Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

• Merhaba @crazycells, yanitiniz icin cok tesekkurler.

Onceki mesajimda eksik bir bilgi verdigimi farkettim ve bir devam sorusu sormak istiyorum. J1 ile olan stajimda burada bir universitede arastirma yapmistim (muhendis olarak) ve DS-2019 formu uzerinde "government funding" kismi isaretli. Bahsettigim amerika forumlarinda sorun yasayan kisilerin cogu bu durum altinda red almis. Sizin de bu durumu dogrular nitelikte bir gozleminiz var mi yoksa diger ulkelere gore onyargi bu durumda da mi mevcut?

Tesekkurler.

• @kekmnky, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Merhaba @crazycells, yanitiniz icin cok tesekkurler.

Onceki mesajimda eksik bir bilgi verdigimi farkettim ve bir devam sorusu sormak istiyorum. J1 ile olan stajimda burada bir universitede arastirma yapmistim (muhendis olarak) ve DS-2019 formu uzerinde "government funding" kismi isaretli. Bahsettigim amerika forumlarinda sorun yasayan kisilerin cogu bu durum altinda red almis. Sizin de bu durumu dogrular nitelikte bir gozleminiz var mi yoksa diger ulkelere gore onyargi bu durumda da mi mevcut?

Tesekkurler.

sizin hangi kosullarda programa kabul aldiginizi bilmiyorum, eger sartli bir program karsiliginda girdiyseniz, evet o durumda tabii ki sarti yerine getirmeden waiver etmeyeceklerdir.

• arkadaşlar selamlar bende j1 2 year rules waiver yapmistim.Fakat dosyaların kopyası bende, orjinalini abd'den almadan ayrılmak zorunda kaldım(belgeler abd'de arkadasımda).
    Konsolosluk greencard görüsmesi sirasında bunu benden talep eder mi?
    @crazycells

• @Burak-Erdoğan, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

arkadaşlar selamlar bende j1 2 year rules waiver yapmistim.Fakat dosyaların kopyası bende, orjinalini abd'den almadan ayrılmak zorunda kaldım(belgeler abd'de arkadasımda).
    Konsolosluk greencard görüsmesi sirasında bunu benden talep eder mi?
    @crazycells

genelde istemiyorlar o nedenle elinizdeki kopyalar da yeterli olacaktir diye dusunuyorum, ama madem aldiniz waiver belgesini, arkadasiniz size gondersin bence. O belge size ait, sizde kalmasi daha dogru olur.

• Merhaba @crazycells, yanitiniz icin cok tesekkurler.

Acikcasi ne DS-2019 formumda ne de vize basvuru surecimde herhangi bir sarttan bahsedilmedi. Ben de insanlarin bu tarz yukumlulukler altina girdiginden oturu red yediklerini dusunuyordum ama herhangi bir sart soz konusu degil. Sorun yasayanlarin ortak ozelligi "government funding" ibaresi. Acaba burada da benzer bir problemle karsilasan oldu mu diye merak ediyordum ama sanirim cok az rastlanan bir durumla karsi karsiyayim.

• @kekmnky, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Merhaba @crazycells, yanitiniz icin cok tesekkurler.

Acikcasi ne DS-2019 formumda ne de vize basvuru surecimde herhangi bir sarttan bahsedilmedi. Ben de insanlarin bu tarz yukumlulukler altina girdiginden oturu red yediklerini dusunuyordum ama herhangi bir sart soz konusu degil. Sorun yasayanlarin ortak ozelligi "government funding" ibaresi. Acaba burada da benzer bir problemle karsilasan oldu mu diye merak ediyordum ama sanirim cok az rastlanan bir durumla karsi karsiyayim.

Maalesef basvurunuzun sonucuna USCIS karar verecek, ben olumlu ya da olumsuz net bir cevap veremem.

• Selamlar. Ds-3035 son sayfadaki imzalamam gereken kismi imzalamayi unutup gonderdigim icin yaklasik 3 aydir waive bekliyorum. Paralar money order yapildi, Turk konsoloslugundan yazi vs hersey tamam fakat imzalamayi unuttugum icin hala onay alamadim. Kuruma email attim, imzalayip scan edip email yoluyla gonderirsen olur dediler gonderdim 1 aydir cevap bekliyorum. Ustune 2 tane daha durumu sormak icin email attim fakat donus yapilmiyor. Waiver ofisinin telefon numarasini bulamadim. Bir kac deneme yaptim, avukat ofisi cikti sizi biz takip edelim falan kabul etmedim case number i da vermemistim neyse ki. Waiver ofisinin numarasi var midir ? Cunku emaillerime cevap gelmiyor. Tesekkurler

• @mertcanu, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Selamlar. Ds-3035 son sayfadaki imzalamam gereken kismi imzalamayi unutup gonderdigim icin yaklasik 3 aydir waive bekliyorum. Paralar money order yapildi, Turk konsoloslugundan yazi vs hersey tamam fakat imzalamayi unuttugum icin hala onay alamadim. Kuruma email attim, imzalayip scan edip email yoluyla gonderirsen olur dediler gonderdim 1 aydir cevap bekliyorum. Ustune 2 tane daha durumu sormak icin email attim fakat donus yapilmiyor. Waiver ofisinin telefon numarasini bulamadim. Bir kac deneme yaptim, avukat ofisi cikti sizi biz takip edelim falan kabul etmedim case number i da vermemistim neyse ki. Waiver ofisinin numarasi var midir ? Cunku emaillerime cevap gelmiyor. Tesekkurler

isterseniz imzalanmis ciktiyi bir daha gonderin kendilerine ve aciklayici bir mektup yazin.

Maalesef surece disardan etki etmek mumkun olmuyor, benim de bildigim baska bir yontem yok. Normalde sadece basvuruyu yapip beklemek gerekiyor.

• Merhaba,

J1 waivera başvuralı üç ay oldu. Amerikalı eşim avukatla başvurmak istedi, ben kendimiz başvurabiliriz dediğim halde. Türkiye’den NOS aldığıma dair emailim 2 ay önce geldi ve DOS’a iletmeleri zaman alabilir yazıyordu. Statü değişikliğini kontrol edebileceğim ve bu değişikliklerin de zaman alabileceği yazıyordu. 2 ay olmasına rağmen statümü kontrol etmeye çalıştığımda herhangi birşey görmüyorum. Sayfa tamamen bomboş. State department avukata gönderilen belgelerin tekrar kendilerine ve Türk konsolosluğuna göndermesini istemiş. Telaşlanmam gereken bir durum var mı? Açıkçası NOS’un en uzun süreç olduğunu düşünüyordum. Yapabileceğim birşey var mı? Türk konsolosluğunu bir kere aradım ve bu sorundan bahsettim ve değişikliklerin zaman alabileceğini söylediler.

• @betikara, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Merhaba,

J1 waivera başvuralı üç ay oldu. Amerikalı eşim avukatla başvurmak istedi, ben kendimiz başvurabiliriz dediğim halde. Türkiye’den NOS aldığıma dair emailim 2 ay önce geldi ve DOS’a iletmeleri zaman alabilir yazıyordu. Statü değişikliğini kontrol edebileceğim ve bu değişikliklerin de zaman alabileceği yazıyordu. 2 ay olmasına rağmen statümü kontrol etmeye çalıştığımda herhangi birşey görmüyorum. Sayfa tamamen bomboş. State department avukata gönderilen belgelerin tekrar kendilerine ve Türk konsolosluğuna göndermesini istemiş. Telaşlanmam gereken bir durum var mı? Açıkçası NOS’un en uzun süreç olduğunu düşünüyordum. Yapabileceğim birşey var mı? Türk konsolosluğunu bir kere aradım ve bu sorundan bahsettim ve değişikliklerin zaman alabileceğini söylediler.

Bence 2 ay icinde DOS'a gonderilmis olmasi lazim, konsolosluk size gonderilmis oldugunu soyledi mi?

Dedikleri gibi, DOS kendi bilgilerini gec guncelleyebiliyor, yani su an sitede bir sey gormemek problem degil, ama konsoloslugun belgeleri gonderdigine emin olun.

• @crazycells merhaba tekrar,

Tam olarak şu cevabı aldım:

Olumlu J-1 cevabınız ABD Dışişleri Bakanlığına 01.10.2019 ve 16.10.2019 tarihlerinde olmak üzere 2 kez gönderilmiş olup, tarafınıza [email protected] e-mail adresimizden de bilgi verilmiştir. ABD Dışişleri Bakanlığının bilgileri güncellemesi zaman almaktadır. TC makamlarında olan işleminiz tamamlanmıştır.

Bu sorunun halledilmesi için kimi aramam gerekiyor? Şu an Amerika’da turist olarak kalıyorum, eşim benim için greencarda başvuracak ama j1 waiverını alamadığımız için hala başvuramadık. Şubat ayında dönmem gerekiyor Türkiye’ye eğer greencarda başvurmazsak. Sizce yetişme ihtimali var mı j1 waiverın?

• @betikara, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

@crazycells merhaba tekrar,

Tam olarak şu cevabı aldım:

Olumlu J-1 cevabınız ABD Dışişleri Bakanlığına 01.10.2019 ve 16.10.2019 tarihlerinde olmak üzere 2 kez gönderilmiş olup, tarafınıza [email protected] e-mail adresimizden de bilgi verilmiştir. ABD Dışişleri Bakanlığının bilgileri güncellemesi zaman almaktadır. TC makamlarında olan işleminiz tamamlanmıştır.

Bu sorunun halledilmesi için kimi aramam gerekiyor? Şu an Amerika’da turist olarak kalıyorum, eşim benim için greencarda başvuracak ama j1 waiverını alamadığımız için hala başvuramadık. Şubat ayında dönmem gerekiyor Türkiye’ye eğer greencarda başvurmazsak. Sizce yetişme ihtimali var mı j1 waiverın?

tamam, bu durumda yapmaniz gereken tek sey beklemek.

DOS'un sitesi gec guncellenebilir, hatta USCIS'e dosyayi gonderdikten sonra bile guncelleyebilirler siteyi, o nedenle cok stres yapmaniza gerek yok.
    Bence yetisme ihtimali var.

• @crazycells

Merhaba tekrar,

Türk konsolosluğu mailleşmem sonucu böyle bir cevap aldım:

Mail1:
    Bununla birlikte,isleminiz TC makalari ile sonuclanmis olmakla birlikti, ABD Disisleri Bakanliginin web sayfasinda dosya numaraniz girildiğinde başvurunuz görülmemektedir. Islem siralamasinda karisiklik olduğu anlasilmaktadir. Evrakinizin akıbetini ABD Disisleri Bakanliginin [email protected] e-mail adresine soru sorarak öğrenmeniz gerekmektedir. Dosyaniz ABD Disisleri Bakanliginda yukarıdaki sekilde isleme alindigi vakit haber vermeniz halinde yazinizi yeniden gönderebiliriz.

Mail2:
    ABD Disisleri Bakanligina evrakiniz ulasmadigindan, göndermiş olduğunuz yazimiz karsiligini bulamamistir. En kolay e-mail ile cevap alabilirsiniz. Dosyaniz ekranda gorundugunde, haber verirseniz yazinizi yeniden gönderebiliriz.

Avukata sorduğumda tek yanlış yapmış olabileceği şey supplement bilgileri NOS geldikten sonra göndermiş. Ben sorunun burdan kaynaklandığını düşünüyorum. Bu maillerden sonra durum içaçıcı gözükmüyor değil mi?

Çok teşekkürler

• Merhabalar.
    Çok teşekkürler böyle faydalı bilgiler paylaştığınız için. Benim de bir sorum olacak.
    2016’da J1 ile ailemin tüm masraflarını karşıladığı 2 aylık bir staj yapmıştım. 2 year rule applies yazıyor vizemde. Bir ödeme vs de almadım gittiğim okuldan. 2017’de F1 ile 2 sene aynı okulda yüksek öğrenimimi tamamladım ve nişanlım ile bu süreçte tanıştık. ve şimdi K1 vizesine başvurma sürecindeyiz nişanlım ile. USCIS petition ı onayladı. NVC de onayladı ve konsolosluğa ilettiler petiton ı. Randevu almamız için email geldi ve adımları takip ederek randevu aldık. 2 year rule malesef yeni aklımıza geldi ve telaşlandık malum konsolosluk randevum 1 ay içinde.
    11 ay Türkiye’de kaldım j1 sonrası ve üzerine 9 ay da US dışında başka ülkelerde geçirdim Tr hariç.
    Sorum şu ki kaynakta k1 verilmez konsoloslukta yazıyor ama neden USCIS (waiver a da karar veren aynı birim) onaylasın petition u eğer bu kadar katılarsq bu 2 sene kuralında? Sizce ne olur konsolosluk randevusunda?
    Şimdiden çok teşekkürler.

@crazycells

Merhaba tekrar,

Türk konsolosluğu mailleşmem sonucu böyle bir cevap aldım:

Mail1:
    Bununla birlikte,isleminiz TC makalari ile sonuclanmis olmakla birlikti, ABD Disisleri Bakanliginin web sayfasinda dosya numaraniz girildiğinde başvurunuz görülmemektedir. Islem siralamasinda karisiklik olduğu anlasilmaktadir. Evrakinizin akıbetini ABD Disisleri Bakanliginin [email protected] e-mail adresine soru sorarak öğrenmeniz gerekmektedir. Dosyaniz ABD Disisleri Bakanliginda yukarıdaki sekilde isleme alindigi vakit haber vermeniz halinde yazinizi yeniden gönderebiliriz.

Mail2:
    ABD Disisleri Bakanligina evrakiniz ulasmadigindan, göndermiş olduğunuz yazimiz karsiligini bulamamistir. En kolay e-mail ile cevap alabilirsiniz. Dosyaniz ekranda gorundugunde, haber verirseniz yazinizi yeniden gönderebiliriz.

Avukata sorduğumda tek yanlış yapmış olabileceği şey supplement bilgileri NOS geldikten sonra göndermiş. Ben sorunun burdan kaynaklandığını düşünüyorum. Bu maillerden sonra durum içaçıcı gözükmüyor değil mi?

Çok teşekkürler

Daha once boyle bir durumla karsilasmamistim, avukatinizin basvurunuzu gonderdigine emin misiniz?

Keske avukat yerine siz yapsaydiniz, en azindan tum asamalardan emin olurdunuz. Zaten ilk iletide asamalar yaziyor.

DOS'a ulasip durumunuzu sorun, eger dosyayi bulamazlarsa yeniden basvuru yapmaniz lazim, ama bu sefer NOS icin beklemeye gerek yok, cunku NOS belgeniz Washington TC konsoloslugu'nda... Direkt gonderebilirler, ama dosya numaraniza ihtiyaclari olacak.

• @merveyağmur, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Merhabalar.
    Çok teşekkürler böyle faydalı bilgiler paylaştığınız için. Benim de bir sorum olacak.
    2016’da J1 ile ailemin tüm masraflarını karşıladığı 2 aylık bir staj yapmıştım. 2 year rule applies yazıyor vizemde. Bir ödeme vs de almadım gittiğim okuldan. 2017’de F1 ile 2 sene aynı okulda yüksek öğrenimimi tamamladım ve nişanlım ile bu süreçte tanıştık. ve şimdi K1 vizesine başvurma sürecindeyiz nişanlım ile. USCIS petition ı onayladı. NVC de onayladı ve konsolosluğa ilettiler petiton ı. Randevu almamız için email geldi ve adımları takip ederek randevu aldık. 2 year rule malesef yeni aklımıza geldi ve telaşlandık malum konsolosluk randevum 1 ay içinde.
    11 ay Türkiye’de kaldım j1 sonrası ve üzerine 9 ay da US dışında başka ülkelerde geçirdim Tr hariç.
    Sorum şu ki kaynakta k1 verilmez konsoloslukta yazıyor ama neden USCIS (waiver a da karar veren aynı birim) onaylasın petition u eğer bu kadar katılarsq bu 2 sene kuralında? Sizce ne olur konsolosluk randevusunda?
    Şimdiden çok teşekkürler.

Daha once foruma aktarildigi uzere, konsolosluk bu tur durumlarda genelde anlayisli davraniyor. Bugune kadar pek cok kisi J1 2 yil kurali olmasina ragmen ve waiver olmamasina ragmen vizesini alabildi, ama tabii ki bu bizim verebilecegimiz bir karar degil. Bunun kararini dosyanizi inceleyecek konsolos verecek. Eger konsolos kurallari tamamen yazildigi gibi uygulamak isterse ve esneklik gostermezse vize mulakati sirasinda sorun yasarsiniz, eger esnek davranirsa sorun yasamazsiniz.

Eger hicbir sorun yasamamak ve her seyi kuralina gore yapmak istiyorsaniz o durumda J1 waiver surecinizi baslatmanizi tavsiye ederim. Henuz gocmen vize almadiginiz icin, USCIS'e daha sonra yapacaginiz basvuru sirasinda hicbir sorun yasamamis olursunuz.

• @crazycells Çok teşekkürler düşüncelerinizi paylaştığınız için. DS-2019'u okuldan yeniden talep ettim kaybettiğim için. Geldiği gibi waiver sürecini başlatıp konsolosluğa da kyk borcumun vs olmadığını edevlet üzerinden alabildiğim çıktılarla gitmeyi planlıyorum. Herkese iyi şanslar ve iyi tatiller!

• @merveyağmur, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

@crazycells Çok teşekkürler düşüncelerinizi paylaştığınız için. DS-2019'u okuldan yeniden talep ettim kaybettiğim için. Geldiği gibi waiver sürecini başlatıp konsolosluğa da kyk borcumun vs olmadığını edevlet üzerinden alabildiğim çıktılarla gitmeyi planlıyorum. Herkese iyi şanslar ve iyi tatiller!

Bu konuda konsoloslukta sorun cikarirlarsa bile, basvuru bilgilerinizi yaninizda bulundurun onu gonderirsiniz. Bu durumda dosyayi reddetmek yerine, waiver sonucunu beklemeyi tercih ederler diye dusunuyorum. (Ki, yazdigim gibi bu konuda daha once sorun yasayan gormedik; ama bu bizim verebilecegimiz bir karar degil.)

• Crazycells merhabalar benim j1 waiver pending suresi bu sekilde ilerliyor biraz fazla oldu gibi no objectionu aldim fakat yinede benim pending suresi icin yorumy aparsan sevinirim gidisat vu sekilde :

No Objection Statement Received November, 28 2019
    Passport Data Page Received November, 19 2019
    Form G-28 Received November, 19 2019
    Statement Of Reason Received November, 19 2019
    Fee Received November, 19 2019
    Form DS-3035 Received November, 19 2019
    Form DS-2019 Received November, 19 2019

• @makoma, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Crazycells merhabalar benim j1 waiver pending suresi bu sekilde ilerliyor biraz fazla oldu gibi no objectionu aldim fakat yinede benim pending suresi icin yorumy aparsan sevinirim gidisat vu sekilde :

No Objection Statement Received November, 28 2019
    Passport Data Page Received November, 19 2019
    Form G-28 Received November, 19 2019
    Statement Of Reason Received November, 19 2019
    Fee Received November, 19 2019
    Form DS-3035 Received November, 19 2019
    Form DS-2019 Received November, 19 2019

Henuz 1.5 ay olmus ve bu surede Noel tatili de vardi, ben telaslanmanizi gerektiren bir sey oldugunu dusunmuyorum :)

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k