Merhaba arkadaslar, bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum paylasirsaniz cok sevinirim.
Ben bu yil ilk kez green card basvurusuna katildim. Hayirlisi ile insallah Rabbim nasip ederse eger sonra ki surecte DS260 formu’nu nasil dolduracagimizi ve neler gerekli oldugunu arastirdim ama bu konuda aklima birsey takildi.
DS260 formunda suan ki vede gecmisteki
is tecrubelerimizi ve isin iceriginden bahsettigimiz sizlerinde cok
iyi bildigi bir bolum var.
Ben son uc yildir calistigim sirkette pozisyon itibari ile “Operasyon Yoneticisiydim” fakat bir kac gun once e-devletten gecmis calistigim firmalarin isimleri, ise giris, cikis tarihleri ve bu gibi diger bilgilerimi arastirirken farkettim ki bu bahsi gecen firma benim is yerindeki pozisyonumu zamaninda ise girerken SGK’ya “Muhasebeci” olarak kayit olusturmus bende yeni farkettim ve suanda da o sirkette calismiyorum.
Nasip olurda green card’i kazanirsam sizce gecmis is tecrubelerimizi sistemde de kayit edildigi sekilde “Muhasebeci” olarak mi bu
is tecrubesinden ve iceriginden bahsetmeli yoksa SGK’da kayitli olani dikkate almayarak somut olarak realde ne is yaptiysak ve icerigi neyse onu mu yazmaliyiz?
Not: Bunu sormamdaki amac sizlerinde cok iyi bildigi gibi bu surecte herseyden onemli olan dogru bir beyanda bulunmak bende bu farkliliktan oturu yalan bir beyanda bulunmak ve surecimin olumsuz etkilemesini istemiyorum.
Forumda bilgi sahibi arkadaslarin yorumlarini almak istedim simdiden cok tesekkur ederim.
Sevgiler, Saygilar.
Hoscakalin