Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @Kaan-Özdemir tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • @tufank, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @ReLoad tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.

    Teşekkür ederim sağolasın


  • Merhaba arkadaşlar,
    Abimin ortak olduğu büyük bir şirketi bulunuyor. Fuar nedeniyle sürekli seyahat ediyorlar. 2 çalışanının mülakatı ile ilgili bilgi vermek istiyorum.
    İlk çalışan 37 yaşında. Üniversite zamanı work and travel yaptı. Ve şirket adına son birkaç yılda 10 'dan fazla ülkeye seyahat yapti. Bunlar vizesiz ülkeler. Mülakatta vizesi onaylandı. Şirkette pazarlamacı olarak çalışıyor.
    İkinci kişi ise şirketin genel müdürü. Daha önce yurtdisi seyahati olmadığı için red aldı. İkisinin de evrakları aynıymış. İş profili açısından bir sorun yok ama biri yurtdisina daha önce seyahat etmedi diye red yedi.
    Bilgi olsun diye paylaşmak istedim.


  • @Zübeyir-Altunkaya, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    Merhaba arkadaşlar,
    Abimin ortak olduğu büyük bir şirketi bulunuyor. Fuar nedeniyle sürekli seyahat ediyorlar. 2 çalışanının mülakatı ile ilgili bilgi vermek istiyorum.
    İlk çalışan 37 yaşında. Üniversite zamanı work and travel yaptı. Ve şirket adına son birkaç yılda 10 'dan fazla ülkeye seyahat yapti. Bunlar vizesiz ülkeler. Mülakatta vizesi onaylandı. Şirkette pazarlamacı olarak çalışıyor.
    İkinci kişi ise şirketin genel müdürü. Daha önce yurtdisi seyahati olmadığı için red aldı. İkisinin de evrakları aynıymış. İş profili açısından bir sorun yok ama biri yurtdisina daha önce seyahat etmedi diye red yedi.
    Bilgi olsun diye paylaşmak istedim.

    Bence kendisini ifade edememiştir. Ben ve ailemin pasaportunun üstünde daha matbaanın kokusu dururken vize aldık Perşembe günü. Yurtdışı çıkışı kriter değil.


  • @Zübeyir-Altunkaya Daha önce de dediğimiz gibi profil güçlü olsa da mülakat belirleyici oluyor sanırım. Deneyimi paylaştığınız için teşekkürler.


  • @ReLoad Çok farklı onay red durumları var. Kendi açımdan ne olacak merak ediyorum 🙂


  • @Zübeyir-Altunkaya, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @ReLoad Çok farklı onay red durumları var. Kendi açımdan ne olacak merak ediyorum 🙂

    En önemli şey DS160 formunda yazdıklarınıza sadık olmak ve çok sakin kalmak, kendinizi iyi ifade etmeniz de büyük etken. Dediğim şekilde hareket ederseniz olumlu sonuç alırsınız muhtemelen. Bu arada genelde evrak hazırlıyoruz, mecburen ben de hazırladım söyleyeceğim şeyleri desteklemek için. Sanırım bu evraklara ya bize inanmadıklarında yada söylediğimizi tam anlamadıklarında alıp bakıyorlar. Yani evrak bulunsun yanımızda ama çok gerekli de değil gibi bir durum.


  • @ReLoad evrak konusunda şunları ekleyebilirim; ben ve benden önce giren 20-30 kişi’den sadece 4 kişiden belge istendi. Bir tanesi makine kurmaya giden usta idi ona onay verdi. Diğer üçü de okul ile ilgili konulardı çok hakim değilim bu konuya, onların ikisine ret birine de onay verdi 🤷♂


  • Eşimin babası dün sabah mülakata girdi. 62 yaşında, hiç yurtdışı çıkışı yok (yalnızca kimlikle Kıbrıs), emekli. Ne için gideceksin, kimle gideceksin sorularına eşimle beraber miami'yi iki emekli olarak gezeceğiz cevabını verdikten sonra eşinin vizesinin olup olmadığını kontrol etmek için konsolos birkaç soru sormuş, böylelikle kaynanamın da bizimle beraber vize aldığını da teyit etmiş ve vizesini onaylamış. Anlatmasına göre sabah çok kalabalıkmış ve kabul/ret oranı %40/60 şeklindeymiş. Kendisine onay veren konsolosun ilk kez ona onay verdiğini görmüş. Herkese ret verdim bari bu garibana onay vereyim diye düşündü herhalde diyerek şakalaştık.


  • İki hafta önce gerçekleştirdiğim mülakatımın detaylarını paylaşmak isterim. Approved yaklaşık iki hafta sürdü. Nihayet pasaportumu teslim aldım. Randevuyu bundan 4-5 ay önce planlamıştım. Eşim, çocuğum ve ben birlikte başvurduk. Görüşmeyi Ankara'da yaptık.

    Eşim de ben de uzun süredir kurumsal iş hayatındayız. Son 5 yılda birkaç avrupa seyahati ve iki tane de başka ülke vardı. Yeşil pasaportumuz var. (DS-160 da regular olarak işretledim).

    Çocuk 4 yaşında olduğu için rica ettik ve bizi ön sıraya aldılar. Bu sayede hiçbir işlemde beklemedik. O kadar hızlı ilerledi ki diğer mülakatları ancak 10-15 saniye duyabildim. Duyduğum kadarıyla ilk soruları daha önce nereye gittiniz olmuştu. Sanırım yanımızda görüşmeye giren kişiler red aldı. 25-30 yaşlarında genç erkeklerdi.

    Bizim görüşme şu şekilde oldu.

    Vize Memuru: Neden ABD'ye gideceksiniz.
    Ben: Yaz tailini orda geçirmek istiyoruz.

    VM: Nereye gideceksiniz
    Ben: Miami-Orlando

    VM: Tanıdığınız var mı
    Ben: Evet . Şu yakınımız var.

    VM: Onla görüşecek misiniz?
    Ben: Evet

    VM: Nerede görüşeceksiniz.
    Ben: Tatil yaptığımız yere gelecekler.

    VM: Kaç yıldır orada.
    Ben: 4 yıldır orada.

    VM: Siz ne iş yapıyorsunuz.
    Biz: işimizi söyledik.

    Vizenizi onaylıyorum dedi ve pasaportlarımızı aldı. Bu süreçte bilgilerinden faydalandığım forum üyelerine özellikle @tufank ve @gucarslan a teşekkür ederim. Benim durumunda olanlar için ise önerim rahat olmalarıdır. Sonuçta iş görüşmesi değil sadece turistik bir sehayat.

  • ⭐⭐

    @aslanaslan tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • Herkese merhaba,

    Bizde bu hafta Ankara'dan turist vizemizi aldık, kısaca gözlemlerimden bahsedeyim.

    -Genel olarak onay durumu %60 diyebilirim karamsar olmayın.
    -Orada bulunduğumuz süreçte istisnasız tüm öğrencilere red verdiler.
    -Çocuklu aileler genelde onay alıyor fakat bir ailenin red aldığına şahit oldum.

    Bizim mulakatınıza gelince;

    9 numaradaki turuncu saçlı türkçe bile konsolosa denk geldik.

    Sırasıyla sorular:

    1. Nereye gideceksiniz?
      -Miami-Orlando
    2. Ne kadar kalacaksınız?
      -2 haftalık yıllık iznimiz var 10-11 gün civarı kalmayı düşünüyoruz.
    3. ABD'de tanıdığınız var mı?
      -Hayır yok
    4. Ne iş yapıyorsunuz?
      -Sigorta uzmanıyım, Finansal Kontrol uzmanıyım

    +tebrikler vizeniz onaylandı.
    Tüm bunlar yaklaşık 45 saniye sürdü

    9 ülke gezdik, pasaportlarımız doluydu. Ayrıca ben görüşmeye eski pasaportumu da götürdüm yeni pasaportları verdikten sonra eski pasaportumu göstererek, "eski pasaportumuda görmek ister misiniz" diye sordum. 2-3 saniye duraksadı ve "verin lutfen" dedi ona da baktı hızlıca. Eski pasaport ile de 5 ülke gezmiştim.


  • Bugün gerçekleştirdiğim mülakatımın detaylarını paylaşmak isterim. Görüşmeyi İstanbulda'da yaptım.Daha önce 2021 yılında red almıştım.

    Uzun süredir kurumsal bir firmada çalışıyorum. Son 2 yılda 7-8 avrupa seyahati ve iki tane uzakdogu ülkesi girişleri vardı pasaportlarımda.

    Benim görüşmem şu şekilde oldu.

    VM: Nereye gideceksiniz
    Ben: Miami

    Vize Memuru: Neden ABD'ye gideceksiniz.
    Ben: Turistik olarak gezip görmek istiyorum

    VM: Nerde çalışıyorsun ve ne iş yapıyorsun.
    Biz: işimi ve nerde çalıştıgımı söyledim

    VM: Ne zamandan beri orda çalışıyorsun diye sordu .
    Ben: çalıştıgım yılı söyledım.

    Vizenizi onaylıyorum dedi ve pasaportumu aldı. Bu süreçte bilgilerinden faydalandığım forum üyelerine özellikle daha önce red aldıgımdan dolayı formu doldururken kafama takılan bazı sorularda yardımcı olan @denizci10 a teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mst2163 Çok sevindim adınıza. Hayırlı olsun vizeniz. Bir faydam olduysa ne mutlu bana.


  • @mst2163 Hayırlı olsun.


  • @biyologs pasaportunuz incelemeye kalmazsa, ters bir durum olmazsa yetişir.. Her zaman bileti sonradan almak daha iyidir😊 Konsolosluk binasina girince güvenliğe yeni DS formu doldurdugunuzu söyleyin onlar yönlendiricek. Yeni formun çıktısıda yanınızda olsun

  • ⭐⭐

    @mst2163 vizeniz hayırlı olsun. İyi tatiller.


  • @mst2163 tebrikler hayırlı olsun vizeniz


  • Herkese Merhaba,
    26 Ocak'ta İstanbul'da mülakatım vardı ve 2. reddimizi aldık. Sonrasında hemen tatilimize başladığımız için şu zamana kadar yazamadım. Daha önce de tavsiye almak adına "(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ" başlığına yazmıştım.
    Bizim 2023 Ocak ayından bir reddimiz vardı. O zaman itibariyle son 5 yılda yurtdışı seyahatimiz olmamıştı. Gelen soruları da o zaman yine bu başlığa yazmıştım. 2. görüşmemizden önce son 9 ayda ingiltere dahil 18 ülke gezdik. Çok yoğun bir seyahat programıydı fazlaydı ama tek amacım ABD vizesi almak için değil olabildiğince daha çok yer görmekti. Bir nevi alışkanlığa dönüştü diyebilirim. Çünkü eşim hamileydi ve sonraki süreçte bebeğimizle seyahat konusunda soru işaretlerimiz oldu. Bu yüzden zamanımızı en dolu şekilde değerlendirmek istedik. Buna ek olarak ta eğer vizeyi alabilirsek ucu ucuna da olsa Amerika'da doğum düşünüyorduk.
    Mülakatın hemen sonrasında 10 günlük İngiltere, İskoçya, İrlanda seyahatimiz olduğu için 2. pasaport çıkarmıştık. Bu boş pasaportu ABD vizesi çıkarsa diye ayırdık. Onu verip seyahatimizi gerçekleştiririz dedik.
    Mülakata gelince;
    Önceki günden gelerek dinlenmek için yakın bir konumda konakladık ve sabah 7:30'daki mülakatımıza oradan geçtik. Her zamanki aşamalardan sonra Asyalı bayanla mülakatımızı gerçekleştirdik. Gitme amacımızı ve nereye gideceğimizi, kaç gün kalacağımızı sordu. DS-160'da yazdığı şekliyle Kurban bayramında 9 günlük New York planımız olduğunu belirttik. Aslında Maliyeti içeren kapsamlı gün gün Seyahat Çizelgesi de hazırlamıştım ama verme şansım olmadı. Pasaportlarımızı verdiğim sırada bunların yeni ve boş olduklarını 2 pasaporta sahip olduğumuzu belirttim onları da istedi verdik. Nedeni hakkında biraz açıklama istedi anladı mı emin değilim. Sonrasında tam beklediğim soruyu sordu. Daha önce çok seyahat etmemişsiniz neden bu kadar seyahat ettiniz şeklinde ? ve sorulara cevap vermek için ben hazırlanmışken eşime yönelerek sorduğu için sözü sonraki aşamalarda da o devraldı. Evllilik süreci ve birikimlerimizi harcamak için şu an zaman bulabildiğimizi belirtti ben de bir yandan pandemi süreci ve eğitim durumlarımızdan daha önce vaktimiz yoktu ne zamandır düşünüyorduk dedim. Net ve kısa konuşmak adına hızlı mı konuştum bilmiyorum ama beni cevap verirken sürekli durdurup anlamaya çalıştı. Türkçesi çok iyi derece değildi. Konuşma hızım biraz fazla gelmiş olabilir. Mesleklerimizi ve kaç yıldır çalıştığımızı sordu. Onları bile açıklarken yıl konusunu defalarca tekrarlamam gerekti. 12 yıldır mesleğimi yapıyorum son 6 yıldır memleketimde kamuda çalışıyorum. Bunu açıklamaya uğraştım. Neyse notlarını aldı. En son ilk mülakatta olduğu gibi çocuk durumunu sordu. Eşim 30 haftalık hamile fakat belli olmuyor sonuç olarak çocuğumuz henüz olmadığı için yok dedik. Tanıdık var mı sorusuna yok dedik. Epey bekledikten sonra çok üzülerek cama yanaştı ve veremiyorum ama tekrar yakın zamanda başvurabilirsiniz diyerek malum kağıtları pasaportlarımızla verdi.

    2 red almanın kötü bir hissi oluyor tabii ama biz tatilimizi bunları düşünmeden yaptık. Yakın zamanda tekrar başvurup önümüzdeki sene 3. denememi yapacağım gibi duruyor. En azından 2 defadır özellikle sordukları çocuk konusunu değiştirmiş olurum 🙂 Ayrıca bu son gezimizin üzerinde bu sene planlı 4 avrupa seyahatimiz daha var. Çocuk olduğu için çok istediğimiz Japonya zor gibi duruyor. Bu şartlarda sizin katkılarınız önümüzdeki başvuru sürecimizde bize yol gösterecektir. Şimdiden teşekkür ederiz.

  • ⭐⭐

    @by_phtogpr geçmiş olsun. Sizin gibi bir profilin ret alması üzücü.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum