Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Bekleme Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
22.4k 1.2k 1.7m 1.0k

• @Oktay-İbiş selamlar abi. Böyle beklemesi daha zor unutayım girip bakmayayım falan diyorum. Ama telefonu elime alınca kendimi forumda buluyorum😁

• ⭐⭐⭐

@Hasan-HASAR aynı ben😂😂😂

• ⭐⭐⭐

@aysegul yaaa😍😍😍en zor ve en güzel zamanlar. Allah kolaylık versin. Büyük kaç yaşında.

• ⭐⭐⭐⭐

@bidünya amin sağolun
    3.5 ☺️ Ben geç kalanlardanım, zira akran sayılırız 😁😁

• ⭐⭐

@bidünya bilmiyorum 9 yaşındaki stres yapan 15 inde de yapar diye düşünüyorum

• ⭐⭐⭐

@aysegul oyy maşallah kuzulara.Benimde kızların arasında tam 2 yaş var. ikiz gibi büyüdüler. Şimdi biri 16 diğeri 14.Herkesin öncelikleri farklı ben üniversiteyi bırakıp evlenmiştim🙈 Şimdi olsa asla yapmazdım. Tabi o yaşta çokta düşünülmüyor malum. Ama iyi ki olmuşlar iyi ki varlar.

• @bidünya, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@Oktay-İbiş selamlar abi. Böyle beklemesi daha zor unutayım girip bakmayayım falan diyorum. Ama telefonu elime alınca kendimi forumda buluyorum😁

a.selam kardeşim her şeyin hayırlısı hakkımızda. çıksada aynıyım çıkmasada :) bütün günüm markette geçtiği için her gün forumdayım gırgır şamata :)

• ⭐⭐⭐

@haymatlos_, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@bidünya bilmiyorum 9 yaşındaki stres yapan 15 inde de yapar diye düşünüyorum

çocuk açısından mı kendiniz açısından mı söylediniz?

• @Oktay-İbiş, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@bidünya, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@Oktay-İbiş selamlar abi. Böyle beklemesi daha zor unutayım girip bakmayayım falan diyorum. Ama telefonu elime alınca kendimi forumda buluyorum😁

a.selam kardeşim her şeyin hayırlısı hakkımızda. çıksada aynıyım çıkmasada :) bütün günüm markette geçtiği için her gün forumdayım gırgır şamata :)

öyle tabi abi hayırlısı. Napalm vakitte böyle geçiyor işte.En azından sohbet fikir alışverişi oluyor.

• ⭐⭐

@bidünya babasını üzmesi konusunda demiştim yoruluyorum

• @bidünya aynen kardeşim. zaman su gibi akıp geçiyor bazen canım sıkıldıkça benim büyük kızla oğlanı alıp bakın bizim zamanımızda şunlar vardı diyorum kızla oğlan ne dese iyi baba siz yaşlanmışsınız müzelik olmuşsunuz diyorlar zamane çocukları işte. :)

• ⭐⭐⭐

@bidünya babasını üzmesi konusunda demiştim yoruluyorum

her zaman her yaşta ayrı stresleR ve endişeler oluyor ne yazıkki. Şimdiki çocuklarbizim gibi değil (düşünmek bile istemiyorum) şiddeti ya da kötü sözü asla kabul etmiyorlar. Kendinizi düşünsenize hiç mi anne babanızı üzmediniz. Önemli olan her zaman sakin kalmak. Zaten anne baba olmak başlı başına stres😣

@bidünya aynen kardeşim. zaman su gibi akıp geçiyor bazen canım sıkıldıkça benim büyük kızla oğlanı alıp bakın bizim zamanımızda şunlar vardı diyorum kızla oğlan ne dese iyi baba siz yaşlanmışsınız müzelik olmuşsunuz diyorlar zamane çocukları işte. :)

hahaha abi yaa😂😂😂 gerçekten zamane çocukları fena ama ben asla kabul etmiyorum ve hala çok gençolduğumu iddia ediyorum. Onlarda mecbur kalıyor öyle görmeye😀

• ⭐⭐

@bidünya yoo düşününce cidden bizim öyle değilmiş kendi halimizde çocuklardık sevmek ayrı çok seviyorum ama birde karşı gelmese tamam babacım dese (hayal işte) :)

• @bidünya, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@Oktay-İbiş, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@bidünya aynen kardeşim. zaman su gibi akıp geçiyor bazen canım sıkıldıkça benim büyük kızla oğlanı alıp bakın bizim zamanımızda şunlar vardı diyorum kızla oğlan ne dese iyi baba siz yaşlanmışsınız müzelik olmuşsunuz diyorlar zamane çocukları işte. :)

hahaha abi yaa😂😂😂 gerçekten zamane çocukları fena ama ben asla kabul etmiyorum ve hala çok gençolduğumu iddia ediyorum. Onlarda mecbur kalıyor öyle görmeye😀

gençlik konusunda benimde kaygım yada sıkıntım yok çok sükür :) sakallar hafiften beyazlamış saçlar beyazlamış hafiften sorun etmiyorum :) ama bazende çocuklarımı görünce ula bu uşaklar benimmi ben ne ara baba oldum diyorum kendi kendime :) oğlan çok yaramaz annem diyorki aynı sen hiç farkı yok tutabilene aşkolsun. öğretmeni geçen dediki siz bu çocuğa ne yediriyorsunuz sınıfta bir tek ahmet taha yaramaz nerden buluyor bu enerjiyi diyor hocam dedim çocuk işte deyip geçiştirdim :)

• @haymatlos_, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

@bidünya yoo düşününce cidden bizim öyle değilmiş kendi halimizde çocuklardık sevmek ayrı çok seviyorum ama birde karşı gelmese tamam babacım dese (hayal işte) :)

şimdi çocuklar,a laf söz anlatmak zor bak mesela kızıma hiç vurmadım. ama oğlan,a iki kere vurdum köpekler gibi pişman oldum ama oldu bir kere tabi sonrasında ne istediyse aldım yerine getirdim. ben 40 yaşında olmama rağmen evde misal uzanmışım babam geldiği an hazır ola geçerim babam oturana kadarda oturmam asla bu saygıyla alakalı ama bizimkiler eve girdiğimizde elinde ya kumanda televizyon izliyor bacak bacak üstüne atmış yada elinde telefon babamı gelmiş eşşekmi gelmiş umurunda değil. aslında birazda hata suç bizlerde var biz görmedik yaşamadık çocuklarımız yaşasın dedik şımarttık hep çocukluğumuzdaki yaşamadığım eksiklikleri onlar yaşamasın mantığı ile hareket ettik.

• ⭐⭐⭐

elbette evlat sevilmez mi. Ama şimdiki çocuklar gerçekten çok zor. Bir kere birçok şeyi bilerek büyüyorlar ve böylece herşeyi bildiklerini sanıyorlar. Bir de herşeye sahip olmaları ayrı konu. Biz de istiyoruz ki biz nasıl anamıza babamıza koşulsuz şartsız itaat ediyorsak evlatlarımızda bize etsin. Ama malesef artık öyle değil. O yüzden önce bunu kabul edip sonra da mümkün olduğu kadar kendi gelişimimizi ve güncellememizi devam ettirmem lazım. Yoksa çatışmalar büyüyerek devam eder. Naçizane tavsiyem asla yaşlıymış gibi davranmayınki zaten değilsiniz. Her zaman öğrenmeye açık olun. Onları anlamaya çalışın. Onların tezlerini çaktırmadan çürütün ki içten içe sizin doğruyu bildiğinizi göreceklerdir. Ben böyle yapıyorum çok rahatım. Yoksa iki ergen kızla nasıl başederdim. Baba hayat telaşesindeyken.

• ⭐⭐

@bidünya ben sorgulamasını seviyorum da birşey söylenince 50 defa niye demesi kanı sıçratıyor beynimde ben öğrensin istiyorum şimdi bile okulda öğren ingilizce diyorum saygı istiyoruz da göremiyoruz oralara gidersek ilin amerikalısına anlatamayız :) en zoru o olur herhalde hani çocuğa kızıyor vs. diye malum kültür şoku yaşanacak illa ki

• ⭐⭐⭐

@bidünya ben sorgulamasını seviyorum da birşey söylenince 50 defa niye demesi kanı sıçratıyor beynimde ben öğrensin istiyorum şimdi bile okulda öğren ingilizce diyorum saygı istiyoruz da göremiyoruz oralara gidersek ilin amerikalısına anlatamayız :) en zoru o olur herhalde hani çocuğa kızıyor vs. diye malum kültür şoku yaşanacak illa ki

çok haklısınız ama sabır emin olun onlar her şeyi anlıyorlar. Sizin ne kaygılarınız var içinizde kim bilir. İnsan evladına yansıtmak istemiyor. Ama gerektiği zaman yansıtmak gerek. Anlatın emin olun anlamamış gibi davransa da anlayacaktır. Çocukları gerçek dünyadan uzak tutmak istiyoruz hep mutlu olsunlar istiyoruz ama yanlış yapıyoruz bence iyiyi kötüyü bilsinler kaugılarımızı da bilsinler.

şimdi çocuklar,a laf söz anlatmak zor bak mesela kızıma hiç vurmadım. ama oğlan,a iki kere vurdum köpekler gibi pişman oldum ama oldu bir kere tabi sonrasında ne istediyse aldım yerine getirdim. ben 40 yaşında olmama rağmen evde misal uzanmışım babam geldiği an hazır ola geçerim babam oturana kadarda oturmam asla bu saygıyla alakalı ama bizimkiler eve girdiğimizde elinde ya kumanda televizyon izliyor bacak bacak üstüne atmış yada elinde telefon babamı gelmiş eşşekmi gelmiş umurunda değil. aslında birazda hata suç bizlerde var biz görmedik yaşamadık çocuklarımız yaşasın dedik şımarttık hep çocukluğumuzdaki yaşamadığım eksiklikleri onlar yaşamasın mantığı ile hareket ettik.

OluR abi insanız. Bizim de hatamız olur ama diyorum ya hep çocukları gerçeklikten uzak tutmaya çalışmak ters tepiyor sonra. arkadar gibi davranırken ana baba olduğumuzu da unutturmamak lazım. Valla bu devirde çocuk yetiştirmek kıldan ince kılıçtan keskin. Çok yumuşak olsan olmuyor sert olsan hiç olmuyor. Dengeyi tutturmak zor..

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k