-
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2021 Bekleme Odası
-
@nothing34, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@Muhtaradana umarım benımde dusuncelerım bu sekılde cunku burada bahsedılen rakam gunumuz turkıyesınde 100 bin tl para ben bu paraya asla sahıp olamam kı baska bır dusuncede son dakıka o para gozukurse oda suphelı olur onuda sorgularlar dıyor ıkı uclu ak degnek gıbı bır konu oluyor evet abd ye tasınıyoruz para lazım olucak ama sonucta calısmak ıcın gıdıyoruz oraya bence sponsor kalacak yer adres gosterdıkten sonra guven duyacaklar dıye hıssedıyorum cunku yaklasık 15 bın tl masraflara gıdıyor konsolosluk zaten herseyı arka planda ızleyıp bence vızeyı onaylıyor mulakat kısmı odemeler ve evrak ıslerı dıye dusunuyorum gunlerdır bırcok yer ıncelıyorum henuz para gosteremedı dıye red alan bır kaynak okumadım bu arada cvp ıcın tesekkurler
Evet haklısınız oraya çalışmaya gidiyorsunuz ancak gitmeden evvel devlete yük olmadan kendi ayakların üstüne üzerinde durmanız gerekiyor
Nitekim sizin bankada gösterdiğiniz miktar sizin seçtiğiniz eyaletin gelir düzeyine göre de şekil alıyor.
Para ödeme işi unganlarda aşı 180 $ + 100 $ muayene olarak tek kişi ücreti olarak alınıyor (yanlışım varsa düzeltin)
Mülakatta da 330 $ vize ücretiyle devam ediyor.
Eğer mülakat olumlu sonuçlanırsa hazırlıklar vs uçak bileti derken bir dünya para lazım -
250.000 usd yeter sanırım diyerekten, kış aylarına uygun soguklukta bir espiri ile konuyu noktlayalım isterseniz. Ne dersiniz?
-
@fetihy, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@nothing34, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@Muhtaradana umarım benımde dusuncelerım bu sekılde cunku burada bahsedılen rakam gunumuz turkıyesınde 100 bin tl para ben bu paraya asla sahıp olamam kı baska bır dusuncede son dakıka o para gozukurse oda suphelı olur onuda sorgularlar dıyor ıkı uclu ak degnek gıbı bır konu oluyor evet abd ye tasınıyoruz para lazım olucak ama sonucta calısmak ıcın gıdıyoruz oraya bence sponsor kalacak yer adres gosterdıkten sonra guven duyacaklar dıye hıssedıyorum cunku yaklasık 15 bın tl masraflara gıdıyor konsolosluk zaten herseyı arka planda ızleyıp bence vızeyı onaylıyor mulakat kısmı odemeler ve evrak ıslerı dıye dusunuyorum gunlerdır bırcok yer ıncelıyorum henuz para gosteremedı dıye red alan bır kaynak okumadım bu arada cvp ıcın tesekkurler
Evet haklısınız oraya çalışmaya gidiyorsunuz ancak gitmeden evvel devlete yük olmadan kendi ayakların üstüne üzerinde durmanız gerekiyor
Nitekim sizin bankada gösterdiğiniz miktar sizin seçtiğiniz eyaletin gelir düzeyine göre de şekil alıyor.
Para ödeme işi unganlarda aşı 180 $ + 100 $ muayene olarak tek kişi ücreti olarak alınıyor (yanlışım varsa düzeltin)
Mülakatta da 330 $ vize ücretiyle devam ediyor.
Eğer mülakat olumlu sonuçlanırsa hazırlıklar vs uçak bileti derken bir dünya para lazımBu seneki sonuclar neticesinde seneye yapacagimiz mulakat oncesi harcamalar sabit kalacak mi onu dahi bilmiyoruz belki ucretlerde degisiklik olacak kestiremiyoruz. Total de ulkeden cikmadan harcanin miktar da az bir para degil malesef.
-
@fetihy ilave ve düzeltme olarak ekleme yapayım müsade ederseniz;
Ankarada yaşamıyorsanız muayene ve mülakat için gidiş geliş konaklama masrafları
Unganlara genelde ödenen ücret 387.50 yani 400$, istisnalar harici bir yetiskin icin odenen ucret bu(tahlil muayene aşı vs) . İlave olarak çocuklarda bu rakam daha düsük(röntgen, tahlil vs yapılmıyor çünkü). Aşı kartında da kabul edilebilir aşılar varsa bir miktar daha düşüyor.
Vize başvuru ücreti doğru 330$
Vize onaylanırsa green card ücreti yatırıyorsunuz, kısaca uscis fee deniyor, 220$
Uçak bileti vs sonraki hazırlıklar kişiden kişiye göre değişeceği için bir miktar belirtemiyoruz tabi bu son kısma, yukarıdaki ücretler bile kişi sayısına çocuk sayısına göre değişiyor, herkes kendi nüfus sayısına göre bir fikir edinebilir sanırım yine de..
-
@aysegul, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@fetihy ilave ve düzeltme olarak ekleme yapayım müsade ederseniz;
Ankarada yaşamıyorsanız muayene ve mülakat için gidiş geliş konaklama masrafları
Unganlara genelde ödenen ücret 387.50 yani 400$, istisnalar harici bir yetiskin icin odenen ucret bu(tahlil muayene aşı vs) . İlave olarak çocuklarda bu rakam daha düsük(röntgen, tahlil vs yapılmıyor çünkü). Aşı kartında da kabul edilebilir aşılar varsa bir miktar daha düşüyor.
Vize başvuru ücreti doğru 330$
Vize onaylanırsa green card ücreti yatırıyorsunuz, kısaca uscis fee deniyor, 220$
Uçak bileti vs sonraki hazırlıklar kişiden kişiye göre değişeceği için bir miktar belirtemiyoruz tabi bu son kısma, yukarıdaki ücretler bile kişi sayısına çocuk sayısına göre değişiyor, herkes kendi nüfus sayısına göre bir fikir edinebilir sanırım yine de..
1 kisi icin 1000$ diye biliriz ozaman (ucak bileti haric) 500$ da ucak desek 1500$ yani 10bin tl gibi bir rakam yapar.
4 kisilik bir aile 40bin tl gercekten buyuk paralar. Allah kolaylik versin diyelim kalabalik ailelere. -
@mexido $500 ucak biletini nereden buluyorsunuz? Biz son yillarda en ucuz $850'e ucabildik TR'ye. Genelde $1,000 veya ustu. Tek istisna direct Istanbul'dan olabilir eger Istanbul'da yasiyorsaniz ama yinede $500 artik cok zor gibi geldi bana.
-
@MySea ben 3450 lira THY gidiş dönüş D.C ye bilet aldım Nisan 2 ve 13 üne
-
@arnblt, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@MySea ben 3450 lira THY gidiş dönüş D.C ye bilet aldım Nisan 2 ve 13 üne
Hmm $565 yapiyor. Direct Istanbul'dan mi?
Bu arada, tabii bizim ucuslar hep yazin oluyor, fiyatlarin yuksek oldugu sezon

-
Evet direct istanbuldan
-
Amerikada ki gelir ve vergi sisteminden bahsetmiş.
)
[
️]
( -
Sonuçlar Ne Zaman açıklanacak
-
@KingTricky 5 mayıs
-
@nothing34 mülakata giren hanımefendiler ve beyefendiler bizi kullanmak için buraya üye olmadıklarını bilmemiz için sadece 5 tane soru cevabını yazarlarsa ozaman yumurcak gibi olmazsın sende kendine ona göre yol çizersin
1– ne mezunsun kaç yıllık tecrüben var
2– gidince delivery uber lyft dışında ne iş yapıcaksın
3– hangi eyalet
4– maddi kaynak
5– tanıdık– sponsor var mı -
@MySea, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@mexido $500 ucak biletini nereden buluyorsunuz? Biz son yillarda en ucuz $850'e ucabildik TR'ye. Genelde $1,000 veya ustu. Tek istisna direct Istanbul'dan olabilir eger Istanbul'da yasiyorsaniz ama yinede $500 artik cok zor gibi geldi bana.
Haklisin 500$ a direk ucus biraz zor ben duz hesap olsun diye dedim
Belki kis aylarinda bulurlar yada aktarmali giderek bulurlar bir sekilde sanslilarsa. Ben 1 ay once geldigimde 2kisi aktarmali 550$ a almistim. Fakat giderken thy den 2 kisi icin 1100$ vermistim gidis-donus o ayri. Kaziklanmistim bir daha thy den almam zaten. -
@MySea size pahalı bize ucuz
amerikadan Türkiye'ye gidiş dönüş ücretiyle türkiye'den amerikaya gidiş dönüş ücreti arasında fark var. Size zengin muamelesi yapıyorlar bize fakir 

-
@ayvalik10 Hayır aslında benım anlatmak istedigim aslında cebınde parası olmayıp sadece evrak ıslerı vıze ucretı felan cebınde bı 10 bın tl olanlar ne yapmayı dusunuyor sponsor olarak ne dusunuyorlar parası olanlar bana yazmasın dedım bır forum kullancısı yok ıste bızım her rakama ıhtıyacımız varda yok burayı kullanma o zamanda vay efendım ınsanları zan altında bırakmada ve en sonunda zaten ırkcılıgını konusturdu paran yoksa gıtmeyı yapıstırdı bana cevap olarak sanırım forumun amacını kendi yanlıs anlams parasıı oldugu ıcın orada gocmen muamelesi gormeyecegını felan zannediyor neyseki dün bunu daha iyi anlamdaki forumdaki sohbetlere fazla aldırmamak gerekıyor kalbı kotu ınsan bencıl turk halkından baska kımse yok cok az bırbırı hakkında ıyı enerjı yollayan ınsan Bu surecte umarım kalbı kotu olanlar hesabında kı paralar ıle burada kalırlar kalbı temız ama hesabı bos olan ınsanlar Amerıkada basarılı olurlar
-
@nothing34 en son mülakat deneyimini oku gerçekten de iyi insanlar var seni mutlu esecek bir yazı
-
@mexido THY digerlerine gore pahaliya geliyor ama cogunlukla bizim icin iyi oluyor cunku bizde bir de Adana veya bazen Antalya ucusu da oluyor. Son durak Istanbul olsaydi, bircok daha uygun fiyata alternatifler olurdu. Yinede daha onceden Avrupa aktarmali birkac kez uctuk ama cok yorucu ve uzun oldu. Olmazsa, Avrupa aktarmali alacagiz ve birkac gun aktarma yaptigimiz yerde bir hotelde kalacagiz. Henuz daha almadik biletleri, arastiriyoruz. Birde bu virus olayi var, bakalim durumlar ne olacak yaza kadar...
-
@Ibrahim-aşar, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@MySea size pahalı bize ucuz
amerikadan Türkiye'ye gidiş dönüş ücretiyle türkiye'den amerikaya gidiş dönüş ücreti arasında fark var. Size zengin muamelesi yapıyorlar bize fakir 

Hep diyorum, agaclardan $ topladigimizi kimselere soylemeyin, belli etmeyin diye

-
Ben birçok haklı nedene dayanarak çıkacağına inanıyorum
Benzer Başlıklar
138
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k