Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.4k 1.2k 1.7m 1.0k

  • 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı‘mız kutlu olsun.


  • @LordBolton hocam 10 saat önce yaptığı canlı yayını mı kastediyorsun? 2 saat 40 dakika sürmüş.. hangi dakikalar da bahsediyor acaba?


  • beklenilenin aksine korona virüsü ve bu illetin getirdiği muazzam anormal işsizlik rakamları varken 2020 talihlileri için çok ekstra durumlar olacağını sanmıyorum. Ölü sayısı 100 bine doğru ilerliyor ve daha da artacak gibi görünüyor, Amerika'yı terkedenlerin sayısı da bence yine bir o kadar vardır. İlaveten toplumda özellikle trump (cumhuriyetçiler) sayesinde kısa ve orta vadede ciddi bir küreselleşme karşıtlığı da bekliyorum ki bunun anlamı ithal ettiği bir çok ürünü artık ülke içine almak için özel bir çaba gösterilecek. Tüm bu veriler ekonomiyi döndüren çarkların normalleşmeye geçildikten sonra dönebilmesi için ciddi bir çalışan gereksinimine ihtiyaç duyacağı intibası uyandırıyor. Amaaa bunlar 2020 talihlilerine etki eder mi? pek sanmıyorum. Benim öngörüm iş gücü piyasasındaki çalışan açığını gidermek için 2021 talihlileri (ve sonraki yıllar için ) için esnetmeler olabilir, hatta saydığım nedenlerden dolayı trump'ın savunduğu göçmen alımında puanlama sisteminin artık daha ciddi bir şekilde tartışılabileceğini düşünüyorum.

  • ⭐⭐

    arkadaşlar pasaport için burada yeni bir polemik yaratmak istemiyorum ilgilenenler merak edenler https://yesilkartforum.com/forum/topic/3035/dv2021-başvuru-sayisi/61?page=4 bu sayfada yazdıklarımı yazılanları okuyabilirler.. (2 2 daha 4). evet arkadaşlar https://www.youtube.com/watch?v=U20QO6vZp7s&t=4966s burada bahsediyor maalesef hangi dakika da dediğini bende bilmiyorum ancak baş kısımlar da ve 3 defa tekrar bahsediyor soruları açıyor onları da dinlemenizi tavsiye ederim burada söylenen gayri resmi bir bilgidir ayrıca onu da söyleyeyim. ve ayrıca Trump'ın savunduğu göçmenlik politikasını demokrat parti kabul etmez aralarında ki keskin ayrılıklardan biri ve green carddan ağırlıklı işci alımı yapıyorlar ve işçiye ihtiyaçları var.. Trump bir kere bile o tasarıyı meclisi sunmadı.. belki de sadece amacı ABD de bulunan işçilerin gönlünün fethetmekti.. olabilir ağırlıklı seçmeni o çünkü o kadar önemsese istese tasarıyı sunar üstüne giderdi


  • Umarım doğrudur ya. Hayallere,umutlara sığındık bekliyoruz


  • işsizliğin arttığı 380 milyon nüfusu olan abd de 100 bin kişi öldü diye yeşil kart sayısında artış olması gerçek bir haber olacağını düşünmüyorum.
    tarım ,hayvancılık, sağlık ve bakım hizmetlerinde dışardan eleman ihtiyçı oluşacaktır.
    ayrıca yeni dönem abd ve avrupa da tedarik ağında çin e bağımlı olmanın büyük hata olduğunu ortaya koydu .şimdi konuşalan
    ekonomik refah ağı oluşturmak üretimleri çin den abd ye kaydırma çalışmaları var.bu aşamada bir kaç yıl içinde kalifeyeli çalışanlara ihtiyaç doğacaktır .
    bu ihtiyaçı kart vererek mi çalışma vizesi ile mi çözerle zamanla ortaya çıkar detaylar.


  • @birumut 'un da dediği gibi sayıda artma falan olmayacak. Tam tersi yavaş yavaş çekiliş olarak verilen Green Card ortadan kalkacak puan bazlı sisteme geçecekler yüksek ihtimalle göçmenlikte.

  • ⭐⭐

    Yani arkadaşlar bu benim iddiam değildir.. şerifin ilgili kurumda ki arkadaşları söylemiş eğer gerçekten söylediyse ki neden yalan bilgi versin.. ben çok işi yapacak adamdan daha bildiğimi iddia etmem açıkçası sonuçta sen daha iyisini bilsen bile onlar da kendine göre daha iyisini bilip ona göre uygulama yapıyor ki şerifin dediğine göre de bulmuşlar 😅😅😅 ayrıca ABD nüfusu 328 milyon


  • ABD'nin çekiliş olarak verdiği Green Card sistemini ortadan kaldırmasının ihtimal dahilinde bile olmadığını savunuyorum, her zaman da bunu savundum. Daha önce yine bu odada uzun uzun açıklamıştım neden böyle düşündüğümü. Siyasette söylenenlerden çok ülkelerin yapısı önemlidir, ayrıca zaten puan sistemine de hiç ihtiyacı yok.


  • @LordBolton izledim ancak şuan durdu diyor. Hiç bi işlem yapılmıyor ,ileride green card a basvurun mutlaka diyor.halihazirda başvuranlar şansınız arttı demiyor yani.gocmenlik bürosundan çalışma arkadaşları vermiş bu bilgiyi kendisine


  • Sayı artmaz bence de 350 m a yakın nüfusu olan bir ülke kendi içinde ve normal standartlı göçmen alımlarıyla bunu telafi eder kolaylıkla.


  • dolar daha ne kadar düşer sizce veya bu düşüşe aldanmamak mı lazım..


  • @EmreGdk, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    dolar daha ne kadar düşer sizce veya bu düşüşe aldanmamak mı lazım..

    aldanma çocuksu mahsun yüzüne...


  • @EmreGdk 5,70 iken alanlar 7,20 bozduranlar deli gibi para kazandılar. Fakat 5,70 iken alamayanlar hani bana hani bana yokmu bana dedikleri için o kişilere özel tekrar indiriyorlar sonra tekrar çıkaracaklar bu böyle asansör gibi gidip gelecek:)

  • ⭐⭐

    @texasyoga devamında 7 Haziran olduğunu da söyledi soru üzerine o yüzden 3 defa paylaştığını ekledim eksik dinlemişsiniz trumpin 2 aylık yasağından bahsediyor durdu derken


  • Bu twit serisinde açıklanan sonuçlar oldukça düşündürücü. Gençler siyasi görüşlerinden bağımsız olarak ülkeden ümidi kesmişler gibi görünüyor.

  • ⭐⭐

    @c172 evet maalesef bu dünya bazında böyle gençler açısından.. AKP'ye oy veren genç seçmene üzüldüm gittikleri yerde oy verecek bir akp bulamayabilirler 😔 gidebilirlerse tabi..


  • @LordBolton Me Lord, bahsettiğiniz konu sanırım, videonun dakika 41.25 'den itibaren ve 44:35 'den itibaren ki kısım sanırım.
    Ben kesin ciddiye alınacak bir açıklama olarak göremedim. Ama insan inanmakta istiyor.

  • ⭐⭐

    @nevi00 ondan sonrada 2 defa bilgi veriyordu ilerleyen dakikalar da yani ben kesin demedim ama olabilir yalan söylemesi için bir neden yok bilgi benden çıkmadı zaten her karanlığın sonunda bir güneş doğar belki bizim de güneşimiz o olacak


  • @LordBolton Ne yazık ki dünyanın en saçma uygulamalarından biri olarak yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da vatandaşlığa sahiplerse Türkiye'de yapılan seçimlerde söz sahibi durumdalar, bulundukları ülkeden oy kullanıp Türkiye'deki yaşamı etkileyip kendileri yurt dışında yaşamaya devam ediyorlar. :)


Benzer Başlıklar

  • DV2024 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2021 Dertlesme ve Destek Odasi (Kaybedenler Kulubu)

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    193
    12 Oy
    193 İleti
    8k Bakış
    CalibraturboC
    Case 39 bine ekmek cıkmayacak degilmi
  • DV2021 Başvuru Sayısı

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    177
    1 Oy
    177 İleti
    10k Bakış
    MasdaM
    Bu konu "Sayılarla DV2021" başlığı altında tartışılsaydı daha iyi olurdu ...
  • DV2020 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    682
    2 Oy
    682 İleti
    113k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

56

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum