Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @bolatmali, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

    @c172, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

    @bolatmali, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

    @haymatlos_, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

    @bolatmali sizin gitmiş olmanıza sevindim yani nisan gibi gidecektiniz

    Çok teşekkür ederim. Son dakika kararı ile 25 Martta istifa edip 27 Martta son tarifeli uçuş ile giriş yaptık 🙂
    Biz havadayken hostesler uçuşların durdurulduğunu açıkladı 🙂

    Merhaba,
    Ücretsiz izin yerine neden istifa ettiğinizi sorabilir miyim? 2021 talihlisi olursam 12 ay ücretsiz izin alıp gitmeyi planlıyordum ne olur ne olmaz diye. Ücretsiz izinle orada çalışmakla ilgili kısıtlamalar mı var acaba? Şimdiden teşekkür ederim.

    Covid-19 sebebiyle kamu çalışanlarının yurtdışına çıkışı yasaklandı kararname ile
    Önümüzde ki yıla kalkar tabi bu yasak

    Teşekkür ederim, yeni hayatınızda başarılar.


  • Arkadaşlar merhaba, bildiğiniz üzere haftasonu çeşitli illerde sokağa çıkma yasağı var. Bununla ilgili olarak konsolosluk bildiri yayınladı.

    Burada yer alan son kısım ilgimi çekti. Yeni eklenen bilgi dahilinde uçuşlarla ilgili olarak 2 Haziran'da THY İstanbul-Amsterdam seferi düzenlendigi ve bu seferin uçuşlar için önerildiği yazıyor. Oradan da United Airlines ile Newark Airport'a uçuş görünüyor.

    Sorum; göçmen vizesi olup henüz giriş yapamayanlar bu uçuşları kullanabiliyor mu? Tek bilet kesimi oluyor[United Airlines'tan alındığında] ancak Amsterdam'da bekleme süresi yaklaşık 14 saat bu sorun yaratır mı?


  • Merhabalar, biliyorsunuz ki haftanın 3 günü Frankfurt'tan Lufthansa uçuşları var ABD'ye. Hatta konsolosluğun web sitesinde de geçiyor bu uçuşlar. Biz de eğer THY uçuşlarını açmazsa bu uçuşları kullanmayı düşünmekteyiz fakat dün bir haberde Hindistanlı 5 gencin Almanya'da uçağa alınmadığını gördüm. Bu öğrenciler J1 ve türevi öğrenci vizeleriyle gidecek olsalar da uçağa alınmamışlar.
    Buna benzer bir durumu biz de yaşar mıyız acaba? Hiç bu uçuşlarla gitmeyi denemiş olan var mıdır?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhammed-Eyüp-Yavuz, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

    Merhabalar, biliyorsunuz ki haftanın 3 günü Frankfurt'tan Lufthansa uçuşları var ABD'ye. Hatta konsolosluğun web sitesinde de geçiyor bu uçuşlar. Biz de eğer THY uçuşlarını açmazsa bu uçuşları kullanmayı düşünmekteyiz fakat dün bir haberde Hindistanlı 5 gencin Almanya'da uçağa alınmadığını gördüm. Bu öğrenciler J1 ve türevi öğrenci vizeleriyle gidecek olsalar da uçağa alınmamışlar.
    Buna benzer bir durumu biz de yaşar mıyız acaba? Hiç bu uçuşlarla gitmeyi denemiş olan var mıdır?

    Lufthansa'ya sorun isterseniz, neye gore bu kararlari veriyorlar diye... Eger gecerli bir vizeniz varsa almalari lazim. Belki gocmen olmayan vizeler icin ayri prosedur uygulamislardir.

    J1 dediginiz icin belirteyim, eger bu ogrenciler Work and Travel'cilarsa bence de alinmamalari hakli olabilir, nitekim bu yaz Work and Travel yapilabilecek bir ortam yok ABD'de, ne 'work' ne de 'travel' yapabilirsiniz 🙂


  • @crazycells Lufthansa sistemde uçuş gözükmüyor diyor:) Gerçekten garip bir süreçteyiz, biraz daha araştırayım eğer bir şey bulursam buraları da yeşillendiririm ki düşünen varsa faydalansın.


  • Bu ileti silindi!

  • @Muhammed-Eyüp-Yavuz ben yurtdisi ucuslar acildiginda Qatar ile ucusu tercih edecegim gibi gorunuyor cunku su anda her gun kendi ulkelerinden aktif Amerika ucuslari mevcut.

  • ⭐⭐

    @selink amerika katara nasıl izin veriyor her ülke yasaklı değil mi?


  • @crazycells work and travel programi devam ediyor, yetkililer programin iptal edildigini duyurmadigi surece program devam edecek... Yalnizca aktarmali ucus su an yasak oldugu icin alinmamis ogrenciler... Ucuslarinin ilk ayagina nasil izin verildigi de belli degil. Tweetlerini okudum Indian embassye ulasin yardim etsinler demisler, yapabilecegimiz bir sey yok cevabini almislar...

    Aktarmali uculmadigi surece problem yok gibi gorunuyor...

    Ayrica Rus bir ogrenci Moskova-New York ucusu ile ulkeye girdi ve calismaya bile baslamis, South Carolina taraflarindaydi sanirim.


  • @haymatlos_ her ulke yasakli degil, Schengen ulkelerinde (26 ulke), Ingiltere, Irlanda, Brezilya ve Cin 'de son 14 gun icerisinde bulunan Amerikan vatandaslari haricindeki insanlarin ulkeye girisine izin verilmiyor. Aktarma sirasinda da international travellers kismindan kesinlikle disari cikmamak yani bu ulkelere giris yapmamak gerektigi konusunda bir uyari okumustum surada https://travel.state.gov/content/travel.html
    Katar icin su an bir yasaklama yok.
    Minsk uzerinden de ucus var, Ist - Minsk'e oradan da Amerika'ya Belavia havayollari ile ancak havayoluna guvenmedigim icin tercih etmiyorum. Buradan da her gun IST - Minsk arasi ucus oldugunu goruyorum https://www.istairport.com/tr


  • Ilk girisini yapamayanlar suan ne durumda?
    Uzatma icin konsolosluk icin iletisime gecildi mi?

    Gecmiste bu durumda olupta uzatma yani yeni vize alan biri varmi bu forumda? Surec tam olarak nasil gelisti ve tekrardan hangi evraklari istediler, belirtirse cok seviniriz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @berkpnt, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

    Ilk girisini yapamayanlar suan ne durumda?
    Uzatma icin konsolosluk icin iletisime gecildi mi?

    Gecmiste bu durumda olupta uzatma yani yeni vize alan biri varmi bu forumda? Surec tam olarak nasil gelisti ve tekrardan hangi evraklari istediler, belirtirse cok seviniriz.

    gocmen vize icin genelde saglik raporunu yenilemeniz yeterli. Konsolosluga gerekli belgeleri gonderiyorsunuz (modernized immigrant visa almadiysaniz size gonderilen sari paketi de geri gondermeyi unutmayin), onlar da pasaportunuzu yeni vizeyle geri gonderiyorlar.


  • @crazycells bu kesin olarak bu şekilde işliyormu. Vize yenilememe durumu olur mu. Bu başvuruyu 6 aylık giriş süresi dolduktan sonra mı yapıyoruz.


  • Vize yenileme icin geri donus almaya baslayanlar oldu mu ? Yoksa tekrardan mesaj mi atmak gerekiyor. Tesekkurler herkese simdiden . Giris yapanlara da hayirli olsun 🙏🏻


  • Arkadaşlar merhaba!
    3 Haziran'da Chicago'dan İstanbul'a tahliye uçuşu olacakmış. Sabahtan konsolosluğu aramayı ve mail atmayı düşünüyorum, belki buradan da talep olduğu görülürse İstanbul'dan da bir uçuş düzenlenebilir. Belki hep birlikte böyle bir harekette bulunursak dikkat çekebilir:)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @verdal, içinde söyledi: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

    @crazycells bu kesin olarak bu şekilde işliyormu. Vize yenilememe durumu olur mu. Bu başvuruyu 6 aylık giriş süresi dolduktan sonra mı yapıyoruz.

    Butun vize islemlerinin hicbir asamasi %100 kesin degildir, eger gocmen olma isteginiz yoksa veya konsolos buna kanaat getirirse vize vermeyebilir. Eger sizden kaynaklanmayan nedenler bu durumda etkili olduysa ve gocmen olmak istiyorsaniz o durumda korkacaginiz bir sey yok.

    Vize suresi bitmeden 1 ay once konsolosluga yazmanizi tavsiye ederim.


  • @Muhammed-Eyüp-Yavuz merhabalar konsolosluğun mail adresini biliyor musunuz? Bende mail atmayı düşünüyorum uçuşlar için


  • @epsilon05 U.S. Embassy (Ankara, Turkey)

    110 Ataturk Boulevard 
    Kavaklidere, 06100 
    Ankara, Turkey 
    +(90)-312-455-5555 
    [email protected]

    U.S. Consulate General (Istanbul, Turkey)

    Poligon Mahallesi, Sariyer Caddesi No: 75 
    İstinye 34460 Sariyer- Istanbul / Turkey 
    +90-212-335-9000 
    [email protected]


  • @arnblt mevcut kısıtlamalar devam ederken kimi taşıyacak merak ettim


  • @Stickezz konsolosluğun aşağıdaki iletide verdiği cevaba göre bu uçuşa katılmak mümkün gözükmüyor

    DV2020 Mulakat Deneyimleri https://yesilkartforum.com/forum/post/138822


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

126
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum