-
direk sigortacıdan sağlam bilgi :) teşekkürler @ayvalik10
peki GC ile Amerika'ya temelli gidecek,uzun bir süre dönmeyecek olanlar hangi sigortadan yaptırmalıdır? -
@omertug, içinde söyledi: Seyahat Sağlık Sigortası
direk sigortacıdan sağlam bilgi :) teşekkürler @ayvalik10
peki GC ile Amerika'ya temelli gidecek,uzun bir süre dönmeyecek olanlar hangi sigortadan yaptırmalıdır?ABD'ye girişten sonra 90 gün içinde Healthcare.gov üzerinden sağlık sigortası yapabilirler. Hangi türde olursa olsun "seyahat sigortası" sadece kısa süreli geçici durumlar için uygun olur.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/263/healtcare-obamacare-saglik-sigortasi
-
Medicare den yararlanan turist arkadaslar var ozellikle de dogum da hicbir ucret odemeden dogum yapan kisilere sahit oldum. Bir kilifina uyduruyorlar birsekilde gidince. :)
-
Merhaba, önümüzdeki pazartesi günü Greencard vizesi ile ilk girişimi yapacağım.Greencard vizesi ile seyahat etmeden önce seyahat sağlık sigortası yaptırmak gerekiyor mu, böyle bir zorunluluk var mıdır?
-
@dogand yaptırmanın mantığı yok çünkü amerikada zaten gider gitmez yaptıracaksın ama şu var giriş yapıcam 1–2 ay kalıp dönücem dersen olur tedbir amaçlı çünkü sağlık seyahatler 90 güne kadar karşılar
-
@ayvalik10 Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.Ben yanımda bulunması gereken dökümanlardan birisi olarak bir zorunluluğu var mı diye merak etmiştim.Cevabımı aldım, tekrar teşekkürler.
-
Merhaba Arkadaslar Amerika'ya sizi ziyaret ve bir kaç ay kalıcak aile buyuklerınız için seyahatsigortası yaptıranınız varmı? ben allianz sigortada geniş kapsamlı bir pakete yogunlastım https://www.allianz.com.tr/tr_TR/urunler/seyahat-saglik-sigortasi/online-seyahat-saglik-sigortasi-satin-alma-formu.html?gclid=CjwKCAiAgqDxBRBTEiwA59eENy-BSZ7FIMD8y5rdHKx56Bhu-xp0LkuwyUhpuN2OCFUoGE8D4sLuxBoC08IQAvD_BwE bana cok mantıklı geldı.
-
@HockeyUmpire2 yaptırmayın. Çünkü 90 günlük bir süre zarfında karşılar. 90 günden sonra ki ödemeleriniz yapılmaz. Her 90 günde bir giriş çıkış yapmanız lazım. İlla da yaptırcam diyorsanız. Başka ürünlerde mevcuttur. Kendim aksigorta yetkili acente sahibiyim.
https://www.aksigorta.com.tr/urunler/bireysel-urunler/seyahatim/premium-seyahat-sigortasi
-
@ayvalik10 kendımız için değil aile büyüklerimiz için :) zaten max. 6 ay kalabılırler . sigortacıysanız bir soru sorayım o halde, mesela bu sigortalar 90 günlük süreyi içeriyor peki bitince baska firmadan yaptırabilirmiyiz bir 90 gün daha?
-
@HockeyUmpire2 Türkiye giriş yapmadan hiç bir firma yenileme yapmaz. Giriş yaptı Türkiyeye poliçe yaptır sonra ilk uçakla dönüş yap tekrar bir 90 gün daha başlar.
-
seyahat sağlık sigortası neleri kapsar acıklaması word dosyasında
-
-
-
tesekkurler @ayvalik10
-
merhaba, f1 ile 6 ay california da olacağım, sizce sigorta yaptırmak gerekli midir? pek yapanı görmediğim için soruyorum artısı nedir ?
not: kusura bakmayın konuyu hortlatmışım :))))
-
@Nothing-Man, içinde söyledi: Seyahat Sağlık Sigortası
merhaba, f1 ile 6 ay california da olacağım, sizce sigorta yaptırmak gerekli midir? pek yapanı görmediğim için soruyorum artısı nedir ?
not: kusura bakmayın konuyu hortlatmışım :))))
Klasik sigorta mantigi ile dusunmelisiniz :)
sart degil, ama basiniza bir sey gelmesi durumunda en azindan belli bir koruma saglayacak size... kendinize gore yararlari ve zararlari kiyaslayip gerekip gerekmedigine karar verebilirsiniz.
-
arkadaşlar f1 ile amerikaya giderken sağlık sigortası yapmak zorundamıyız
-
@ramazancoskun77, içinde söyledi: Seyahat Sağlık Sigortası
arkadaşlar f1 ile amerikaya giderken sağlık sigortası yapmak zorundamıyız
Siz sanirim normal saglik sigortasindan bahsediyorsunuz, seyahat saglik sigortasindan degil. Hayir, F1 icin sart degil; ama J1 icin gerekiyor. F ve J vizesi basliklarin ilk iletilerinde bu bilgileri bulabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/category/89/öğrenim-vizeleri-f-m-ve-j
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
H tipi vizeler ile gidince sigorta yapmak mecburi galiba. Peki ilk başlar için TRden yapılacak seyahat siortası geçerli oluyor mu yoksa TR deki sigorta sen seyahat değil çalışmaya gittin olmaz mı diyor. Neticede H tipi dual intend bir vize. 2 tarafada uyar gibi
-
-
@wanti, içinde söyledi: Seyahat Sağlık Sigortası
H tipi vizeler ile gidince sigorta yapmak mecburi galiba. Peki ilk başlar için TRden yapılacak seyahat siortası geçerli oluyor mu yoksa TR deki sigorta sen seyahat değil çalışmaya gittin olmaz mı diyor. Neticede H tipi dual intend bir vize. 2 tarafada uyar gibi
Bu dediginiz durumun sorun olmamasi lazim. Ama H gibi bir vizeyle ABD'de uzun sure yasayacaginiz icin daha kalici bir cozum bulmak daha iyi olur.
-
-
P Ping PONG bu başlıktan bahsetti
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
9
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum