Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.4k 1.2k 1.7m 1.0k
  • ⭐⭐⭐

@aysegul güzel not 🙊🙊🙊

• @MySea Yüksek doz Rick and Morty alıyormuşsun gibi geldi bana 😎

• Başvuruda doğum yerimi İstanbul yazdım. Kimlikte Fatih yazıyor. Eğer kazanırsam sıkıntı olur mu?

• @aysegul, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@MySea yalnız oralarda, hele markette aynı damak tadına alışkın (aynı memleketten olma hasebiyle) birilerine rastlayıp tavsiye almak paha biçilemez birşeydir bence. Hem orada çeşit çok, hem gerçekten genel olarak gıdalardaki tad farklılığı (özellikle herşey çok şekerli deniyor mesela), hem de yeni gidenler için hepsini deneyimleyip ağız tadına uygun birşeyler bulabilmek hem zor hem çok zaman alır. O yüzden iyiki size rastlamışlar bence 😏

Velhasıl, göç etmenin böyle de bir tarafı var, damak tadına uygun ürünleri bulmak.. nette bu konuda tavsiyeler var(özellikle instagram sayfaları) ama başka bir Türk ile bile uyuşmayacak damak zevklerimiz vardır, o yüzden yemek seçen, her önüne konanı yiyemeyen (benim gibiler) kişiler için bir de bu mesele var..

Önemli not : Kimse çıkıp zıplamasın bi kenardan köşeden he, yok daha çıkmadı bile, yok talihli olduktan sonra dert edersin bilmem ne diye, üzerim bak, iki lafın belini kırıyoruz şurada, kalp kırmayalım.

Cok haklisiniz. Biz ilk geldimizde Tampa, Florida'da yasadik. Orada bir turlu damak tadimiza gore ne meyve ne sebze nede ekmek falan bulamadik. Esim neredeyse yemeyi icmeyi birakmisti.

Simdi Delaware'deyiz, burada herseyi daha kolay ve cabuk bulabiliyoruz. Kuzu etini ciftlikten aliyoruz ve kestiriyoruz, sebze meyveyi farmers marketten aliyoruz, ayni zamanda evin arka bahcesinde yazin istedigimizi ekip yetistiriyoruz, Amazon'dan organik un alip, kendi ekmegimizi bile yapiyoruz.

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

Bu arada ambient musik olarak rebeca mcentire calar

• ⭐⭐

Usa ya gidek mi v8 e binekmi barlarinda icekmi yuru gardash gel gidek gideeel gelgideeek southern pride gel gidek. Guney eyaleti sicak derler buyur bro gel gidek

• @uğur-kara fatih istanbulda, yani yalan beyan yok, hiçbir sıkıntı çıkmaz merak etmeyin.

• ⭐⭐⭐

selamun aleyküm cümleten günaydın ALLAH kolay versin işimizi rast getirsin sıkıntısız bir gün diliyorum herkese

• ⭐⭐

@aysegul aynen öyle şekerim kimse kimsenin velisi değil ister hayal kur istersen kurma kime ne hayallerimize karışmayın ülennnnnnn 🤣🤣

• ⭐⭐

Green karta başvurmak aklınıza nereden geldi

• @asilelif, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Green karta başvurmak aklınıza nereden geldi

sorgu memurumu yoksa anketörmüsün hayırdır kardeş ? :)

malum durum sebep ve gidişattan dolayı.

• ⭐⭐

@Oktay-İbiş yok onu sormadım abi nerden kimden duydunuz

@Oktay-İbiş yok onu sormadım abi nerden kimden duydunuz

cevatların hatçe söylediydi çeşme başında cevriyeye cevriyede osmanların zeynoya deyi vermiş ama bana ulaşana kadar bayağı bir kişi duymuş zaten :)

2003 den beri biliyordum gcyi hatta 2005 de formu doldurdum ama submit etmedim. duyum olarak değil int cafede reklamına denk gelmiştim o dönem.

• ⭐⭐⭐

@asilelif benim hep yurtdışında yaşama hayalim vardı aslında. Tabi hayatın gidişatı bazı şeyleri unutturuyor insana😏green kartı ilk internet sitelerinin reklamlarında görmüştüm 2010 öncesinde pek ilgilenmemiştim o zaman. 2013 te bir arkadaşımız başvuru yaptığını söyledi hatta yıllardır başvuruyormuş. Zaten gidişat malum ben de başladım araştırmaya😃

• @bidünya, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@asilelif benim hep yurtdışında yaşama hayalim vardı aslında. Tabi hayatın gidişatı bazı şeyleri unutturuyor insana😏green kartı ilk internet sitelerinin reklamlarında görmüştüm 2010 öncesinde pek ilgilenmemiştim o zaman. 2013 te bir arkadaşımız başvuru yaptığını söyledi hatta yıllardır başvuruyormuş. Zaten gidişat malum ben de başladım araştırmaya😃

hiç yurtdışı hayalim olmadı kardeşim. ilki 1998 de almanya evlilik yolu ile gidicektim kızın evi arabası her şeyi vardı amcamın baldızı idi gitmedim iç güveysimyim demiştim kendi kendime hatta pasaportuda o zaman çıkartmıştım vazgeçtim. diğeri de yurtdışında hollandada çalışan arkadaş beni iş makinası operatörü olarak getirtecekti ben istemedim gurbet vs yapmam yaşamam dedim. ama şu son olanlar fikir değiştirmem sebep oldu özellikle çocuklarım için...

• ⭐⭐

@Oktay-İbiş benim 1998 de daha lise yeni bitecek hastanede adam gel almanyaya götüreyim seni dedi anneme bile söyledim telefonunu vermişti güvenip gitmemiştim keşke gitseydim :)))

• ⭐⭐⭐

@haymatlos_, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@Oktay-İbiş benim 1998 de daha lise yeni bitecek hastanede adam gel almanyaya götüreyim seni dedi anneme bile söyledim telefonunu vermişti güvenip gitmemiştim keşke gitseydim :)))

ben o dönem biraz asiydim ve dik başlıydım birde annemi bırakmak istememiştim düşün hatun almanyalardan geliyor görüşmeye ve ben olmaz diyorum. pişmanmısın dersen kesinlikle hayır. çünkü o dönem msn chat te almanyada yaşayan arkadaşlarım vardı konuştuğumda dil ve meslek olması şart demişti dil belki yoktu ama sağlam mesleğiim vardı kısacası iç güveylik bana göre değildi :)

• ⭐⭐

@Oktay-İbiş Yani beni ne almancılar ne Hollandacılar istedi de gitmedim diyorsun 🤣

@Oktay-İbiş Yani beni ne almancılar ne Hollandacılar istedi de gitmedim diyorsun 🤣

eh biraz öyle oldu kardeşim :) beni istiyeni ben istemedim benim istediğim beni isteyebilir görecez :)

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k