Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @ayvalik10 günaydın hayırlı işler


  • Karlı ve ayazlı Eskişehir sabahından günaydınlar herkese.

  • ⭐⭐⭐

    Günaydınlar herkese, bir gün daha eksildi çok şükür hayallerimize kavuşmaya. Önce sağlık olsun tabi 🙏


  • @bidünya, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Fethiye de yerli ya da yabancı turist olmana gerek yok. Turist olman yeterli farklı tarife için. Eğer buranın yerlisi değilde sonradan yerleştiysen tanınana kadar nereye düştüm diyorsunuz. Eşim bir kaç kere yaptıklarının ayıp olduğunu söylediyse de bizden yüzlü çıktılar. O yüzden biz genelde aynı mekanlara gidiyoruz turist muamelesi görmemek için.

    Herkese Günaydın

    Bende 5-6 yıl önce İstanbuldan Fethiye bölgesine göç etmiştim, ettiğime edeceğime pişman olmuştum 🙂 Sonuçta 1 yıl sürdü o macera.

  • ⭐⭐⭐

    @adgercu, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @bidünya, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Fethiye de yerli ya da yabancı turist olmana gerek yok. Turist olman yeterli farklı tarife için. Eğer buranın yerlisi değilde sonradan yerleştiysen tanınana kadar nereye düştüm diyorsunuz. Eşim bir kaç kere yaptıklarının ayıp olduğunu söylediyse de bizden yüzlü çıktılar. O yüzden biz genelde aynı mekanlara gidiyoruz turist muamelesi görmemek için.

    Herkese Günaydın

    Bende 5-6 yıl önce İstanbuldan Fethiye bölgesine göç etmiştim, ettiğime edeceğime pişman olmuştum 🙂 Sonuçta 1 yıl sürdü o macera.

    Her bölge insanının farklı karakter yapısı var evet ama küçük yerlerin daha bir başka ben işimiz gereği 2 sene Bolu'da 1 sene Antalya'da yaşadım. Buraya geleli 1.5 yıl oldu. Neler gördüm duydumda işte anlatılmıyor malesef:))
    İstanbul da yaşayan insanın küçük yerlerde yaşaması gerçekten zor.


  • Herkese merhaba;
    Geçen yıl forumda oldukça aktiftim fakat bu yıl sadece okuma kararı almışken dayanamayarak yazıyorum. Geçen yıl o kadar kendimi şartlamıştım ki kendimi. Parayı Amerika da ki eyaleti, işi evi vs vs vs.... Her şeyi hazırlamıştım. Fakat çıkmayınca sanki bir an Dünya başıma yıkıldı. Fakat görüldüğü üzere hayat devam ediyor. Gönlüm çok isterdi şuan Amerika sınırları içerisinden yazayım ama maalesef Türkiye'den yazıyorum. Okuyan arkadaşlarım yanlış anlamasın lütfen ben Türkiye düşmanı değilim fakat artık her gün sabah uyanınca acaba dün gece bir şey oldu mu? Dolar kaç olmuş ? Euro kaç olmuş? Acaba bu gün hangi siyasetçi televizyona çıkarak bize yeni ne problem yaratacak? Yine kimle savaş çanlarımız çalıyor? Kiminde dalaşacak? Nereye yine ne proje yapacaklarda ekonominin içine edecekler ? Yine neye zam gelecek ? Ne kadar daha vergi ödeyeceğim? Diye yaşamaktan bıktım. Devlet her gün vatandaşın cebinden daha ne kadar fazlasını alabilirim diye hesap yapıyor. Fabrika aç, destek ver bir şey yap ya vatandaşın için bir şey yap...! Artık yaşama sevincim kırıldı bu ülkede. Üniversite mezunu kendi işini yapan biri olarak üzerimde ki vergi yükü son 4-5 yıldır katlanarak artıyor o kadar büyüdü ki sanırım 3 katına kadar çıktı. Bu nedenle her sabah uyanınca akşam olsun diye bekliyorum. Bu aslında bir insanın isteyebileceği en acı isteklerden biri çünkü hayattan zevk almıyorum. Günün bitmesi demek hayattan bir günün daha gitmesi demek..! Devlet resmen beni hayatım bitsin diye bekler hale getirmiş. Benim gibi bir çok arkadaşımda var aynı şekilde. Eminim forumda da aynı şekilde arkadaşlar vardır. Geçen aylarda hiç unutmuyorum Türkiye'den göçlerin arttığına dair haberler çıkmış bunun üzerine Padişahım konuşma yapmıştı. Sözü yine yine tabi ki vatan hainliğine getirmişti. O zaman şunu düşündüm " Adama bak ya kendine zerre kadar suç aramıyor. Bu insanlar neden gidiyor diye kendi kendine sormuyor. Sadece gidenlere bok atıyor ve herkes alkışlıyor" inanılmaz ne hale gelmiş bu ülke koyun gibi ne derse alkışlıyorlar? Neyse saygı değer forumdaşlarım. Biraz başınızı şişirdim. İçimi dökecek yer arıyormuşum. Herkes için iyi olanı diliyorum.


  • @Calibraturbo ahahahah sendemi buradasın deli 😃 yapıcaz yapıcaz ayukuyum 🙂


  • @gizemb Herhangi bir hikayesi yok maalesef Dv2020'yi kazanamayınca böyle birşeye başvurduk 🙂


  • @mbasoguz Ne kadar doğru bir yazıdır bu yapılabilecek bir yorum yok maalesef

  • ⭐⭐⭐

    @stras günaydınlar efendim. Ankara'daki kar yağışı sizin taraflara geldi galiba 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @mbasoguz kaleminize sağlık. Hemen hemen aynı düşünceleri paylaşıyorum. Ancak resmen 35 yaşından sonra bu değişikliğe bizi sistem itti. Kendi kararımız eminim birgün gidersek çok fazla konuşan da olacak ama biz bir yola girdik ne yazık ki tüm hayallerimiz Amerika da Emeğimizin karşılığını alabilecek bir hayat 🙏

  • ⭐⭐⭐

    @ayvalik10 hocam günler geçtikçe içim cız ediyor
    Kendimizi madden ve manen sonuçlarına katlacak şekilde hazırlamamız gerektiği düşünüyorum. ve kendimi en kötüsüne göre hazırlıyorum

  • ⭐⭐⭐

    bekarken yurt dışında yaşamak yada ne bilim yurtdışına gitmek hiç aklımda yoktu hani deselerki en çok nereye gitmek istersin Mekke ve Medine,i münevvere derdim halada derim. yurt dışı olayı karşıma 2 kere çıktı hani bizimkisi o zamanlar mermiye kafa atmak değilde füzeye kafa atmak oldu ve geri çevirdim. ilki 1998 de almanya 2 cisi ise 2002 hollanda arnheim idi mesleğimden dolayı ama ben reddettim. zamanla evlendik çoluk çocuğa karıştık mevcut yönetim ve gidişat değiştikçe artık her şeyi fazlası ile sorgular oldum neden çok çalışıp çok vergi verip en kalitesiz hizmeti alıp üstünede azar işiten bir toplum oluverdik diye düşünmeye başladım. bir işinizi yapmaya yada yaptırmaya gittiğinizde illaki tanıdığınızmı olması lazım yada ankarada daynızmı olması gerek gibi gibi... her ebeveyn gibi bende çocuklarımın geleceği için bir şeyler yapma onlara daha iyi bir eğitim hakkı sunma bilgiye kolay ve rahatça erişebilmelerini sağlama ve bunun yanında tam donanımlı kendini yetiştirmiş bir birey olabilmeleri için elimden gelenin en en en iyisini yapmaya çalışıyorum. bu kararı alırken uzunca düşündüm ülkemi bu toprakları ve insanlarını seviyorum hamurumuzda mayamızda bu topraklara ait


  • @fetihy Tam kar yağışı da değil. Çok ince ince un gibi ancak her tarafı bembeyaz yaptı. Ancak ayaz olması cabası.


  • @mbasoguz Yalnız değilsin. +1


  • @asilelif, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @HPX, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @asilelif, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Günaydın arkadaşlar herkese hayırlı sabahlar

    Günaydin ablacigiim 🤗 hayirli sabahlar.. bugün nasilsin bakalim

    Ben iyiyim de sen anlat bakalım Sesin soluğun çıkmıyor Ne haltlar karıştırıyorsun sen🤣

    3 haftam kaldi ondan sonra basinizin etini yiyecegim geri 😂😂😂 nolsun vallah sinav hazirlanmanzamani.. 05.02.2020 de son sinavi yazicam bu semester icin ondan sonra 8 hafta bosum ablacigim 😂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Oktay-İbiş Oktay bey, bu gruptaki arkadaşların pek çoğunun kaygısı, amacı, düşünceleri aynı. Pek çoğumuz Türkiyeyi çok seviyor. Bir çoğumuz da kültürel ve sosyoloik olarak yurtdışında hangi ülke olursa olsun adapte olmakta tereddütü var. Ben aslında mali olarak kendimi kurtarmış durumdayım. Kendimize ait bir işimiz ve Türkiyenin en beğenilen yerlerinden biri olan Bodrum'da bir hayatımız var. Fakat tek çocuğumuzun geleceğiyle ilgili endişelerimiz bizi yurtdışına itiyor. Fethiyeye sonradan yerleşenlerin yaşadığı sıkıntıyı biz de Bodrumda yaşadık. 5 yıl oldu geleli. Çevremizdeki herkes aynı kafada, sen yabancısın, dışardan geldin havasındalar. Alışveriş etmezler, selam bile vermezler. Türkiyede bu tarz bir dışlanma yurtdışında daha beterinin habercisi belki de. Ama çocuğumuz için katlanacağız. Gençliğimizde çeşitli fırsatları biz de teptik. Ama GC çıkarsa her türlü zorluğu göze alıp mücadele ederek ''göçmenliğin'' tüm dertleriyle başedip yerleşmeye ve orada yaşamaya çalışacağız.

  • ⭐⭐⭐

    @ibrahimasar + eklemeler için teşekkür ederim aynı hissiyat ve duygu ve düşünceler içerisindeyiz. tek derdimiz çocuklarımız her şey onlar için...

  • ⭐⭐⭐

    @ibrahimasar Bodrum küçük İstanbul derler bir de. Hatta çocukların okulundan memnun olmasak Bodrum'a geçmeyi bile düşünmüştük. Çokta değişen birşey olmayacakmış. ama sanıyorum Bodrum'da daha çok aktivite var. Burada hiç hareket yok. 90ları yaşıyor burası:)) evet burayı seviyoruz ailece, muhteşem bir doğa var sakinliğine de alıştık ama Anadolu'nun Ege'nin o sıcak insanı yok denecek kadar az. Herkesin tek derdi para para para hatta hayatımızda asli olan kavramlar en sonda kalmış yazık!!!
    benim için büyük bir hayal kırıklığı ve tecrübe oldu:(


  • @ayvalik10 az kalmış,heyecan dorukta


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum