Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba ben J-1 statusu ile 2020 Ocak ayinda ABD’ye geldim. Sevgilim green card sahibi ve bir evlilik planimiz var bu sebeple vizemde bulunan 2 yil kurali icin 1 ay once Waiver basvurusu yaptim hala bekliyorum. Bu donem icinde evlenecegiz ve hemen Adjusment of status basvurusu yapmak istiyorum fakat henuz Waiver’im gelmedi sorun su ki Adjusment of status icin Waiver kagidina ihtiyacim var mi? Yoksa henuz gelmemis olsa bile Aos surecimi baslatabilir miyim?
    Mulakat sirasinda da waiver kagidim gelmis olur ve gotururum.

  • Muslu Law Firm

    @Buse-Aktaş, içinde söyledi: Adjusment of status ve Waiver iliskisi

    Merhaba ben J-1 statusu ile 2020 Ocak ayinda ABD’ye geldim. Sevgilim green card sahibi ve bir evlilik planimiz var bu sebeple vizemde bulunan 2 yil kurali icin 1 ay once Waiver basvurusu yaptim hala bekliyorum. Bu donem icinde evlenecegiz ve hemen Adjusment of status basvurusu yapmak istiyorum fakat henuz Waiver’im gelmedi sorun su ki Adjusment of status icin Waiver kagidina ihtiyacim var mi? Yoksa henuz gelmemis olsa bile Aos surecimi baslatabilir miyim?
    Mulakat sirasinda da waiver kagidim gelmis olur ve gotururum.

    Sayın @Buse-Aktaş
    ABD vatandaşı değil ama yeşil kartlı ile evleneceğiniz için öncelikle vize bültenini takip edip vize numarası var ise adjustment of status başvurusunu yapabilirsiniz (F2A kategorisi). Vize bülteni linkine buradan bakabilirsiniz https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2021/visa-bulletin-for-october-2020.html . Ekim ayı için F2A başvurusu yapmak mümkündür. Bu durum her ay değişebilir. Eğer J-1 olup 2 yıllık ülkenize dönüş kuralına tabii iseniz, ideali waiver kâğıdını alıp başvurmaktır. Ancak her J-1 2 yıl ülkesine dönüş kuralına bağlı değildir. Bazı durumlarda başvuru prosedurune başladığınız ve ilk olumlu yanıtı aldığınız kâğıdı ile adjustment of statuste başarılı sonuç almanız mümkün olabilir, waiverinizin daha sonra tam olarak onaylanması koşulu ile. Detaylı durumunuza bakmadan daha fazlasını söylemek mümkün değildir.
    Teşekkürler.


  • @Claudia-J-Muslu cok tesekkur ederim vakit ayirip cevaadiginiz icin. Vakit daraldikca panik oluyorum o sebeple bir an once statumu kaybetmeden basvuru yapmak istiyorum. J-1 vizem 2 yil kuralina tabi ama hali hazirda Waiver’im DOS’te isleme alindi ilk olumlu cevabi alip basvururabilirim . AOS basvurumda ki gonderecegim pakete ilk Waiver ile ilgili olumu cevap kagidimi eklesem ve Waiver surecim tamamlaninca gondersem yanlis yapmis olmayacagim anladigim kadariyla.

  • Muslu Law Firm

    @Buse-Aktaş, içinde söyledi: Adjusment of status ve Waiver iliskisi

    @Claudia-J-Muslu cok tesekkur ederim vakit ayirip cevaadiginiz icin. Vakit daraldikca panik oluyorum o sebeple bir an once statumu kaybetmeden basvuru yapmak istiyorum. J-1 vizem 2 yil kuralina tabi ama hali hazirda Waiver’im DOS’te isleme alindi ilk olumlu cevabi alip basvururabilirim . AOS basvurumda ki gonderecegim pakete ilk Waiver ile ilgili olumu cevap kagidimi eklesem ve Waiver surecim tamamlaninca gondersem yanlis yapmis olmayacagim anladigim kadariyla.

    Sayın @Buse-Aktaş
    Eğer gerçekten J1 waivere tabii iseniz waiver almadan adjustment of statuse başvurmanızı tavsiye etmem çünkü reddedilir. Ancak örneğin pasaportunuzda J1 2 yıl vize kuralına tabii yazsa da aslında J1 vize 2 yıl kuralına tabii değilseniz, o zaman adjustment of statuse başvurabilirsiniz. Değişik J1 vize türleri olduğu için bazen J1 2 yıl vize kuralına tabii yazsa da pasaportunuzdaki yazı yanlış olabiliyor. Aynı zamanda değişik J1 vize waiverleri da vardir. Bunların bazılarını almak daha kolay ( TC elçiliğinden alınan 2 yıl kuralına tabii değildir yazısı gibi) ve bazılarını almak ise çok daha zordur (J1 hardship waiver).
    Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 4
  • 7
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum