Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Mehabalar arkadaşlar. Bo forumu bulduğuma çok sevindim. Herkesin bir birine destek olması guzel. Bir kaç yıl boş verdikden sonra bu yıl kendim başvurmak kararını aldım ve inşAllah bu yıl kazanmak ve ABD gitmek nasib olur.
    Yerimi alayım bende 🙂

    Applied in October 2019 from Azerbaijan.
    18/02/2020 currently waiting for the fantastic news in May 2020.
    Bol şans cani gönülden isteyen her kese inşAllah nasib olur. Amin

  • ⭐⭐⭐⭐

    @nothing34, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Herkese merhaba forumda cok aktıf bırı degılım sadece merak ettıgım bır kac nokta var bos zaman olup cevaplamak ısteyen bırı olursa sevınırım bu yıl getırılen lıse mezunu ve pasaport olma sartı ıle basvuruların dustugu yonunde ve kalan kısılerın sansının arttıgı yonunde cıkan haberler hakkında ne dusunuyorsunuz ve bırde green card kazanılması durumunda ımkansız olan para gosterme durumunu ben amerıkada usa vatandası olan arkadasımı sponsor gostermek ıstıyorum adres olarak ta orayı gosterecegım orada yasacagımı beyan edecegım bu benım ıcın sorun olur ? detay verebılırmısınız herkese sımdıden ıyı sanslar

    Kısaca, bazıları tabi ki tahmine dayalı cevabım şöyle;
    1 Lise mezuniyeti şartı hep vardı;
    2 Pasaport şartı sayesinde ''öylesine'' başvuranların tümü elenmiş oldu. Şansın artmasından ziyade, numarası seçilen kişilerin süreci sürdürme olasılığı arttı. Türkiyeden 2000 kişi gidecekse gene 2000 kişi gidecek. 200 binde 2 bin kişi değil de 150 binde 2 bin kişi olduğu için ihtimal yüzdesi biraz artmış olabilir.
    3 GC kazanılması durumunda gösterilecek para imkansız demeyelim de Oradaki hayata başlama maliyeti zaten 3 kişi için 15-20 bin dolar idi. Bunu gidene yakın bir şeyler satıp toparlıyordu belki insanlar. Şimdi peşinen toparlanmış görmek istiyorlar. Buna kişi başı 5-7 bin dolar sağlık sigortası eklendi. 3 kişi için rakam 30 bin dolarlara çıktı. Eyalet asgari gelir yeterliliği eklendi 40 binlere çıktı. Şimdilik görüşmelerde 20 bin civarıyla alıyorlar vizeyi arkadaşlar. Önümüzdeki aylarda tam oturmuş hali görünecektir. Olaylara amerikanın gözüyle bakarsak, kendi ülkesinde mevcut eğitimi ve çalışma dinamiğiyle, 40 bin usd, 240 bin tl yapıyor, bir ev parası değil. Bunu edinememiş kişiler bana ne fayda sağlar gözüyle bakıyor. Evet bizim ülkemizde bir ömür çalışıp bir ev parası biriktirilemiyor. Enflasyon, işsizlik, çalışma adaleti, ücret dengesi, asgari ücretin düşüklüğü, (işveren için ise yüksekliği ve yan sgk vergi vs ödemeleri içeren devlet haraçlarının yüksekliği) yandaş olma olmama faktörü, babadan mal kalma kalmama faktörü, devamlı uzun süreli işi olması yada sürekli iş değiştirme faktörü gibi etkenlerle bir şeyin sahibi olamadan ömrümüz geçip bitiyor. Ama Amerika bunu bilmez, sonuca bakar. Sonuç olarak mali durumumuzu karı koca çalışıp iyi bir hale getirmeye gayret edeceğiz. Borçlarımızı kapatıp bankalarla iyi ilişkiler kuracağız. Gitme zamanımız geldiğinde de neyimiz var neyimiz yok kredi banka borç harç hesaba yığıp kanıt olarak sunmalıyız. Aksi taktirde yetim çocuk hassasiyetiyle ''e amerika da anlasın biraz bizi'' beklentisiyle beklemek boşa. Harcayı verirler adamı new york sokaklarında. 🙂
    4 Sponsor bence kesin olarak işe yarar. Sponsorun maddi durumunu gösterir evrak da işe yarar. bir de oradan bir iş mektubu eklersen mutlaka bir etkisi olur. Hesapta da 10-15 bin Allah ne verdiyse gösterirsin. Evliysen ve çocuk varsa, önden ben gidicem, işimi düzenimi oturtucam, hanım çocuk 5 ay sonra gelecek diye bir iş planı anlatırsın. Senin vize görüşmene kadar da forumda epeyce bir yeni zamanlı vize görüşmesi tecrübesi oluşmuş olacaktır. Onlardan da çeşitli ipuçlarından faydalanırsın. Benim genel görüşüm biraz uzun da olsa budur.


  • @ibrahimasar Çok teşeşkkür ederim cevap için malesefki içinde bulundugumuz batmış bir gemi kim ne derse desin bu ülkede namuslu ve durust olana gore bır ulke degıl arkadası arkadası kandırmanın pesınde nerde kaldıki hukumet devlet kandırmıyacak fakır hep fakır bazen gocmenler konusuyor gelmeyın burası daha kotu felan dıye onlara tek cevabım kotuyse gerı donun o zaman oradan konusmak kolay yaklasık 2 senedır ıssızım Green kart planım kredı skorum ıyı oldugu ıcın 20 bın cıvarı kredı cekıp 10 bını masraflara harcayıp 10 bını de nakıt olarak gostermek tabı onlar ıcın cerez parası bılıyorum ama arkadasımın maddı durumu cok ıyı sponsor olarak onu gosterecegım ve onunla yasayacagımı beyan edecegım umarım sorun cıkartmazlar cunku onların ıstedıgı rakamı dolar bazında turkıyede bırıktırmek ımkansız ıyıkı esım veya cocugum felan yok bu sefaletten kurtulup alım gucu yuksek bır ulkede tek ıstedıgım asgarı ucret kazanmak ve donem donem seyahet etmek ıstedıgım yıyecegı yıyebılmek cunku bu ulkede ınsanlar bir simite aksam masraf olmasın diye makarnaya talim isteyen istedigi siyaseti yapsın siyasetci mercedese binerken yorum yazan adam otobusten yorum yazıyor onu savunuyor Tekrar cok tesekkur ederım cevap ıcın umarım o guzel haberı alırız tek dılegım ve tek arzum

  • ⭐⭐⭐⭐

    @gokcell, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @ibrahimasar tesekkurler. 13 sene Arabistan muhtemelen burdan yapariz basvuruyu sonucta burda yasiyoruz 🙂

    Arabistanda ne iş yapıyprsun Göksel? Ben de Irak Katar Libya iş için gezdim bir müddet. Ente arif arabi kelam, sah? 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @nothing34, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    se binerken y

    20 bin krediyi dolar olarak mı alacaksın? Çalışmıyorken nasıl alacaksın, mülk mü göstereceksin desem ev varken vermediler bana. Resmi olarak çalışmıyorum çünkü. Meraktan soruyorum.


  • ........


  • @ibrahimasar tl olarak alıcam denizbanktan denız bank hazır kredı sunuyor bazen bırsey gostermıyor kı gosterıceek bırseyım de yok 🙂 freelance calısıyorum odemelerım duzenlı

  • ⭐⭐⭐⭐

    İyiymiş IT, Telecom. İngilizi şakur şukur da iyi. 🙂 Arapça öğrenmişsindir biraz. Amerikada bir işe yaramaz deme. Bir bakmışsın FBI nın counter teror biriminde iş var.. hoop ene arif der dalarsın.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @nothing34, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    n bırsey go

    Para paradır. Ama az. Artırmak lazım.


  • @ibrahimasar hıc olmadı son care bılgısayar telefon kulaklık herşeyi satarım dedım ya hesapta 20 bin olsa bile 2500 dolar onlar için belki bana güvenme nedenleri kira vermiyecek arkadaşı var kolay ıs bulur sorun yasamaz dıye dusunurler


  • ........

  • ⭐⭐⭐⭐

    @gokcell Neyi bildiğimi anlayamadım? Haziran 1 de doğmadım 🙂


  • ........

  • ⭐⭐⭐⭐

    @gokcell Yok yine olmadı. Koç burcuyum. 🙂 Sen neyi nerden bildiğimi sordun anlamadım.


  • Ben de bugün Amerika'da çok büyük ( yaklaşık 3.000 kişi) bir ofisi olan bir firmanin Türkiye şubesinden iş teklifi aldım. Kabul ettim.
    Ilerde greencard çıkarsa iş garantimiz olacak inşallah Texas da 😅(It sektörü)


  • ........

  • ⭐⭐⭐

    @aydemir, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Ben de bugün Amerika'da çok büyük ( yaklaşık 3.000 kişi) bir ofisi olan bir firmanin Türkiye şubesinden iş teklifi aldım. Kabul ettim.
    Ilerde greencard çıkarsa iş garantimiz olacak inşallah Texas da 😅(It sektörü)

    Oooo süper olur kabul edilmez mi hemen edilir.
    Hayırlı olsun.


  • Ben de yerimi alayım. İlk başvuru eşim ve kendim için. Bakalım 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @gokcell Nerden bildin diyince bişey bildim sandım. Buldun bildin habibi. Elif in üstünde işaret var 🙂


  • @ibrahimasar Merhaba arkadaşlar.. Ben de yeniyim ve forumu 2 aydır ilgiyle takip ediyorum.. Bu sene ilk defa başvurdum.. Bir şey belirtmek istiyorum yanlışım varsa düzeltin..
    İbrahimasar guzel yorumlar yazdı nothing arkadaşımız için..
    "Evliysen ve çocuk varsa, önden ben gidicem, işimi düzenimi oturtucam, hanım çocuk 5 ay sonra gelecek" diye...
    Fakat bildiğim kadarıyla o şekilde olmuyor.. eşi ile birlikte giriş yapması gerekiyor.. Evli arkadaşlar için.? Doğru mudur...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum