Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.4k 1.2k 1.7m 1.0k

• gerçekten de stresli bir durum. özellikle 2020 talihlileri için üzücü bir durum olur gidememek. bütün planları yapıp son anda gidememe psikolojik çöküş yaşatabilir. burada bütün bir sene bunun hazırlığını yapan arkadaşları takip ediyoruz ve bilgilerinden yararlanıyoruz. umarım içinde bulunduğumuz durum iki ayda yoluna girer ve arkadaşlar da hayellerini gerçekleştirir. ben de buradaki herkes gibi çekilişi kazanıp amerikaya gitmek istiyorum ama şu anda dünya olağanüstü bir durum yaşıyor. bu durumdan en çok etkilenen ülkede amerika. ekonomi kötüye gidiyor ve işsizlik artıyor. herkes kendi halkına öncelik vermeli bu konuda kararlar almalı. göçmenliği durdurmak tabiki de amerikayı içinde bulunduğu durumdan kurtarmayacak ama şu zamanda ben kendi halkıma öncelik vereceğim demekte bir yanlış görmüyorum (her ne kadar trump baştan beri göçmenliğe takmış durumda olsada ve bunu seçim yatırımı olarak kullansada). keşke bizim ülkemizde de bu yönde daha iyi kararlar alınabilmiş olsaydı. trump ın bu kararı alması şu an için doğrudur. bu durumu uzatabilir mi maalesef söz konusu trump olduğu için yüksek bir olasılık. burada önemli olan pandemi durumunun gidişatı ve ekonomideki düzelme eğilimleridir. bu yönde olumlu bir gelişme olursa o zaman bu durumu uzatmak yanlış olur.
    green card ın kaldırılması işi ise tek adamın ağızından çıkan sözle olmaz. böyle bir durum şu anda sözkonusu değil. askıya alma süresi biter ise 2020 kazananlarının işlemleri ekim ayına kadar devam eder bunun için yasal süre uzatılmaz diye düşünüyorum. 2021 sürecini ise şimdilik etkileyeceği görünmüyor.

• ⭐⭐

@birumut Gerçekçi olmak lazım. Kim para götürüyor abi ya.Cebine 5K koyan taşınıyor ABD ye!

• @Semihmete son vize mülakatlarında görüldüğü üzere devlete yük olamayacağınızı kanıtlamanız lazım illaki az para ile giden vardır ama normal şartlarda araç alma ev kiralama bir çok şey için bir para harçıyor ilk gidenler iş buluncaya kadar cepten yiyior kısmıde olsa bir para girişi ve ekonomiye hareketliliktir.20 milyon işsizliği sürecin yarısı bitmiş 2020 dv 2 ay engelleyerek bir fayda sağlanması imkanı yok.konsolusklar kapalı mülakat durumuda yok .gündem değiştirmek için yapılan bir kararname.

• İlk kez katılıyorum. Çok heyecanlıyım. Umarım şans yüzüme bu sefer güler..

• 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun…
    Büyük ve Tek Başkomutana Saygıyla

• @frusciante bu virüsten dolayı bütün işyerleri kapalı oda işsizlik olarak yansıyor siz turkiyede durum daha vahim çünkü o kadar kısıtlama olmamasına rağmen bir sürü insan işten çıkarıldı birde buna bakın benim arkadaşım var orda yaşıyor devlet 3400 dolar verdi artı maaşlarımızda yatacak diyor tek dışarıya çıkmayın diyor sen milleti 2 gün dışarı çıkma dedin millet bir birini yedi 4 gün daha zor olacak bizim halimiz aslında onlardan daha kötü

• Trump'in son kararını seçimlerle alakalı olarak verilmiş bi karar olarak düşünüyorum. Evet, göçmenlerden haz etmeyen birisi kendisi fakat Amerika demek göçmen demek. Seçim kasım ayında ve "Cumhuriyetçi" kesimin gözüne girmesi için yapılması gereken bi açıklama/karar gibi gözüküyor.
    Benim tavsiyem kimsenin umudunu yitirmemesi çünkü verilen hak özellikle Amerika'da geri alınamaz (Tabi kanunlara karşı bi olayın içinde bulunmadıysanız).
    ''Demokrat'' kesim kesinlikle meydanı boş bırakmayacaktır. Diversity Amerika'nın temelidir.
    Göçmen yasağı en az Corona kadar darbe vurur ekonomiye. Amerikalı dediğimiz vatandaş ne kadar zor durumda olursa olsun, kalifikasyon gerektirmeyen işlerde çalışmaz (%100 diyemem tabi ama büyük çoğunluğu bu karakterdedir). Bunu kendi inşaatlarında kaçak işçi çalıştıran Trump da pek iyi biliyor ama dediğim gibi hitap ettiği kesin bu açıklamayı duymak istiyor. Herkes bi korkunun içerisinde.. Biz, müstakbel göçmenler de biraz kendimizi düşünürsek şuan yaşadığımız süreç içerisinde hemen gitmeyi düşünmek pek de iyi fikir olmayabilir. Çok uzattım kusura bakmayın. Trump kasım ayına kadar bu kararda ısrarcı olur gibi geliyor bana..
    Hayırlısı olsun arkadaşlar. Teşekkürler
    SAYGILAR

• Bugün günlerden Florida. :sun_with_face:

Bir diğer adıyla "Sunshine State"

Gelir vergisinin olmadığı eyalet, emekli dostu olarak da biliniyor.

Orlando, Miami, Tampa ve Jacksonville ünlü şehirlerinden. :sunrise:

alt text

• resmi sitede iptal yazmadiktan sonra 2021 cekilisi olur 👍cekilisten sonrasi onemli yazilani yasar insan 👍

• Aklima takildi Bu sarı kafa niye yasal göçmenlerle uğraşıyor ki? Ulkesinde kaçak yaşayan binlerce onbinlerce insan var.onların ev adresinden tut da hepsinin Nerede çalıştığına kadar hepsini biliyorlar ve 3 maymunu oynuyorlarr.onlarla niye uğraşımyorlar hayret. Kaçak işçi çalıştırmak da yasadışı olmasına rağmen. ..

• @frusciante işsizliği yeşil kart çekilşinde bekleyenler 2 ay erteleyerek çözübilir mi ? bu işsizliğin nedeni ekonomik küçülme yada durağınlıktan değil virüsün yayılması için yapılan kısıtlamalardan kaynaklı .yasaklar kalktığında insanların büyük bir kısmı işlerine dönecektir.benim anlatmak istedğim bu yasak 20 milyonluk işsizliği çözmekten çok tirübünlere oynamış bir karar.

• Sakin, son 12 :) Güzel günler göreceğiz, umutlu günler..

• vay bee 6 aydan 12 gune cıkmaz ıse baya modum dusucek ama bu heyecan bıle yeter umarım bu yıl hayatının degısmesını ıstıyen herkesın hayatı degısır

• Önce hayırlısını isteyin. İlle'de çıksın demek yanlış. Nasipse çıksın..

• @clourpoint 10 milyon civarinda kaçak olduğu söyleniyor.onları yollarsa ülkede saatlik ücretler de büyük artış olur ondan işine gelmiyor.tıpkı bizdeki afgan suriyeli çalışanlar gibi devlet görmezden geliyor işine yarıyor .

• Beyler imzama bakın, çıkma olasılığının % kaç olduğuna göre heyecana kapılın. Üzülmeyin aman.

• @birumut böylede hak kazanmış arkadaşlarada haksızlık olmuyormu.normalde vize alacak arkadaslar süre uzatılmazsa belki alamayacaklar.madem vatandaşına iş bulmaya çalışıyorsun gönder sınırdışına kaçaklarını işsizliğini azaltmış olursun.dediğim gibi 3 maymun

• @clourpoint bize göre haksızlık oluyor ama yönetenlerin umurunda değil.

• @clourpoint, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Aklima takildi Bu sarı kafa niye yasal göçmenlerle uğraşıyor ki? Ulkesinde kaçak yaşayan binlerce onbinlerce insan var.onların ev adresinden tut da hepsinin Nerede çalıştığına kadar hepsini biliyorlar ve 3 maymunu oynuyorlarr.onlarla niye uğraşımyorlar hayret. Kaçak işçi çalıştırmak da yasadışı olmasına rağmen. ..

Kaçak olanlar ne işsizlik ödeneğine başvurabilir, ne de hükümet tarafından yardım edilecek taraf olarak görülür. O yüzden ''yasal'' olarak Amerikaya gelen insanlardan daha çok korkulmaya başlandı. Her yeni göçmen yardım bütçesinde ekstra maliyet demek.
    İşin traji-komik kısmı ise; Vergi alamamak dışında kaçakların hükümet üstünde pek bir zararı yok. Çok da umurlarında olmayan bir kitle kaçaklar.

Trump geçmişte demokrat taraftan yanaydı ama o da gördü ki Vatan millet sakarya ideolojisi her zaman kazandıran faktördür. O yüzden de cumhuriyetçi kimliğe bürünmüştür. Gerçekten iş adamı Trump ile Başbakan Trump'ı ayırmamız lazım. Şuan koltuk kaptırmamaya uğraşan ve son cephanesi kullanmaya çalışan bir başbakan. Ben şahsen tekrar seçilemeyeceğini düşünüyorum.
    Hepimiz için hayırlısı olur umarım. Süreç biraz uzayacak gibi ama tekrar ediyorum kesinlikle göçmen alımı kaldığı yerden devam edecektir.

Benzer Başlıklar

• DV2022 Sonuç Odası

906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • Dv2021 Hata Veriyor.

3
    0 Oy
    3 İleti
    194 Bakış
    crazycellsC
    Suradaki basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2175/yesilkart-green-card-cekilis-sonuclari-nasil-kontrol-edilir Cekilise basvuru zamani nasil girdiyseniz o sekilde girmeniz lazim bilgileri.
  • DV2021 Dertlesme ve Destek Odasi (Kaybedenler Kulubu)

193
    12 Oy
    193 İleti
    8k Bakış
    CalibraturboC
    Case 39 bine ekmek cıkmayacak degilmi
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k