J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
-
@crazycells çok teşekkürler. sonunda gerçekten. USCIS kısmı için de güncelleyeceğim.
-
@crazychemist evet bana da olumlu geri donus gerceklesti. 23 Mart'ta isleme alinan dosya icin 17 Nisan gunu DOS'a olumlu cevabi gonderdiklerini ilettiler.
-
Arkadaslar merhaba,
Benim de NOS 17 subat'ta alindi gozukuyor DOS sitesinde ama hala favorable recommendation icin bekliyorum. Gectigimiz hafta rapid review request icin email attim ama zannedersem 1 aydan once okumuyorlar emailleri. Benim merak ettigim konu ise favorable recommendation geldikten sonra green card icin basvuru yapabiliyor muyuz yoksa USCIS'nin verecegi karari mi beklememiz gerekiyor? Bir de USCIS icin aylarca beklemek istemiyorum.
-
@dream-for-a-requiem, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Arkadaslar merhaba,
Benim de NOS 17 subat'ta alindi gozukuyor DOS sitesinde ama hala favorable recommendation icin bekliyorum. Gectigimiz hafta rapid review request icin email attim ama zannedersem 1 aydan once okumuyorlar emailleri. Benim merak ettigim konu ise favorable recommendation geldikten sonra green card icin basvuru yapabiliyor muyuz yoksa USCIS'nin verecegi karari mi beklememiz gerekiyor? Bir de USCIS icin aylarca beklemek istemiyorum.
AOS'mi yapiyorsunuz? Saniyorum ki waiver icin olumlu karar gelmeden basvuru yapmak tavsiye edilen bir durum degil. Maalesef USCIS kararini hizlandiramiyorsunuz.
-
@crazycells Evet su anda ABD'deyim ve esim uzerinden basvuracagim. Basvurunun hangi asamasinda waiver'i almis olmamiz gerekiyor peki?
-
@dream-for-a-requiem, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@crazycells Evet su anda ABD'deyim ve esim uzerinden basvuracagim. Basvurunun hangi asamasinda waiver'i almis olmamiz gerekiyor peki?
en ideali ilk formu gonderirken elinizde olmasi, yani basvuruya baslarken. Bu durumda kesin sorun yasamazsiniz... Ama sanirim mulakat zamani elinizde olsa da kabul etme ihtimalleri var. Isterseniz net zamani Muslu Hukuk Burosu'na suradan sorun:
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
-
İyi günler, benim Türkiye Büyükelçiliğine yapılan başvuru ile ilgili bir sorum olacaktı: ilgili adreste $31'lık bir money order talep ediliyor, sizin verdiğiniz bilgi mesajında ise $62 diye belirtilmiş. Bu konuda en güncel bilgiyi nereden alabiliriz? Teşekkürler.
-
@Ali-Kulez, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
İyi günler, benim Türkiye Büyükelçiliğine yapılan başvuru ile ilgili bir sorum olacaktı: ilgili adreste $31'lık bir money order talep ediliyor, sizin verdiğiniz bilgi mesajında ise $62 diye belirtilmiş. Bu konuda en güncel bilgiyi nereden alabiliriz? Teşekkürler.
Zamanla ufak tefek farkliliklar olabilir surecte, su an icin TC Buyukelcilik sayfasindaki para miktarini gondermeniz yeterli olacaktir.
-
Merhabalar. Önümüzdeki dönem ABD'de doktoraya başlayacağım. MEB / YLYS bursum yok. Gelirim ABD'deki okuldan alacağım burs olacak. F ya da J vizesine başvuru tercihini okul bana bıraktı. Eşimin çalışabilmesi için J 'ye başvurmak istiyorum ama "2 years rule" dan çekiniyorum. Türkiye'ye borcum olmayacağı için "No objection statement" alabilmem bu kuralın kolaylıkla, başka bir şart öne sürülmeksizin, "waive" edilebileceği anlamına gelir mi? Buna güvenerek hareket edebilir miyiz?
Bir de doktora süresince Türkiye'de geçireceğim vakitler söz konusu iki yıldan düşülebilir mi acaba? Gerekirse doktora bitmeden iki yılın tamamını Türkiye'de geçirme imkanım olacak çünkü. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
-
@benny, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Merhabalar. Önümüzdeki dönem ABD'de doktoraya başlayacağım. MEB / YLYS bursum yok. Gelirim ABD'deki okuldan alacağım burs olacak. F ya da J vizesine başvuru tercihini okul bana bıraktı. Eşimin çalışabilmesi için J 'ye başvurmak istiyorum ama "2 years rule" dan çekiniyorum. Türkiye'ye borcum olmayacağı için "No objection statement" alabilmem bu kuralın kolaylıkla, başka bir şart öne sürülmeksizin, "waive" edilebileceği anlamına gelir mi? Buna güvenerek hareket edebilir miyiz?
Bir de doktora süresince Türkiye'de geçireceğim vakitler söz konusu iki yıldan düşülebilir mi acaba? Gerekirse doktora bitmeden iki yılın tamamını Türkiye'de geçirme imkanım olacak çünkü. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
Evet, bugune kadar sorun yasayan duymadim. MD degilseniz sorun olmuyor... Doktora suresince gecireceginiz vakitler sayilmiyor, egitim bittikten ve Turkiye'ye dondukten sonra yillari saymaya baslamalisiniz.
-
@crazycells Çok teşekkürler.
-
@crazycells Merhaba.
FR 4/20'de cikmasina ragmen USCIS halen 'case accepted' mailini adresime gondermedi. DOS FR kopyasi coktan ulasti adresime. Endise etmeye basladim cunku insanlara genelde 1 haftada gitmis USCIS case acceptance mektubu. Sizce nasil cevap alabilirim USCIS'den? Tesekkurler! -
@crazycells Merhabalar. "2 years rule"u sadece Türkiye'de mi geçirebiliriz yoksa önemli olan ABD dışında kalmak mıdır? Örneğin TR'ye borcum olmadığı için kolayca "no objection statement" aldım fakat "waiver" alamadım. Almanya'da, Kanada'da çalışsam "2 years rule" a uymuş sayılır mıyım? Teşekkürler.
-
@merveyağmur, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@crazycells Merhaba.
FR 4/20'de cikmasina ragmen USCIS halen 'case accepted' mailini adresime gondermedi. DOS FR kopyasi coktan ulasti adresime. Endise etmeye basladim cunku insanlara genelde 1 haftada gitmis USCIS case acceptance mektubu. Sizce nasil cevap alabilirim USCIS'den? Tesekkurler!Bu donemde tum birimlerde gecikme olmasi normal. Bence yapmaniz gereken ekstra bir sey yok, sadece beklemenizi tavsiye ederim. Eger bilgi almak istiyorsaniz email ile degil telefon ile USCIS call center'i aramanizi oneririm. Saatlerce bekleyebilirsiniz biriyle konusmayi ama en azindan net bir yonlendirme alirsiniz...
-
@benny, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@crazycells Merhabalar. "2 years rule"u sadece Türkiye'de mi geçirebiliriz yoksa önemli olan ABD dışında kalmak mıdır? Örneğin TR'ye borcum olmadığı için kolayca "no objection statement" aldım fakat "waiver" alamadım. Almanya'da, Kanada'da çalışsam "2 years rule" a uymuş sayılır mıyım? Teşekkürler.
"waiver alamadim" derken farazi konusuyorsunuz sanirim?
Home country residency requirement olarak geciyor... ABD'de ogrendiklerinizi kendi ulkenizde uygulamalisiniz, o nedenle sadece Turkiye olmasi lazim diye dusunuyorum...
-
@crazycells Evet, kötü ihtimali hesaba katmak istedim. Sonuçta Türkiye'de hiçbir kurumla ilişkim olmadığı için TR'den yana bir sıkıntı yaşamayacağım kesin. Ama 6-7 yıl sonra "No objection" ım olsa bile ABD'nin tutumu nasıl olur J1 sahiplerine yönelik bilmediğim için doktora sonrasında waiver alamasam bile en azından başka ülkelerde akademik iş arayabilir miyiz acaba diye merak etmiştim. Teşekkürler!
-
Merhabalar, J vizesi ile researcher olarak calisiyorum. Vizemde ve ds formumda 2 yil kurali uygulanmaz yaziyor. Yinede emin olmak istiyorum H vizesine basvururken, yada gc basvurusu yaparken bir problem olabilir mi ? Tesekkurler
-
@Murat-Ak, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Merhabalar, J vizesi ile researcher olarak calisiyorum. Vizemde ve ds formumda 2 yil kurali uygulanmaz yaziyor. Yinede emin olmak istiyorum H vizesine basvururken, yada gc basvurusu yaparken bir problem olabilir mi ? Tesekkurler
Eger ikisinde de 2 yil kurali yok yaziyorsa o durumda J1'den gecis surecinde bir sorun yasamazsiniz.
-
Merhaba. Sonunda Approval Notice ulasti elime 2 Haziran'da. Şu zamanda işe yarar mı artık bilinmez ama elimizde sonunda waiver. Ocak başında göndermiştim her şeyi. 5 ay sürdü toplamda.
-
@merveyağmur, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Merhaba. Sonunda Approval Notice ulasti elime 2 Haziran'da. Şu zamanda işe yarar mı artık bilinmez ama elimizde sonunda waiver. Ocak başında göndermiştim her şeyi. 5 ay sürdü toplamda.
bilgilendirme icin tesekkurler. Gozunuz aydin

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum