(O) Olağanüstü Yetenekli Kişiler Vizesi
-
@crazycells , Anladım, İşe başlamadan önce Türkiye de ki süreç biraz belirsiz iyi hesaplamak gerek sanıyorum. O zaman biz süreci riske atmamak için USCIS evrak tesliminde acele etmeyip zaman kazanmamız( Tr de işlerimi toparlayana kadar), teslim ettikten sonra, olası erken onay olursa şayet vize sürecini riske atmamış olacağız doğru anladıysam. Ve istanbul için vize bekleme süre 14 gün olarak görünüyor bu da fazladan 6 gün yapar hiç yoktan iyidir :) Teşekkür ederim yeniden
-
@sercan-özüsağlam (O) Olağanüstü Yetenekli Kişiler Vizesi içinde söyledi:
@crazycells , Anladım, İşe başlamadan önce Türkiye de ki süreç biraz belirsiz iyi hesaplamak gerek sanıyorum. O zaman biz süreci riske atmamak için USCIS evrak tesliminde acele etmeyip zaman kazanmamız( Tr de işlerimi toparlayana kadar), teslim ettikten sonra, olası erken onay olursa şayet vize sürecini riske atmamış olacağız doğru anladıysam. Ve istanbul için vize bekleme süre 14 gün olarak görünüyor bu da fazladan 6 gün yapar hiç yoktan iyidir :) Teşekkür ederim yeniden
sorun degil :) hatta USCIS onayi sonrasi ABD'de ise baslamadan birkac ay once de basvuru yapabilirsiniz vize icin. Son birkac haftaya sikistirmadiginiz surece sorun olmaz.
-
@yeşilkart-forum abi merhaba .ben bilgisayar muhendisiyim .kisacasi it yani information techknology de çalişiyorum.şimdi ben green kardsiz amerikada şirketlerde çalişa bilirmiyim bilgisayar üzre .yardimci olursaniz mutlu olurum
-
@sami-nur (O) Olağanüstü Yetenekli Kişiler Vizesi içinde söyledi:
@yeşilkart-forum abi merhaba .ben bilgisayar muhendisiyim .kisacasi it yani information techknology de çalişiyorum.şimdi ben green kardsiz amerikada şirketlerde çalişa bilirmiyim bilgisayar üzre .yardimci olursaniz mutlu olurum
Calisabilirsiniz.
Once bir is bulmalisiniz, daha sonra sirketin size H1B icin sponsor olmasi gerekiyor:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/103/h1b-çalışma-vizesi
-
@crazycells Selam nasılsın? O1 ile ilgili sana bir sorum var, Bir arkadaşım için bu soru. O1 kapsamına makeup artist (makyaj sanatçısı- saç stilisti) meslekleri girer mi ? Daha önce duydun mu böyle bir şey ? Ya da bu meslek kategorisinde alınabilecek başka bir vize türü var mı ? Bana H1B olabilir gibi geldi ama emin olamadım. Teşekkür ederim. Kolay gelsin.
-
@Sercan-Özüsağlam, içinde söyledi: (O) Olağanüstü Yetenekli Kişiler Vizesi
@crazycells Selam nasılsın? O1 ile ilgili sana bir sorum var, Bir arkadaşım için bu soru. O1 kapsamına makeup artist (makyaj sanatçısı- saç stilisti) meslekleri girer mi ? Daha önce duydun mu böyle bir şey ? Ya da bu meslek kategorisinde alınabilecek başka bir vize türü var mı ? Bana H1B olabilir gibi geldi ama emin olamadım. Teşekkür ederim. Kolay gelsin.
Dipnot: Kendi sürecimle ilgili de bazı güzel gelişmeler olacak, yakında bu başlığı biraz haraketlendireceğim sonunda :))))
tam emin degilim, eger onemli oduller ya da basarilar varsa meslek hayatinda belki sansini deneyebilir, ama O1'in tanimina cok uymuyor gibi, bilginize.
-
@crazycells Cevap için teşekkür ederim, bende olamayacağını düşünüyorum sizin gibi, peki H1B kategorisi için düşünceniz nedir ? Bir iş teklifi/ sponsor bulsa şansı olabilir mi ?
-
@Sercan-Özüsağlam, içinde söyledi: (O) Olağanüstü Yetenekli Kişiler Vizesi
@crazycells Cevap için teşekkür ederim, bende olamayacağını düşünüyorum sizin gibi, peki H1B kategorisi için düşünceniz nedir ? Bir iş teklifi/ sponsor bulsa şansı olabilir mi ?
Siz ters yonden dusunuyorsunuz. Vize almak icin is bulamazsiniz :) is bulup sonra o ise uygun vize almalisiniz... Zaten is yeri -ya da beraber calistiklari avukatlar- o pozisyona en uygun vize turunu bilecektir.
-
@crazycells Ben zaten sizin gibi düşünüyorum :) Soru ters olmuş, olabilir :) Ben iletirim kendisine önce iş bulsun ;) Teşekkür ederim. Sevgiler...
-
O1B vizesi hakkında merak ettiğim bir şey var. Sanat'a, yazarlık ve edebiyat da dahil mi? Mesela belli dergilerde yayınlanmış yazıları, basılmış kitapları, ödül almış hikâyeleri olan bir yazar, O1B vizesi alabilir mi? Veya bu duruma uygun başka vize var mı?
-
@Haliax, içinde söyledi: (O) Olağanüstü Yetenekli Kişiler Vizesi
O1B vizesi hakkında merak ettiğim bir şey var. Sanat'a, yazarlık ve edebiyat da dahil mi? Mesela belli dergilerde yayınlanmış yazıları, basılmış kitapları, ödül almış hikâyeleri olan bir yazar, O1B vizesi alabilir mi? Veya bu duruma uygun başka vize var mı?
sanirim teorik olarak uygun, ama tam olarak soruyu anlayamadim. Eger boyle bir yazar ABD hakkinda roman yazmak icin ABD'ye gelmek istiyorsa B1/B2 vizesini de bu amacla kullanabilir. O1 calisma vizesi oluyor, sizin dediginiz durumda buna gerek yok gibi.
-
@crazycells Yok, ABD hakkında roman yazmak için değil. ABD'de yazar olarak çalışmak, bu vize bahanesiyle ABD'ye taşınmak için. Mesela film, dizi vs. sektörler için senaryo yazmak olabilir, yaratıcı yazarlık gerektiren işlerde çalışmak olabilir. Yani demek istediğim, yazarlık da O1B'nin kapsamına giriyor mu, yazarlar bu vizeden faydalanabilir mi?
-
@Haliax, içinde söyledi: (O) Olağanüstü Yetenekli Kişiler Vizesi
@crazycells Yok, ABD hakkında roman yazmak için değil. ABD'de yazar olarak çalışmak, bu vize bahanesiyle ABD'ye taşınmak için. Mesela film, dizi vs. sektörler için senaryo yazmak olabilir, yaratıcı yazarlık gerektiren işlerde çalışmak olabilir. Yani demek istediğim, yazarlık da O1B'nin kapsamına giriyor mu, yazarlar bu vizeden faydalanabilir mi?
Basvuru yapmak icin once is bulmalisiniz. O1 surecini sizi ise alan kurum baslatacak.
-
Merhabalar bu vize türü için Türkiye'den yada Amerika'dan yardımcı olacak avukat tavsiye edebilirmisiniz
-
@baharaziz, içinde söyledi: (O) Olağanüstü Yetenekli Kişiler Vizesi
Merhabalar bu vize türü için Türkiye'den yada Amerika'dan yardımcı olacak avukat tavsiye edebilirmisiniz
Muslu Hukuk Burosu'na ulasabilirsiniz:
http://amerikavatandas.com/tr/anasayfa/
O vizesi icin de hizmet veriyorlar. Ayrica kendilerine sormak istediginiz genel sorulariniz var su bolumu de kullanabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
-
@crazycells çok teşekkür ediyorum 🙏
-
MERHABALAR O VİZESİ İÇİN PORTFOLYO ÖRNEĞİ KONUSUNDA YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ?
-
@baharaziz kendiniz mi basvurunuzu yapmaya karar verdiniz?
bu arada forumda buyuk harf kullanmadan yazin.
-
@crazycells merhabalar çok pardon böyle bir yasağın olduğunu bilmiyordum bundan sonra dikkat ederim şöyleki avukatım kızımın portfolyosunı istedi benden ve ben de avukata düzgün bir portfolyo verirsem dosyam daha etkili olur diye düşünüyorum
-
@baharaziz, içinde söyledi: (O) Olağanüstü Yetenekli Kişiler Vizesi
@crazycells merhabalar çok pardon böyle bir yasağın olduğunu bilmiyordum bundan sonra dikkat ederim şöyleki avukatım kızımın portfolyosunı istedi benden ve ben de avukata düzgün bir portfolyo verirsem dosyam daha etkili olur diye düşünüyorum
Sanirim internetten kizinizin meslegine yonelik bir arama yaparsaniz daha net orneklere ulasabilirsiniz, surada oldukca basit bir sekilde, asama asama nasil yapilacagini aktarmislar... https://www.wikihow.com/Make-a-Portfolio
Bence akliniza gelen tum iyi urun ve sonuclari bu belgeye ekleyin ve avukata gonderin, gerekirse avukat zaten degisiklik yapacaktir. Calistiginiz avukati da iyi secin, isini iyi yapmayan biriyse cok iyi incelemeden oldugu sekilde gonderebilir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
12
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum