DV2022 Bekleme Odası
-
@Senay-VATANSEVER, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@kaanvercetti zaten o seçeneği nerede doğduğum kısmını Bulgaristan olarak işaretliyorum onda sıkıntı yok , Türkiye’de uzun süredir ikamet ettiğim için ve Türk pasaportum ile Türk ismim ile başvurduğum için no kısmını işaretlemem gerekmiyomu?
Hayır, öyle bir şey yapmanız gerekmiyor. Tercüme edecek olursam "Uygunluk ülken normal olarak doğduğun ülke ile aynı olacak. Senin ülke uygunluğun nerede yaşadığında İLGİLİ DEĞİLDİR." Eğer uygunluğu uygun olmayan ülkede doğduysan lütfen şu sayfayı kontrol et:
Yukarıda çekiliş için uygun olan ülkeler var. Bulgaristan da bu çekilişe uygun bir ülke. Türk pasaportunuzun olması veyahut Türkiye'de yaşıyor olmanız bir önem arzetmiyor, Bulgaristan uygun bir ülke olduğu için YES olarak seçeneği işaretlemelisiniz.
-
@kaanvercetti cevap için teşekkür ederim bunu bildiğim için zaten orjinal halini almıştım @ayvalik10 bey bana yardımcı oldu bu seneki totemim de bu şekilde oluştu :))
-
Arkadaşlar hepinize bol şanslar dilerim. Tarih tekerrürden ibaret. Dönüp dolaşıp yine aynı süreçler ile baş başa kaldık. Bu çekiliş bize gösteriyor ki aslında hayatin her alanı bu sekilde kurada ne cikarsa, defterde ne yazarsa gibi bir şey. Biz belki çok küçük müdahaleler yapabiliyoruz. Gerisi deftere ve kuraya bağlı. Yiyecek ekmeğimiz varsa tüm dünya birleşse dahi gitmemize engel olamaz. Yoksa da yine tüm dünya birleşse gitmemiz için yine de olmaz. Bu yüzden biraz ferahlayın. Relax yani.
Totem değil ama bir hatırlatma diyelim. Başvuru yaptıktan sonra sokak hayvanlarına yemek ısmarlayalım. Bir kedinin veya köpeğin kalbini kazanırsak şansımızı artırabiliriz. Hatta bunu sürekli yapalım. İnsanlara da yardımcı olalım tabi ki. Bunu söylemeye bile gerek duymuyorum. Paylaşım ve yardımlaşma hayat felsefemiz olsun.
-
@hurricane, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@nanis tekrar başvuru yapmayın.Eski foto ile başvuru yapmanız hata olmuş fakat 2.başvuru kesin elenme sebebi olabilir.Bol şans
Valla az çok araştırdım seçilsem bile mülakatta reddediliyormuş. Muayene ücreti ve vize ücretinin yanması çabası. Umarım çıkmaz ne diyelim birinin hakkına girmeyeyim gereksiz yere
-
@faysal, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 6 yıldır aynı işyerinde çalışıyorum.Olasi bir çekilişi kazanirsam greencardin işyerinden mazeret olarak greencardi gerekce gösterirsem istifa etsem bile tazminat alır mıyım ?
Yurtdışına yerleşmek haklı fesih nedeni değil. Yani kıdem tazminatı alamazsınız. Hatta istifa eden taraf olarak ihbar şartlarına sizin uymanız gerekir. 6 yıl için 8 hafta ihbar süreniz vardır diye tahmin ediyorum.
-
Merhaba, gerek idphoto4you gerekse usembassy sitesinin explorerdaki uzantısıyla da denedim ama bir türlü kriterlere uygun fotoğrafı elde edemedim, idphoto4you'da çene dahil olunca kafanın üst kısmı dahil olmuyor, kafa dahil olsa çene dahil olmuyor yeşil alana. Internet Explorer'daki uzantıda da "Please reposition photo so that it fills the guidance square. If doing so results in the head being positioned outside of the ovals, then you must select a different photo" uyarısı alıyorum, fotoğrafçıya green card için dedim bugün, hangi boyutlarda tekrardan mail atmasını isteyeyim veya hangi sitelerde fotoğrafıma ayar yapabilirim, yardımcı olabilecek var mı?
-
@trmeto Çektiği ham fotoğraf biraz geniş açıysa direk onu iste. Hiç kesme, biçme, oynama olmadan.
-
@ibrahimasar Trakyalıyım beya
-
Bir aile dostumuza başvuru için yardım edeceğim fakat kendisi lise 2 terk kendine ait dükkanı var kadayıf ve unlu mamüller üzerine üretim yapıyor başvuru uygunluğunu nasıl kontrol edebiliriz
-
@hadi-BE Tamamdir tesekkur ederim.
-
Başvuru yaparken Photo check programlarından geçiyor ama DV lottery sitesinde piksel tutmadı diyor. Anlayan var mı bu işten kendim yapsam piksel ayarını..
-
@basakksn https://www.onetonline.org/ buradan kendi mesleğini bulup SVP değerine bakması lazım 7 ve üzeri olmak zorunda aşağıysa malesef başvuru yapmasının hiç bir mantığı yok kazansa dahi vizeyi alamaz.
-
Merhabalar,
Öncelikle foruma yeni üye oldum, paylaşılan tüm bu bilgiler için emeği geçen herkeze teşekkür ederim.Bir sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim.
Öncelikle ben KKTC doğumluyum ve burada ikamet ediyorum ve aynı zamanda benim TC pasaportum var.
Sırası ile DV lottery sırasında doldurmayı düşündüğüm bilgiler şöyle;
City where you were born:Lefkosa
Country where you were born:Cyprus
Country of eligibility for the DV program: Turkey
Mailing Adress: Türkiyedeki ailemizin adresi.
Country where you live Today: TurkeyBilgisi olanlar sizce herhangi bir yanlışlık varmı ?
-
günaydın mayısı bekleyenler
-
600 X 600 pixel ve 300 dpi olarak jpg kayıt ederseniz sorun olmaz
-
@greennkml 4cuye başvurdum.
Bende Trakyalım bea☺️
Trakya'dan pek çıkanı görmedim 🙂 -
@goblis Eyvallah dostumda olurda greencard çıkarsa ihbar sureme ile mulakat süresi çakışmaz mi
-
@greennkml, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@ibrahimasar Trakyalıyım beya
Heeee... iyymiş be ya..
-
@basakksn, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Bir aile dostumuza başvuru için yardım edeceğim fakat kendisi lise 2 terk kendine ait dükkanı var kadayıf ve unlu mamüller üzerine üretim yapıyor başvuru uygunluğunu nasıl kontrol edebiliriz
Deneyim konusu sıkıntılı, konsolos yorumu olumsuz olabilir.
Seçilirse 2022 içinde mülakata girecek. Mülakata kadar diploma şartını tamamlamaması gerekiyor. Eksik dersleri dışardan vererek açık liseden mezun olabilir belki. MEB’e sormakta fayda var.
-
@faysal, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@goblis Eyvallah dostumda olurda greencard çıkarsa ihbar sureme ile mulakat süresi çakışmaz mi
Vizenizi aldıktan sonra ABD’ye ilk giriş için 6 ay süreniz olacak. Kaldı ki ilk giriş için yıllık izin kullanıp bir kaç gün kalıp dönebilirsiniz de.
Yani vize alana kadar bildirim yapmanıza gerek yok hatta yapmasanız daha iyi olabilir. Vize aldıktan sonra ihbar sürenizi başlatmak için hayli zamanınız olacak.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
12
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum