DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Teşekkürler bilgilendirme için. Bir sorum daha olacaktı, bu Amerika'daki adresi posta kiralayip versem sonra da Amerika'ya giriş yaptığım ilk gün asıl kiraladığım evi/oteli söyleyip adresi değiştirsem bir sorun olur mu?


  • @Yusuf-Uzak
    Selamlar eğer dosya taşıma yapmak istediğiniz afrika ülkesinde oturumunuz varsa sıra numaranız için cut off olmayı beklemenize gerek yok.
    İlgili ülkeden oturum belgenizle beraber KCC’ye mail atarak transfer isteğinde bulunabilirsiniz.
    Siz dosya numaranıza mülakat alabilmek için bültende cut off içerisinde olmanız gerekiyor, dosya taşımak için değil. Ancak KCC ile değilde konsolosluk aracılığıyla dosya transferi girişiminde bulunursanız o zaman onlar size önce sıra numaran gelsin sonra bakarız diyebilirler. Tabii bu tamamen sizin transfer etmek istediğiniz konsolosluğun insiyatifine kalmış.
    AF, AS, OC seçilenleri farklı sayılarla ilerlemektedir, sizin bültenizin EU olduğu için diğerlerinin nerede ya da kaç bin de olduğu sizin dosyanızda herhangi bir etki yapmıyor maalesef.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Emre-Şafak, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese selam arkadaslar. Ds 260 formunu aile bireyleri icin ayrica doldurmaya gerek var mi? Varsa nasil yapiliyor bilgi verebilir misiniz?

    Green Card alacak herkes icin ayri ayri DS-260 formu doldurmalisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kemaltutkun, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells çok teşekkürler cevap için.

    Eşim Belarus vatandaşı olduğu için o ülkede evli olduğumuzu belgeleyebiliyorum, bu nedenle Belarus'ta oturma hakkım bulunuyor. Ancak henüz oturum başvurusu yapmadım çünkü bir yıl sonra yapmayı planlıyorum, gidiş dönüş masraflı olduğu için.

    Sormak istediğim şu: Bir sonraki çekilişte adresimi Belarus olarak göstermek istiyorum.

    Oturum almadan çekilişe katılmamda bir problem olur mu? Oturum aldıktan sonra mı çekilişe katılmam gerekiyor? ve daha önemlisi oturumu alır almaz Türkiye ye tekrar geri döneceğim, yani çekilişi kazanırsam da Türkiyeden ilgili konsolosluğa geideceğim sanırım Poland da

    cekilis ulkenizi esiniz uzerinden de iddia edebilirsiniz. resmen evli oldugunuz icin oturum olmadan da yazabilirsiniz.

    Hangi ulkede yasiyorsaniz cekilise orada girebilirsiniz.

    Cekilise uygunluk (chargeability) ulkesi ile mulakatin yapilacagi ulke ayni olmak zorunda degil, bunlar birbirinden farkli iki olgu.


  • Selamlar, İstanbul için posta kodu ne yazılmalı ? İlçeye göre mi yazayım yoksa genel İstanbul kodu mu olmalı?


  • @crazycells peki caec sitesinden sign in kismindan mi girmem gerekiyor? kendi formunuzu acmayin deniyor buradan mi giris yapmaliyim? Girince formumu acmis oluyor muyum?


  • @crazycells peki caec sitesi uzerinden sign in yaparak mi aile bireyleri formuna ulasabilirim? Formu acmayin deniyor girince acmis oluyor muyum?


  • @Emre-Şafak ceac'da sign in yaptığınız için formunuz açılmaz, oradan giriş yapabilirsiniz. formu açtırmak için kcc ile iletişime geçip bunu talep etmeniz gerekir ki böyle bir şeyi sakın yapmayın.

    ceac'a girdiğiniz zaman kendinize ait ds-260 formunu ve diğer aile üyeleriniz için bulunan formları göreceksiniz. herkes için ayrı ayrı dikkatle doldurun.


  • @cagla3404 ben şu siteden (https://www.postakodu.com.tr/) bakıp doldurmuştum. mahalleye göre değişiyor posta kodu.


  • @Yusuf-Uzak numara bültende aktif olmadan da taşıyabilirsiniz.


  • @kerem325 olur. adresi abd'ye giriş yaparken polise evraklarla birlikte vererek de değiştirebilirsiniz. vereceğiniz adres en geç sınırdan giriş yaparken belli olursa iyi olur yani. bir de kartın ulaşmasının bazı durumlarda 2 aya kadar sürdüğü söyleniyor. genellikle 2-4 hafta diyorlar. otel adresi verecek olursanız bu durumu da dikkate almayı unutmayın.


  • Merhabalar;

    Bende DV-2025 talihlisiyim. Kazanan, mülakat için gün bekleyen tüm arkadaşların sürecinin en güzel şekilde geçmesini temenni ederim. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.

    @crazycells DS-260 formunu doldururken danışmak istediğim bir konu var. Biz 3 kişilik bir aileyiz DS-260 formunu doldururken 3 ayrı form mu doldurmam gerekiyor, yoksa asıl talilhli (kendim) için bir form doldurup eşim ve kızımın bilgilerini bu formda mı belirtmeliyim?

    Teşekkürler


  • @crazycells, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @onuru, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    merhabalar tekrardan, bir konu hakkinda yorumunuza ihtiyacim var. abd adresi olarak gosterecek olacagim arkadasin bir mahkeme sureci bulunuyor. bu konu abd ye giriste vs bir sorun olusturur mu?

    dava konusunu bilmiyorum, ama eger cok ciddi ve ulusal guvenligi tehdit edebilecek, federal bir suctan dolayi yargilaniyorsa o durumda sorun olma ihtimali yuksek; fakat bunun disinda eger arkadasiniza guveniyorsaniz bir sorun olmaz.

    hocam selamlar, sizin soylediginiz gibi bir dava sureci olmadigini biliyorum fakat tam detayini ogrenmeye calisirim. tesekkurler bilgilendirme icin.


  • @Çaykaralı asıl talihli ile beraber mülakata katılacak herkesin ayrı ayrı form doldurması gerekiyor. yani sizin örneğinizde üç ayrı form doldurmuş olacaksınız.


  • Bu ileti silindi!
  • Yasaklı

    @crazycells sonrasında telafi edilmedi ben açıldığında tekrar şans verildi diye biliyodum


  • @asper numara bültende aktif olmasan amerikaya gidip işlemleri başlatabiliyor muyuz?


  • @sdz evet şansınızı 0'a yakın bir noktadan 100'e yaklaştırmış olursunuz. böyle bir imkanınız varsa değerlendirmenizi tavsiye ederim. ilgili başlıktan detaylı bilgi alabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak


  • Dv2025 talihlisiyim sıralamam 39** bu süreçte vize görüşmesi alamama ihtimalim var mı?(henüz ds260 formunu göndermedim)


  • ds260 formunda permanent kısmı yani orada kalacak adresim yok, ama greencard gönderebileceğim adres var ( uzaktan akrabamız tx beaoumantta onda kalma durumum yok),Bu adrese ne yazmalıyım sadece gitmek istediğim eyalet ve şehir (houstan tx) yazıp göndermeli miyim yoksa orada kalmayacak olsamda akrabamın adresini verip görüşmede bunu söylemeli miyim (yalan olsa da vize görüşmemi olumlu etkiler mi)?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131
Çevrimiçi

42.7k
Kullanıcı

4.5k
Konu

435.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum