Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
7.7k 553 3.1m 122

• Dostlarım kaldı 6 gün. Ben umudumu yitirdim çıkmayacak o kart bana :) Biliyorum siz de kafanızı yastığa koyduğunuzda rahat rahat uyumak istiyorsunuz.Hayatınız rutin şu an sizinde. Hiçbir şey olmuyor hayatnızda, sadece yarın olup duruyor, yarınlar da aynı hep dün.Umarım hepinizin yarınları artık değişir , iyi geceler :)

• @jesus-christ son 15 güne kadar çok fazla aklıma gelmiyordu açıkçası. aklıma geldiğindede gülümsüyordum ama korkuyordumda. neler olur, nasıl olur,nelerle karşılaşırız? daha önce gidip görmediğim ülke.tr de de şehir değiştirdim konfor alanımdan çıktım ama usa ile karşılaştırınca sonuçta ülke değiştirmek tr de şehir değiştirmeye benzemez.ayrıca iş bulmuştum kalacağım evi ayarlamıştım vs. offf bilmiyorum yaaa ne olucaksa olsun artık :)

• haftaya sali aksam 19:00 itibariyle sonuclar aciklanacak. inanin bu greencard in cikma ihtimalini dusunmekten isime odaklanamiyorum! keske ciksa, cunku diger yollar cok zahmetli ve masrafli. zaten yasimiz ilerliyor, tekrar okumakla felan hic ugrasamam.

eger cikmassa ben bu yaz bi balkan turu yapicam. gidip gorucem yasam sartlari nasil, burada yasanir mi diye. zaten ulke felekate gidiyor, bir yil daha greencardi bu ulkede yasayarak bekleyemem.

son bisey, iktidara kim gelirse gelsin zihniyet degismedikten sonra ayni sorunlar devam edicek. bize verilen su kisacik omru sacma sapan politik taraftarliklarla gecirmek zaman israfindan baska bisey degil.

dilegim bu yil hepimizin hayalleri gercek olsun.

• @heleniki DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

@jesus-christ son 15 güne kadar çok fazla aklıma gelmiyordu açıkçası. aklıma geldiğindede gülümsüyordum ama korkuyordumda. neler olur, nasıl olur,nelerle karşılaşırız? daha önce gidip görmediğim ülke.tr de de şehir değiştirdim konfor alanımdan çıktım ama usa ile karşılaştırınca sonuçta ülke değiştirmek tr de şehir değiştirmeye benzemez.ayrıca iş bulmuştum kalacağım evi ayarlamıştım vs. offf bilmiyorum yaaa ne olucaksa olsun artık :)

Sayın @heleniki ben de sizin gibiyim :) son haftalarda aklıma geldi bir heyecan yaptım ama boşuna yapmışım gibi gelmeye başladı bugün :) Sonuçlar açıklandı şu an herkesin sonucu belli biz görmeyi bekliyoruz sadece :) Eğer ben kazanırsam giderim düşünmeden ama kazanmadıysam da sorun yok hayatıma devam ederim. Bu arada şehir değiştirmek zordur bol şans yeni hayatınızda kazansanız bile 1 sene daha oradasınız o yüzden kafanızdaki soru işaretlerini fazla sorun etmeyin 1 sene tüm soruların cevabını bulmaya yeter :)))

• @polarbear balkanları gezdiğim için iyi biliyorum. İnsanlar genelde fakir, yani fakirlikten kastım fakir işte. Bir ev kiralayıp bir işe girip dersen geçinemezsin Avrupa ya da Amerika'daki gibi. Genelde herkes kendi evinde oturuyor toplu konut gibi yerlerden daire vermiş hükümet zamanında. Ama eğer bir iş yeri sahibiysen ve iyi iş yaparsan çok rahat edersin. Kurallara uyarlar ve polisten korkarlar. Her yer yemyeşildir ve çok saygılı ve medenidirler. Bunun dışında Türk ve müslümanlara düşmandırlar. Ya oradaki Türklerle takılacaksın ya da onlara benzeyeceksin sıkıntı yaşamamak için. Şimdilik bu kadar söyleyebilirim ama en güzeli tabii ki kendiniz gezip görün.

• Günaydın heyecanlı gençler😁
    Son 👉6👈 gün. Ankara ya geldik. @Sefer-Çavuş Ankara diyorum Ankara' ya geldik. 🕺

• Arkadaşlar herkese merhaba

Başvuru yaptığım esnadaki başvuru numarasının ekran görüntüsünü zamanında telefonuma çekmiştim ama şuan ulaşamıyorum kısaca kaybettim.
    Başvuru numarası olmadan sonuçları görme şansım varmı?

Ayrıca bazı arkadaşların Gc olayına çok bel bağladıklarını gördüm, çok fazla hayallere kapılıp çıkmadığında üzülmek biraz ağır olur.
    Ben ne zaman çekileceğini dahi unuttum mayıs 1 sanıyordum.

Amerikaya gitmek sadece Gc ile mümkün değil, ben work and travel ile 2 kere alaskaya gittim zaten çıkarsa alaskaya yerleşecem, bu şekilde gidilebilir.

1. bir yol ise H2B vizesi, bunuda deneyebilirsiniz

Herkesin gönlünce olsun

• @okan22
    Sonuçlar açıklandığında numaramı unuttum gibi bir seçenek çıkacak. diğer bazı bilgilerinizi girerek sonucu görebilirsiniz. 👍

• @okan22 evet herkesin gönlünce olsun.

• Ben de artık bana çıkmayacağını anladım, ama saymaya ve kazanan arkadaşların sevinçlerine ortak olmaya devam edeceğim. Büyük ihtimalle Avrupa'ya gidebilirim. Avustralya veya Kanada için yarayacak bir işim yok çünkü ne yapalım herşey nasip kısmet.

• İlk Durak ;
    alt metni

Sonraki Durak ;

alt metni

• @jesus-christ bu tür çekiliş,şans oyunları gibi şeylerde şanssız olduğumu düşünüyorum.bence bende kazanamamışımdır :) Konfor alanımdan çıkıp şehir değiştireli 10 yıl oluyor :) 10 yıldır İstanbul ile mücadele veriyorum ama alıştım.Bazı şeyler düzeltilebilse İstanbul çok güzel ama canım şehri mahvediyoruz :(

• Merhabalar ben de aranıza yeni katıldım. İlk defa başvuruyoruz eşimle. Umarım hepimizin umduğu gibi güzel sonuçlar çıkar.

• @heleniki İstanbul gerçekten çok güzel ama çok kalabalık. Ve en son gittiğimde her yer binalarla doldurulmuştu resmen o güzelim sahilyoluna bile uzun uzun binalar çok kötü olmuş. Ben şahsen İstanbul un bir aile için çok zor bir yer old. Düşünüyorum tabi çok paran varsa o zaman her yer cennet.

• turist vizelerimiz var fakat greencardı bekliyoruz çıkarsa işlemler görüşmeler oradaki göçmenlik ofislerinde yapılabiliniyor mu?

• @reader çok haklısın heryer inşaat ,şantiye alanı. şuan mesela bağdat caddesine girilmiyor, girilse çıkılmıyor heryer iş makinası, kamyonlarla dolu.orayı öldürmeye çalışıyorlar bence.inanılmaz derecede satılık ve kiralık ilanı dolu.bilirsin en ünlü markalar oradadır ama tek tek kapatıyorlar.sahilleri doldurup insaat yapıyorlar.inanılmaz bir rant var ve birilerinin cebi fena halde doluyor :( ama şehir mahvoluyor :(

• Birgün çıkacak birgünn umudumu kaybetmiş olarak uyanıyorum.
    3 yaşında bir çocuğumuz var onunla zor ama uzun vadede herşey güzel olacak...yani bugün umutlu günümdeyim:)

• Istanbul da hicbirseyy eski dokusunda tadında görünümünde degıl ınsanlar bıle mutasyon gecırdı:(

• Biz de eşimle konusurken kendimizi şanssız görenlerdeniz ama 4 yasındaki kızımızın şansına çıkar belki diye umut ediyoruz.Güzel düşünelim güzel sonuçlar alalım :)))

Benzer Başlıklar

• DV2024 Sohbet Odası

31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var.

13
    0 Oy
    13 İleti
    6k Bakış
    crazycellsC
    @dearosemary DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var. içinde söyledi: Merhaba, babam dv2019 talihlisi, emekli ama oraya gidince yine kendi mesleğini yapmak istiyor. Ben de üniversitede İngiliz dili ve edebiyatı okuyorum. Mülakat sırasında babama ne iş yapacağı sorulunca sadece emekli olduğunu belirtmesini ve benim eğitimim için gideceğimizi söylemeyi düşünüyoruz. Sizce nasıl söylersek vizeyi alma ihtimalimiz daha yüksek olur? Eğitim için mi iş için mi? Yani babam emekliyim derse orada bir işte çalışması beklenir mi? Cevaplarsanız memnun olurum. Vize alip almamanizi sorulara vereceginiz cevaplar degil, sartlari saglayip saglamamaniz belirliyor. Gocmen vize basvurulari, diger vize basvurularina benzemiyor. Calismayi dusundugunu ama ne yapacagina henuz karar vermedigini soyleyebilir, bir sorun olmaz illaki gocmek icin bir neden belirtmenize gerek yok. Boyle bir soru da sorulmuyor zaten. @dearosemary DV2019 Kazandım yardıma ihtiyacım var. içinde söyledi: @başkan Cevap için teşekkürler. Yaşım 21 altında olacak eğer vizeyi doğum günümden önce alabilirsek, bunun bi önemi olur mu vizeyi aldıktan sonra? Ayrıca Amerika’da gideceğimiz yerde iki tane tanıdığımız var onlar bize sponsor olmayı kabul ettiler, onları mülakatta belirtsek bir faydası olur mu? Evet, vizeyi alabilmek icin maddi yeterlilik sartini da saglamaniz lazim, eger kendi maddi kaynaklariniz yeterli degilse sponsorun faydasi olur. Tek bir kisinin sponsor olmasi yeterlidir, bu konuyla ilgili olarak surayi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864
  • DV2019 Greencard başvuruları tekrar edilecek

1
    4 Oy
    1 İleti
    839 Bakış
    canerbC
    https://ec.usembassy.gov/new-entry-period-diversity-visa-program-dv-2019/ detaylar yukarıdaki linkte mevcut 3 ekimden sonra başvuru yapanlar tekrar yeniden başvuru yapabilecekler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k