tesekkurler once aradim bulamamistim. uygun yere tasimaniz iyi olmus.
-
tesekkurler once aradim bulamamistim. uygun yere tasimaniz iyi olmus.
-
2024 sonları ve 2025 başlarında riske duyarlı yatırımların genelinde bir boğa bekleniyor. Bunda FED’in piyasayı daha rahatlatıcı kararlar alacak olması etkili olacak. Faizlerin ve enflasyonun git gide düşmesinin beklenmesi gibi şeyler. Bu da doğrudan kripto sekterönü etkileyecek.
Eğer bu varsayımlar gerçekleşirse ve DV-2025 şanslılarından biri olursam Amerika serüvenim harika başlayabilir 🙂
Lütfen her zaman kendi araştırmanızı yapın.
-
@grace, içinde söyledi: Amerika'da Emeklilik
Merhaba, bir yakınım bu yıl Amerika’dan emekli olacak, yaşını doldurdu ve ayrıca Türkiye’den de emekliliği var. Bu durumda hangi ülkeden aldığı maaştan kesinti yapılır? Kesin bilgisi olanların cevabını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Ben TRden emekliyim, SGK ya sordugumda , TRdeki calisma hayatim nedeni ile emekli oldugum icin yurtdisi oturumum olmasina ragmen herhangi bir hak kaybi ya da kesinti olmayacagini, SGK saglik haklarimdan da yararlanabilecegim bilgisini almistim, yurtdisi borclanmasi yaparak emekli olanlar bazi haklardan TR de yasamiyorlarsa yararlanamiyorlar. TRdeki emekli maasimi henuz ABDde gelir olarak gostermedim cunku TL/Dolar bazinda cok ufak kaliyor. ABD tarafindan bunun uzerine emekli maasi alirsaniz, onu bilmiyorum,biliklerimi aktarmak istedim.
-
Merhaba, bir yakınım bu yıl Amerika’dan emekli olacak, yaşını doldurdu ve ayrıca Türkiye’den de emekliliği var. Bu durumda Amerika maaşından kesinti oluyor ve olmaması için ne yapmalı böyle bir şey var mıdır? Kesin bilgisi olanların cevabını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
-
Merhaba Amerika’ya gitmek istiyoruz ama gitmeden önce oradan ev almayı düşündük trusa diye bir şirket var adamlar 50.000 dolardan 100.000 dolar ve üzeri şekilde ev satıyorlar sattıkları evlerin kirasına ortak oluyorlar örneğin 1200 dolar kirası olan evden size 600 dolar verip 600ünü kendileri alıyorlar evin tadilatı gerekli kiracı ile olan sorunları ile şirket ilgileniyor mantıklı bi yatırım olarak görüyorum ama internette hiç yorumunu bulamadım trusa ile ev alan var mı? Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
-
Merhabalar 24 yaşındayım Amerika'da yatırım yapmak istiyorum Crypto Amerika borsası hisseleri ve Gold vb yatırımlar yapmak istiyorum
Alımlar min 500-1000 dolar arası en düşük fee yada ücretsiz alım satımla nerelerden alabilirim?
Residentim var daha önce yatırım yapmadım crypto için coinbase kullandım ama bir sonrakinde binance us kullanıp metamask çekmeyi ilerleyen zamanlarda ledger çekeceğim.
Kafama takılan şimdi New York borsasında bir hisse almak ve gold vb türev işlemler almak istiyorum nasıl yapabilirim?
Nelerelere dikkat etmeliyim?
-
25 yil amerikada calistim ve 62 yasinda emekli oldum green cardliyim turkiyeye kesin donus yapmak istiyorum vatandaslik sinavina girdim ikinci defa girecegim problem su butun sorulari okuyorum norolojik bir sorun var sanirim bende ezber sifir halen daha ugrasiyorum sormak istedigim su acaba turkiyeye dondugumde maasimi aktarip birdaha amerikaya donmeden surekli olarak maasimi turkiyeden alabilirmiyim yoksa her 6 ayda bir amerikaya giris cikis yapmam gerekiyormu.
-
@leviathan Hayır kullanılmıyor sadece amerika da çalışmış olduğunuz günleri türkiye de saydırabilirsiniz.
-
Tr ye veya herhangi bir ulkeye kripto uzerinden para gondermeniz ancak wallet sistemi ile veta exchange borsalari uzerinden olur her wallet veya exchange uyelerinin harf ve sayilardan olusan kodu vardir ve gondermek istediginiz hangi kripto varlik ise ona ozel bir contract numarasi vardir bu numara uzerinden kripto olarak gonderip veya alabilirsiniz ama bu isleminde ucret kesintisi yani gas fee vardir mesele burda devletlerin istememe konusu bu sistem blockchain sistemi merkeziyetsiz noter .bu islem sizin yuklu miktardaki paranizi istediniz kadar transfer etme imkani sunuyor.
-
@vartorian, içinde söyledi: 401K
Herkese merhabalar,
Forumda 401K hesabı ile ilgili birçok dağınık bilgi buldum ancak bu başlık altında bilen arkadaşlar bizleri bilgilendirebilirse çok seviniriz.
Nedir 401K, nasıl çalışıyor, herkes ödemek zorundamıdır? Maaş üzerinden belirli Minimum% ve Maksimum& tutarı varmıdır?
Herkese şimdiden teşekkürler.
İsteğe bağlı emeklilik birikim hesabıdır. Türkiye'deki BES'e benzer. 403b vb farklı türleri de vardır. Vergilendirilebilir gelirinizi düşürdüğü için size bir vergi avantajı sağlar. Burada biriken paranın vergisini parayı çekeceğiniz zaman o anki şartlarınıza göre ödersiniz.
Bazı şirketler "401k match" verebilirler, yani sizin yatırdığınız paranın dışında belli oranda şirket de para koyar. Şirkette belli bir süre çalıştıktan sonra bu para da sizin olur.
Genelde başka bir emeklilik birikimi yoksa ve rahat bir emeklilik isteniyorsa, emeklilik yaşından önce en azından 1 milyon dolar biriktirecek şekilde para yatırılması tavsiye edilir.
-
@kundekari elinize saglik. 👍
-
-
Bu başlık faydalı olacaktır. Belki kat karşılığı arsa işi olma ihtimali olabilir mi. Vergilendirme nasıldır vb her türlü bilgi faydali olacaktır.
-
Buna katilmiyorum, gecen sefer yapmadilar, islem hacmi o kadar oldugunda da yapacaklar diye bir sey yok. Hatta musteri hizmetleri israrla yapmayacaklarini belirtiyor. O yuzden onlarda da olsaydi onlar da yapardi demek ne derece dogru bilemedim ozellikle diger secenekte Robinhood bunu yapmisken ve tekrar yapacagini da belirtmisken.
Fidelity'nin Active Trader Pro uygulamasini indirince direkt NYSE vs secip islem yapabiliyorsunuz. Yani isterseniz yaptirmayabilirsiniz. Robinhood'da vs boyle bir sey yok diye biliyorum.
Isteyen istedigi yerde trading yapsin tabii. Binlerce kisi Robinhood'dan cikip baska broker'lara gecti.
-
Eğer borsadan anlıyorsanız Amerikan borsası kazandırabiliyor. Ama dikkatiniz çekerim "anlıyorsanız" yatırım yapın. Aceleniz yoksa önce bu işi yapanları uzunca bir süre izleyin. Borsa kavramlarını iyice öğrenin. Mantığını kapmaya çalışın. Buna rağmen büyük bir meblağ ile giriş yapmayın. Küçük bir yatırım ile başlayın.
Bunun dışında anlamadığınız işlere veya başında duramayacağınız işlere bulaşmayın.
NOT: Bu bir yatırım tavsiyesi değildir. Sadece fikir belirtme amaçlıdır. 🙂

47
36.9k
Users
5.5k
Topics
399.6k