Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gzdarhn ( J ) Değişim Programı Vizeleri içinde söyledi:

    @crazycells tesekkurler peki baska nasil degistirebilirim vizemi burada devam edebilmek icin(buraya yazdim ama baska bir yerde devam etmem gerekirse beni uyarin lutfen)

    Bu sekilde dusunmemelisiniz, soracaginiz soru "Amerika'da kalmak icin hangi vizeye gecmeliyim?" olmamali, ABD'de ne yapmak istiyorsaniz, bunu belirleyip sonra bu plana uygun vize turunu secmelisiniz.

    Master, doktora vs. yaptiniz mi? Yapmayi dusunuyor musunuz? boyle bir programa basvuru yapabilirsiniz, ya da sizin egitiminize uygun bir is bularak H1B gibi calisma vizelerini deneyebilirsiniz.

    Su bolumde, kategorilere gore vize bilgilerini bulabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/category/71/amerikan-vizeleri


  • Abi merhaba .ben azeriyim .ben j 1 vize ile 18 ay traineship yapicam çalisdigim mesleke uygun .sorum su ki 18 ay bittiyinde h1 b vizesi almak isdiyorum .ama sorun şu ki h1b vizesi verməsələr direkt olarak avukat tutub göçmenlik işlemlərimi hall edə bilirmiyim ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @samir, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Abi merhaba .ben azeriyim .ben j 1 vize ile 18 ay traineship yapicam çalisdigim mesleke uygun .sorum su ki 18 ay bittiyinde h1 b vizesi almak isdiyorum .ama sorun şu ki h1b vizesi verməsələr direkt olarak avukat tutub göçmenlik işlemlərimi hall edə bilirmiyim ?

    H1B icin 2 yil kurali varsa kaldirmaniz gerekiyor, bilginize. Surada da yazdim:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule-j1-vizesinin-2-yil-kuralini-kaldirmak/200

    Hangi kategoride gocmen vize alacaksiniz? Is Sponsorlu mu? Bunun icin oncelikle size sponsor olabilecek bir is bulmalisiniz. Su konuyu incelemenizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1363/employment-based-green-card-is-sponsorluguyla-green-card-almak


  • Abi ben 18 ay amerikada stajerlik yapicam kendi mesleyimə uyğun .bana sponsor olan kişi bana dedi ki 18 ay bitdikden sonra h1 b vizesi ne kecə bilirsin ve ardindanda green kart ala bilirsin .çünki kendisi de bu yolla green kart alib .şimdi kendisi spinsorluk yapiyor amerikada .sorum şuki j 1 vizesininin tümündəni 2 yil kural var yoksa ben alacagim j 1 vizesinde ola bilirmi ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @samir, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Abi ben 18 ay amerikada stajerlik yapicam kendi mesleyimə uyğun .bana sponsor olan kişi bana dedi ki 18 ay bitdikden sonra h1 b vizesi ne kecə bilirsin ve ardindanda green kart ala bilirsin .çünki kendisi de bu yolla green kart alib .şimdi kendisi spinsorluk yapiyor amerikada .sorum şuki j 1 vizesininin tümündəni 2 yil kural var yoksa ben alacagim j 1 vizesinde ola bilirmi ?

    Evet, eger size sponsor olacaksa H1B vizesi basvurusu yapabilirsiniz.

    H1B'ye gectikten sonra da 6 yil icerisinde Green Card'a basvuru yapabilirsiniz.

    Hayir, butun J1 vizelerde 2 yil kurali yok, genelde sizin J1 ile gideceginiz programin masraflarini devletler ya da kurumlar karsiliyorsa, 2 yil kuralina tabi oluyorsunuz. Vizeyi aldiktan sonra vizenin uzerinde ya da DS-2019 formunuzun ustunde 2 yil kuralinin sizde olup olmadigi yazar.

    Eger iki yil kurali yoksa, o durumda yapmaniz gereken bir sey yok. Eger iki yil kuraliniz varsa, o durumda H1B'ye gecmeden once "waiver" almaniz gerekiyor.


  • Abi sponsordan sordum .o bana dediki iki yil kurali ilim adamlari doktorlara aiddi .buna gore de endiseye gerek yok sana aid deyil

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @samir, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Abi sponsordan sordum .o bana dediki iki yil kurali ilim adamlari doktorlara aiddi .buna gore de endiseye gerek yok sana aid deyil

    evet, ben programinizi bilmiyorum ama bu dediginiz programlar genelde 2 yil kuralina tabi. Sizin programin 2 yil kuralina tabi olup olmadigina konsolos karar verecek. Ama sizin bu konuda telas yapmaniza gerek yok. Zaten sizin kontrol edebileceginiz bir sey degil.

    Vizeyi aldiktan sonra sureci bir daha sorarsaniz, daha net cevap verebiliriz.


  • Abi ben orda ehliyyet almak isdiyirem .Ssn siz yani sosial security olmadan ehliyyet almak mumkunmu ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @samir, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Abi ben orda ehliyyet almak isdiyirem .Ssn siz yani sosial security olmadan ehliyyet almak mumkunmu ?

    Bu konuda sadece J1 ile ilgili sorularinizi sormalisiniz. Ehliyetle ilgili sorulariniz icin su konuyu kullanabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak


  • Şubat ayında j1 vizemi aldım. Yaşanan olağanustü olaylar nedeniyle abd'ye gidemeyeceğim. Talebim doğrultusunda vizeyi iptal ettirmem mümkün mü?

    İptal ettirmeyi düşünmemin 2 nedeni var;
    1- wat firmasına red kağıdını verip ücret iadesi almak
    2- Vize başvurusunda konsolosluğa yatırdığım ücreti makul bir tarih içerinde yeni bir vize başvurusu için kullanmak (Turist vizesi)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nonda, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Şubat ayında j1 vizemi aldım. Yaşanan olağanustü olaylar nedeniyle abd'ye gidemeyeceğim. Talebim doğrultusunda vizeyi iptal ettirmem mümkün mü?

    İptal ettirmeyi düşünmemin 2 nedeni var;
    1- wat firmasına red kağıdını verip ücret iadesi almak
    2- Vize başvurusunda konsolosluğa yatırdığım ücreti makul bir tarih içerinde yeni bir vize başvurusu için kullanmak (Turist vizesi)

    dilerseniz bunu konsolosluga yazin (vizeyi hangisinden aldiysaniz), normalde yapilan bir durum degil ama sartlardan dolayi kabul edebilirler diye dusunuyorum...

    Ankara
    Istanbul


  • @crazycells Merhaba, ben insaat muhendisligi son sinif ogrencisiyim, bu sene mezun olduktan sonra Amerikada 1 yillik staj yapmak istiyorum, J1 vizesi icin sponsor olacak sirketi nasil secmeliyim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @elvinalihan, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    @crazycells Merhaba, ben insaat muhendisligi son sinif ogrencisiyim, bu sene mezun olduktan sonra Amerikada 1 yillik staj yapmak istiyorum, J1 vizesi icin sponsor olacak sirketi nasil secmeliyim?

    Sizin egitim ve deneyiminize uygun kisileri stajyer olarak alan sirketleri bulmaniz lazim, genelde en iyi dostunuz internet oluyor... Zaten sizi stajyer olarak kabul ederlerse, J1 vizesine basvuru yaparlar. Eger nerden baslayacaginizi bilmiyorsaniz ust siniflardan ya da kendi sinifinizdan daha once bu sekilde deneyimi olan kisilerden birkac isim alabilirsiniz, bu sekilde arastirmaya baslayabilirsiniz.


  • @crazycells InterExchange gibi firmalar da sponsorluk islemini yapmiyor mu ben olayi yanlis mi anliyorum? yani anladigim kadariyla once bir offer almam gerekiyor daha sonrasinda hem is verenin hem de benim basvuru formu doldurmamizla birlikte vize islemlerini baslatiyorlar; bu durumda gerekli masraflari ben oduyorum o firmaya.Bu sekilde de J1 vizesi alamaz miyim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @elvinalihan, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    @crazycells InterExchange gibi firmalar da sponsorluk islemini yapmiyor mu ben olayi yanlis mi anliyorum? yani anladigim kadariyla once bir offer almam gerekiyor daha sonrasinda hem is verenin hem de benim basvuru formu doldurmamizla birlikte vize islemlerini baslatiyorlar; bu durumda gerekli masraflari ben oduyorum o firmaya.Bu sekilde de J1 vizesi alamaz miyim

    Genelde isveren bir hukuk burosuyla veya bir araci kurumla bu isleri hallediyor. Masraf kismini da ya onlar ya siz halledebiliyorsunuz, aranizdaki anlasmaya bagli...

    Maalesef sizin alaniniza ozel bilgileri bilmiyorum, o nedenle dediginiz firmalari cok iyi tanimiyorum...


  • Merhaba herkese iyi gunler umarim dogru basliga yazıyorumdur.Ben geçen sene Amerikada J1 vizesi ile kaldım Türkiye ye döndükten sonra Amerikadan iş teklifi aldım.J1 larda bulunan 2 yıl kuralı bir sorun oluşturur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kubrag, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Merhaba herkese iyi gunler umarim dogru basliga yazıyorumdur.Ben geçen sene Amerikada J1 vizesi ile kaldım Türkiye ye döndükten sonra Amerikadan iş teklifi aldım.J1 larda bulunan 2 yıl kuralı bir sorun oluşturur mu?

    Hangi vizeye sponsor oluyorlar?

    Yeni bir J1 vizesiyse sorun olmaz.


  • @crazycells açıkcası onlarda bana soruyorlar vize işlemlerini nasıl yapalım diye şuan şuan nasıl bir yol izlemem gerek yardımcı olursanız seviniirm, Ben 2 yıllık aşçılık mezunuyum yaklaşık 6-7 senelik iş tecrübem. Waiver yapmadan direk hangi vize için işlme başlatabiliriz? Onlar uzun dönem berabaer çalışmak istiyorlar sanırım en hızlı yol j1 ile gidip ordan h1b için işlem başlatmak olur?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kubrag, içinde söyledi: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    @crazycells açıkcası onlarda bana soruyorlar vize işlemlerini nasıl yapalım diye şuan şuan nasıl bir yol izlemem gerek yardımcı olursanız seviniirm, Ben 2 yıllık aşçılık mezunuyum yaklaşık 6-7 senelik iş tecrübem. Waiver yapmadan direk hangi vize için işlme başlatabiliriz? Onlar uzun dönem berabaer çalışmak istiyorlar sanırım en hızlı yol j1 ile gidip ordan h1b için işlem başlatmak olur?

    evet, teorik olarak iki yil kurali varken H ve L'yi almak problemli olur, o nedenle sorunsuz alabileceginiz vize J1; fakat eger sizi Turkiye'ye baglayan neden yoksa veya ABD'de kacak kalarak ABD'de gocmenlik isteginizi cok belli ettiyseniz konsolosluk J1 vermek istemeyebilir. Boyle bir durumda H/L vizeleri daha garanti olur.

    Ne zaman gelmenizi istiyorlar? Eger hizli bir sekilde baslamanizi istiyorlarsa en hizli sonuclanacak vize J1, once onu deneyebilirsiniz eger red olursa digerlerini uygulayabilirsiniz, J1'de red almaniz H veya L vize basvurunuzu etkilemez, cunku J1 "non-immigrant visa" iken, H ve L vizeleri "dual intent visa"... yani H veya L basvurularini "ABD'de gocmenlik istegi var" diye red edemezler.


  • @crazycells anladım, mümkün olduğu sürece hızlı başlamamı istiyorlar. İ ikinci kez 2 yıl kuralım varlen J1 yapabiliyor olduğumu söylediğiniz için teşekkür ederim.


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 3
  • 15
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum