Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.4k 1.2k 1.7m 1.0k

• @aysegul mavericks favorin olsun çünkü şu an orada nba in gelmiş geçmiş en büyük oyuncusu yetişiyor..çook konuşucaz onu çoook

• ⭐⭐

Yıllardır değişen eğitim sistemi içerisinde çocuklar ne okulu seviyor ne okumayı biri bitmeden diger odev geliyor çocuklar bunaldı yapmak istemiyor

• @bidünya her ili ünüversite aşmayı marifet saydığımız için ünüversitelerin kalitesi olmuyor okulu bitirmenin bir karşılığıda.birde kps sistemi çıktı ünüversiteye hazırlanır gibi birde ona hazırlan.

• ⭐⭐

@birumut ooooo kardeşim sen direk level atladın ne kpss si ona gelene kadar önce liseye giriş sınavı ardindan üniversiteye giriş sınavı ardından üniversiteyi tam bitirdim derken hah o arada kpss oda kazanabilisen

• ⭐⭐⭐

@birumut, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@Oktay-İbiş ilkokula giden 2 çoçuğum defterleri bomboş .akıllı tahtalar verilmiş filim izlemek için kullanıyor.gitmek istememin en büyük sebebi eğitim olayının çok kötü olması.

bu ülkede ygs midir lgs midir ne karın ağrısı ise onun yüzünden gençecik yavrular intihar etti. gecen gün hanımla ciddi şekilde tartıştım 15 senelik evlilik hayatımda. kızımı her gün okuldan ben alıyorum dediki baba sınavtan 60 aldım canın sağolsun kızım çalışır düzeltirsin eve geldik kıza bozuk atıyor dedim hayırdır neden kızıyorsun sınavtan 60 almış alsın ne var bunda dedim sen yada ben mükemmel anne ve babamıyız hayır eksiklerimiz kusurlarımız yanlışlarımız illaki var. çocuğa bağırma kızma yoksa çocuk bu sefer pisikolojik olarak bunalıma giricek ve sürekli yarış halinde olucak düşük not alırsa bu sefer kendini yıpratıcak. çocuklardan her şeyi mükemmel yapmasını mükemmel olmasını bekliyoruz yanlış. ben orta 2 de bıraktım okulu hatamı yaptım o zamanki şartlar bunu gerektiriyordu demem o ki çocukların sırtına taşıyamayacağı yükleri yüklemek yada robot gibi kurmak yerine onları anlamalı ve dinlemeliyiz. eğitim sisteminde 14 kere reform yapıldı sonuç ortada çocuklardanda çok bir şey beklemek abesle iştigal olur.

• ⭐⭐⭐

@Nothing-Man, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

Eğitim konusunda yabboz olduğumuz aşikar.Ama genel sorunların başında öğretmenlere gerekli önemin verilmemesi geliyor bence.Atama yok ama aynı okul sözleşmeli öğretmen alıyor ve 1500 2000 tl para alıyorlar. Var arkadaşlarım bu durum da şimdi bu arkadaşlarım aileden destek veya düğündeki gelirlerini geçinmek için eritti gitti.
    Bu durumda ki öğretmenlerden nasıl bir eğitim vermesini bekliyoruz, ne zaman görüşsek geçim kaygısı, şimdi size 1500 1600 lü rakamlar tuhaf gelecek olur mu o rakam diye bilirsiniz bilmiyorsanız, ama var maalesef.

Zaten sorun öğretmende değilki öğretmeni öğrenciyi bu duruma sokan sistemde. Yoksa öğretmenler zaten işini yapıyor.

• Bu ileti silindi!

• @asilelif iyi bir ünüversite bölüm kazanamıyacaksa okumanın anlamı yok gitsinler mesle sahibi olsunlar okadar strese girip sonu hüsran olmaz en azından

• @Nothing-Man az para alıyorum diye işinin hakkını vermemesi normal değil.işine gelmiyorsa yapmaz.kadrolu öğretmenler 5 bin maaş alıyor az para değil .

• ⭐⭐

@Oktay-İbiş abi benim oğlumda aynı durumda oğlum gevşemesin diye çok yüz vermemekle birlikte daha hiçbir notuna kızmadım çocuk ne yapsın birde milli eğitimin öğrenci sitesinde sınıf not ortalaması diye bir bölüm koymuşlar resmen çocukları birbirleriyle yarıştırıyorlar geçen oğlum matematikten 80 almış sınıf ortalaması 80.4 tam sevinecek anne ortalamanın altındayım diyor.

• @bidünya Öğretmenler de sorun var bence.Tanıdığım öğretmenlerden bunu söyledim zaten.Maalesef her öğretmen Mahmut hoca değil.Fakat işin içine girdikçe, parasal konularda bilgim oldu.Öğretmenler inanın hepsi iyi niyetli değil, bu durumda toplumda eski saygınlığını ve maddi manevi otoritesinin kaybı nedenlerin een başında geliyor.

• @asilelif, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@Oktay-İbiş abi benim oğlumda aynı durumda oğlum gevşemesin diye çok yüz vermemekle birlikte daha hiçbir notuna kızmadım çocuk ne yapsın birde milli eğitimin öğrenci sitesinde sınıf not ortalaması diye bir bölüm koymuşlar resmen çocukları birbirleriyle yarıştırıyorlar geçen oğlum matematikten 80 almış sınıf ortalaması 80.4 tam sevinecek anne ortalamanın altındayım diyor.

kardeşim aslında her şeyin müsebbibi de sorumlusuda biz yetişkinleriyiz. küçücük bedenlerden büyük işler bekliyoruz onlara küçücük yaşta sorumluluk yüklüyoruz ve çocukta yarış poligonunda koşan at gibi birinci gelme derdinde bu yanlış yanlışta yapıcak zayıfta alıcak düşücek bacağıda kanayacak üstünüde kirleticek kavgada edicek. yaşaya yaşaya öğrenip tecrübe edinicek. bizi anamız doğurduğunda dört dörtlükmüydük harika yada şahane birisimiydik. ben hayatı yaşaya yaşaya tecrübe ettim çok sıkıntılar acılar çektim ama yaşayarak öğrendim. ben çocuğumu sokakta bulmadım çocuklarım benim dünyadaki en güzel eserim o eseride kimsenin kimsenin dökmesine kırmasına incitmesine izin vermem.

• Benim oğlum 4 yaş okuluna gidiyor öğretmeni sürekli resim yaptiriyormus bizimkide bana çekmiş yapamıyor çizgi bile cekemiyor ama gel gör ki ezberi süper annesi 2 defa okumasıyla Sübhaneke duasını ezberledi 10 Kasım'da 2 tane şiir ezberledi. Bence küçüklükten nereye evriliyorsa ona göre eğitim verilmeli mesela Amerika'da belli bir sınıftan sonra neye yeteneği varsa ona göre eğitim veriliyormuş. Demem o ki küçüklükten başlıyor bence sorunlar

• @bidünya öğretmenlerde çok sorun var boş vermişlik var maaşımı alayım gerisi boş diyenler hakkı ile yapanlara göre çok fazla.okula gidiyorsun öğretmenlerin kılık kıyafeti konuşmaları zaten herşeyi ortaya koyuyor. okullar acılmadan veliler hangi öğretmen iyidir araştırp o sınıfa sokmak için binlerce tl para verdiği okullar oluyor.okullarda temizlik sıfır denetleme yok .

• @Nothing-Man, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@bidünya Öğretmenler de sorun var bence.Tanıdığım öğretmenlerden bunu söyledim zaten.Maalesef her öğretmen Mahmut hoca değil.Fakat işin içine girdikçe, parasal konularda bilgim oldu.Öğretmenler inanın hepsi iyi niyetli değil, bu durumda toplumda eski saygınlığını ve maddi manevi otoritesinin kaybı nedenlerin een başında geliyor.

bence kardeşim toplum olarak sorunun temelide kaynağıda bizleriz. çünkü kendimizin bazen yapamadığını çocuklarımızdan bekliyoruz onlar iyi yapınca annesi babasıyız diye övünüyoruz ama kötü bir şey olduğunda hemen yargılıyoruz. eğitim sistemi temelden bozuk bu bugün olan bir şey değil.

• ⭐⭐

@Oktay-İbiş abicim bu söylediklerinin harfi harfine hepsine katılmakla birlikte sana bir başka olay daha anlatayım benim oğlan bu sene lise sınavlarına girecek biz ne kadar çocuğu rahatlatmaya çalışsakta çocuklara öyle bir yük yüklüyorlarki aklın durur geçen gün sınıftaki çocuklardan biri resim ödevini öğretmene götürüyor öğretmen soruyor çocuğa ödevine yardım eden oldumu diye çocukta dürüst davranıp ailem yardım etti diyor kadın otur 0 diyor ya oğlumun bütün resim ödevlerini biz yapıyoruz eşimle hatta eşim diyor ki bakalım öğretmen hangimize yüksek not verecek 🤣 çocuğun resim yapmaya valla zamanı yok ne yapalım dersleri bitirince dinlenme zamanında otur resim ödevimi yap diyim ne yazıkki sistemde öğretmenlerde velilerde çocukların çocuk olduğunu unutuyor. Eşim bu sene başında bana dediki ben çocuğumu yolda bulmadım okumazsa okumasın özel okulda okuturum sakın çocuğa laf söyleme

• ⭐⭐

@birumut iyi bir üniversitenin de garantisi yok ki

• ⭐⭐

@dmrtkn maşallah ona

• @asilelif, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@Oktay-İbiş abicim bu söylediklerinin harfi harfine hepsine katılmakla birlikte sana bir başka olay daha anlatayım benim oğlan bu sene lise sınavlarına girecek biz ne kadar çocuğu rahatlatmaya çalışsakta çocuklara öyle bir yük yüklüyorlarki aklın durur geçen gün sınıftaki çocuklardan biri resim ödevini öğretmene götürüyor öğretmen soruyor çocuğa ödevine yardım eden oldumu diye çocukta dürüst davranıp ailem yardım etti diyor kadın otur 0 diyor ya oğlumun bütün resim ödevlerini biz yapıyoruz eşimle hatta eşim diyor ki bakalım öğretmen hangimize yüksek not verecek 🤣 çocuğun resim yapmaya valla zamanı yok ne yapalım dersleri bitirince dinlenme zamanında otur resim ödevimi yap diyim ne yazıkki sistemde öğretmenlerde velilerde çocukların çocuk olduğunu unutuyor. Eşim bu sene başında bana dediki ben çocuğumu yolda bulmadım okumazsa okumasın özel okulda okuturum sakın çocuğa laf söyleme

vallaha kardeşim bindik bi alamete gidiyoruz kıyamete o derece yani. ben olaya bir baba anne yada öğretmen gözü ile değil çocuk gözü ile bakıyorum. yani benim bir kapasitem var kapasitemin üstünde kimseye mükemmelde olamam güzelde olamam verimlide olamam. ALLAH evlatlarımızın aklına zihnine mukayet olsun kaldıramayacağı yükleri omuzlarına yüklemesin başedemeyeceği zorluk ve belarla sınamasın inşallah.

• @birumut Şuan ne iş veya ne kadar kazandığınızı bilmiyorum.Ama düşünün evlisiniz, ve size 1600tl asgari ücretten de az para veriliyor.Şimdi aylık giderlerinizi 1600 ün içine sokmaya çalışın bakalım sığıyor mu? ve her ay bu stresle ailenizden eşinizin ailesinden harçlık alır gibi yardım geldiğini düşünün ? nasıl kendinizi mutlu hissedip layıkıyla işinizi yaparsınız ? işine gelmiyorsa yapmaz dediğiniz ne mezunusunuz? Türkiye de mi yaşıyorsunuz ? Etrafınız da hiç mi üni mezunu mesleğini yapamayan işsiz tanıdığınız yok? onu geçtim hiç mi haber izlemiyor genç işsizlikden haberdar olmuyorsunuz ? söylediğiniz şeyler sizi bağlar ama diğer insanları kırıcı bir yargıyı sunma hakkı da tanımaz bilginize!

Benzer Başlıklar

• DV2025 Sohbet Odası

17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ebaris86E
    @TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
  • DV2024 Sohbet Odası

31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2022 Sonuç Odası

906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2021 Police Certificate İle İlgili Problem Yardımm

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    -3 Oy
    2 İleti
    330 Bakış
    crazycellsC
    @mhmmdkvnci yeni baslik olusturmadan sorularinizi surada sormalisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/3422/dv2021-2021-green-card-lotosu-asamalari
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k