Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @Batuhan-X, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Mülakatta bankadaki parayı gösterme olayı için alt limit var mı bazıları yok diyor bazıları var diyor tam bir cevabı var mı?

    Yazılı bir ölçü yok. Konsolosun ikna olması lazım. Bunun için de ABD'de yerleşmeyi düşündüğünğz yer, hayatınızı nasıl sürdüreceğinize dair planlarınızın maddi birikiminizle uyumlu olması bekleniyor. Genel pratik asıl talihli için 15K, ilave her aile bireyi için 5K USD şeklinde. Tabi bunlar ortalama miktarlar. Pahalı şehirler için az gelebilir. Ayrıca public charge kuralından dolayı istenen maddi birikimin artış yönünde olduğunu da söylemek lazım.

    Geçmiş yılların mülakat deneyimleri fikir verecektir.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2888/çeşitlilik-vizesi-mülakat-deneyimleri?page=1


  • @typro Ben diger yorum yapan arkadaslardan biraz farkli dusunuyorum. Artik heryerde IT alaninda uzmanlasmis veya okul bitirmis insanlar var. Ve yeni nesil artik neredeyse bilgisayar icinde dogup buyuyor. Onumuzdeki 10-15 yila kadar IT alani diye birsey kalmayabilir cunku lise bitirmis olanlar bile artik IT alaninda gelismis durumda olacaklar.

    Ben size ve sizin gibi henuz yuksek egitime yeni baslayanlara, eger onumuzdeki 10-20 hatta 30 yillik donem icin planlama yapiyorsaniz, genetik muhendisligi ve nano technology/quantum physics uzerine egitim ve uzmanlik tavsiye ederim. Baska diger benzer bir bolum ise biochemistry (bio-kimya) olabilir. 2030 sonrasina bu alanlar sekil verecek.


  • @typro bence bakış açını biraz değiştirmen gerekli. senin yaşındayken belki biz de farklı değildik ama şöyle ki ilk olarak amerika hayalin tamam güzel ama bu meslek ve yüksek öğrenim seçiminde tek kriter olamaz. bahsettiğin branşlar/bölümler (hukuk, tıp, mühendislik) arasında dağlar kadar fark var ve biz seni tanımıyoruz. bence seni tanıyan (en iyi tanıyan kendinsindir mutlaka) aile bireyi, dostu veyahut rehber öğretmenin ile bu konuyu konussan daha iyi olur. neye yeteneğin var neye ilgin var bunlar çok detaylı konular. mesala oyuncu olmak istiyorsundur, sporcu olmak istiyorsundur, yeteneğin de vardır. belki finans, kripto paralar ile ilgileniyorsundur. ya da virolojist olmak cezbetmiştir seni pandemi sürecinde. sonuçta eğitimini alacağın, belki 30, 40 yıl yapacağın bir meslek. kısaca sadece amerika'da rahat iş bulabilirim diye bir bölüm okuma, belki okulu bile bitiremiyebilirsin. sevdiğin, ilgi duyduğun, seni heyacanlandıran ve mutlaka yeteneğin olduğu alanı seç ve mümkünse bunu amerika'da okumaya çalış. eğer türkiye'de lisans okursan masterı amerika'da yap ve ingilizcenin yanısıra geçerli bir yabancı dil daha öğren. bol şans!


  • Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim. Vakit ayırıp cevap verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim. Ayrıca Nordlendingen nickli büyügüme birşey demek istiyorum. Şu anda öyle bir durumdayız ki gençler olarak herkes üniversite okuyor heryer mühendis elini sallasan üniversite mezununa denk gelirsin. Ve gerçekten türkiyede hayat çok ama çok zor ne arkadaşlarla bir yere gidebiliyoruz ne gezebiliyoruz ne de bir cafeye oturabiliyoruz. Çünkü evden çıkıp bunları yapmak en kötü 100 tl, açıkçası burada bir gelecek yok bir hayat yok yani bana yok çünkü malum partiden dayım yok 🙂 Siyasal islamcıların eline bırakılmış bir ülkede onlar kazanırken biz kaybediyoruz. Ve bunun sebebi büyüklerimiz sizlersiniz. İslam diyerek bir ülkeyi bu kadar kötü hale sizler getirdiniz. Elbette din önemlidir ama ben gezemedikten sonra yiyemedikten bir araba alamadıktan sonra 5 vakit ezan okunsa ne olur benim için yani demek istediğim benim istediğim mesleğin bir önemi yok hangi meslek beni buradan kurtaracaksa ben o mesleği tercih etmek istiyorum. Ögretmenim aile dostuma kalırsa 3000 tl maaş hafta sonu yok bir yere kapak atsam hayatım kurtuluyor hahah 😂 bu forumdaki insanların birşeylerin farkında olduklarını bildiğim için buraya yazdım. Gerçekleri gören insanlar oldukları için tavsiye istedim. 😃


  • @typro dediğim gibi senin sosyal, ekonomik durumunu bilmiyoruz. benim yorumum genel hangi mesleği seçeceğine karar veremeyen arkadaşlar içindi. daha önceki nesillerin bugün varolan sorunlarda suçu var mıdır, elbette vardır. ama demokrasi böyle birşey. sonuçta yönetici sınıfı elit değilse, ülke ortalaması ile yönetiliyorsun. kendi adıma konuşursam pek suçlu olduğumu sanmam zira ülke ile hiçbir bağı olmayan, ne oy kullanmış, ne de orada yaşayan biriyim. herşeyden şikayet etmek yerine yapabileceğinin en iyisini yapmak tek çıkar yol gibi. umarım senin ve diğer genç arkadaşlar için meslek yaşamınız istediğiniz gibi olur.


  • Bu ülkeyi ne İslamcilik ne Atatürkçülük ne laiklik ne oculuk ne buculuk bu noktaya getirdi...

    Bu noktaya getiren tek şey gücü elinde bulunduranlarin diğerlerine uyguladığı baskı.. sonrasında güç el değiştirince diğerlerinin daha da ileri gitmesi...

    Canı yanan hiç bir kesim diğerini affetmeyecek... Daha fazla hınç alacak... Değişmez bu döngü

    Çok şükür çocuklarımi bu kısır donguden kurtardım...

  • ⭐⭐⭐⭐

    @semavi, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Bu ülkeyi ne İslamcilik ne Atatürkçülük ne laiklik ne oculuk ne buculuk bu noktaya getirdi...

    Bu noktaya getiren tek şey gücü elinde bulunduranlarin diğerlerine uyguladığı baskı.. sonrasında güç el değiştirince diğerlerinin daha da ileri gitmesi...

    Canı yanan hiç bir kesim diğerini affetmeyecek... Daha fazla hınç alacak... Değişmez bu döngü

    Çok şükür çocuklarımi bu kısır donguden kurtardım...

    darısı bize abi

  • ⭐⭐⭐

    @semavi darısı başımıza


  • @semavi evlatlık alıyormusunuz 😂 daha 18 yaşındayım kenara köşeye sığarım.


  • @typro, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim. Vakit ayırıp cevap verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim. Ayrıca Nordlendingen nickli büyügüme birşey demek istiyorum. Şu anda öyle bir durumdayız ki gençler olarak herkes üniversite okuyor heryer mühendis elini sallasan üniversite mezununa denk gelirsin. Ve gerçekten türkiyede hayat çok ama çok zor ne arkadaşlarla bir yere gidebiliyoruz ne gezebiliyoruz ne de bir cafeye oturabiliyoruz. Çünkü evden çıkıp bunları yapmak en kötü 100 tl, açıkçası burada bir gelecek yok bir hayat yok yani bana yok çünkü malum partiden dayım yok 🙂 Siyasal islamcıların eline bırakılmış bir ülkede onlar kazanırken biz kaybediyoruz. Ve bunun sebebi büyüklerimiz sizlersiniz. İslam diyerek bir ülkeyi bu kadar kötü hale sizler getirdiniz. Elbette din önemlidir ama ben gezemedikten sonra yiyemedikten bir araba alamadıktan sonra 5 vakit ezan okunsa ne olur benim için yani demek istediğim benim istediğim mesleğin bir önemi yok hangi meslek beni buradan kurtaracaksa ben o mesleği tercih etmek istiyorum. Ögretmenim aile dostuma kalırsa 3000 tl maaş hafta sonu yok bir yere kapak atsam hayatım kurtuluyor hahah 😂 bu forumdaki insanların birşeylerin farkında olduklarını bildiğim için buraya yazdım. Gerçekleri gören insanlar oldukları için tavsiye istedim. 😃

    Yazdıklarında büyük oranda haklısın ama İslam ile Müslümanlar arasında ki farkı iyi anlamak lazım. Müslümanın yaptığı yanlışı İslama yıkmak yanlış olur, o zümrenin İslamla alakası yok.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @typro geç kaldın evlatlık için max 16 yaş 😃


  • @typro, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @semavi evlatlık alıyormusunuz 😂 daha 18 yaşındayım kenara köşeye sığarım.

    🙂 Insallah cikar ve arkadasimiz olarak goruruz sizleri burada


  • @semavi inşallah hayırlısı 😄


  • O eski halinden eser yok şimdi forumun.. 🙂


  • @FreeMen, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    O eski halinden eser yok şimdi forumun.. 🙂

    Normaldir hocam. Bu virüsten dolayı sadece greencard vs. değil, neredeyse her şey çok kötü etkilendi. Benim tadım tuzum zaten yoktu ama hepten kaçtı.


  • @Arthur-Morgan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @FreeMen, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    O eski halinden eser yok şimdi forumun.. 🙂

    Normaldir hocam. Bu virüsten dolayı sadece greencard vs. değil, neredeyse her şey çok kötü etkilendi. Benim tadım tuzum zaten yoktu ama hepten kaçtı.

    Valla al benden de o kadar. 2022 başvuruları için biran önce yönerge açıklansa da bir heyecana girsek tekrar 🙂


  • Benim içime DV2026'da talihli olacakmışım gibi doğuyor. Case numaram da 9000'lerde olacak 🙂


  • @ihavedreamed, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Benim içime DV2026'da talihli olacakmışım gibi doğuyor. Case numaram da 9000'lerde olacak 🙂

    O zamana kadar lottery diye bir şey kalır umarım ve kazanırsın 🙂


  • @FreeMen evet hocam forum aşırı durgun , ne zaman girip çıksam başlıklar bile aynı

    2 ocağa kadar forumda hareketlilik olmaz zira mülakatlar 2 ocakta başlıyacak


  • @AgeGuns 2 Ocak'ta başlamama ihtimali bile var. Şu ortamda bile konsolosluk açılmıyorsa sanmıyorum ki kışın ortasında açık olsun. Belki aşı çıkarsa bir ihtimal...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum