Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR1/CR1 Basvuru Surecini hizlandirma

• Merhaba ben Amerikan vatandaşıyım ve ben eşime evlilik isteği yaptım gecen sene Eylül ayın da başladım ve 1 kasım da göçmenlik bürosu kabul etti. 1 Haziran tam 7 ay oldu başvuralı ve hala bir haber yok avukatım Mayıs ayın da bir ay sonra haber gelir dedi çünkü suan ekim ayını bitiriyorlar ve kasım ayına yetişmeye çalışıyorlar dedi. Ben göçmenlik bürosunu aradım 8-11 ay kabul edilme süresi dediler ve ben aradığım da hala 2 ay vardı 8 ay olmasına ve bilgi vermiyorlar. Fark ettiğim bişey var, uscis sayfasında gelişmelere bakıyorum altta yazdığı şey kabul edildi incelemede diyor ve onun üst tarafın da baska bir tarih yazıyordu simdi de 23 nisan 2020 yazıyor demek ki güncelliyorlar diye tahmin ediyorum? Ve bizim bir bebeğimiz oldu erken doğum yaptığıma dair ve nedenini bebeğimin hastanede kaldığına dair ve 40 saat çalıştığıma dair bir dilekçe yazdım ama bir etkisi olur mu emin değilim avukatım daha bir baska bir sebeb ararlar dedi ama yani baska ne olabilir ki anne ve bebeği birbirinden ayrı ve babamız yanımızda degil ve onun desteğine ihtiyaçımız var. Acaba bu Amerika’daki virüs etkiledi biraz gelme işlemlerini ama bu protesto da etkiler mi? Ve ne zaman süre ben bir cevap alırım ve eşim ne zaman içerisin de gelir?

• @merve-turkmen, içinde söyledi: IR1/CR1 Basvuru Surecini hizlandirma

Merhaba ben Amerikan vatandaşıyım ve ben eşime evlilik isteği yaptım gecen sene Eylül ayın da başladım ve 1 kasım da göçmenlik bürosu kabul etti. 1 Haziran tam 7 ay oldu başvuralı ve hala bir haber yok avukatım Mayıs ayın da bir ay sonra haber gelir dedi çünkü suan ekim ayını bitiriyorlar ve kasım ayına yetişmeye çalışıyorlar dedi. Ben göçmenlik bürosunu aradım 8-11 ay kabul edilme süresi dediler ve ben aradığım da hala 2 ay vardı 8 ay olmasına ve bilgi vermiyorlar. Fark ettiğim bişey var, uscis sayfasında gelişmelere bakıyorum altta yazdığı şey kabul edildi incelemede diyor ve onun üst tarafın da baska bir tarih yazıyordu simdi de 23 nisan 2020 yazıyor demek ki güncelliyorlar diye tahmin ediyorum? Ve bizim bir bebeğimiz oldu erken doğum yaptığıma dair ve nedenini bebeğimin hastanede kaldığına dair ve 40 saat çalıştığıma dair bir dilekçe yazdım ama bir etkisi olur mu emin değilim avukatım daha bir baska bir sebeb ararlar dedi ama yani baska ne olabilir ki anne ve bebeği birbirinden ayrı ve babamız yanımızda degil ve onun desteğine ihtiyaçımız var. Acaba bu Amerika’daki virüs etkiledi biraz gelme işlemlerini ama bu protesto da etkiler mi? Ve ne zaman süre ben bir cevap alırım ve eşim ne zaman içerisin de gelir?

Sayın @merve-turkmen,
    Merve Hanım sizin durumunuzda hızlandırma talebi yapılabilir ve genelde 1-2 ay içinde sonuç alınır. Bu talep bir tek sizin dilekçe yazmanızla yapılmıyor. Bu şekilde olumlu bir sonuç alamazsınız. İlgili destekleyici dokumanlar ekleyip hikâyenizi en iyi şekilde anlatmanız gerekir. Bunu siz değil avukatınız yapıyor. Anlattıklarınızdan avukatınız sizi eksik yönlendirmiş olabileceğini düşünüyorum. Ama sizin durumunuzla ilgili detaylar durumu değiştirebilir. Size hızlandırma talebi ile ilgili linki gönderiyorum. https://www.uscis.gov/forms/forms-information/how-make-expedite-request Daha önce başarılı şekilde expedite requestler yaptık. İkinci bir görüş isterseniz bu konuda da yardımcı oluyoruz ancak avukatınız var iken sizi temsil etmemiz mümkün değildir. Umarım bir an önce esinize kavuşursunuz.
    Teşekkürler.

• Teşekkür ederim. Ben eğer expedite request yaparsak ve avukatıma bunu yapmak istiyorum desem bir sonuç alırmıyız ?

• @merve-turkmen, içinde söyledi: IR1/CR1 Basvuru Surecini hizlandirma

Teşekkür ederim. Ben eğer expedite request yaparsak ve avukatıma bunu yapmak istiyorum desem bir sonuç alırmıyız ?

Sayın @merve-turkmen,
    Eğer expedite request yaparsanız olumlu bir sonuç alma ihtimaliniz var. Erken doğumdan dolayı size ve bebeğinize olan ciddi finansal zarar nedeni ile bir başvuru yapabileceğinizi ve olumlu sonuç alabileceğinizi düşünüyorum. Tabii ki bu başvurunun sonucu mutlaka olumlu olur demek mümkün değildir. Bu başvuruyu avukatınız veya başka bir avukat aracılığı ile de yapabilirsiniz. Bol şanslar dilerim.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• E2 Vize Süreci

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    337 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Meltem-0, içinde söyledi: E2 Vize Süreci Merhaba, Eşim 2024 Şubat ayında E2 vizesi için İstanbul’da başvuruda bulundu. Yenileme de diyebiliriz çünkü önceki E2 vizesinin süresi bu yıl Haziran ayında doldu. İki ülke de legal bir sorunumuz olmadı hiç, vergilerimizi de zamanında ödedik. Başvuruda bizden ek bilgi ve belge için sarı ve yeşil formları verdiler ve 6 Mart’ta istenilen belgeleri toplayıp ilettik. Başvuru statümüzde Şubat 2024’ten beri bir değişiklik görünmüyor. Amerika’daki şirket avukatları da bir bilgi alamadılar, konsoloslukdan da bir yanıt alamadık. Burada sorum ne kadar süre daha beklemek gerekli, ve tekrar başvuru yapmamız gerekebilir mi? Şimdiden teşekkürler Sayin@Meltem-0, Turkiyeden E2 basvurulari ve yenilemeleri zor gecmektedir. Kongre yardimi kullanmayi deneyebilirsiniz. Onun sonucuna gore ne yapacaginiza karar verebilirsiniz. Vergi verdiginiz eyaletin temsilcilerinin kongre yardimini bir an once kullanmanizda yarar vardir. Bu islemleri Ocak 20den once sonlandirabilirseniz cok avantajiniza olur. Dilereseniz ikinic bir gorus alabilirsiniz. Kongre yardimindan en iyi sonucu almak icin kendinizin, yani vergi yukumlusunun, yapmasi gerekse de, bu konuda olumlu sonuc almak icin sizi yonlendiriyoruz. Ne sekilde yardim istediginiz ve ne soylediginiz sonucu direkt olarak etkiliyor. Bilginize sunarim.
  • 0 Oy
    12 İleti
    878 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ysmguller, içinde söyledi: EB5 Ankara Randevu Süreci @Claudia-J-Muslu Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.merak ediyorum ben ve kızım bu bekleme sürecinde turist vizesine başvurabilirmiyiz ve bu başvuru EB5 vizemizi olumsuz etkiler mi ? Teşekkürler 🙏 Sayin@ysmguller, bizim tavsiyemiz once turist vizesi onayi aldiktan sonra EB-5e basvurmaktir. Ancak sizde zaten EB5 basvurusu yapildigi icin duruma bakmakta yarar olacaktir. EB-5 gocmen vizesi oldugu icin turist vizesi almak istediginizde bunu neden istediginiz ve ABDye giderseniz doneceginize emin olmak isteyeceklerdir. Turist vizesinden olumlu yanit almama ihtimaliniz yuksektir. Biz durumunuzu inceleyip ABD ve TC ile baglariniza baktiktan sonra size genelde basvurun veya basvurmasaniz daha iyi olur gibi bir degerlendirmede bulunuyoruz. Bilginize sunar mutlu yillar dilerim.
  • 0 Oy
    5 İleti
    369 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @iceice, içinde söyledi: 2 kere Re entry Permit alan kisinin Vatandaslik basvuru sureci Merhaha Muslu Hukuk Buro Yetkilileri, 26/06/2013 tarihinde green cardimi aldim ve isim geregi Turkiye de ikamet etmeye devam ettim bu arada re entry permit alarak sorun yasamak istemedim. 1 ci re entry permit 26/06/2014 - 26/06/2016 2 ci re entry permit 27/06/2016 - 27/06/2018 2ci re entry permit suresi bitmeden yaklasik 6 ay once yani 20/12/2017 tarihinde Amerika ya giriş yaptım ve bu tarihten itibaren Amerika da yasiyorum,calisiyorum ve duzenli vergilerimi oduyorum. Vatandaslik icin arastirma yaptigimda Chapter 4 de re entry permit alan kisiler icin soyle bir ornek hesaplama yontemi gordum. Chapter 4 “Continuous Residence” Example • An applicant became a Permanent Resident on January 1, 1994. • She lived in the United States for 3 years, then returned to her native country for 1 year and 3 months. • She got a Re-entry Permit before leaving the United States so that she could keep her Permanent Resident status. • The applicant re-entered the United States with Permanent Resident status on April 1, 1998. Question: When is the applicant eligible for naturalization? Answer: On April 2, 2002, 4 years and 1 day after she returned to the United States. The last 364 days the applicant was out of the United States count toward her time as a Permanent Resident in “continuous residence,” but the 3 years in the United States before leaving do not.'''''' Bu ornege gore vatandaslik icin hangi tarihte muracaat etmem gerekir giris yaptigim tarih olan 20/12/2017 + 4 yil 1 gun yani 21/12/2021 mi yoksa 2ci re entry per mit bitis tarihi olan 27/06/2018 + 4 yil 1 gun yani 28/06/2022 mi ? Ayrica bu tarihlerden 90 gun once basvurma opsiyonu re entry permit aldigim icin gecerli olacak mi? Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim. Sayın @iceice, Türkiye’de ikamet edip çalışırken reentry permit almış olmaniz yeşil kartınızı tehlikeye girmekten kurtarır. Ancak vatandaşlık acısından ABD’de daimi oturma durumu da gerekir. Bu bolüme bakmanızı tavsiye ederim. https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-12-part-d-chapter-3 ABD dışında 6 aydan fazla kaldığınızda kasisinizin daimi oturma durumunu ihlal etmiş olma ihtimali vardır. Bu nedenle vatandaşlık başvurunuzun ret edilme durumu olabilir. Teşekkürler.
  • Daca ve I-130 sureci

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    3 Oy
    2 İleti
    207 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @celik Daca ve I-130 sureci içinde söyledi: Merhabalar, kizim icin F2A basvurusu yapacagim, su an 21 yasindan kucuk ve DACA ile ABD'de yasiyor, SSN ve calisma izni var. ABD'ye girisi vize ile oldu yani lawful. Benim iki sorum var DACA statusunun F2A surecine bir etkisi var mi? F2A'yi kisaltip/uzaltmasi, olumlu ya da olumsuz etki etmesi mumkun mu? DACA statusu ile AOS yapmak mumkun mu? Yoksa Green Card almak icin Turkiye'deki konsolosluga mi gitmesi gerekiyor? Tesekkurler Sayın @celik, DACA bir statü değildir ve genelde DACA’dan green carda geçiş çok zordur. Ancak DACA’dan bazı şartların gerçekleşmesi durumunda green carda geçmek mümkün olabilir. DACA ABD Güvenlik Bakanlığının (Department of Homeland Security) verdiği takdir yetkisine bağlı olarak ABD’de geçici oturma ve çalışma iznidir. Trump hükümetinde değiştirilme ve kaldırılma ihtimali vardır. F2A surecine genelde bir etkisi yoktur. Sureci uzatıp kısaltmaz. Yeşil kart yakınlarının adjustment of status(AOS) statü değiştirme yapabilmeleri için hem ABD’ye hukuken giriş yapmış olmaları, hem hukuka aykırı surelerde ABD’de bulunmamış olmaları, hem de statü değiştirmenin diğer kurallarına uygun şartlara sahip olmaları gerekir. ABD’de bulunan kızınızın sadece ABD’ye hukuka uygun giriş yapmış olması AOS yapabileceği anlamına gelmez. ABD’de kaldığı bütün sürelerin hukuka uygun olup olmadığı değerlendirilmeli ve statü değiştirmenin diğer kurallarına uygun olup olmadığı incelendikten sonra DACA ile AOS yapıp yapmayacağı tespit edilebilir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k