Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    Şansımı denedim. Ancak Web sitesine yönlendiriyor.

  • ⭐⭐

    bu paylaşım işlerini pek anlamıyorum 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @haymatlos_ şuan herşey herkes için kapalı kutu. ABD de veya Türkiye'de muhatap bulamıyorsunuz . Bu tip paylaşımlar ile sıkışmış olan sistemin gazını alıyorlar. Bu dönemin yeni seçeneklerinden biri olacak malesef

  • Yasaklı

    @redsat2000, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    An itibariyle Facebook ta Tr Usa embassy de Konsolos canlı yayında soruları cevaplıyor. Sorunları olanlar için fırsat

    ankara, dublin, paris, butun usa buyukelciliklerde ayni ortak yayin. sadece tr degil.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @crazycells bu iletiyi inceledinim, benim merak ettiğim 2-3 sayfa önce yazdığım iletiye verilen cevap yada yorumu son sayfada görünce, bazen hangi iletiye cevap verildiğini anlamıyorum, yazılan iltenin hangi mesajıma cevap verildiğini nasıl anlayabilirim (foruma devamlı android tekefonumla chorome tarayacısını kullanarak giriyorum) önceki iletilerden anladığım kadarıyla pc den ismin yanındaki + butonuna basarak bu mesajları görmek mümkün

    bilgisayarda yazdığın tarihin yanında hangi iletiye yazdığın gözüküyor yazan kişinin ismi çıkıyor ona basınca direk hangi iletiye yazmış görüyorsun malesef telefonlarda yok 😃 bende geçen öğrendim şimdi bilgisayardayım 😃


  • Geçen yıl ilk kez başvurmanın acemiliği ile kesin bana çıkar triplerindeydim, bu sene umursamazım görücez bakalım🙄😬


  • @Rhonster Cep telefonu için tarayıcınızda "masaüstü sürümü" veya "masaüstü sitesi" seçeneğini aktif hale getirirseniz, hangi mesaja cevap olarak yazıldığını görebilirsiniz.

  • ⭐⭐

    @TughanTug %7 kuralı kesin. Vize bültenlerinde hep yazıyor. Ama 2013 senesi biraz garip bir sene. İran dan 6300 kişi Green Card çekilişini kazanmış. Bu da çok istisnai bir durum. 4500 üstü olmuyor çünkü. Herhalde o sene İran'a bir istisna tanıdılar.

    B. DIVERSITY IMMIGRANT (DV) CATEGORY

    Section 203(c) of the INA provides up to 55,000 immigrant visas each fiscal year to permit additional immigration opportunities for persons from countries with low admissions during the previous five years. The NACARA stipulates that beginning with DV-99, and for as long as necessary, up to 5,000 of the 55,000 annually-allocated diversity visas will be made available for use under the NACARA program. This resulted in reduction of the DV-2012 annual limit to 50,000. DV visas are divided among six geographic regions. No one country can receive more than seven percent of the available diversity visas in any one year.

    For June, immigrant numbers in the DV category are available to qualified DV-2012 applicants chargeable to all regions/eligible countries as follows. When an allocation cut-off number is shown, visas are available only for applicants with DV regional lottery rank numbers BELOW the specified allocation cut-off number:


  • @Muhtaradana Çok güzel ve çok yararlı bir paylaşım olmuş öncelikle teşekkür ederim uğraşınız ve cevabınız için. Daha fazla talihli seçildiğini tahmin ediyordum aslında ama bu kadar çok olduğunu tahmin etmiyordum. Ama dediğiniz gibi çeşitli sebeplerden devam etmeyen çok fazla insan var.
    2018 zaten çok enteresan bir yıl olmuş DV için, ben dv2019 için başvurmaya başladım, belki 2018 de başvursam çıkmıştı ve şimdi ya çok talihli olduğu için sıranın gelmediğinden yakınıyordum ya da Amerikadaydım kim bilir 😃
    Zaten bu sene sanırım en uygun sene benim için, o yüzden bu kadar umutlu ve heyecanlıyım sanırım.

    Ama benim asıl merak ettiğim, talihliler değil de mesela vize alanlar yani Amerikaya gidenler 2013 yılında İran'dan 3900 olmuş yani 3500 sınırını aşmış. Keza Mısır vs 3500 sınırını o yıllarda aşan aslında birkaç ülke daha var. Acaba bunun tam olarak istisnası nedir diye merak ediyorum. Ama bunu KCC bile bilmiyor olabilir 😃

    Toplam vizelere de baktığımda mesela DV için ayrılan 50.000 kontenjanı son 9 yılda 4 kere aşılmış, current olmak bile değil direkt vize onayı alan 51-52 bin ve üzeri yıllar var, buna bakınca neye göre istisnalar yaptıklarını da merak ediyor insan.
    Bu yıl da 55.000 sınır verdiklerine göre bir bakmışız 55.000 değil 57.000 issued visa olmuş 🙂

    Ben bunun şu durumdan kaynaklandığını tahmin ediyorum; farklı ülkelerde konsolosluk görüşmeleri yapılıyor, aynı anda veya farklı anlarda, anlık haberleşme kişi bazında zaten mümkün değil, belirli bir sınıra kadar current olan kişileri görüşmeye çağırıp vize limitine ulaşılmışken eleme sebebi yokken elemeyip üst limit kontenjanını aşarak takdiren vize veriyorlar büyük ihtimalle.


  • @arnblt Merhaba, çok teşekkür ediyorum cevap için.
    Aslında Mısır ve birkaç ülkede daha 2012-2013-2014 senelerinde 3500'ün üzerinde vize onayı alanlar olmuş. Sadece 2013 ve sadece İran olsaydı ben de öyle düşünecektim ama biraz detaylı inceleyince bunları da fark ettim. Yine de çok istisnai durum tabii ama olmuş diye gözüme çarptı.

    Mesela biz 55.000 de kesin diyoruz ancak bunun DV için net 50.000 vize ayrılan dönemde de 50.000'i geçen seneler olmuş. Son 9 yılda 4 senede üst vize sınırı aşılmış mesela.


  • Bugün ki Discord muhabbetlerimiz için toplanıyoruz gelmek isteyenler lütfen çekinmesinler ;


  • arkadaşlar çok sorulmuştur kesin ancak ben de merak ediyorum. Green card çıkmaması durumunda amerika vizesine başvurmamızın dezavantajı var mı ? Yarın bir gün gitmemiz gerekecektir elbet turist olarak bile olsa.


  • @cüneyt-tarıkman Olmaz bende Dv 2020 ye başvurdum çıkmadı sonra Aralık ayında turist vizesi aldım ailecek bir sorun olmadı


  • @murat34 süper. teşekkürler 🙂


  • @vakkas-altiner BİTTİMİ YAYIN


  • @Bahadır-Kükrer Devam ediyoruz


  • BEN GİREMİYORUM ?


  • davet geçersiz yada sonlandırılmış diyor



  • @vakkas-altiner ![alt metni](Ekran Alıntısı.PNG görsel url)


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

91
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum