Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sarvavasa, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Merhaba, siteyi yeni farkettim ve üye oldum, bir konuda bilgi almak istiyorum, umarım bunu forumda doğru yere yazıyorumdur.

    Green carda başvurmak istiyorum. 13 yıllık gümrük muhafaza memuruyum. Kazanırsam ABD'de de gümrük memuru olarak çalışmam mümkün mü, vatandaşlıktan sonra mı mümkün, bu konuda bilginiz varsa sevinirim. Eğer olmuyorsa başvurup başkasının hakkını almak istemiyorum.

    Sanirim vatandas olmaniz gerekecek, fakat bu gorevdeki CBP (Custom and Border Protection) birimleri DHS (Department of Homeland Security) denilen Icisleri Bakanligi'na bagli, kendi sitesinden de arastirabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @SEDADES, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Arkadaşlar merhaba, ilk sayfadaki bilgileri girip devam a tıkladığında internet hatası veriyor bir sonraki sayfa.. Şu saatlerde böyle bir sıkınıt yaşayan var mı?

    tekrar deneyin, benzer problemi yasayanlar var.


  • son dakka yaparsanız çıkma ihtimal,i yüksekmiş 😞

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mahmut4434, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Öncelikle merhaba benim bi sorum var neyse ben gc formunu doldururken adres kısmını yetersiz girdiğimi düşünüyorum 2 gündür aklıma takıldı bu sorun herneyse adres kısmına sadece mahallemi ve sokagımı yazdım no yu ve apartmanı yazmayı unuttum daire numarasını falanda yazamadım böyle yolladım sorun olurmu acaba bu lütfen yardım edin

    sorun olmaz, artik adreslerle ilgili bir islem yapilmiyor, tum surec online oluyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cüneyt-tarıkman, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    arkadaşlar green card red alıp sonrasında trustik vize alanlar var mı aramızda ?

    Green Card basvurunuzdan red aldiysaniz ciddi bir nedeni olmali, o durumda turist vizesi almaniz da cok zorlasacaktir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Scorpion, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Arkadaşlar benim birkaç sorum olacaktı. 1 sene önce evlendim. Eşim ve ben hala ikametgah adreslerimizi değiştirmedik. GreenCard başvurusu sırasında ikametgahtaki adresi mi yazmam gerekiyor yoksa şu an yaşadığımız adresi mi ? bide bu durum (olurda GC kazanırsak) DS260 formu doldurma sırasında bir sorun yaratır mı ?

    gercekte yasadiginiz adresleri yazin, bir problem olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Erçin, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @cüneyt-tarıkman biraz önce başvuru yaptım kendim ve eşim için. İzlediğim videolarda kimlikte ilçe yazıyorsa onu yazın diyordu bende o şekilde yazdım. Yanlış mı yaptık acaba. Umarım sorun olmaz.

    problem olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mustf201, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Erçin bende il olarak yazmıştım sorun olur mu bende merak ettim şimdi...

    problem olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sincapiton, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    DV2022 için başvurulduğunda 2021 Mayısta kazananlar açıklanacak. Mülakatlar ise 2022 Eylülde bitecek. Açıkcası evlenip eşimle birlikte gitmek istiyorum. Düşük de olsa bir ihtimal ikimizden birine çıkarsa mülakat tarihini en geç olabilecek bir şekilde DS260 formunu doldurmak istiyoruz.

    1-) diyelim ki birimize çıktı DS260 formu greencard alacak herkes için doldurulduğu için formu doldurmadan önce evlenmemiz gerekir doğru muyum?
    2-) mülakata birlikte girdiğimizden sonra alınan vize 1 yıllık mı 6 aylık mı 6 ay içerisinde 1 kere giriş yapmamız gerekiyordu bu konu hakkında bilgilerim bir miktar karıştı netleştirirseniz sevinirim.
    3-) şayet bir süre daha Türkiyede kalmamız gerekirse daha oraya gitmeden nasıl bir süreç izlenip ne kadar zaman kazanılabilir? (dondurma işlemi veya permit gibi)
    4-) mülakattan sonra evlendiğimiz varsayarsak yani 1 kişi için greencard başvuruldu ve daha sonra evlendik greencardı olmayan kişinin çalışma izinleri olur mu farklı bir vize ile gelirse

    aklımıza bunlar takıldı yardımcı olursanız çok çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim herkese

    1. Eger talihli olursaniz en yakin zamanda evlenip esinizi de surecinize dahil edebilirsiniz.

    2. 6 ay oluyor, ilk girisi vize bitmeden yapmalisiniz.

    3. ABD'ye giris yapip, 2 yil izin alabilirsiniz.

    4. Farkli olmaz, iki kisi de calisma iznine sahip olur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @panigale1299s, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Selamlar, fotoğraf konusunda içim rahat değil. Fotoğrafçıya amerikan vizesi için dediğim halde sonradan kendim kontrol ettiğimde çözünürlüğün 1500x1500 olduğunu gördüm ve 1200x1200'e çektim bir şekilde. Bunu görünce boyutu da kontrol etmek istedim fakat yapamadım. 2'' e 2'' mevzusu. dvprogram sitesinde ki photo tool da çalışmıyor. Nasıl kontrol edilir boyut?

    Fotograf minimum 600 x 600 piksel olmali... Maksimum da 1200 x 1200 ...

    Dolayisiyla elinizdekini kullanabilirsiniz (degistirdiginizi)...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lopsuzaydo, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    son dakka yaparsanız çıkma ihtimal,i yüksekmiş 😞

    herkesin sansi esit.


  • Merhaba iyi akşamlar,

    Geçen yıl ilk başvurumda green card hakkını elde edememiştim.Bu yıl yeniden şansımı bir kez daha denemek istedim ve bir kaç saat önce bu yıl ki çekilişe tekrar başvurumu yaptım.

    Umarım gerçekten çıktığında gitmek isteyen tüm arkadaşlara bende dahil green card çıkar.

    Herkese bol şans dilerim.

    Sevgiler, saygılar.
    Hoşça kalın.🙂🤘🏻


  • Forumu uzun süredir takip ediyordum ve bugün katıldım. Kodlama ve tasarım ile uğraşıyorum. Kendimi farklı alanlarda geliştirmeyi seviyorum. Hedef özgürlüğün ülkesi Amerika'da güzel bir yaşam kurmak. Bu seneki GC çekilişinde tüm kendini oraya ait hisseden arkadaşlara bol şans diliyorum. Umarım talihliler hak eden insanlar olur.


  • Hayırlısı ile 3. başvurumu gerçekleştirdim. Bu sene diğerlerinden farklı olarak fotoğrafı fotoğrafçıda çekindim. bakalım bu sene ne olacak eğer kazanırsam fotoğrafçı abinin yanına gidip ona bi kebap ısmarlayacam 🙂 Bir de ABD şehirlerini birbirleri ile (fiyat, konfor, ev kira, iş, suç vsvs) kıyaslayabileceğimiz siteler var mı ?


  • herkese iyi akşamlar.. bu akşam başvuruyu yapacağım ancak aklıma bir nokta takıldı. adresimizi yazarken türkçe karakter kullanabiliyor muyuz? gene büyük harflerle yazacağız da "HIZIRREİS CAD." mi yoksa "HIZIRREIS CAD." mi mesela?

    bir de ile Antalya yazacağım da ilçeye Muratpaşa mı yoksa Merkez mi yazmalıyız? @crazycells hep size soruyoruz ama hakkınızı helal edin 🙂


  • @travelleth sadece ingilizce karakter kullanacaksiniz, basvuru yaparken turkce karakterleri unutun. us english keyboard kullanin bilgisayarinizda formu doldururken. ilce muratpasa olarak geciyor, bu adresten dogrulayabilirsiniz -> ptt. merkez diye bir ilce yok. kolay gelsin.


  • @muhammed01 ben 3 yıldır aynı fotoğrafçıya gidiyorum. Bu senede çıkmassa seneye sana albüm yapacağım dedi.:) Umarım öyle olmaz


  • @Er-Rayn bence siz fotoğrafçıyı değiştirin 🙂


  • Arkadaşlar bilgilerde güncelleme yapmam gerekiyor. Nereden yapabilirim? Güncelleme yapılacak yerde dv2021 için var dv2022 için bulamadım ben


  • @walterwhite başvuru formunu güncelleme şansınız yok.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum