Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
-
Adi ustunde, talihlisi oldugunuz diversity visa'nin getirdigi durum olan "diverse" durumunu gozlemlemissiniz bulundugunuz sure icerisinde. Eyalet, sehir, bolge, mahalle, sokak detayina indikce bircok irk, din, etnik yapi, sosyo-kulturel farklilik gormek cok normal. Yasadikca alisiyorsunuz, benimsiyorsunuz. Turkiye'de bu kadar derinlikli bir yapi olmadigi icin, kisa sureli gozlemlerde bu durum cok daha fazla dikkatinizi cekiyor.
Iyisiyle kotusuyle bir cok ornek var ABD'de, tumunu ayni kefeye koymamak ve ayristirmamak lazim. Turkiye'de de ozellikle askerlik hizmeti esnasinda "toprakcilik" ayriminin bir benzeri ez cumle. Burada daha cok, daha gozlemlenebilir.
-
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2021 Bekleme Odası
-
@heleniki konsolosluklar illa çözüm bulunduktan sonra açılacak ya ondan sonra her gün görüşme yapılırsa diye diyorum, bi konunun altında okumuştum gc görüşmeleri haftanın 3 günü oluyo gibi bir şey böyle midir sizin bir bilginiz var mı?
-
Merhabalar bende grubu önceden takip ediyordum.Üye olmaya karar verdim.Eğer bir kusur olursa şimdiden özür dilerim.Ben Anestezi teknikeriyim sağlıkcıyım memur olarak görev yapmaktayım.Aynı şekilde eşimde benimle aynı iş yerinde çalışmakta ikimizde ilk kez başvuru yaptık ilk başvurumuzda bu kadar olur 100 ıllık felaketin dünyanın başına gelmeside ayrı ülkemizin bu kadar etkilenmesi ayrı olay nEyse...Ben konuya girmek isterim benimde şahsı görüşüm şudur ki; Muhtemeldir ki iptal olmuyacak ve görüşmeleride skype vs gibi online yapabilirler buda ayrı bir olay olabilir belki tabiki evraklar önlerinde küçük bir görüşmeyle halledilebilir kanaatindeyim.Erzurumdan sevgiler saygılar....
-
@ahsenaydgdu evet haftanın 3 günü oluyor yazmışlardı.Süreç normale dönerse belki sıkı bir şekilde çalışarak eylül 2020 ye kadar tüm numaralar current olur ve inşallah herkes vizesini alır.İşte ondan sonra gidenlerin allah yardımcısı olsun orada.
-
ne olacak ta ne olacak diye tüm linkler de sorulan soruya biz yazdık 30 nisanı bekleyin diye. Hala soruyorlar buyrun haber artık sormazsınız umarım
Aynı haberi farklı sayfalarda paylaştım. Çünkü gözünüze batsın diye
-
Merhaba arkadaşlar geçen state gov bir duyuru yayınladı saglık profesyonelleri yakın konsulosluğa başvurn gibisinden. Merak ettigim bu sene çekilişte sağlık çalışanlarına öncelik tanırlarmı yoksa bunun için yasa mı değiştirmeleri lazım
-
Mayis ta çekiliş sonucları açıklanır ve müteakiben 2020 kazananların mülakatları başlar. Herkes lütfen sağlığına dikkat etsin. Şu ara önemli olan sağlık.
-
Hadi ben de fikrimi söyleyeyim, 2021 in çekilişi veya açıklanması ertelenebilir, ki bence kuvvetle muhtemel böyle olur. Çünkü fiscal year eylülde başlayacağı için epey vakit kalıyor arada.
2020 için malesef benim bir öngörüm yok çünkü bu virüsle ilgili tip bilimiyle uğraşan insanlar bile bir karar verebilmiş değil. Bizim bilim kurulundakiler kısa vadede, eğer bütün sosyal izolasyon mesafe cart curt kurallarına uyarsak haziran ayında bir rahatlama yaşayabiliriz diyorlar, bakın biter değil bir rahatlamadan söz ediyor. Dünyada da benzer şekilde haziran-temmuz aylarinı isaret edenler çok.
Ama sonrası için bin tane senaryo yazıyorlar, eylülde tekrar gelecek ve esas o zaman pik yapacak diyen var..
Kışın tekrar gelecek ama bu kadar ağır kayıplar vermeyeceğiz diyen var.
Bundan sonra her kış olacak, aynen mevsimsel grip gibi olacak, normal gripten farklı olarak daha ağır, biraz daha zatürre şeklinde seyredecek diyen var..
Var da var..
O yüzden hazirana kadar 2020 talihlileriyle ilgili birsey yapılacağını sanmıyorum ben sanki
-
Yahu hic bisey degismez kazanan kazanmistir dv 2020 icin... dv 2021 icinde mayista aciklanir ve kazanan islemlere baslar, eger islemlere yada gorusmelere baslanamazsa beklemede kalinir... niye iptal edecek adam ...100 bin vatandasin olecegi ongoruluyor . Olenlerin yerine alir gocmeni devam eder ne var bunda yani... olecek olan olur amerika icin . Onemli olan bu virusu kontrol altina nezaman alacak amerika... asisi ilaci bulundumu hersey normale doner....
-
@MySea, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@tuncayarat, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Goldman Sachs ABD ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde yıllık %34 daralmasını, ekonominin derin bir gerileme yaşayacağını belirtiyor. Yıl ortasına kadar işsizliğin %15 olacağını da söylediler. Yıl sonuna kadar da %19 ile güçlü bir toparlama bekliyorlar, tamamen Fed ve hükümetin hamlelerine bağlıymış. Umarım düzeltilebilir yoksa böyle bir krizde göçmen kabulünün biraz zor olacağını düşünüyorum
ABD'li bir ilac sirketi etkili bir asiyi buldugunu acikladigi anda, ABD ekonomisi her yonuyle yukselise gecer tekrardan.
alakası yok fed ınanılmaz para basıyor buda enflasyonun cıddı derecede yukselecegı anlamına gelıyor yanı suan salgın son bulsa bıle esas sorunlar bu olaydan sonra baslıcak. orn fed gecmıs hareketlerı ve sonucların dan ogrenebılırınız
-
Türkiyede de bazı ekonomistlerin söylediği şu zaten, şuan insanların hayatı söz konusu, e kasada da para kalmadı, para basalım halkımıza bakalım kaç hafta kaç ay gerekiyorsa artık, ekonomik sonuçlarına sonra bakarız, önce insan hayatı diyorlar..
-
@aysegul Para basmak kolay ama para basmanın ilerideki ekonomik çöküntüsü geri dönülemez bir yol olur sefaleti getirir
-
@Ramazan valla az buçuk ekonomi dersi almıştım zamanında, yani biraz fikrim var aslında ama zaten kendi fikrimi söylemedim, ekonomistlerden birkaçının fikrini yazdım, tercih meselesi tabi, hükumetin önceliklerinin hangisi olacağını göreceğiz.. gerçi önceliğini belirtmişti şahsım, “üretim ve ihracat önceliğimiz..” insan hayatı mı, amaaannnn....
-
Ben hemen para bastiklarini dusunmuyorum. Su anda hazine bakanligi US government bonds satarak para topluyorlar. Ayni zamanda, fed reserve ise piyasadan degisik tahviller/bonds satin alarak, ileride piyasalarda olusabilecek nakit sikintisini gidermeye calisiyor. Para basma isi bence en son care olurdu.
-
@MySea aynen katılıyorum şuan en karlısı tahvilleri satınalmak gibi gözüküyor aksi takdirde diğerleri sadece kısa vadede ufak bir dokunuş olur.
-
ABD'nin işsizlik başvurularında büyük bir artışa daha hazır olun. Goldman Sachs rakamların 6 milyona ulaşabileceğini söylüyor, yani geçen haftaki rekorun neredeyse iki katı. Bugün TSİ 15:30 açıklanacak!
-
İşsizlik bütün dünyada önemli bir problem olacak zaten; buhran resesyon ne derseniz adına, bütün dünyayı bekliyor, bütün yönetimlerin yapmaya çalışacağı şey en az hasarla atlatmak.. tabi kasası tam takır kuru bakır olanların işi bir tık daha zor olacak malesef..
-
Benim düşünceme göre virüsün amerika açısından tek iyi tarafı kaçak çalışan kişilerin çoğu ülkesine geri döndü. Tanıdığı eşi dostu akrabası olanlar anca kalmıştır.
-
Dolar Bey de 6,67 olmuş, olası green card talihlileri için mülakatlar gerçekleşirse eğer maddi yeterlilikte standartları yükseltirlerse bir de, eyvah ki ne eyvah..
-
@Concorde, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Benim düşünceme göre virüsün amerika açısından tek iyi tarafı kaçak çalışan kişilerin çoğu ülkesine geri döndü. Tanıdığı eşi dostu akrabası olanlar anca kalmıştır.
Kaçak çalışanlar burada yerleşik bir hayat düzeninde zaten, çok fazla yerinden hareket etmiyorlar.
Gittikleri yerdede virüs karşılarına çıkacak -
@aysegul, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Dolar Bey de 6,67 olmuş, olası green card talihlileri için mülakatlar gerçekleşirse eğer maddi yeterlilikte standartları yükseltirlerse bir de, eyvah ki ne eyvah..
6.70 i gordu 7 ye dogru gidiyor.
Veri aciklandi 6.6milyon kisi oldu. Virus boyle devam ederse daha da artacaktir. Bu sene gidenler ve seneye gidecekleri pek de iyi seyler beklemiyor gibi geliyor. Umariz yaniliriz.
Benzer Başlıklar
127
60.7k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.4k