Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.4k 1.2k 1.7m 1.0k
  • ⭐⭐

Göreceli bir konu. Özel sektör veya kendi işini yapanlar ile kamu sektöründe olanların hayata bakış acıları değişebilir. Bu normal. Herkesin kendi hayatı içerisinde ki dinamikler farklıdır. Birisi daha temkinli hareket etmesi gerektiği bir yaşam içerisinden gelmiştir diğeri daha serbest ve daha cesaretle hareket etmesi gereken bir hayat içerisinden gelmiştir. Her ikisinin de hareket tarzları kendi içerisinden geldikleri hayata göre doğaldır, normaldir. Her iki hareket tarzının eksileri de vardir, artıları da.

• @Selda, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@mexido Yorumunuz için teşekkür ederim. Aynen dediginiz gibi yapıyor aslında bir süredir. Ancak firmalar öncelikli olarak USA'da oturan ve orada çalışma-oturma izni olanlara öncelik veriyor. Eğer ilana başvurular arasında kendi vatandaşı ya da Usada çalışma izni olanlardan biri istenilen şartları sağlamıyorsa o durumda yurt dışından gelen başvuruları degerlendiriyorlarmis. Zira başka bir ülkeden çalışan getirtmek firmaya daha meşakkâtli geliyormuş. Benim de eşimden duydugum ve yine bu yurtdışında işe girmeye çalışanlardan duyduklarim, okuduklarım bu yönde...
    Ama yine de TR den başvurup da USAya GCsiz işe alınıp gidebilen biri varsa yazsın lutfen. Firmayı nasıl ikna ettikleriyle ilgili... Varsa bi yolu öğrenmek için can atıyorum.

Rica ederim. Malesef o detayi atladim. Eleman ihtiyacini once kendi ulkesinden karsilamali eger bulamiyorsa disardan getirmek isteyebiliyorlar. Illa disardan gelen vardir ama biraz sans ve zor olan birsey oldugunu dusunuyorum. Ama avrupa ulkelerinde biraz daha sansli olabilir is bulma yonunde abd den daha cok avrupa da is bulanlari goruyorum. Ben yazilim muhendisi olsam dunyanin her yerinde 6ay 1yil kisa sureli yasayip deneyimlemek isterdim bir yere bagli kalmazdim. Hayalim bu ama malesef yazilim muhendisi degilim 🙂

• @clourpoint, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Hocam mantıklı düşünüyorsunuz.ücretsiz izin isabetli bir karar olur.abd ye gitmeyi o kadar çok istiyoruz ki. Belkide oraya gidincede yapamayıp ülkemize geri döneceğiz.bilemeyizki.dönme riskini düşünüp öyle hareket etmek faydalı olur.ben evimi arabamı hatta eşyalarımı arkamda hiç bir şey bırakmadan satıp gitmeyi düşünüyordum.şu aralar ev ve eşyalarımız konusunda beklemeyi uygun gördüm.YA YAPAMAZSAK ,YA TUTUNAMAZSAK ORALARDA !!!

Birsey olmaz bence ne is yapiyorsunuz ne kadar kazaniyorsunuz bilmiyorum ama buyuk bir cogunlugumuzun asgari ucret aldigini dusunursek burda kaybetmis birseyimiz olmuyacaktir daha once de asgari ucret aliyorduk dondukten sonra da asgari ucret alicaz. 🙂

• @önder-çalışkan çok doğru söylüyorsunda önder insan düşünmeden de edemiyor.Farklı bir ülke dinleri renkleri zevkleri bayram seyranları farklı.yani hersey farklı.insan çekinmiyorda değil

• @Drywall aynen kardeşim

• @clourpoint hocam varsın herşeyleri faklı olsun ama en azından toplumca yitirdiğimiz saygının kat be kat fazlasını oralarda göreceğimiz kesin

• Iki arkadaşımı ayarttim. Seneye onlar da başvuracak. Hangimize çıkarsa anlaşmalı evlenip gideceğiz. Şansımızı ikiye katlayacagiz😈

• @aydemir, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Iki arkadaşımı ayarttim. Seneye onlar da başvuracak. Hangimize çıkarsa anlaşmalı evlenip gideceğiz. Şansımızı ikiye katlayacagiz😈

Hahaha guzelmis 😁

• @aydemir, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Iki arkadaşımı ayarttim. Seneye onlar da başvuracak. Hangimize çıkarsa anlaşmalı evlenip gideceğiz. Şansımızı ikiye katlayacagiz😈

ahaha güzel taktik bende yapmak isterdim ama benle bu yola başvuracak arkadaşım yok 😃

• @aydemir ne yaman bir ilişki.facebook ta fotoğraf paylaşınki arkadaşlığını ispatlayabilesiniz.iyi fikir tuttum bunu.nasıl olsa bir gün evleneceksiniz😀

• @Selda anladım hocam. Bol şanslar.

• @kamile ilk yorum sanırım o yüzden geç düştü anladığım kadarı ile, vesile olduysam ne mutlu 🙂

• @mexido Avrupadaki bazı firmalardan teklif geldiği çok oldu ama eşim sağlamcıdır çok. Şirketleri farklı kaynaklardan araştırır. Kaç kişilik şirket, kaç yıllık, hangi alanlarda urun üretiyor, puanları 5 üzerinden kaç olduğunu öğrendiği bi site de var adını unuttuğum, teklif ettikleri maaş, o maaş üzerinden oranın devletine verilecek yıllık vergi kesinti.. vs derken... Bu araştırmaları ve oranın kuralları, resmi dili ve bize uyup uymadığına bakarak pek çok seçeneği eledik vaktinde...
    Keşke sizin de yazdiginiz gibi (ama tabi evlenmeden önce ya da biz çocuk yapmadan önce) yurtdışında çalışmış olsaydı biraz... (USAda 3 aylık WorkAndTravel var onu saymıyorum) Ben eşimin yerinde olsaydim bekarken yurtdışında deneyim için her firsati degerlendirirdim ama o ülkede kalmayi seçmiş. Neyse bakalım nasip Hayat neler getirecek...
    Umarım siz de DV2021i kazanip kendi mesleğinize uygun bir alanda huzurla çalışacağınız işi bulursunuz USAda. Selamlar 🙋♀

• @2020DvWinner Teşekkür ederim hocam. Size de bol şanslar diliyorum.

• İyi akşamlar arkadaşlar Aylık 1500 dolar Colorado'da (Denver) yaşamak için yeterli olurmu (kira sorunum yok) köşeye birikim yaparak devam etmek istiyorum. Colorado'da yaşayan yada aha öncec yaşamış olan arkadaşlarda deneyim ve tecrübeleri ile bilgilendirirse sevinirim.

• @Yunus-Tilki İsterseniz bu sorunuzu bir de asagidaki konu basligi altinda sorun tekrar. Hem oradan da cevaplayabilecek daha cok kişi çıkabilir diye düşünüyorum.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/68/colorado

• @Selda sorumu oradanda ilettim teşekkürler

• @Selda, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@mexido Avrupadaki bazı firmalardan teklif geldiği çok oldu ama eşim sağlamcıdır çok. Şirketleri farklı kaynaklardan araştırır. Kaç kişilik şirket, kaç yıllık, hangi alanlarda urun üretiyor, puanları 5 üzerinden kaç olduğunu öğrendiği bi site de var adını unuttuğum, teklif ettikleri maaş, o maaş üzerinden oranın devletine verilecek yıllık vergi kesinti.. vs derken... Bu araştırmaları ve oranın kuralları, resmi dili ve bize uyup uymadığına bakarak pek çok seçeneği eledik vaktinde...
    Keşke sizin de yazdiginiz gibi (ama tabi evlenmeden önce ya da biz çocuk yapmadan önce) yurtdışında çalışmış olsaydı biraz... (USAda 3 aylık WorkAndTravel var onu saymıyorum) Ben eşimin yerinde olsaydim bekarken yurtdışında deneyim için her firsati degerlendirirdim ama o ülkede kalmayi seçmiş. Neyse bakalım nasip Hayat neler getirecek...
    Umarım siz de DV2021i kazanip kendi mesleğinize uygun bir alanda huzurla çalışacağınız işi bulursunuz USAda. Selamlar 🙋♀

Haklisiniz belki bekar olarak gitmek daha kolay olurdu da evli ve hele hele cocuklu olunca bircok kez dusunmek gerekiyor yurtdisinda yeni bir hayat kurmak icin. Nasip kismet diyelim. Size de umarim cikar ve hayallerinizi gerceklestirme firsatini yakalarsiniz. 🙂

• ⭐⭐

https://www.youtube.com/watch?v=NF50c3MHMzE kiliseye girersin selemin aleykim dersin atarsa 57

• ⭐⭐

Kadın bir gün değil hergün hatırlanmalıdır; 8 Mart Dünya Kadınlar günü umutla dolu yarınlara olsun.♥♥

alt metni

Benzer Başlıklar

• DV2025 Sohbet Odası

17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ebaris86E
    @TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
  • DV2024 Sohbet Odası

31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2021 Police Certificate İle İlgili Problem Yardımm

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    -3 Oy
    2 İleti
    331 Bakış
    crazycellsC
    @mhmmdkvnci yeni baslik olusturmadan sorularinizi surada sormalisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/3422/dv2021-2021-green-card-lotosu-asamalari
  • DV2018 Bekleme Odası

6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k