link ile ilgili olarak hemen bakıyorum cevaplarınız için teşekkürler.
  • Amerika'da Çalışma Vizesi

    Taşındı Çalışma Vizeleri (H, L ve diğer işçi vizeleri)
    76
    0 Oy
    76 İleti
    6k Bakış
    Mrvezkan00M
    @orhanozbekk teşekkür ederimmm
  • 0 Oy
    1 İleti
    2k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    (I) BASIN MENSUBU ve GAZETECİLER Basın mensubu (I) vizesine hak kazanmak için başvuru sahiplerinin, basın mensubu vizesi için uygun niteliklere sahip olduklarını kanıtlamaları gerekmektedir. Basın mensubu vizeleri medya, radyo, film veya yayıncılık sektörlerinin üyeleri de dahil olmak üzere etkinlikleri söz konusu yabancı medyanın işleyişi için temel bir önem taşıyan muhabir, film ekipleri, editörler ve benzeri meslekler gibi, mesleklerini yapmak için Birleşik Devletler’e gelen "yabancı medya temsilcilerine" yöneliktir. Başvuru sahibinin, merkezi yabancı bir ülkede bulunan bir medya kuruluşunun nitelikli faaliyetlerinde çalışıyor olması gerekmektedir. Basın mensubu vizesine hak kazanmak için, faaliyetin bilgi sağlamak için vazgeçilmez olması gerekir ve genellikle haber toplama veya güncel olaylarla ilgili muhabirlik yapma süreciyle ilişkilidir. Spor etkinlikleriyle ilgili haber yapmakta genellikle basın mensubu vizesi için uygundur. Diğer örnekler arasında medyayla ilgili aşağıdaki faaliyetler dahildir, ancak örnekler bunlarla sınırlı değildir: Bir haber olayını veya belgeseli filme alan yabancı bir enformasyon medyasının asli çalışanları. Film prodüksiyonu veya yayınlanması ile uğraşan medya üyeleri, sadece filme alınan materyalin bilgi veya haber yayma amacıyla kullanılması halinde medya vizesi almaya hak kazanacaktır. İlaveten, finansmanın temel kaynağı ve dağıtımı Birleşik Devletler dışında olmalıdır. Sözleşmeli çalışan gazeteciler: Temelde ticari eğlence veya reklam amacı taşımayan bilgi veya haber yayma amacıyla bir enformasyon veya kültürel medya kuruluşu tarafından yurtdışında kullanılacak bir ürün üzerinde sözleşmeli çalışması halinde, profesyonel bir gazetecilik kuruluşu tarafından düzenlenmiş bir kimlik taşıyan görevli. Bağımsız prodüksiyon şirketlerinin, profesyonel bir gazetecilik kuruluşunca düzenlenmiş kimlik taşıyan çalışanları. Gazetecinin, sadece yabancı hedef kitleye ABD’deki olaylar konusunda haber yapmak için ABD’ye gidiyor olması halinde bir ABD haber ağının, gazetesinin veya benzer medya kuruluşunun, denizaşırı şubesinde veya bağlı kuruluşunda çalışan yabancı görevlisi olması. Tamamen veya kısmen yabancı bir devlet tarafından kontrol edilen, işletilen veya finanse edilen ziyaretçi bürolarının ağırlıklı olarak o ülkeyle ilgili ziyaret amacı bilgilerinin yayımlanması işiyle uğraşan denetim görevlileri.
  • (D) Mürettebat Vizesi

    Çalışma Vizeleri (H, L ve diğer işçi vizeleri) d vizesi c1 vizesi
    8
    0 Oy
    8 İleti
    3k Bakış
    W
    Merhabalar, Uzun süredir görüştüğüm bi firma sayesinde işe alım sürecine başlamak üzere gibiyim. Bu süreçte firmadan çok bilgi alamıyorum bu yüzden buraya yazmak istedim. 3 aylık uzun bi cruise gemisinde işe başlamak üzereyim. Geminin rotası Türkiye’den başlayarak bir çok çeşitli ülkeden geçerek amerikaya gidicek. Gemi içerisinde karaya ayak basmasak bile D vizesine sahip olmak zorunda mıyız?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum