Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.4k 1.2k 1.7m 1.0k
  • ⭐⭐⭐

@asilelif çok güzel ve gerçekten insanlık ölmemiş dedirten okurken hem hüzünlendiren hem düşündüren hemde mutlu eden güzel bir örnek. ALLAH kmseyi evladı ile , malı ile , eşi ile , ailesiyle imtihan etmesin. aslında bu yazıda hem ibret hemde ders alınması gereken o kadar çok şey varki ama biz insanoğlu ya başımıza bir şey geldiğinde yada işimiz düştüğünde hatırlıyoruz yada aklımıza getiriyoruz. halbuki ayrılıkta azap birlikte rahmet var demişler. ALLAH daha beterinden korusun Milletimizi ve şeytanlaşmış insanların şerrinden korusun Yüce Türk Milletini.

• ⭐⭐

@Oktay-İbiş amin abi

• @ayvalik10, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@ayvalik10 cc.jpg

sen hayırdır kardeş :) askerde şafak saydıramadılar bana buradamı sayıcaz :)

• @Chromium 2021 sizin ve sizin gibi bekleyenlerin yılı olsun. Her şeyin zamanı var demekki. Bunca zaman başvuru yapmamıştım, ha bu yıl ha seneye deneyim derken 2018 yılında başvurunun son günü son dakika da ilk kez form doldurdum ve 2019'da mayısta çıktı. süreç devam ediyor, umarım sorunsuz bir şekilde vizeyi alabiliriz. Ancak eşim gitmek istemiyor. Bu yazdığınız yazıları okutuyorum insanların nasıl Umutla beklediğini, hiç vazgeçmeden defalarca denediğini.. Her şeyin mutlaka zamanı var ama oluyorsa da hayırlısı olmuyorsa da hayırlısı. bu yıl daha sakin vakit geçirip bekleyin, hatta başvuru yaptığınızı bile unutun. kendinizi kaptırmadan.

• ⭐⭐⭐

@Oktay-İbiş o sizin kendi güzelliğiniz abi. Sadece dışarıya yansıyan kısmı biz oluyoruz 😉

• @asilelif onların kısmetinde sizinle tanışmak, sizin evi yemeği paylaşmak varmış. o yüzden uyumadınız. zaman o kadar kötü ki kime ev açacağımızı kime yardım eli uzatacağımızı bilmiyoruz. hatta birine yardım etmeyi düşünürken bizi tersler mi diye düşündüğümüz bu zamanda İYİLİK yapma fırsatı bulmuşsunuz hatta ayağınıza kadar gelmiş. asıl oradaki sınav SİZİNmiş. ya korkup eve almasaydınız? ya güvenmeyip o çocukların yüzüne kapıyı kapatsaysınız? olmadı hiç biri çünkü yürekten kopup gelen duygular, düşünceler, hissiyatlar varmış.. ve onları yaşamışsınız ne mutlu size. Yüreğinize sağlık..

• ⭐⭐

@hope34, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@asilelif onların kısmetinde sizinle tanışmak, sizin evi yemeği paylaşmak varmış. o yüzden uyumadınız. zaman o kadar kötü ki kime ev açacağımızı kime yardım eli uzatacağımızı bilmiyoruz. hatta birine yardım etmeyi düşünürken bizi tersler mi diye düşündüğümüz bu zamanda İYİLİK yapma fırsatı bulmuşsunuz hatta ayağınıza kadar gelmiş. asıl oradaki sınav SİZİNmiş. ya korkup eve almasaydınız? ya güvenmeyip o çocukların yüzüne kapıyı kapatsaysınız? olmadı hiç biri çünkü yürekten kopup gelen duygular, düşünceler, hissiyatlar varmış.. ve onları yaşamışsınız ne mutlu size. Yüreğinize sağlık..

Cok güzel yazmışsınız ama benim yazdığım yazı benim başıma gelen bir olay değildi sabah böyle bir hikaye okudum ve sizlerlede paylasmak istedim yazının basinda belirtmiştim hatta sonunda da alıntı diye paylaşmıştım ama yazı sizede benimki gibi okurken yüreğinize dokunmuş olacak ki benim yazdığım kısmı görmemişsiniz🤣 sevgiyle kalın

• @asilelif alıntı olduğunu gördüm :) siz paylaştığınız için durumu yaşayana itafen size yazmak istemiştim sadece . Sizlerde sevgiyle kalın.

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

@Chromium 2021 sizin ve sizin gibi bekleyenlerin yılı olsun. Her şeyin zamanı var demekki. Bunca zaman başvuru yapmamıştım, ha bu yıl ha seneye deneyim derken 2018 yılında başvurunun son günü son dakika da ilk kez form doldurdum ve 2019'da mayısta çıktı. süreç devam ediyor, umarım sorunsuz bir şekilde vizeyi alabiliriz. Ancak eşim gitmek istemiyor. Bu yazdığınız yazıları okutuyorum insanların nasıl Umutla beklediğini, hiç vazgeçmeden defalarca denediğini.. Her şeyin mutlaka zamanı var ama oluyorsa da hayırlısı olmuyorsa da hayırlısı. bu yıl daha sakin vakit geçirip bekleyin, hatta başvuru yaptığınızı bile unutun. kendinizi kaptırmadan.

Çok sevindim çıktığı için Allah hakkınızda hayırlısını versin. Umarım eşinizde ikna olur. Sizi cok iyi anlıyorum eşiniz destek olsada olmasada siz yapabileceğinize inanıyorsunuz ama eşiniz tamam bende istiyorum demediği için manevi olarak hep bir kanadınız kırık gibi hissediyirsunuz çünkü manevi destek çok önemli bize henüz çıkmadı esim sizin esiniz gibi istemiyordu ama yeni yeni ikna oldu o ikna oldukça ben ruhen daha rahat hissettim umarım esinizde ikna olur sizde gönül rahatlığı ile sağlıklı sıhhatli ailenizle birlikte yeni hayatınıza başlarsınız.

• ⭐⭐

@asilelif alıntı olduğunu gördüm :) siz paylaştığınız için durumu yaşayana itafen size yazmak istemiştim sadece . Sizlerde sevgiyle kalın.

Ben bana yazdınız zannettim özür dilerim o zaman 🤣

• ⭐⭐⭐

@hope34 tebrik ediyorum tekrardan umarım vizenizide sorunsuz bir şekilde alırsınız. Benim eşimde asla istemiyordu ama şimdi benden hevesli:)) umarım eşinizde ikna olur ve en az sizin kadar ister de mutluluğunuz ikiye katlanır. Sürecinizde bol şanslar diliyorum🍀

• @asilelif çok teşekkür ederim. evet manevi yönden eksik hissediyorum ve vicdan yapıyorum bazen. zorluyorum diye. sevindiğim bir konu da şu; iyi ki green card süreci biraz uzun. pat diye karar vermek zor. Özellikle gitmeyi kafaya koymayanlar için. zaman ilaç gibi oluyor. ALLAH bağışlarsa 3 yaşında bir kızımız var. Şimdi ona karşı sorumluluklarımız var. Deneyeceğiz tabi ki onun için, onun şansı için diyor. zamanla kabullenip ikna oldu kendi kendine. Ben ısrar edip ikna olmasını istemiyordum zaten. Genelde Kadınlar gitmek istemez erkekler gitmek ister ama bizde durum tam tersi. :) İşle ilgili sıkıntı yaşadı pozisyon kapatıldı vs. şu an çalışıyor ama her gün bugün sıra bana gelir mi işsisz kalır mıyım düşüncesi? zaten rahat mutlu değil.Malum Türkiye şartları iş imkanları vs konusunda en zor günlerini yaşıyor. En azından Artık ABD hayali var işsiszde kalsak gideriz diyor artık kendi :) ama piskolojik olarak mayıstan eylül ayına kadar çok yıpranmıştım niye çıktı başkasına çıksaydı bile demişti :)

• Acaba instagrami olan ve paylasmak istiyen var ise öylede tanisma sansimiz olur :) eger uygun degilse yazdigim kusura bakmayin

• Geçen gün İzmir'dekiler buluşma ayarlıyorlardı. Acaba İstanbul Anadolu yakası olarak bizler de mi toplansak. :)

• ⭐⭐

@HPX whatsapp grubu var bir kısım 2021 bekleyeni yani :)

• ⭐⭐

@asilelif çok teşekkür ederim. evet manevi yönden eksik hissediyorum ve vicdan yapıyorum bazen. zorluyorum diye. sevindiğim bir konu da şu; iyi ki green card süreci biraz uzun. pat diye karar vermek zor. Özellikle gitmeyi kafaya koymayanlar için. zaman ilaç gibi oluyor. ALLAH bağışlarsa 3 yaşında bir kızımız var. Şimdi ona karşı sorumluluklarımız var. Deneyeceğiz tabi ki onun için, onun şansı için diyor. zamanla kabullenip ikna oldu kendi kendine. Ben ısrar edip ikna olmasını istemiyordum zaten. Genelde Kadınlar gitmek istemez erkekler gitmek ister ama bizde durum tam tersi. :) İşle ilgili sıkıntı yaşadı pozisyon kapatıldı vs. şu an çalışıyor ama her gün bugün sıra bana gelir mi işsisz kalır mıyım düşüncesi? zaten rahat mutlu değil.Malum Türkiye şartları iş imkanları vs konusunda en zor günlerini yaşıyor. En azından Artık ABD hayali var işsiszde kalsak gideriz diyor artık kendi :) ama piskolojik olarak mayıstan eylül ayına kadar çok yıpranmıştım niye çıktı başkasına çıksaydı bile demişti :)

Kendini yanlız hissetmene gerek yok bizdede gitmek için tereddütleri olan erkek tarafı (eşim olur kendileri🤣)

• Cok basit bir yasanmis ornek vereyim, esleri ikna edebilmek adina 😁

Gecen yaz, Ailecek TR'ye geliyoruz tatil icin. Washington Dulles havaalanindan cikis yaptik. Hem guvenlikten gecerken hemde diger tum islemlerde TSA gorevlileri, 9 yasindaki oglumla sakalastilar, tatille ilgili ilgisini cekecek sorular sordular, konustular. Oglum cok heyecanliydi! Hersey tam bir tatile baslama havasindaydi yani 😉

11 saat sonra Istanbul'a indik, passport kontrole geldik ve sira bize geldi. Bu arada Ramazan bayrami 3. Gun. Genc bir polise denk geldik, ben "merhaba, iyi bayramlar" dedim heyecanla. Adam yuzume bakti ve hic tebessum bile etmeden "iyi bayramlar" dedi. Once benim islemi yapti, passportumu verdi ve kafasiyle "devam et" der gibi isaret edip beni gonderdi. Ben polis kontrol gisesinin arka tarafinda bekledim. Esimle oglumun islemi bir 5 dakika falan daha surdu. Oglum yanima gelir gelmez "Baba, bu polis bize niye kizgin? Niye hic sakalasmiyor, niye gulmuyor, niye hic konusmuyor" diye saskin saskin sormaya basladi. Ne diyecegimi bilemedim. Esim ise hemen araya girdi ve "Turkiye'de insanlar cok mutlu degil, o yuzden tanimadiklari baska insanlar ile cok samimi olamiyorlar. Birkac gun sonra alisirsin" diye cevapladi. Ve bu durum aslinda, ozellikle ABD gibi bir yerden donunce, TR'de markette, sokakta, trafikte hemen goze carpiyor ve burada dogmus, buyumus, buraya alismis 9-10 yaslarinda bir cocuga bunu aciklamak bile bazen cok zor geliyor.

• ⭐⭐

@MySea bizde o mutluluğu yaşasaydık her videoda vs. işte şöyle zor böyle sor şöyle sorunlar var diyorlar diyenler halinden memnun ki devam ediyor herkes doğruyu söylemiyor kendine göre yorumluyor ama eğer herkes gitmek istiyorsa ve gidenler mutluysa en zor alışmaktır mutsuzluktan kurtulup hep mutlu olduğunu hissetmeye alışmak sadece

• ⭐⭐⭐

@MySea Hocam herşeyi özetlecek bir durum teşekkür ederim paylaşımlarınız için saolun efendim

Benzer Başlıklar

• DV2024 Sohbet Odası

31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2022 Sonuç Odası

906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2020 Sonuç Odası

682
    2 Oy
    682 İleti
    113k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
  • DV2018 Bekleme Odası

6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k