Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Ali-Dmr, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar sevgili forum üyeleri. Doğum günüm olması hasebiyle kendimce bir totem yapıp bugün başvurmak istedim. Formu doldurup ''continue'' seçeneğine tıkladıktan sonra sayfa hata verdi. Sayfayı yenilediğimde ise tekrar captcha kodu çıktı. Şu aşamada aplikasyon numarasının yazdığı ekrana ulaşana kadar tekrar tekrar denemeli miyim? Açıkçası yaptığım her bir denemede arka planda bir çekiliş başvurusu yapıyor olmaktan endişe ediyorum.

    success - confirmation number sayfasını gorene kadar başvurmaya devam etmelisiniz.


  • @Senay-VATANSEVER, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Merhabalar
    dv 2022 formunda kafama takılan bir kısmı sormak istiyorum.
    ben bulgaristan doğumluyum ve 30 yıldır türkiyede ikamet etmekteyim. dv 2022 formunda bulunan 6. maddede yer alan Country of eligibility for the DV program kısmını evet veya hayır seçeneklerinden hangisini seçmeliyim. Türkiye üzerinden başvuru yapmak istiyorum

    Bulgaristan çekilişe katılmaya uygun bir ülkedir. Evet seçeneğini olduğu gibi bırakmalısınız, Türkiye üzerinden ya da Bulgaristan üzerinden başvuru yapmanız şansınızı etkilemeyecek doğduğunuz yer Bulgaristan olduğu için oranın kotasından çekilişe dahil olacaksınız fakat orada mülakata gireceksiniz diye bir zprunluluk yok merak etmeyin eğer kazanırsanız.


  • @Enes-Aslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    passaport yenilemeye gittiğimde beyaz üstlü fotoğraf olduğundan siyah üstlü bir fotoğraf çekildim ayak üstü daha uygun olacağını söylediler. passaport için çekildiğim fotoğraf ile başvuru yapsam acaba sıkıntı yaşarmıyım ? buraya da ekleyebilirim görmeniz açısından.

    Pasaport için çekilen fotoğraf greencard çekilişine katılmaya uygun bir fotoğraf değildir, en başta pasaport için çekilen fotoğraf-çözünürlüğü dikdörtgen şeklinde, greencard'a başvururken istenilen şekil karedir. Yani tüm kenarları eşit ölçüde olmalıdır (600x600). Fotoğrafın düzenlenmemiş, el sürülmemiş halini alabilirseniz fotoğrafı kendiniz çekilişe uygun hale getirebilirsiniz, yapamazsanız forumdakiler yardımcı olmaya çalışır.
    -Fotoğrafı dijital olarak teslim aldığınızdan emin olun, mail üzerinden kendinize göndertebilrisiniz.


  • @panigale1299s teşekkür ederim


  • @kaanvercetti cevap için teşekkür ederim. Yalnız ben yinede Türkiye kontenjanından başvurmak istiyorum çünkü Bulgaristan’da Doğum ismim farklı Bulgaristan pasaportumdaki ismim farklı. Forumu Türkiye bilgilerimle dolduruyorum yinede yes olarakmı işaretlemeliyim


  • Sayın @ALP-TURK ve @kaanvercetti cevaplarınız için çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi tekrar deneyince oldu. Bu yıl ikinci kez deniyorum şansımı, herkese bol şans.
    @haymatlos_ Sağ ol abi teşekkür ederim iyi dileklerin için. Haziran ayında sonuç hüsran olunca ''2022 yi biz kazanacağız!'' demiştim, umarım söylediğim kadar kolay olur 😂


  • @Senay-VATANSEVER, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @kaanvercetti cevap için teşekkür ederim. Yalnız ben yinede Türkiye kontenjanından başvurmak istiyorum çünkü Bulgaristan’da Doğum ismim farklı Bulgaristan pasaportumdaki ismim farklı. Forumu Türkiye bilgilerimle dolduruyorum yinede yes olarakmı işaretlemeliyim

    Evet, her türlü Türkiye de Bulgaristan da uygun ülkedir çekiliş için. Yes olarak seçmelisiniz. Fakat yine de "Country where were you born" sorusunda seçeneklerden Bulgaria seçeneğini seçmelisiniz. Doğduğunuz yer nerede yaşadığınız ile alakalı değildir, yalan beyanda bulunursanız kazansanız bile mülakatta reddedilme ihtimaliniz yüksek.
    Tereddütünüz varsa yine de %100 emin olmak için Türkçe talimatları bulunan 2022 çekilişine ait şu siteyi inceleyebilirsiniz, ABD'nin kendi sitesidir.

    1. DV PROGRAMINA KATILIM İÇİN UYGUN OLDUĞUNUZ ÜLKE – Programa
      katılım için uygunluk ülkeniz normal şartlarda doğduğunuz ülke olacaktır. Katılım için uygun
      olduğunuz ülke yaşadığınız veya, eğer doğduğunuz ülkeden farklıysa, vatandaşı olduğunuz ülke
      ile ilgili değildir

  • @Ali-Dmr, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Sayın @ALP-TURK ve @kaanvercetti cevaplarınız için çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi tekrar deneyince oldu. Bu yıl ikinci kez deniyorum şansımı, herkese bol şans.
    @haymatlos_ Sağ ol abi teşekkür ederim iyi dileklerin için. Haziran ayında sonuç hüsran olunca ''2022 yi biz kazanacağız!'' demiştim, umarım söylediğim kadar kolay olur 😂

    Endişe etmenize gerek yok önceki başvurularınız geçerli olsaydı her türlü success ekranını görürdünüz zaten 🙂 Doğum gününüz kutlu olsun nice senelere umarım size şans getirir.


  • @kaanvercetti zaten o seçeneği nerede doğduğum kısmını Bulgaristan olarak işaretliyorum onda sıkıntı yok , Türkiye’de uzun süredir ikamet ettiğim için ve Türk pasaportum ile Türk ismim ile başvurduğum için no kısmını işaretlemem gerekmiyomu?


  • @Senay-VATANSEVER, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @kaanvercetti zaten o seçeneği nerede doğduğum kısmını Bulgaristan olarak işaretliyorum onda sıkıntı yok , Türkiye’de uzun süredir ikamet ettiğim için ve Türk pasaportum ile Türk ismim ile başvurduğum için no kısmını işaretlemem gerekmiyomu?

    alt metni

    Hayır, öyle bir şey yapmanız gerekmiyor. Tercüme edecek olursam "Uygunluk ülken normal olarak doğduğun ülke ile aynı olacak. Senin ülke uygunluğun nerede yaşadığında İLGİLİ DEĞİLDİR." Eğer uygunluğu uygun olmayan ülkede doğduysan lütfen şu sayfayı kontrol et:

    alt metni
    alt metni

    Yukarıda çekiliş için uygun olan ülkeler var. Bulgaristan da bu çekilişe uygun bir ülke. Türk pasaportunuzun olması veyahut Türkiye'de yaşıyor olmanız bir önem arzetmiyor, Bulgaristan uygun bir ülke olduğu için YES olarak seçeneği işaretlemelisiniz.


  • @kaanvercetti cevap için teşekkür ederim bunu bildiğim için zaten orjinal halini almıştım @ayvalik10 bey bana yardımcı oldu bu seneki totemim de bu şekilde oluştu :))

  • ⭐⭐

    Arkadaşlar hepinize bol şanslar dilerim. Tarih tekerrürden ibaret. Dönüp dolaşıp yine aynı süreçler ile baş başa kaldık. Bu çekiliş bize gösteriyor ki aslında hayatin her alanı bu sekilde kurada ne cikarsa, defterde ne yazarsa gibi bir şey. Biz belki çok küçük müdahaleler yapabiliyoruz. Gerisi deftere ve kuraya bağlı. Yiyecek ekmeğimiz varsa tüm dünya birleşse dahi gitmemize engel olamaz. Yoksa da yine tüm dünya birleşse gitmemiz için yine de olmaz. Bu yüzden biraz ferahlayın. Relax yani.

    Totem değil ama bir hatırlatma diyelim. Başvuru yaptıktan sonra sokak hayvanlarına yemek ısmarlayalım. Bir kedinin veya köpeğin kalbini kazanırsak şansımızı artırabiliriz. Hatta bunu sürekli yapalım. İnsanlara da yardımcı olalım tabi ki. Bunu söylemeye bile gerek duymuyorum. Paylaşım ve yardımlaşma hayat felsefemiz olsun.


  • @hurricane, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @nanis tekrar başvuru yapmayın.Eski foto ile başvuru yapmanız hata olmuş fakat 2.başvuru kesin elenme sebebi olabilir.Bol şans

    Valla az çok araştırdım seçilsem bile mülakatta reddediliyormuş. Muayene ücreti ve vize ücretinin yanması çabası. Umarım çıkmaz ne diyelim birinin hakkına girmeyeyim gereksiz yere

  • ⭐⭐

    @faysal, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Merhaba arkadaşlar yaklaşık 6 yıldır aynı işyerinde çalışıyorum.Olasi bir çekilişi kazanirsam greencardin işyerinden mazeret olarak greencardi gerekce gösterirsem istifa etsem bile tazminat alır mıyım ?

    Yurtdışına yerleşmek haklı fesih nedeni değil. Yani kıdem tazminatı alamazsınız. Hatta istifa eden taraf olarak ihbar şartlarına sizin uymanız gerekir. 6 yıl için 8 hafta ihbar süreniz vardır diye tahmin ediyorum.


  • Merhaba, gerek idphoto4you gerekse usembassy sitesinin explorerdaki uzantısıyla da denedim ama bir türlü kriterlere uygun fotoğrafı elde edemedim, idphoto4you'da çene dahil olunca kafanın üst kısmı dahil olmuyor, kafa dahil olsa çene dahil olmuyor yeşil alana. Internet Explorer'daki uzantıda da "Please reposition photo so that it fills the guidance square. If doing so results in the head being positioned outside of the ovals, then you must select a different photo" uyarısı alıyorum, fotoğrafçıya green card için dedim bugün, hangi boyutlarda tekrardan mail atmasını isteyeyim veya hangi sitelerde fotoğrafıma ayar yapabilirim, yardımcı olabilecek var mı?

  • ⭐⭐⭐

    @trmeto Çektiği ham fotoğraf biraz geniş açıysa direk onu iste. Hiç kesme, biçme, oynama olmadan.


  • @ibrahimasar Trakyalıyım beya


  • Bir aile dostumuza başvuru için yardım edeceğim fakat kendisi lise 2 terk kendine ait dükkanı var kadayıf ve unlu mamüller üzerine üretim yapıyor başvuru uygunluğunu nasıl kontrol edebiliriz


  • @hadi-BE Tamamdir tesekkur ederim.


  • Başvuru yaparken Photo check programlarından geçiyor ama DV lottery sitesinde piksel tutmadı diyor. Anlayan var mı bu işten kendim yapsam piksel ayarını..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum