Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar , bundan yaklasik 3 sene once milli egitim bakanligi onayli web tasarimi kursuna gitmistim ve sertifikasini aldim. Umarim bu sene greencard bana cikacagini dusunuyorum ( 4. senem artik ciksin 🙂 ) Busene cikacagini varsayaraktan bi dil ogrenim diyorum fakat hangisini daha cok onerirsiniz ?

  • ⭐⭐

    ispanyolca ve ingilizce abd de ispanyolca biliyorsan hiç ingilizce bilmesende bile hayatı yaşarsın

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yapay-zeka

    sayin @askimkoray belirtmemis ama konunun acildigi yeri dusununce sanirim soruda programlama dillerinden bahsediliyor.

  • ⭐⭐

    @crazycells öyleyse java python perl ruby biçilmez kaptan derim ben tyt sınavı geçsin python 3x öğrenmeyi düşünüyorum


  • @crazycells aynen oylee benim hatam kusura bakmayin.


  • @yapay-zeka benim aklimdada ruby ve python var aslinda ama ben sifirdan baslayacagim icin youtube dan bakicam artik... Onerebileceginiz youtube kanali varmi acaba ?

  • ⭐⭐



    en iyisi bu fırat özgül e ait https://belgeler.yazbel.com/python-istihza.pdf ben bundan calışıyorum


  • @yapay-zeka cok saolun tesekkurler hemen inceleyip basliyim vakit kaybetmemek lazimm...


  • Ingilizce de cok fazla free online kaynaklar var programming konusunda. ben olsam onlara bakardim, bir tasla iki kus, hem ingilizce pratik hem yazilim dili.


  • Hah buldum başlığı 🙂
    Dün mobilden bakmıştım cevap yazamadım. Başlık çok spesifik, genel değil ama paylaşacağım bilgiler genel olacak.
    Öncelikle kendimden bahsedeyim ki bu yolda benim gibi bir örnek olduğunu herkes bilsin. Böylece örneklem uzayını genişletmiş oluruz.
    43 yaşındayım. 17 yıllık eczacıyım, uzmanlığım da eczacılıkta bir dal üzerine. Özel sektörden tutun da kamuya, eczane eczacılığına kadar hemen her yerde çalıştım.
    Kendimi bildim bileli bilgisayarlara ilgim var ama kimse bana ilköğretim yıllarımda Comodor 64 almamıştı 🙂
    Lisede kağıt üzerinde GW Basic soruları çözerek başladım yazılıma. Genel olarak basic öğrendim kitaplardan ama elim o zaman da klavyeye değmemişti.
    TR'deki hasbelkader meslek seçimlerinden birisi de benimkisi. Annecağzım sağolsun yazdırdı seçeneklerin arasına. Lisede fen eğitimi almama rağmen tercihlerimin çoğu Elektronik ve bilgisayardı. Ama üniversiteyi kazandığım yıl her ne hikmetse babam bana ESCORT marka bir PC aldı. O yıl internete ulaşma şansım da oldu. Klasik ASP ve vbscript ile devam ettim. Tamamen internetteki kaynaklardan öğreniyordum herşeyi. PHP ile tanışıncaya kadar böyle devam etti. Ciddi ciddi internette çalışan web sayfaları yazmaya başladım. SQL nedir bilmediğimden MS Access o zamanlar tek veri depolama aracımdı. Ondan önce de txt kullanıyordum.
    Süreç yıllar boyunca bu boyutta kaldı. ASP.Net'e geçmedim. PHP'de de ilerlemedim. Derken okul bitti eczane açtım ve maddi imkanlarım bir parça genişler gibi oldu (sonra sönümlendi o ayrı). O arada eve kişisel kullanım için iyice bir PC aldım. İnternet olanaklarım da arttı. Böylece zaman ve kaynak açısından sayısız imkanım oldu. Yıl 2001-2005 arası çok güzel projeleri tamamladım.
    Bu hikayeyi neden anlatıyorum, benim gibi tüm eğitim hayatı başka (alakasız) bir alanda yürümüş birisinin hobiden mesleğe geçme çabasına örnek olabilmesi için anlatıyorum.
    IT sektörü öyle güzl bir sektördür ki -ve ayrıcalığı da buradan gelir- kendi bilgisini kendi üzerinden herkese aktarabilme ortamını oluşturur. Ve şansdır bence ki açı kaynak kod kültürü insanlara yansır, karşılıksız sorularınızı cevaplayan kaynak paylaşan, zaman ayırıp size öğreten insan profilleri doludur bu alanda.
    Başka alanda zor bulursunuz bu paylaşım kültürünü.
    Neyse gelelim 4 yıl önce verdiğim ne kararla mesleği teorik olarak bırakıp IT alanına yönelmem ve GC çıkması ile de tamamen zamanımı buna ayırmam üzerine.
    Temelim olsa da beni yeni bir IT yolcusu sayabilirsiniz.
    Ayrıca belirteyim alaylı olmak ile mektepli olmak benim gözümde çok fark doğurmasa da mekteplilere her zaman saygı duyarım. Disipline edilmiş bir eğitimin yeri ayrıdır.
    GC'li (potansiyel 2019 GCli de dahil) ne yapmalı?
    Amaç: US'de IT alanında bir iş bulmak. (IT ile kendi jargonumda developer'ın yaptığı işleri kast ediyorum, genel anlamı yerine bunu koyunuz lütfen)
    Yapılması gerekenler. IT işlerinde her ne kadar spesifik alanlarda çalışacak olsak da genel zihinsel yeterliliğimizin ispatı çoğu yerde gerekli. O nedenle işleri 2'ye ayırmak istiyorum.
    Kurumsal firmalardaki işler. Orta ve küçük ölçekli işletmelerdeki piyasaya dönük ürün ve işlemlere ait işler.
    Kurumsal firmalar dar alanda yüksek beceri gerektiren işleri sunuyorlar ama yine de genel CS yetkinliğine bakıyorlar.
    Orta ve küçük ölçekli işletmeler ise, waterfall projelerde refaktöring, bazı UI işlemleri, basit grafik tasarımları, web uygulamaları, hazır web sayfalarının idamesi vb. gibi işlere bakacak kişi arıyorlar. Farklı konularda orta derece ve üstünde yetkinlik bekliyorlar.
    Ara not olarak US de CS diplomaları olmazsa olmaz şart değil! Tecrübeye de diploma gözüyle bakıyorlar. Nitekim sizi test edeceklerdir.
    Kurumsal firmalar ise Agile projelerde ekipler içerisinde bir görevle genelde de pair programming şeklinde sizi çalıştırıyorlar.
    Yazı çok uzamasın ve giriş yapmış olayım. Bu gönderinin altına kendi çalışma programımı ve beni nelerin yönlendirdiğini, yapılması gereken trikleri size aktarayım.
    İş yerinden şimdilik bu kadar. Akşam görüşürüz.


  • @caglaror
    Sizin ile benzer yanlarımız var. umarım Amerika'da istediğiniz şekilde bir hayat kurarsınız.


  • @smesut Amerika benim için sadece rüyalar ülkesi değil, hayalimdeki ben olabilmem için de bir fırsat. Yeni kimlik, yeni dil, yeni meslek her şey yeni. Buradan çok az şey götüreceğim buradaki bana ait 🙂


  • @caglaror konu acilipta siz yazmayinca sizi etiketlemeyi dusunuyordum bende 🙂

    Yazdiklarinizi okurken agzim acik kaldi hocam siz neymissiniz boyle yaaa vallahi imrendim inanin...

    Ben kodlama yapmayi cok istiyorum birseyler uretmek, cabalarim sonunda ortaya birsey cikmasi, insanlarin bunu kullanmasi vs vs... bir program veya bi sitede olsa bu beni cok mutlu eder ve kodlamayi dahada sevmemi kendimi daha cok gelistirmemi saglar. Bir yerden baslamaliyim temel yok varsayaraktan bi giris yapicam bakalim ama nerden hangi dilden girmeliyim bilemedim 🙂

    Gitmeden birseyler ogrenirsem ordada kursla veya okulla kendimi gelistirip bi ise girmeyi dusunuyorum planlarim bu yonde 🙂


  • @caglaror Greencard cikip gidene kadar tavsiye edeceginiz diller içinde söyledi:

    @smesut Amerika benim için sadece rüyalar ülkesi değil, hayalimdeki ben olabilmem için de bir fırsat. Yeni kimlik, yeni dil, yeni meslek her şey yeni. Buradan çok az şey götüreceğim buradaki bana ait 🙂

    .Harfi harfine benim dusuncelerim bukadar olur yanii 🙂


  • @caglaror
    Bende tamamen aynı şekilde düşünüyorum.
    Hayaller ülkesinden ziyade yepyeni bir başlangıç.


  • @askimkoray Est. İnanın ortalama (alttan yaklaşık) zekada, standart bir ailede büyümüş, tipik bir Adana çocuğuyum. Size ispatlayamayabilirim ama bu web işleri ayrılan zaman ve emek ile doğru orantılı. Evet çok çok zeki adamlar var sektörde, ve zaten 10 km öteden anlaşılıyorlar, ama bu adamlar zaten neye elini atsa başarılı olur. Sektörün yarıdan fazlası sizin benim gibi tipler. Keyif alıyorsanız bu işler sizi geçindirir. Zaman ayırın ve azmedin yeter.
    Selamlar.


  • @caglaror bi baslasam bi ucundan zaman herturlu ayiririm ama baslayamiyorum 😃 okadan istekliyim ki surekli kafamda projeler olusturuyorum web sitesi olsun ios veya android uygulama olsun ogrenmeye baslasam hemen ufak ufak onun uzerinde calismaya baslayacagim. 😃


  • En iyi kod değil, projeye en uygun dil vardır. Ama önüa açık kolay ve anlaşılır bir dil istersen; Python, Django yürür gidersin. Yine de popüler bir dil ararsan; PHP ve Boostrapla ilgilenebilirsin. Html + Css zaten geliyor bunlar statikler. Bende öğreniyorum hala.


  • Sevgili @thestars 2 yıl öncesinin konusu 😂 Ama madem bir dil öğrenilecek önce şakır şakır İngilizce konuşmayı öğrenmek lazım. Gelince öğrenirim nasılsa ile olmuyor. Geçim derdine düşünce öğrenmek yalan oluyor.


  • Yazılımcı konusuna bakınca; girmiş ve yorum yapmış bulundum. Tarihe pek bakmadım. Ama şuda dip not kalsın; Amerika'ya olurda gidersem basit yaşarım. Yazılımla bilgisayarla, saatlerce uğraşmam. Güvenlik, şoför vs gibi kolay işlere bakarım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum