Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba 221g den e 2 vizesi reddi aldık ek belge istenmedi ve pasaport konsoloslukta kaldı başka bir bilgi de yok bu durum okuduğum kadarıyla idari işlem ve süresi bilinmiyor bu süreçte bir dosya numaram yok ya da ben bilmiyorum vize başvuru durumum hakkında nasıl bilgi alabilirim yardımcı olursanız sevinirim

• @fadime-agboyraz, içinde söyledi: 221 g

Merhaba 221g den e 2 vizesi reddi aldık ek belge istenmedi ve pasaport konsoloslukta kaldı başka bir bilgi de yok bu durum okuduğum kadarıyla idari işlem ve süresi bilinmiyor bu süreçte bir dosya numaram yok ya da ben bilmiyorum vize başvuru durumum hakkında nasıl bilgi alabilirim yardımcı olursanız sevinirim

Sayın @fadime-agboyraz ,
    221 g retleri birkaç nedenden dolayı olabilir. Bunlar vize başvurularında gereken dokümanları eksik teslim etmek, vize almaya yetersiz olmak (örneğin madde bağımlısı olmak gibi), terörizm vb. gibi güvenlikle ilgili kontrollerde takılmak, gibi nedenler olabilir. Eğer ret, dokuman eksikliğinden kaynaklanıyorsa size genelde en geç 12 ay sure verip evrakları tamamlama şansını verirler. 12 aydan sonra davanızı kapatırlar. Eğer problem idari işlem ve güvenlik kontrolleri ise bunun sonuçlanması 6 ayı bulabilir. İdari işlem/güvenlik kontrollerini hızlandırmak çok zordur. ABD’de bir şirketin veya ortakların da konu ile ilgilisi var ise ilgili eyalet senatörleri veya kongre üyeleri bazen yardımcı olabilir. Konu ile ilgili olarak http://amerikavatandas.com/tr/gocmenlik-surecinizde-usulen-sikintilar-mi-yasiyorsunuz-alternatif-cozumler-sunlardir/ linkini okuyabilirsiniz. Konsoloslukta E2 ünitesi yetkilileri ile iletişime geçip problemin ne olduğu öğrenilebilir. Size verdikleri ret kâğıdında da ret nedenlerini yazarlar. Pasaportunuzu ret durumunda iade etmeleri gerekir.
    Teşekkürler.

• Verdiğiniz yanıt için teşekkür ederim,sizin yazdıklarınızı forumda da okudum fakat biz bunların hiçbirine girmiyoruz ek belge istenmedi ben devlet memuru emeklisiyim eşim üniversitede hoca herhangi bir suç ya da olumsuz bir sicile sahip değiliz bu nedenle idari incelemenin ne olacağını ile ilgili bir şey düşünemiyoruz kurulan şirket yasal ve şu anda devralınan yer çalışıyor ortağımız işin başında Amerika'dan bir avukat ile çalıştık fakat o da bir bilgiye sahip değil tüm bu veriler ışığında neden ne olduğunu anlamadığımız bir idari işlem geçiriyoruz

Verdiğiniz yanıt için teşekkür ederim,sizin yazdıklarınızı forumda da okudum fakat biz bunların hiçbirine girmiyoruz ek belge istenmedi ben devlet memuru emeklisiyim eşim üniversitede hoca herhangi bir suç ya da olumsuz bir sicile sahip değiliz bu nedenle idari incelemenin ne olacağını ile ilgili bir şey düşünemiyoruz kurulan şirket yasal ve şu anda devralınan yer çalışıyor ortağımız işin başında Amerika'dan bir avukat ile çalıştık fakat o da bir bilgiye sahip değil tüm bu veriler ışığında neden ne olduğunu anlamadığımız bir idari işlem geçiriyoruz

Sayın @fadime-agboyraz,
    İdari işlemin neden olduğunu size bu konuda bilgi vermedikleri takdirde bilmek mümkün değildir. Bir takım background kontrollerinde problem çıkınca idari isleme girebiliyorsunuz. Devlet memuriyetinin bununla bir ilgisi olabilir.
    Teşekkürler.

Verdiğiniz yanıt için teşekkür ederim,sizin yazdıklarınızı forumda da okudum fakat biz bunların hiçbirine girmiyoruz ek belge istenmedi ben devlet memuru emeklisiyim eşim üniversitede hoca herhangi bir suç ya da olumsuz bir sicile sahip değiliz bu nedenle idari incelemenin ne olacağını ile ilgili bir şey düşünemiyoruz kurulan şirket yasal ve şu anda devralınan yer çalışıyor ortağımız işin başında Amerika'dan bir avukat ile çalıştık fakat o da bir bilgiye sahip değil tüm bu veriler ışığında neden ne olduğunu anlamadığımız bir idari işlem geçiriyoruz

Sayın @fadime-agboyraz ,
    Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    4 İleti
    344 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @neoapolitik, içinde söyledi: Deport Süreci veya Sonrasında İltica Başvurusu @Claudia-J-Muslu Bu ilticam kabul olmuyor anlamına mı geliyor? Deport sürem bittikten sonra tekrar sınırdan girip iltica etsem süreç nasıl işliyor? Sayin @neoapolitik, ilticaniz ilk talepte kabul edilmemis. Genelde, ilticaniza hangi mahkemenin baktigi basari oranini cok artirip azaltabiliyor. 2024 yili istatiskleri icin buraya bakabilirsiniz. https://www.docketwise.com/blog/asylum-statistics/ 2024te en cok iltica kabulu New Yorkta olmustur. Iltica nedeniniz ayni ise birinci kere red aldiginiz icin ikincide de red alma sansiniz cok yuksektir. Durumunuzda ciddi bir degisiklik olmadi ise (dondugunuzde sizi hapse atmislar, tutuklamislar, caniniza kastetmisler gibi ) yeni bir talep sonucu degistirmez. Yasak surelerine uydugunuz surece tekrar deneme durumunuz olabilir. Mutlaka FOIA( Freedom of Information Act Request) yapip gocmenlik kayitlarinizi almaniz durumunuzun detayini bilmek acisindan onemlidir. Surecte hatalar yapildi ise yeni bir basvuru yapilmadan gecmis surecte yapilan hatalari ve sonucu duzeltmek uzere gerekli basvurularda ve islemlerde bulunabilirsiniz. FOIA ile alacaginiz gocmenlik kayitlariniz bundan sonraki butun ABD gocmenlik basvurularinizda gerekecektir.
  • GC Sonrası Türkiye Adli Sicil Durumu

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    240 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Ekto-Oktan, içinde söyledi: GC Sonrası Türkiye Adli Sicil Durumu Öncelikle Merhabalar fakat bunu özellikle bir avukatada sormak istedim görüş almak için şimdi benim devam eden bir yargılmam var TCK 245/1 Başkasının Kredi Kartının Kötüye Kullanılması Suretiyle Yarar Sağlama ABD Hukukunda Bildiğim Kadarıyla Moral Turpide Bir Suç Fraud zaten çok açık bir şekilde Şimdi buradaki durumum şöyle suçum kesinleşmedi fakat mahkeme 2 senedir sürüyor ve durmadan bir sonraki mahkeme diyerek erteliyorlar çok yüksek bir ihtimal ben Göçmen Vizemi aldıktan sonra yani adli sicilim temizken görüşmeye gidiceğim Ondan sonra bu mahkeme sonuçlanıcak gibi duruyor yani büyük bir ihtimal böyle olucak adli sicilime giricekse bile Vize elime geçtikten sonra giricek. Burada merak ettiğim şey şu diyelim Yargılama devam ediyor adli sicilim temiz bende bunu haliyle beyan etmedim temiz olduğum için göçmen vizesini aldım Amerikaya gittim Green Card'ımı aldım ondan sonraki 3-4 aylık süreçte atıyorum ben GC aldıktan sonra bu suç açıklandı ve benim adli sicilime girdi Green Card'ım iptal olurmu veya bu ilerleyen dönemde ABD Vatandaşı olmamı veya GC'mi yenilememi engellermi kısacası bu suçun Türkiye'deki adli sicilime ben GC'yi aldıktan sonra girmesinin bana olumlu olumsuz etkileri nelerdir ve siz bu konuda bana ne önerirsiniz hocam tekrardan vaktiniz için teşekkür ederim... Bu arada suçlu bulunmadım yani duruşma devam ediyor sadece kötü ihtimali düşünerek olursa başıma ne gelir diye merak ettiğim için ufak bir sormak istedim. Sayin @Ekto-Oktan, daha sonraki surecte vatandaslik sureci, bu durumu bildirmeniz gerekecektir. Sizin bu hukumden dolayi deport olabilmeniz icin oncelikle suclu bulunmaniz, bunun moral turpitude sucu olmasi ( sizin konu buna uygun gorunmekte) ve yesil karti aldiktan sonra 5 yil icinde bu sucu islemis olmaniz gerekir. Mumkun ise Petty offense exception ( Bunun sartlari, sadece bir moral turpitude hukmunuz olmasi, sucun 1 yil veya daha az hukmu bulunmasi ve aldiginiz cezanin 6 ay veya daha az olmasi gerekecektir) veya bu sucu 18den once isledi iseniz youthful offender exceptionlardan yararlanabilirsiniz. Yani hukum giyseniz bile yesil karti kaybetmeme ve istisnalara tabi olup vatandasligi alma ihtimaliniz vardir. Ama bu konuyu cok dikkatli inceleyip gerekli savunmalari yapmak gerekecektir. Ceza mahkemesi kararinizi gormek gerekecektir.
  • Re-Entry Permit bekleme süresi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    18
    0 Oy
    18 İleti
    569 Bakış
    Meliha YalınM
    @busradincer büşra hanım merhaba expedite işlemi usciss sisteminde nereden yapılabiliyor
  • K1 vizesi 221 g reddi ap sureci

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    1 Oy
    5 İleti
    588 Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    Sayın @Hasan33, Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k