Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

• Merhaba tekrar!

Bekleyenler için durum güncellemesi yapayım dedim. Bu Covid-19 günlerinde işlemler çok yavaşladığı için pek umutsuzdum ama recommendation USCIS’e gönderildi bugün!

Recommendation Sent April, 7 2020
    No Objection Statemen Received January, 21 2020
    Fee Received January, 16 2020
    Form DS-3035 Received January, 10 2020
    Form DS-2019 Received January, 10 2020
    Passport Data Page Received January, 10 2020
    Form G-28 Received January, 10 2020
    Statement Of Reason Received January, 10 2020

@merveyağmur sizde durumlar nasıl? Congresmen herhangi bir şekilde yardımcı olabiliyor mu?

@crazycells USCIS,in onaylaması ortalama ne kadar sürüyor bir bilginiz var mı?

• Merhabalar herkese,

20 Mart gunu hem DOS'a belgeleri, hem de TC Buyukelciligi'ne dilekcemi gonderdim. Elcilikten gelen e-mail'de 23 Mart'ta dosyamin isleme alindigini soylediler. Ben de kendilerine sureci hizlandirabilmem adina hangi makamlara yazdilarsa bana soylemelerini (direkt irtibata gecmek icin TR ile) rica ettim fakat hic orali olmadilar. Alakasiz bir sekilde waiverstatus websitesinde hala benim case number'in gorunmediginden falan bahsettiler. Agirdan aldiklarindan endise ediyorum. Zaten o waiverstatus sitesindeki bilgiler biraz gec guncellenmiyor muydu?

Size sorum su olacak: aranizda son zamanlarda "no objection letter" isteyen olduysa--> acaba TC'den geri donus olmasi ne kadar surdu? Su an TC Makamlarindan cevap beklemekteyim (hic bir yere ne bir borcum var ne de ilisigim) ve son donemde bu islemin ne kadar surede halloldugunu merak ediyorum. Durumum biraz acil. Cok tesekkurler.

• @betikara, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Merhaba tekrar!

Bekleyenler için durum güncellemesi yapayım dedim. Bu Covid-19 günlerinde işlemler çok yavaşladığı için pek umutsuzdum ama recommendation USCIS’e gönderildi bugün!

Recommendation Sent April, 7 2020
    No Objection Statemen Received January, 21 2020
    Fee Received January, 16 2020
    Form DS-3035 Received January, 10 2020
    Form DS-2019 Received January, 10 2020
    Passport Data Page Received January, 10 2020
    Form G-28 Received January, 10 2020
    Statement Of Reason Received January, 10 2020

@merveyağmur sizde durumlar nasıl? Congresmen herhangi bir şekilde yardımcı olabiliyor mu?

@crazycells USCIS,in onaylaması ortalama ne kadar sürüyor bir bilginiz var mı?

Durumunuzda bir sorun gorunmuyor, sadece beklemeniz lazim. Maalesef ne kadar surecegini ben de bilmiyorum. Herhangi bir congressman'in yardimci olabilecegini sanmiyorum, zaten durumunuzda bir sorun da yok bence.

• @eeygee, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Merhabalar herkese,

20 Mart gunu hem DOS'a belgeleri, hem de TC Buyukelciligi'ne dilekcemi gonderdim. Elcilikten gelen e-mail'de 23 Mart'ta dosyamin isleme alindigini soylediler. Ben de kendilerine sureci hizlandirabilmem adina hangi makamlara yazdilarsa bana soylemelerini (direkt irtibata gecmek icin TR ile) rica ettim fakat hic orali olmadilar. Alakasiz bir sekilde waiverstatus websitesinde hala benim case number'in gorunmediginden falan bahsettiler. Agirdan aldiklarindan endise ediyorum. Zaten o waiverstatus sitesindeki bilgiler biraz gec guncellenmiyor muydu?

Size sorum su olacak: aranizda son zamanlarda "no objection letter" isteyen olduysa--> acaba TC'den geri donus olmasi ne kadar surdu? Su an TC Makamlarindan cevap beklemekteyim (hic bir yere ne bir borcum var ne de ilisigim) ve son donemde bu islemin ne kadar surede halloldugunu merak ediyorum. Durumum biraz acil. Cok tesekkurler.

Bu sureci disisleri bakanligi'nin ilgili birimleri halledecek, siz ancak bir sorun cikarsa mudahale edebilirsiniz ki zaten o durumda size No Objection belgesi verilmedigini ve hangi birimin OK vermedigini soylerler. Ben sizi anliyorum ama hic kimse "benim isim acil degil, o nedenle acele etmenize gerek yok" demez 🙂 dolayisiyla bu tur cumleleri hicbir birimin ciddiye alacagini sanmiyorum. Maalesef su an sadece beklemeniz gerekiyor, bu islemlerin hepsi sizin mudahaleniz olmadan gerceklesebilir; Turkiye'deki bakanliklardaki calisma durumunu bilmiyorum, fakat COVID-19 nedeniyle normalden de uzun surebilir.

• @crazycells, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Anliyorum. Bunlari elcilige sormamin sebebi gecen sene waiver alan bir arkadasimin basindan gecenlerdi. Kendisinin "no objection letter" cok gecikince ipi eline alip TC makamlariyla direkt irtibat kurmus. Megerse elcilikten gelen mektup Ankara'da yanlis insanin masasina gitmis, o da kimseye haber vermeden unutmus masada mektubu bir bucuk ay kadar. Mektup bulunduktan 2 hafta sonra elcilikten DOS'a ulasmisti "No Objection Letter". Boyle seyler olmasin diye ben de iskillendigim icin yazdim.

• @eeygee, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

@crazycells, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Anliyorum. Bunlari elcilige sormamin sebebi gecen sene waiver alan bir arkadasimin basindan gecenlerdi. Kendisinin "no objection letter" cok gecikince ipi eline alip TC makamlariyla direkt irtibat kurmus. Megerse elcilikten gelen mektup Ankara'da yanlis insanin masasina gitmis, o da kimseye haber vermeden unutmus masada mektubu bir bucuk ay kadar. Mektup bulunduktan 2 hafta sonra elcilikten DOS'a ulasmisti "No Objection Letter". Boyle seyler olmasin diye ben de iskillendigim icin yazdim.

Maalesef bu tur islemlere ancak olduktan sonra karisabiliyorsunuz. Burokrasi boyle bir sey...

Ama merak etmeyin, cogunlukla hicbir sorun olmadan aliyorsunuz No Objection mektubunu... Bir de henuz ortada olumsuz bir durum yokken, yani durduk yere insanlari arayip "isini daha hizli ve dogru yap" tarzinda bir iletisim kurarsaniz, ters tepebilir... 🙂

• @crazycells Evet doğru çok haklısınız. Bu forumda birkaç kişinin bir hafta/on gün içinde NOS aldığını görünce umutlanmıştım ama demek ki o kadar şanslı değilmişim. Herhalde bir ay kadar bekleceğiz...

• Merhabalar,
    Yaklaşık 5 aydır ABD de misafir araştırmacıyım. Anca pandemi sebebiyle çalışmalarım durdu. Varsayılan5 ay kadar çalışmaları başlatamayacağımız. Tahliye uçuşu olması halinde dönüp Umarım her şey normale dönerse kalan 7 ayımı geri gelip tamamlamak istiyorum. Buradaki danışmanım sorun olmaz diyor. Türkiyeye dönmem halinde vize uzatması yapmam mümkün mü?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Gaa, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Merhabalar,
    Yaklaşık 5 aydır ABD de misafir araştırmacıyım. Anca pandemi sebebiyle çalışmalarım durdu. Varsayılan5 ay kadar çalışmaları başlatamayacağımız. Tahliye uçuşu olması halinde dönüp Umarım her şey normale dönerse kalan 7 ayımı geri gelip tamamlamak istiyorum. Buradaki danışmanım sorun olmaz diyor. Türkiyeye dönmem halinde vize uzatması yapmam mümkün mü?

Vize uzatmasi degil de, yeni vize almaniz mumkun olur...

Eger danismaninizla anlastiysaniz o durumda problem olmaz, tekrar calismaya baslayacaginiz zaman enstitu ile konusup yeni bir DS-2019 formu cikarttirmalisiniz, daha sonra bu formla yeni bir J1 vizesi icin basvuru yapabilirsiniz.

• @crazycells Merhaba,
    Eğer vize tarihlerim içinde giriş yapabilirsem sıkıntı yaşar mıyım. Kasım ayında J1 sürem doluyor.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Gaa, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

@crazycells Merhaba,
    Eğer vize tarihlerim içinde giriş yapabilirsem sıkıntı yaşar mıyım. Kasım ayında J1 sürem doluyor.

o zaman sorun olacagini sanmiyorum, vizeyi ABD'ye girmek icin kullanabilirsiniz. Ama ABD'de kalis surenizi DS-2019 formunuzdaki program bitis tarihi belirleyecek, bilginize.

• @eeygee Merhabalar, postunuzu şimdi gördüm ben de 25 Mart'ta göndermiştim dilekçemi. Bugün olumlu geri dönüş aldım. Sizinki de yakındır diye düşünüyorum.

• Merhabalar, 2 yıl kuralını kaldırmak için başvurumu 3 hafta önce yaptım. Status check yaptığımda case number'ıma ait bir bilgi bulunmadığı uyarısı karşıma çıkıyor. Sadece received bilgisinin sisteme düşmesi bile 3 hafta sürer mi, yoksa belgelerim gitmemiş midir? Biraz panik yaptım, benzer bir süreç yaşayanınız var mı?

• @crazychemist, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Merhabalar, 2 yıl kuralını kaldırmak için başvurumu 3 hafta önce yaptım. Status check yaptığımda case number'ıma ait bir bilgi bulunmadığı uyarısı karşıma çıkıyor. Sadece received bilgisinin sisteme düşmesi bile 3 hafta sürer mi, yoksa belgelerim gitmemiş midir? Biraz panik yaptım, benzer bir süreç yaşayanınız var mı?

genelde gecikmeli olarak yayimlaniyor ve tum bilgileri bir anda goruyorsunuz. Bence telas etmenizi gerektirecek bir durum yok.

• @betikara Çok sevindim sizin adınıza. Ben halen favorable recommendation bekliyorum ve hayır adıma sormuş olsalar da DOS'a herhangi bir hızlandırılma yapılmadı..

• Sonunda benim de çıktı FR! Tam 12 hafta olmuştu.

Department of State Advisory Opinion Finding: Favorable Recommendation

Item Action Date
    Recommendation Sent April, 20 2020
    Fee Received January, 28 2020
    Form DS-3035 Received January, 28 2020
    Form DS-2019 Received January, 28 2020
    No Objection Statement Received January, 28 2020
    Passport Data Page Received January, 28 2020
    Statement Of Reason Received January, 28 2020

• @merveyağmur gozunuz aydin...

• @crazycells çok teşekkürler. sonunda gerçekten. USCIS kısmı için de güncelleyeceğim.

• @crazychemist evet bana da olumlu geri donus gerceklesti. 23 Mart'ta isleme alinan dosya icin 17 Nisan gunu DOS'a olumlu cevabi gonderdiklerini ilettiler.

• Arkadaslar merhaba,

Benim de NOS 17 subat'ta alindi gozukuyor DOS sitesinde ama hala favorable recommendation icin bekliyorum. Gectigimiz hafta rapid review request icin email attim ama zannedersem 1 aydan once okumuyorlar emailleri. Benim merak ettigim konu ise favorable recommendation geldikten sonra green card icin basvuru yapabiliyor muyuz yoksa USCIS'nin verecegi karari mi beklememiz gerekiyor? Bir de USCIS icin aylarca beklemek istemiyorum.

Benzer Başlıklar

• F1 vizem basvurum red olursa, B1-B2 vizem de iptal olur mu?

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    79 Bakış
    Emre ErtürkE
    Merhaba; hali hazirda B1-B2 turist vizesine sahibim, vizemin bitmesine de yaklasik 8 sene var. TR de konsolosluktan F1 vizesi icin basvuru yapmayi dusunuyorum. Eger F1 vize basvurum reddedelirse, mevcut B1-B2 vizem de iptal olur mu? Simdiden yanitlariniz icin cok tesekkurler..
  • 0 Oy
    2 İleti
    350 Bakış
    crazycellsC
    @Kaan-0, içinde söyledi: WAT için ikinci J1 vizesini mülakata girmeden alabilmek mümkün mü? Merhabalar ben 2022 wat için j1 vizesi aldim ve 2023 te tekrar gitmek istiyorum galiba mulakata tekrar girmeden posta yolu ile pasaportu gönderip vizeyi yenileyebiliyormusuz boyle birsey varmi cevaplarsaniz sevinirim. Evet, vize kategoriniz degismedigi icin boyle bir talepte bulunabilirsiniz. Ama yine de DS-160 formu doldurup, vize ucreti odeyip, bir randevu tarihi almaniz gerekiyor. Daha sonra konsolosluga ulasip mulakatsiz vize talebinde bulunacaksiniz, eger durumunuzu vizeye uygun bulurlarsa posta ile belgeleri gondermenizi isteyecekler, eger uygun bulmazlarsa randevu tarihinde konsoloslukta mulakata gireceksiniz. ayrica su basligi da incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/4248/j1-vize-görüşmesi-yapmadan-yeniden-vize-almak/ Bu da konsoloslugun sitesindeki guncel bilgi: Renewing Your NIV As of January 26, 2021, applicants with prior visas may be eligible to renew their visa without an interview. If your visa expired within the last 48 months and your biographical information and visa category remains unchanged, you may not be required to have an in-person interview. Please visit our appointment scheduling website for further details: https://ais.usvisa-info.com/en-tr/niv https://tr.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/
  • 6 Oy
    50 İleti
    10k Bakış
    Henry bloorH
    @Tayfun-karakaş kabul edebilir de etmeyebilirde direk konsolosa sorun
  • ( J ) Değişim Programı Vizeleri

Sabitlendi Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) j1 vizesi j vizesi ogrenci vizesi
    421
    0 Oy
    421 İleti
    28k Bakış
    Ö
    merhaba yakın zamanda j1 vizesi alıp administrative processing den geçen var mı? sosyal medya taraması ortalama kaç gün sürüyor? Tecrübesi olanlar cevap verebilirse çok memnun olurum
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k