@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
@Rhonster, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@drrocky, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@cüneyt-tarıkman, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Arkadaşlar bir şeyi merak ediyorum. Kontenjan neye göre belirleniyor. Yani diyelim ki sadece 3000 kişi başvurdu Türkiyeden. Yine yaklaşık olarak 2500 kişiye çıkacak diyebiliyor muyuz ? Bu arada Türkiyede pasaportu olan kişi sayısı 5 milyonmuş. Ben 5 milyondan 400 bin kişinin başvuracağına inanmıyorum. Bu sene maksimum 150 bin kişi olur diyorum.
burası çokomelli.
geçen senenin verileri açıklanmadı galiba. bu sene dediğin gibi öyle.tüm dünyada başvurular yarıya düşmüş olbilir fikrimcegüncel veriler açıklanmadı evet bu siteden 2017 nin verilerine bakabilirsiniz @cüneyt-tarıkman
başvurusu geçersiz olan 145.856 kişi
gerçekten korkunç. neden böyle?
Arkadaşlar bir şeyi merak ediyorum. Kontenjan neye göre belirleniyor. Yani diyelim ki sadece 3000 kişi başvurdu Türkiyeden. Yine yaklaşık olarak 2500 kişiye çıkacak diyebiliyor muyuz ? Bu arada Türkiyede pasaportu olan kişi sayısı 5 milyonmuş. Ben 5 milyondan 400 bin kişinin başvuracağına inanmıyorum. Bu sene maksimum 150 bin kişi olur diyorum.
burası çokomelli.
geçen senenin verileri açıklanmadı galiba. bu sene dediğin gibi öyle.tüm dünyada başvurular yarıya düşmüş olbilir fikrimcegüncel veriler açıklanmadı evet bu siteden 2017 nin verilerine bakabilirsiniz @cüneyt-tarıkman
başvurusu geçersiz olan 145.856 kişi
gerçekten korkunç. neden böyle?
çok detaylı bakmamıştım ben çoğunluk fotoğraf zaten.
@drrocky yanlış foto genel olarak
@drrocky mesela o yıl tr den 170370 başvuru olmuş eş ve çocuklarla beraber bu sayı 316226 olmuş. başvuranların aşağı yukarı yarısı evli ve/veya çocuklu.
@drrocky mesela o yıl tr den 170370 başvuru olmuş eş ve çocuklarla beraber bu sayı 316226 olmuş. başvuranların aşağı yukarı yarısı evli ve/veya çocuklu.
ok bende elenen sandım onunla ilgili yakın tarihe ait veri var mı?
16 gün kaldı biraz sabır yine yüzdük yüzduk kuyruğuna geldik bu sene oruçta çok hızlı geçti beklediğimden mis....
ok bende elenen sandım onunla ilgili yakın tarihe ait veri var mı?
sadece şöyle bir veri var şimdilik.
@Rhonster 2017’de 2186 winner var iken paylaştığınız veriye göre 2018’de 4390 gözüküyor. Doğru muyum acaba? Doğru sayıları mı mukayese etmekteyim?
@kryilkilic, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@Rhonster 2017’de 2186 winner var iken paylaştığınız veriye göre 2018’de 4390 gözüküyor. Doğru muyum acaba? Doğru sayıları mı mukayese etmekteyim?
doğru
hayir, alt sinir yok, ust sinir var... 3000 kisi basvuru yaptiysa kabaca yaklasik %1 ihtimalden yaklasik 20-40 kisi secilir...
@drrocky bu "gecersiz basvuru" sayisina inanmayin, bunu genelde danisman sirketler insanlari korkutmak icin uyduruyor. "Bizimle basvuru yapmazsaniz, basvurunuz gecersiz olur" mesaji vermek icin...
2018 de, 4390 kişi çok iyi bir rakammış bence
@texasyoga, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
2018 de, 4390 kişi çok iyi bir rakammış bence
maalesef o arkadaslarin buyukce bir kismina sira gelmedi. DV2018 ile ilgili basliklari inceleyebilirsiniz. Ozellikle de su konu:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/401/sayılar-ile-dv-2018
herkese günaydın! aylardır forumdan uzaktayım, youtube üzerinden amerika gündemini, youtuber’ların yaptığı videoları takip ediyorum sadece. yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik derken çekiliş ertelendi. “öldük, bittik” şeklinde konuşarak manipülasyon yapmak istemem ama dünyanın bu gidişatı bir yana türkiye’de yaşamak artık çok zor. ekonomik özgürlüğümüzü sağlayalım, hayat düzenimizi kuralım diye beklerken ekonomi iyice kötüleşiyor. yukarıdaki birkaç iletiye göz attım, herkes dolar kurundan şikayetçi. keşke refah düzeyimiz, alım gücümüz avrupa-amerika düzeyinde olsa da ülkemizden başka bir yerde hayat kurmayı düşünmesek. herkesin gidiş amacı ekonomik nedenler değil elbette ama çoğunluk böyle. belki de iyi durumda olsak çoğu insan gitmek istemezdi. çekiliş sonuçlarını pek umutlu olmasam da iple çekiyorum. yıllarca her şeyin planlarını yaptım. hangi şehrin hangi bölgesine yerleşebileceğimi, çevresinde neler, nasıl imkanlar olduğunu araştırdım. ingilizce’nin yanı sıra ispanyolca öğrendim, yapacağım iş dallarında bana referans olabilecek çalışmalar ve sertifikalar da kattım kendime. çekilişi kazansam da kazanmasam da çok keyifli anlar geçirdim bunları yaparken. birleşik devletler’de yaşayamayacak olsam da mutlaka gezmek için geleceğim.
@Rhonster malesef hemşirelik değil radyoloji mezunuyum ;
nükller tıp , mr , röntgen , tomografi gibi ,
birçok cihazı kullana bilme üzerine eğitim aldım ;
özellike nükller tıp... bu çok az hastanede var , greencard için bakıyoruz ya bir siteden meslek puanlarına , bu meslek iyi puanlı aynı zamanda Radyoloji Teknisyeni (Radiographer) - kıyasla maaşı daha iyi ,
mülakatta çok ama çok işime yarıcak gibime geliyor, heleki covid tanısı için tomografi kullanıldığı düşünülürse 
ama hedefim abd ordusuna girip medic (paramedic) olmak , sonrada kafama yatan bir polis depermatanında memur olarak çalışmak
zira ne kadar meslek o kadar altın bilezik..
Bu gün günlerden Chicago olsun bakalım.

@Rhonster bu durumda has been selected yazısı görme olasılığımız %2,5 falan
amerikadan başvurup alamayan var mı bu mereti ya ? Bu aralar 2-3 farklı kişiden duydum .. Öğrenci vizesi ile gidip oradaki adresleri ile basvurup alan...
amerikadan başvurup alamayan var mı bu mereti ya ? Bu aralar 2-3 farklı kişiden duydum .. Öğrenci vizesi ile gidip oradaki adresleri ile basvurup alan...
alakası yok benim arkadaşım 3 senedir orada okul okuyor hala çıkmadı youtuber Amerika'da bir Ada da senelerdir başvuruyor galiba 5. yılı.
Sayılı gunler kala yenıden heyecan sardı herkesı sanırım bılgısı olanlar ıcın bırsey sormak ıstıyorum arkadasım bır paket hedıye gonderdı henuz elıme ulasmadı ama sanırım ınternet ten okudugum kadarı ıle devlet bu konu benı bır nebze öpecek ben ona hedıye gonderdıgımde hemen evıne gıtmıstı kımse sorgulamamıstı ama sanırım benı gumrukten arayacaklar bu konuda tecrubesı olan varmı yoksa bır konuda daha bu ulke benı hayal kırıklıgınamı ugratacak