Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    ................


  • Bir sey sormak istiyorum. Acaba cevrenizde 40 yaslarinda bekar olarak gc a basvurup kazanan varmi yada duydunuzmu...merak ettigim bekar yada evli olmanin yada bir yas kriteri oluyormu acaba. Tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐

    @bidünya, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    e tecrübe

    Bodrum, yazın kalabalığı ve trafiğiyle küçük istanbul tabi.. Semtlerin birbirine oranla mali durumu, yaşamak için yerleşen istanbulluların çokluğuyla bu namı almış ama Bodrumluların ''aa bizim lakabımız küçük istanbul, dur istanbulluları sevelim'' gibi bir kafaları yok maalesef. Bir uçta '' gelmesin yabacılar, ne gelip duru'' diyenlerle bir diğer uçta buraya yerleşme sarhoşluğuyla gelenleri kazıklama peşinde olanlar var. Büyük kazık yedim kendilerinden. En sevdikleri şey para ve yatışşş. Fakat bu tamamen konumuz dışı. Biz Bodrumdan da Türkiyeden de bağımsız, kendi hayatlarının peşine düşmüş kişileriz artık. Bir çoğumuz anladı ki vatan millet sakarya karın doyurmuyor. Gitme kafasındaki pek çok kişinin bir biriyle iyi anlaşmasının sebebi de bu bakış açısını kazanmış olmaktan ileri geliyor. Gidenlerinde orada oluşturduğu yeni nesil Türk Amerikalı kuşağının bir birine gün geçtikçe daha iyi destek olacağını, daha kenetleneceğini anlıyorum. Çünkü bir çoğu aynı zahmetli yoldan geçip sonuca ulaştı. Ve bir yoğrulma süreci bu aynı zamanda. Ayrı gayrılıkların, farklılıkların bir kenara bırakılıp, belki fiziki ve mali destek olamasa da fikri destek olarak bir dayanışma ruhu oluşturulabiliyor. Bir kaç sene öncenin gidenlerinden birinin youtube videolarına denk gelmiştim. Onlar da o senenin talihlileri, bir whatsapp grubu kurmuş ve örgütlenmişler. Bilgi ve tecrübelerini paylaşmışlar, bir de sloganları varmış '' Mutfaktaki sarı beze kadar, usa da ihtiyacımız olacak her şeyi götürüyoruz'' diye. Ben şahsen kıyafet bile götürmek istemiyorum buradan. Hani cezaevinden çıkan, her şeyini dağıtırmış ya, buradan hiç hatıra götürmek istemiyorum ama aslında tabii makul olan, orada lazım olabilecek her şeyi buradan götürmek. O abiler de mutfaktaki bardaklara kadar paketleyip götürmüşlerdi. Bilen varsa kim olduklarını, videosunu atıversin buraya, pek eğlenceli. Amerikadaki ilk sabahımız diye yürüyüşe çıkmışlardı eşiyle nigborhood larında. Beni benden alıyor böyle videolar. Ben de gitmişim, orada ilk sabahımı karşılamışım gibi hevesleniyorum.


  • @bidünya, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @adgercu, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @bidünya, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Fethiye de yerli ya da yabancı turist olmana gerek yok. Turist olman yeterli farklı tarife için. Eğer buranın yerlisi değilde sonradan yerleştiysen tanınana kadar nereye düştüm diyorsunuz. Eşim bir kaç kere yaptıklarının ayıp olduğunu söylediyse de bizden yüzlü çıktılar. O yüzden biz genelde aynı mekanlara gidiyoruz turist muamelesi görmemek için.

    Herkese Günaydın

    Bende 5-6 yıl önce İstanbuldan Fethiye bölgesine göç etmiştim, ettiğime edeceğime pişman olmuştum 🙂 Sonuçta 1 yıl sürdü o macera.

    Her bölge insanının farklı karakter yapısı var evet ama küçük yerlerin daha bir başka ben işimiz gereği 2 sene Bolu'da 1 sene Antalya'da yaşadım. Buraya geleli 1.5 yıl oldu. Neler gördüm duydumda işte anlatılmıyor malesef:))
    İstanbul da yaşayan insanın küçük yerlerde yaşaması gerçekten zor.

    Aynen öyle, yukarıdaki iletimde birşeyler yazayım dedim ama yanlış anlaşılır diye silip sadece özet geçtim 🙂 Her yerin kendine göre bir yaşam tarzı var. Doğru yada yanlış değilde bizim alışkanlıklarımıza uymuyor diyelim kısaca.

  • ⭐⭐⭐

    @ibrahimasar aynı hissiyattayım☹️umarım bu yıl o yıl olur🙏🏻

  • ⭐⭐⭐

    @adgercu evet çok haklısınız :))


  • @Oktay-İbiş Banada o tarihlerden daha önce hiç aklımda olmadığı bir dönemde Abd fırsatı gelmişti. Hiç aklımda olmadığı ve çokda bir bilgim olmadığı için geriçevirmiştim bende. Tabi ozamanlar internetten öğrenme fiırsatımızda yoktu (yaşım ortaya çıktı sanırım 🙂 ) Sonra hep aklımda bir yeri oldu ara ara greencard a başvurdum. Son üç yıldırda düzenli başvurmaya başladım. Bakalım ne olacak.

  • ⭐⭐

    @adgercu benimde aklımdaydı da icq vs gezene kadar internet cafelerde buna başvursaydım :)) düşünüp yapmamıştım başvuruyu

  • ⭐⭐⭐

    @Oktay-İbiş abi sözünü balla kesiyorum ve bu videoyu çok üzülerek paylaşmak istiyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @fetihy bunu izlerken hop oturup hop kalkmıştım☹️Yine gerildim şu an🙄


  • @fetihy, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @Oktay-İbiş abi sözünü balla kesiyorum ve bu videoyu çok üzülerek paylaşmak istiyorum.

    gercekten türkiyede alısverıs yapan kadının yuzundekı ıstemedende olsa yansıttığı ifadelerin hepsinin altına İmzamı atarım 490 lira elektrik faturamız geldi bu ay tipide ayakta kalmaya çalışan cılız agaca cevırdıler mılletmızı seviyoruz evet ne mutlu turkum ama artık buradaki hayat yasam koşulları beni mulu huzurlu etmıyor...

  • ⭐⭐⭐

    @bidünya inanın bende çok üzüldüm gerçekten çok vahim bi durum 🥺

  • ⭐⭐⭐

    @gizemb hanım çok haklısınız insan ne yapacağını bilemiyor. Kanada’dan bu videoyu çeken arkadaşımızın söylediği cümlede çok enteresan geldi. Bizler orayı bilmediğimiz içindir galiba ancak dikkate şayan bir cümle “ yaklaşık 33 parça ürün aldık ve 25 parça ürün için vergi vermediğini “ söylüyor.
    Tabiki vatan millet sevgisi bir tarafa bu gibi durumlar başka bir tarafa

  • ⭐⭐⭐

    @fetihyestf kardeşim bu videoya yorum yapamayacam zira ağzım açık kaldı 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @adgercu hani derler ya şans kapıyı çalınca bizim kapı bırak kapı çalmayı kırdı ama bizim umurumuzda olmadı belki cahillik belki öngörüsüzlük belkide basiretsizlik kim bilir. ama ben her zaman şunu söylüyorum belki böyle güzel mutlu bir evliliğim olmayacaktı yada böyle canıma can ömrüme ömür katan iki tane evladım olmayacaktı. yaşadığım her şeyi hayra yorarım olmuyorsa zorlamaz vardır bundada bir hayır hikmet der kabullenirim. ülkemi ve insanlarını seviyorum ülkeme ve insanlarımızı bu toprakları terketsem asla ve asla düşmanlık beslemem kaldıki bu ülkenin ekmeğini suyunu içip nankörlük kansızlık düşmanlık eden o kadar çok insan varki ALLAH onları doğrultsun doğrulmuyorlarsada bildiği gibi yapsın.

  • ⭐⭐⭐

    @gizemb uzun uzadıya yazmak istiyorum bu sefer siyasi olucak geri duruyorum. hayat pahalılığı hat safhada keza müsriflikte üst kesimin maksimumda bize yetinmeyi bilin diyenler badem unundan ekmek ejder meyvesinden smoti vs içer bugünümüzede şükür elden bir şey gelmiyor yazıp çizmekten başka 😉

  • ⭐⭐⭐

    @haymatlos_ icq dedinde arkadaş bende bi ona ısınamamıştım. genelde messenger ve msn chat , mirc , web tabanlı chat sayfalarında takılırdık sene 98 ila 2004 arası sabahlara kadar sohbet muhabbet hatta o yıllarda msn chat gurbetçilerin kanalı baya bir meşhurdu. gc nin reklamlarını 2005 gibi felan gördüm ama hiç ilgimi çekmemişti ama kısmet bugüneymiş her şeyde vardır bir hayır kısmet 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @Oktay-İbiş Cenab-ı hak sonumuzu hayr eylesin abi 🙏

  • ⭐⭐⭐

    @delikadir54 yaşın bir kriter olduğunu düşünmüyorum. O kadar yaşı büyük değil ama 30 yaşında arkadaşıma çıktı

  • ⭐⭐⭐

    Çernobil döneminde "Türkiye'de radyasyon var diyen dinsizdir" diyenlerle, bugün TOKİ'den faizle ev almak caizdir fetvası veren kafalar oldukça insan dinden imandan, memleketten hatta hayattan bile soğur. Görüyoruzki hiç birşey değişmemiş değişmeyecekte!!


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

105
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum