DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • merhabalar,ABDdeki üst klasman iktisat bölümü iyi okullar(Chicago,twin towers,ann arbour) gibi yerlerde master için 4'luk puandan kaç almak gerekiyor mezuniyet puanı için ,gmat ve ielts skoru nasıl olmalı iyi günler.


  • Herkese merhaba arkadaşlar. Yol gösterici olması açısından sizi bilgilendirmek istedim.

    Hayalim hep Amerika’da master yapmaktı. Mezun olduktan sonra gerekli tüm araştırmaları yapmaya başladım. TOEFL/IELTS dil puanım buradaki okullar için yeterli değildi. Okullar genelde 6.5-7 civarı IELTS istiyordu ama benim seviyem 5-5.5 civarıydı.Uluslararası öğrenciler için Conditional admission (yani şartlı kabul) diye bir kabul sistemi varmış. Şartlı kabul, üniversitedeki hazırlık eğitimi süreci gibi. Okul yaklaşık 1 yıllık dil eğitimi ardından sınava tabi tutuyor ve bölüm için gereken puanı alınca yüksek lisansa başlayabiliyorsun. Bu opsiyonun olduğunu görünce çok mutlu olmuştum. Çalıştığım alana uygun üniversiteleri çıkardım ve onlar arasından bir seçim yapacaktım. California’daki bir devlet üniversitesini seçtim, gerçekten köklü bir üniversiteydi. hedefim dil puanını da aldıktan sonra GRE sınavına girip doktoraya başlamaktı.
    Okul kabulünü aldım, her şey mükemmel gidiyordu. 2021 kasım ayında kabul aldım ve 2022 Mayıs ayında da green card kazandığımı öğrendim. O günlerdeki bu çifte mutluluğumu anlatamam bile 😊
    Foruma üye olduktan sonra mülakata gitme diyen bir çok kişi oldu ama zaten yeterince masraf yapmıştım ve şansımı denemek istedim. Belki bir ümit vizemi alıp sürecimi hem Amerika’da devam ettiririm hem de eğitimime ara vermemiş olurum bir an önce başlarım demiştim fakat benim düşündüğüm gibi olmadı, F1 vizesinden red aldım. Başvurduğum dönemlerde bu şartlı kabul sistemiyle okullara başvuran çok kişi vardı.
    Red alınca çok üzülmüştüm çünkü sıra numaram da yüksekti ama sabırla bekledim. F1 alamayınca okula e-mail attım ve çok üzüldüklerini, ama eğer bir gün Amerika’ya gelirsem yine başvurabileceğimi söylediler. Şimdi buradayım ve tekrar başvuru yapmadım. Türkiye’deki masterıma devam ediyorum.

    Yani demem o ki, Amerika’da yaşayanlar da yaşamayanlar da şartlı kabule başvurabilir. Okulların sitesinde bununla ilgili bilgiler mevcut. Gerekli belgeler, okul ücretleri vs.
    Eğer GRE+TOEFL/IELTS puanınız varsa direk doktoraya da başvurabilirsiniz. Hatta PhD yaparken okulda asistan olarak da çalışabilirsiniz.
    Umarım yol gösterici olmuştur. 🙏🏻
    Sağlıcakla kalın…


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

118
Çevrimiçi

42.7k
Kullanıcı

4.5k
Konu

435.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum