Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar, ben j1 vizesiyle 1 ocak 2020 de amerika'ya geldim. Economic impact payment nonfiller document`a basvuru yaptim ve basvurum aonaylandi 1200 dolarlik ucreti aldim ama J1 ile gelenlerin bu odemeyi almamasi gerektigini ogrendim simdi parayi geri iade etmek istiyorum herhangi bir yaptirimi ya da cezai islem olur mu merak ediyorum. Cunku alamayacagimi bilmiyordum ve parayi geri gondermek istiyorum.

  • Muslu Law Firm

    @Arda-Yıldız, içinde söyledi: Economic Impact Payment for J1

    Merhabalar, ben j1 vizesiyle 1 ocak 2020 de amerika'ya geldim. Economic impact payment nonfiller document`a basvuru yaptim ve basvurum aonaylandi 1200 dolarlik ucreti aldim ama J1 ile gelenlerin bu odemeyi almamasi gerektigini ogrendim simdi parayi geri iade etmek istiyorum herhangi bir yaptirimi ya da cezai islem olur mu merak ediyorum. Cunku alamayacagimi bilmiyordum ve parayi geri gondermek istiyorum.

    Sayın @Arda-Yıldız,
    Göçmenlik ve vatandaşlık hukuku acısından stimulus çeki almak public charge ( devlet desteği olmadan geçimini sağlayamayacak göçmenler kategorisi) sayılmayacaktır. Yeşil kart başvurusu bu konuda olumsuz etkilenmeyecektir. Ancak her J-1 bu çeki alamaz. Vergi acısından duruma bakmanız gerekir. Çünkü vergi problemleri vatandaşlık ve yeşil kart surecini etkiler.
    Özetle bazı J-1ler stimulus çeklerini alabilirler ancak bunun için ABD’de belli bir suredir yaşıyor olmaları (IRSin substantial presence testini geçmeleri gerekir ki bu ABD’de yasama suresi ile ilgilidir), başkasının vergi formunda birine bağımlı görünmüyor olmaları, sosyal sigorta numaraları bulunmalı ve ABD’de ikamet eden yabancı kategorisinde olmaları gerekmektedir.
    Parayı geri vermeniz gerekiyor ise aşağıdaki linkte bunu nasıl yapabileceğiniz açıklanmıştır. Stimulus çeki ile ilgili vergiyi ilgilendiren bütün konularla ilgili bilgi linkte bulunmaktadır. https://www.irs.gov/coronavirus/economic-impact-payment-information-center#more
    Özellikle 11. Sorunun cevabi sizi ilgilendirmektedir. İngilizcesini aşağıya kopyalıyorum:
    Q11. A person who is a nonresident alien in 2020 is not eligible for the Payment. A person who is a qualifying resident alien with a valid SSN is eligible for the Payment only if he or she is a qualifying resident alien in 2020 and could not be claimed as a dependent of another taxpayer for 2020. Aliens who received a Payment but are not qualifying resident aliens for 2020 should return the Payment to the IRS by following the instructions about repayments.
    Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 2
  • 3
  • 4
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

85
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum