sorunuzu surada sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/gocmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giris
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
kasım 2019 da IR1 vizesi aldım mart 2019 da bir çocuğum oldu 26 aralık 2019 tarihine uçak bileti aldım ama daha önce girdiğim check up neticesine göre biletimi uçuşa 8 saat kala iptal ettim ocak 2020 de bir ameliyat geçirdim ve tedavi sürecim mart ayına kadar devam etti ve defalarca bilet almama rağmen biletler covid19 salgını dolayısıyla iptal edildi. vizemde belirtilen son giriş tarhim 10 nisan 2020 ve ben giriş yapamadım konsolosluğa nisan ayından itibaren defalarca mail attım atıyorum henüz cevap gelmedi giriş yapmam için ne gerekiyor. vizem iptal olursa tekrar başvuru yapabilirmiyim
️
️
️
️
️
️
️
Arkadaşlar Son Fırsat lütfen bu fırsatı kaçırmayalım
Eğer DV2020 talilisi iseniz ve vize süreniz 23 Nisan 2020 den sonra bitmişse
Lütfen Ankara konsolosluğu ile iletişime geçip yeni mülakat tarihi isteyin
Bunun için yapmanız gerekenler
[email protected] e-mail adresine vizenizin bir kopyasını göndermek ve durumunuzu açıklayan küçük bir yazı ile yeniden mülakat tarihi istemek olsun
Ek olarak durumunuzu Göçmen vize soru formundan sorabilir
️
https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/
Ayrıca Ankara konsolosluğuna telefonla ulaşmata çalışabilirsiniz
Lütfen ihmal etmeyelim
@mouseT, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz
kasım 2019 da IR1 vizesi aldım mart 2019 da bir çocuğum oldu 26 aralık 2019 tarihine uçak bileti aldım ama daha önce girdiğim check up neticesine göre biletimi uçuşa 8 saat kala iptal ettim ocak 2020 de bir ameliyat geçirdim ve tedavi sürecim mart ayına kadar devam etti ve defalarca bilet almama rağmen biletler covid19 salgını dolayısıyla iptal edildi. vizemde belirtilen son giriş tarhim 10 nisan 2020 ve ben giriş yapamadım konsolosluğa nisan ayından itibaren defalarca mail attım atıyorum henüz cevap gelmedi giriş yapmam için ne gerekiyor. vizem iptal olursa tekrar başvuru yapabilirmiyim
Suradan konsolosluga yazin isterseniz:
https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/
Mulakatlara yeni basladilar, o nedenle onceden bilgi alamamaniz normal. ABD'ye giris yapabilmeniz icin konsolosluk vizenizi yenilemeli...
uçuş yasakları başladığından beri durumu belirten haftalık en az 1 mail atıyorum konsolosluğu arıyorum konsolosluk direk sizi soru formuna yada websitesine yönlendiriyor bu kadar ilgileniyorlar bu arada IR2 başvurusunuda tamamladık ordan da randevu tarihi bekliyoruz tamamen konsolosluğa sabitlendik
arkadaşlar selamlar,
The Kentucky Consular Center (KCC) has received your email and is currently processing your documents. This email address, [email protected], is only used for applicants to provide the Kentucky Consular Center (KCC) with documents required to continue processing Diversity Visa applications. [email protected] does not respond to inquiries. If you have any Diversity Visa related questions, please email [email protected] with your case number, complete name, and date of birth, as entered on your original entry.
You should expect an email from KCC in the next 3-6 weeks. If you do not hear from KCC after 6 weeks, please contact [email protected] to confirm all of your documents have been received, and you are ready to be scheduled for an interview.
@halilkrc selam mulakata cagrildiniz mi
Herkese tekrardan selamlar,
Sinirler had safhada olduğu içimin girip bir şey yazmak da içimden gelmiyordu. Defalarca mail attım dönüş felan olmadı. Yeni bir şey var mı diye bakmaya geldim. Sanırım yeni bir gelişme de yok tekrardan sinirlendim ve gidiyorum.
Arkadaşlar Merhaba,
Green card vizem 08.05.2020 de yandı maalesef . Ağustosun sonlarına doğru konsolosluğun sitesinden 23 nisan sonra vizesi yanan kişilere vize yenileme yapıldığını öğrendim ve birkaç yere mail attım. Geri dönüş bekliyorum hala.
[email protected]
https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/
Bu iki linkten gerekli bilgileri ve vizeyi yenilemek istediğimi belirttim ama maalesef geri dönüş olmadı. En son maili 25 ağustosta attım.
Sizin ekleyebileceğiniz birşey varsa , vizeyi yenileyen arkadaşlar varsa tecrübelirini hangi yolları izlediklerini ne kadar zaman aldığını anlatabilirlerse sevinirim. İyi günler.
@wine, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz
Arkadaşlar Merhaba,
Green card vizem 08.05.2020 de yandı maalesef . Ağustosun sonlarına doğru konsolosluğun sitesinden 23 nisan sonra vizesi yanan kişilere vize yenileme yapıldığını öğrendim ve birkaç yere mail attım. Geri dönüş bekliyorum hala.
[email protected]
https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/
Bu iki linkten gerekli bilgileri ve vizeyi yenilemek istediğimi belirttim ama maalesef geri dönüş olmadı. En son maili 25 ağustosta attım.
Sizin ekleyebileceğiniz birşey varsa , vizeyi yenileyen arkadaşlar varsa tecrübelirini hangi yolları izlediklerini ne kadar zaman aldığını anlatabilirlerse sevinirim. İyi günler.
Evet, dediginiz email adresine ve soru formuna tum bilgilerinizi ekleyerek sorunuzu gonderin.
Isterseniz bir de telefon edin, eger konsolosluk degisiklik yapacaksa size ulasir. Agustos'ta mi son tarih doldu yoksa Mayis'ta mi?
Bütün bilgilerimi yazdım. En son 25 ağustosta vize yenilenmesi için bir mail attım konsolosluğa. Telefonla da aradım fakat web sitelerine yönlendirme yapılıyor maalesef. Vize expiration date: 08MAY2020.
Birde eşim amerikada ona görüşme de ayarlamak istiyoruz o da covid nedeniyle gelemedi kaldı ama sanırım çok zor artık bu saatten sonra.
@wine, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz
Bütün bilgilerimi yazdım. En son 25 ağustosta vize yenilenmesi için bir mail attım konsolosluğa. Telefonla da aradım fakat web sitelerine yönlendirme yapılıyor maalesef. Vize expiration date: 08MAY2020.
Birde eşim amerikada ona görüşme de ayarlamak istiyoruz o da covid nedeniyle gelemedi kaldı ama sanırım çok zor artık bu saatten sonra.
USCIS AOS surecini hic durdurmadi, hatta gecen hafta yeni DV alanlar oldu ABD'de, fakat artik DV icin surece baslamak icin gec. Eger vizenizi yenileyebilirseniz hizli sekilde ABD'ye girip F2A kategorisinden esinize hala AOS yapmaniz mumkun, su anki bulten buna izin veriyor.
Vizeyi alali uzun bir sure olmus, o nedenle konsolosluk henuz geri donmemis olabilir. Ben de emin degilim ama bazi dosyalara oncelik veriyor olabilirler maalesef. Eger gocmenlik konusunda ciddiyseniz, ben yerinizde olsam konsoloslugu rahat birakmazdim. Her yoldan iletisim kurmaya calisip gorusme isteyin, son aya girdik maalesef...
Ciddiyim tabiki, eşim zaten orda çalışıyor, vize basılınca bende işlerimi ayarlamıştım ama kaldık öyle malum olaydan dolayı. Bugün aynı yerlere aynı mailleri tekrar atıcam. Hatta başka mail adresleri bulursam onlarada atıcam. Kentucky ana merkezlerinede atıcam ve arattırıcam. Elimden geleni yapıcam. Geç farkına varmamın şokunu yaşıyorum şu an. Ne değişik bir yıldır bu anlayamıyorum....
@wine bilginin kaynağı nedir? Bayağıdır araştırıyorum fakat böyle bir bilgi göremedim.
@wine
Birde şu adresi deneyin.
[email protected]
Pasaport ve vize fotoğraflı ile beraber mail atın başlığınızda casenumber2020EUxxxx ve vize yenileme diye belirtin.
Arkadaşlar dün akşam birkaç mail attıktan ve sitedeki formu birkaç kez doldurduktan sonra tarafıma mail geldi. Ayın 8 i yani haftaya salı mülakata giricem tekrar hatta bugün sağlık raporu ile uğraştım. Bakalım bir kez daha basacaklarmı vizeyi.
Erkcet sanırım 23 nisan olayını soruyorsun. Sitede bir form var
https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/
bu formu doldurduktan sonra çıkan sayfada yazıyor. Başka bir yerde göremedim görmedim açıkçası.
B_cool teşekkür ederim. Umarım diğer alamayan arkadaşlarda bu şansı elde ederler.
@wine 23 Nisan olayı nedir bilmiyorum?
Bu arada bizide bilgilendirirsen bende mail yazmayı düşünüyorum.
@erkcet 23 Nisan tarihinde geçerli bir vizeniz varsa ve covid’ten dolayı (uçuşlar kapandığı için) giriş yapamadıysanız. (Vizenizin bitmiş olması gerekiyor.)
Konsolosluğa mail atarak işleminizi vize yenileme talebinde bulunuyorsunuz.
not: 30 eylül’e kadar vizenin basılması gerekiyor!
@B_cool vay canina tam benlik bir durum o halde. Maillere geri donus alabiliyor musunuz?
@erkcet [email protected] adresine mail atın. Çok geç kalmadan. Vize fotokopisi ve diğer bilgilerinizle
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum