Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar merhaba. Filipinler’de İngilizce eğitimi için bulunmaktayım. Daha ucuz bir eğitim ve vizesiz giriş imkanları nedeniyle tercih nedenimiz oldu. Vizesiz 1 ay kalınabilmesi oldukça avantajlı ancak ülkeye girişte dönüş yada başka bir ülkeye Gidişinizi gösterecek uçak bileti yada rezervasyonu göstermeniz gerek.

    Türkiye’de bu durumun farkındaydık. Ama acenta yetkilisi ben size okuldan kabul mektubu alacağım böylece dönüş bileti almanıza gerek yok dedi. Bizde İngilizce kabul mektuplarımız ile birlikte vize kontrolünde, memurun bizden dönüş bileti istemesi ile birlikte kalakaldık. Hemen mektupları gösterdik ama ısrarla bizden bilet istedi. Durumu Türkiye’de dil okullarında çıkan intermediate seviyem ama burada Seviye sınavından çıkan upper beginner ile anlatmaya çalıştım. Ama memurun söylediklerinin yarısını havalimanının kargaşası Ve o anki stres seviyesi nedeniyle anlamadım, anlaşamadık. Vize memuru bizi alıp, arkada yetkili bankosuna götürdü. Yetkili ile daha sakin bir şekilde Konuşabildim. Ama yetkili ülkeye vizesiz girişlerde dönüş yada başka bir ülkeye devam bileti yada rezervasyonu olmasının zorunlu olduğu belirtti. Bende bunu bildiğimizi ama okulun kabul mektubu ile birlikte bilete gerek olmadığı söylediklerini belirttik ama yetkili okul yanlış biliyor dedi. Bende işin daha uzamaması için hemen bilet yada rezervasyon yapabileceğimizi söylediğimde, artık durumumuzu şüpheli olarak gördüklerini dönüş bileti istemediklerini durumu araştıracaklarını söylediler. Bu arada dil okuluna ulaşmaya çalıştık. Ama gece olması nedeniyle tabi okul kapalıydı. Yetkili memurla konuşmamız sorguya dönmeye başladı. Gideceğimiz okulun internet sitesi, neden filipinleri seçtiğimiz, ülkemizde ne işle meşgulüz vs.. ülkeniz çok güzel yüksek lisanslarımızı burada yapmayı düşünüyoruz gibi cümlelerle bitirdik.
    Yetkiliyi ikna ettik. Kendisine teşekkür ettik.

    Tabi arkadaşlar bu süreç kolay değildi. Korku dolu gözlerle karşınızdaki kişiyi anlamaya çalışıyorsunuz, ortam kalabalık, sıcak. Geçmişimde, Atatürk havalimanında THY dış hatlar vize pasaport kontrolörü olarak çalışırken, vize -pasaport polisinin ülkeye almadığı, şüpheli gördüğü yabancılara karşı davranışları aklıma geldi. Ülkeye alınmayıp o kadar saat uçup, tekrar geri gönderilmek geldi. Tam kabusu yaşadık...


  • Geçmiş olsun. Bundan sonrası hayırlı olsun inşallah. Hayırlı bayramlar.


  • Teşekkürler. İyi bayramlar


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum