Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @TughanTug, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    O değil de şimdiden 50 sayfayı geçmişiz, seneye mayıs ayına kadar 2 bin sayfa olur artık burası herhalde 😃

    2021 için 900 olacak galiba falan deniyordu 1000'i geçti, bu başlık coşar arkadaşlar


  • @muarrem, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @stardium, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @muarrem 😃 bi saldırganlık durumu oluştu değil mi bende siz de fark ettiniz.

    Estağfurullah diyeyim, hayaller suya düşünce hepimiz gibi olur o kadar.
    Yalnız ben de has not been selected ı görünce pek üzülmedim, iyi ok falan dedim, dün pazar günü yüzümden düşen bin parça, olayın şokuyla anlayamamışım 🙂

    Vallahi ayrılık acısı gibi gerçekten sonradan etkisini gösteriyor 🙂 bende de ilk etapta nötrken giderek arttı.


  • Umarım dv 2022 nin hatırı sayılır bir başvuru ücreti olur da haybeciler bi ayıklanır😡


  • Selam herkese bir süredir üyeyim ve takipteyim. Yazmadım hiç zira aradığım tüm bilgileri buldum aslında. İlk denememizde elime ve bana çıkmadı. 2022 de olacak umarım 💪🏻


  • @Arden, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Umarım dv 2022 nin hatırı sayılır bir başvuru ücreti olur da haybeciler bi ayıklanır😡

    Aslında bu konu çok konuşuldu tartışıldı ama 10 dolar olsa herkes verecek 100 dolar 1000 dolar olsa kumar gibi olacak, trump nitelikli puan usulü göçmenliği getirebir. hepsi tartışma konusu.


  • "haybeciler"
    Trakya ile bi bağlantı var mı @Arden


  • @muarrem karadenizliyim.ama trakyalı kardeşlerimiz de var çevremizde.


  • @muarrem kişisel görüşüm 100 usd makul olurdu.


  • @muarrem Aslında Ingiltere vizesinde olduğu gibi başvuruda "ingilizce niyet mektubu", 10 soruluk yine ingilizce bir geçiş testi yapılsa, bence bir çok (bilinçsiz kişi) bununla uğraşmaz diye düşünüyorum.

    Ayrıca kişi başvurduğu halde konsolosluk görüşmesine hiç gitmezse, ömür boyu greencarda başvuru hakkı tamamen elinden alınmalı diye düşünüyorum.

    Sonuç olarak kazandım ama eşim istemiyor vazgeçtik diyenler var. Yemin ediyorum tamamen keyfi olarak başvuran ve sonra başvurduğunu bile unutan dahi vardır.


  • Hepinizin söylediklerine sonuna kadar hak versemde burada KCC den kimseye tavsiye verebilecek bir konumda olmadığımızı düşünüyorum malesef 🙂 Ülkemizin bu program dahilinde olması, herkesin özgürce katılabileceği bir çekiliş olduğundan en azından bu konuda şanslıyız diyebiliriz. Çıkıpta gitmeyen arkadaşlar katılmasa bile bize çıkacağı kesin birşey değil sonuç olarak. O yüzden şanssızlık diyip fukara avuntusuna dönmek en iyisi bence 🙂 Bu sene belkide çoğumuz hazır değildik olaya birde bu yönden bakabiliriz.


  • @stardium, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @muarrem Aslında Ingiltere vizesinde olduğu gibi başvuruda "ingilizce niyet mektubu", 10 soruluk yine ingilizce bir geçiş testi yapılsa, bence bir çok (bilinçsiz kişi) bununla uğraşmaz diye düşünüyorum.

    Ayrıca kişi başvurduğu halde konsolosluk görüşmesine hiç gitmezse, ömür boyu greencarda başvuru hakkı tamamen elinden alınmalı diye düşünüyorum.

    Sonuç olarak kazandım ama eşim istemiyor vazgeçtik diyenler var. Yemin ediyorum tamamen keyfi olarak başvuran ve sonra başvurduğunu bile unutan dahi vardır.

    Evet bu tip gerçekten göçmen olmak isteyenleri ayıklayan şeyler olabilir. Ancak abd bunu çeşitlilik vizesi diye koymuş ve kuralları belli, bir çok GC alma yolu var dv de bunlardan biri.
    Mesleğinize tecrübelerinize göre başka yolları da deneyebilirsiniz diye düşünüyorum. Zira yanlış hatırlamıyorsam 30 lu yaşlardasınız, çok gençsiniz.
    Bana yaşını ver sana tüm servetimi vereyim derdi bizim bi abi 🙂


  • Yerimizi alalım. ☺


  • @emRee, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Hepinizin söylediklerine sonuna kadar hak versemde burada KCC den kimseye tavsiye verebilecek bir konumda olmadığımızı düşünüyorum malesef 🙂 Ülkemizin bu program dahilinde olması, herkesin özgürce katılabileceği bir çekiliş olduğundan en azından bu konuda şanslıyız diyebiliriz. Çıkıpta gitmeyen arkadaşlar katılmasa bile bize çıkacağı kesin birşey değil sonuç olarak. O yüzden şanssızlık diyip fukara avuntusuna dönmek en iyisi bence 🙂 Bu sene belkide çoğumuz hazır değildik olaya birde bu yönden bakabiliriz.

    İşin kötüsü bazılarımız çok hazır olanlarız be dostum. Kelebek etkisine inanırım hayatta. Olaylar olayları tetikliyor, yazılımcıyım oradan biliyorum. Bir virgül, bir nokta olayları değiştiriyor. Düşünün ki belki orada çok büyük işler başaracak ve yıllardır kendisini buna hazırlamış insanlar var. Ve kazanan ama gitmeyen bir kişi onun yerini alıyor. Açıkcası bu olaya e ne yapalım boşver diyemiyorum şahsen. Biraz dert yanmak geliyor içimden, susamıyorum. Bir anlam ifade etmiyor elbette konuşmak yakınmak 🙂 ama işte insanoğlu. Benim isyanım kazanıp da keyfi olarak gitmeyenlere, yada bilinçsizce başvuranlara.


  • @emRee bir çoğumuz zaten her işte bir hayır vardır düşüncesinde.benim nacizane tavsiyem,umut etmeyi bırakmadan bekleme süresini herkesin kendine birşeyler katarak geçirmesi.ingilizcen mi zayıf?yüklen ingilizceye.meseğin mi yok?dünyanın her yerinde geçerli bir meslek öğren kendini geliştir.dv yi kaybetsen bile kendine başka artılar katarsın.


  • @stardium Haklısınız tabiki aramızda hazır olanlar da vardır kesinlikle. Istediğimiz birşeye hazır olmak bazen ona hakkımız olduğu yada şansımız olduğu anlamına gelmiyor. Şahsen ben de hazırdım hatta GC den önce yılbaşı ikramiyesi için daha da hazırdım 😁 Olmayınca olmuyor malesef. Örneğin sonuçların açıklandığı akşam kazanamadığımı görünce oturup bir şişe viski içip tekrar baktım sonuç yine değişmedi 😅


  • @emRee ben de bişeyler içmiş olabilirim 🙂 4-5 defa baktım, yok sonuç değişmiyor 🙂 kabullenmek ne zormuş arkadaş. Aramızda psikolog varsa buna bir tanı koyarsa seviniriz.


  • @muarrem Yeşillenemeyen kart sendromu olabilir 😁


  • https://yesilkartforum.com/forum/topic/133/abd-vatandaşlığı-başvuru-süreci-naturalization?page=1
    Başlığın karizmasına bakar mısınız arkadaşlar, green card vs geçmiş bitmiş vatandaş oluyor millet 🙂

  • ⭐⭐

    @TughanTug, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    O değil de şimdiden 50 sayfayı geçmişiz, seneye mayıs ayına kadar 2 bin sayfa olur artık burası herhalde 😃

    Ben son iki yılın bekleme odalarını tek tek okumuştum belki önemli birşey konuşulmuştur diye bastırın son ay gelenler de aynı düşünsün 🙂 burası hayal kırıklığı ve göz yaşıyla yoğurulmus topraklar okusunlar


  • @Real-Deal, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    4 yildir disaridan da olsa bu formu takip ediyordum fakat bu sene dahil olmaya karar verdim. Amerikan kulturunu iyi bilsem de bu gecen 4 yil oncesine kadar yerlesmeyi hic dusunmemistim. Son 4 yildir ise, bu caba icerisinde siziler gibi cesitli denemelerim ve arastirmalarim oldu. Bu baglamda hem yeni bilgiler edinmek, hem de sahip oldugum ama cok bilindik olmayan bilgileri paylasmaya karar verdim. Dun totem konusu ile ilgili bazi seyleri okurken cok eglendim mesela :). Evde veya disarida fotograf cektirenler. son gun veya ilk gun cekilise katilanlar vs. Hepsi eglenceli ve kisiye ozel secimler tabi ama cikanlar arasinda benim gozlemledigim en onemli fark. Kazananlarin pozitif ve paylasimci bireyler oldugu. tabi ki istisnalari vardir ama ben boyle bir kaniya kapildim. Forum yonetimi itibariyle de, zaten burasi full destek bir forum ve biz uyelerin de buna destek vermesinin bu formun ruhuna uydugunu dusunuyorum. ozellikle, 1. veya 2. cekilisinde olumsuz cevap alanlarin (istisnalar haric) oldukca kizgin ve suclu arar bir ruh hali icinde olduklarini gordum. Benim de ilk 2 yilimin benzer duygularla gectigini hatirladim ve kendimi cok kotu hissettim. Hatta, kimlerin gitmesi gerektigi, kimlerin gitmemesi gerektigi gibi ukaliklar yapiyordum. Ama bana surec, tum bu dusuncelerin ne kadar yanlis ve zehirleyici oldugunu ogretti. Evet bazi adaylar cok sansli, evet bazi adaylar cok sanssiz. Evet hepimiz istiyoruz, evet hepimiz hak ediyoruz ama sadece bazilarimiz bundan faydalanabilecek. Bence en guzeli, oyunun kurallarini kabul edip oyle oynamak. Ben gecen 3 "has not been selected" cevabina boyle bir cikis yolu bulabildim ve "randomly selected" kuralinin gercekten isledigine inaniyorum. Cok istemenin de buna bir faydasi oldugunu dusunmuyorum. Dv 2022 icin simdiden herkese keyifli ve gelisim dolu bir surec diliyorum.

    ağzına sağlık dostum o gidiyo ben gidemiyom adaletmi mantığı kişinin kendine zarar verir öncelikle, tüm yazına katılıyorum saygılar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

72
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum