J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
-
@eeygee, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@crazycells, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Anliyorum. Bunlari elcilige sormamin sebebi gecen sene waiver alan bir arkadasimin basindan gecenlerdi. Kendisinin "no objection letter" cok gecikince ipi eline alip TC makamlariyla direkt irtibat kurmus. Megerse elcilikten gelen mektup Ankara'da yanlis insanin masasina gitmis, o da kimseye haber vermeden unutmus masada mektubu bir bucuk ay kadar. Mektup bulunduktan 2 hafta sonra elcilikten DOS'a ulasmisti "No Objection Letter". Boyle seyler olmasin diye ben de iskillendigim icin yazdim.
Maalesef bu tur islemlere ancak olduktan sonra karisabiliyorsunuz. Burokrasi boyle bir sey...
Ama merak etmeyin, cogunlukla hicbir sorun olmadan aliyorsunuz No Objection mektubunu... Bir de henuz ortada olumsuz bir durum yokken, yani durduk yere insanlari arayip "isini daha hizli ve dogru yap" tarzinda bir iletisim kurarsaniz, ters tepebilir...

-
@crazycells Evet doğru çok haklısınız. Bu forumda birkaç kişinin bir hafta/on gün içinde NOS aldığını görünce umutlanmıştım ama demek ki o kadar şanslı değilmişim. Herhalde bir ay kadar bekleceğiz...
-
Merhabalar,
Yaklaşık 5 aydır ABD de misafir araştırmacıyım. Anca pandemi sebebiyle çalışmalarım durdu. Varsayılan5 ay kadar çalışmaları başlatamayacağımız. Tahliye uçuşu olması halinde dönüp Umarım her şey normale dönerse kalan 7 ayımı geri gelip tamamlamak istiyorum. Buradaki danışmanım sorun olmaz diyor. Türkiyeye dönmem halinde vize uzatması yapmam mümkün mü? -
@Gaa, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Merhabalar,
Yaklaşık 5 aydır ABD de misafir araştırmacıyım. Anca pandemi sebebiyle çalışmalarım durdu. Varsayılan5 ay kadar çalışmaları başlatamayacağımız. Tahliye uçuşu olması halinde dönüp Umarım her şey normale dönerse kalan 7 ayımı geri gelip tamamlamak istiyorum. Buradaki danışmanım sorun olmaz diyor. Türkiyeye dönmem halinde vize uzatması yapmam mümkün mü?Vize uzatmasi degil de, yeni vize almaniz mumkun olur...
Eger danismaninizla anlastiysaniz o durumda problem olmaz, tekrar calismaya baslayacaginiz zaman enstitu ile konusup yeni bir DS-2019 formu cikarttirmalisiniz, daha sonra bu formla yeni bir J1 vizesi icin basvuru yapabilirsiniz.
-
@crazycells Merhaba,
Eğer vize tarihlerim içinde giriş yapabilirsem sıkıntı yaşar mıyım. Kasım ayında J1 sürem doluyor. -
@Gaa, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@crazycells Merhaba,
Eğer vize tarihlerim içinde giriş yapabilirsem sıkıntı yaşar mıyım. Kasım ayında J1 sürem doluyor.o zaman sorun olacagini sanmiyorum, vizeyi ABD'ye girmek icin kullanabilirsiniz. Ama ABD'de kalis surenizi DS-2019 formunuzdaki program bitis tarihi belirleyecek, bilginize.
-
@eeygee Merhabalar, postunuzu şimdi gördüm ben de 25 Mart'ta göndermiştim dilekçemi. Bugün olumlu geri dönüş aldım. Sizinki de yakındır diye düşünüyorum.
-
Merhabalar, 2 yıl kuralını kaldırmak için başvurumu 3 hafta önce yaptım. Status check yaptığımda case number'ıma ait bir bilgi bulunmadığı uyarısı karşıma çıkıyor. Sadece received bilgisinin sisteme düşmesi bile 3 hafta sürer mi, yoksa belgelerim gitmemiş midir? Biraz panik yaptım, benzer bir süreç yaşayanınız var mı?
-
@crazychemist, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Merhabalar, 2 yıl kuralını kaldırmak için başvurumu 3 hafta önce yaptım. Status check yaptığımda case number'ıma ait bir bilgi bulunmadığı uyarısı karşıma çıkıyor. Sadece received bilgisinin sisteme düşmesi bile 3 hafta sürer mi, yoksa belgelerim gitmemiş midir? Biraz panik yaptım, benzer bir süreç yaşayanınız var mı?
genelde gecikmeli olarak yayimlaniyor ve tum bilgileri bir anda goruyorsunuz. Bence telas etmenizi gerektirecek bir durum yok.
-
@betikara Çok sevindim sizin adınıza. Ben halen favorable recommendation bekliyorum ve hayır adıma sormuş olsalar da DOS'a herhangi bir hızlandırılma yapılmadı..
-
Sonunda benim de çıktı FR! Tam 12 hafta olmuştu.
Department of State Advisory Opinion Finding: Favorable Recommendation
Item Action Date
Recommendation Sent April, 20 2020
Fee Received January, 28 2020
Form DS-3035 Received January, 28 2020
Form DS-2019 Received January, 28 2020
No Objection Statement Received January, 28 2020
Passport Data Page Received January, 28 2020
Statement Of Reason Received January, 28 2020 -
@merveyağmur gozunuz aydin...
-
@crazycells çok teşekkürler. sonunda gerçekten. USCIS kısmı için de güncelleyeceğim.
-
@crazychemist evet bana da olumlu geri donus gerceklesti. 23 Mart'ta isleme alinan dosya icin 17 Nisan gunu DOS'a olumlu cevabi gonderdiklerini ilettiler.
-
Arkadaslar merhaba,
Benim de NOS 17 subat'ta alindi gozukuyor DOS sitesinde ama hala favorable recommendation icin bekliyorum. Gectigimiz hafta rapid review request icin email attim ama zannedersem 1 aydan once okumuyorlar emailleri. Benim merak ettigim konu ise favorable recommendation geldikten sonra green card icin basvuru yapabiliyor muyuz yoksa USCIS'nin verecegi karari mi beklememiz gerekiyor? Bir de USCIS icin aylarca beklemek istemiyorum.
-
@dream-for-a-requiem, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Arkadaslar merhaba,
Benim de NOS 17 subat'ta alindi gozukuyor DOS sitesinde ama hala favorable recommendation icin bekliyorum. Gectigimiz hafta rapid review request icin email attim ama zannedersem 1 aydan once okumuyorlar emailleri. Benim merak ettigim konu ise favorable recommendation geldikten sonra green card icin basvuru yapabiliyor muyuz yoksa USCIS'nin verecegi karari mi beklememiz gerekiyor? Bir de USCIS icin aylarca beklemek istemiyorum.
AOS'mi yapiyorsunuz? Saniyorum ki waiver icin olumlu karar gelmeden basvuru yapmak tavsiye edilen bir durum degil. Maalesef USCIS kararini hizlandiramiyorsunuz.
-
@crazycells Evet su anda ABD'deyim ve esim uzerinden basvuracagim. Basvurunun hangi asamasinda waiver'i almis olmamiz gerekiyor peki?
-
@dream-for-a-requiem, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@crazycells Evet su anda ABD'deyim ve esim uzerinden basvuracagim. Basvurunun hangi asamasinda waiver'i almis olmamiz gerekiyor peki?
en ideali ilk formu gonderirken elinizde olmasi, yani basvuruya baslarken. Bu durumda kesin sorun yasamazsiniz... Ama sanirim mulakat zamani elinizde olsa da kabul etme ihtimalleri var. Isterseniz net zamani Muslu Hukuk Burosu'na suradan sorun:
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
-
İyi günler, benim Türkiye Büyükelçiliğine yapılan başvuru ile ilgili bir sorum olacaktı: ilgili adreste $31'lık bir money order talep ediliyor, sizin verdiğiniz bilgi mesajında ise $62 diye belirtilmiş. Bu konuda en güncel bilgiyi nereden alabiliriz? Teşekkürler.
-
@Ali-Kulez, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
İyi günler, benim Türkiye Büyükelçiliğine yapılan başvuru ile ilgili bir sorum olacaktı: ilgili adreste $31'lık bir money order talep ediliyor, sizin verdiğiniz bilgi mesajında ise $62 diye belirtilmiş. Bu konuda en güncel bilgiyi nereden alabiliriz? Teşekkürler.
Zamanla ufak tefek farkliliklar olabilir surecte, su an icin TC Buyukelcilik sayfasindaki para miktarini gondermeniz yeterli olacaktir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum