Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!


  • @HAMZA-KAĞAN-ÇELİKTUĞ Merhaba, öncelikle sizin ve çocuklarınızın vizesi hayırlı olsun. Abim ve eşi vize için randevu alacaklar randevuya çocukları dahil edip etmeme konusunda kararsız kaldık. 3 çocuk var amaç çocukları tatile götürmek zaten ama red gelirsede 5 kişilik ailenin parası ciddi paralar. 3 çocuk için nasıl bir yol izlediniz. Mülakatta çocuklar da gelecek mi diye sordular mı ? Yardımcı olabilir misiniz ? Teşekkür ederim.


  • @Şemre, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

    @HAMZA-KAĞAN-ÇELİKTUĞ Merhaba, öncelikle sizin ve çocuklarınızın vizesi hayırlı olsun. Abim ve eşi vize için randevu alacaklar randevuya çocukları dahil edip etmeme konusunda kararsız kaldık. 3 çocuk var amaç çocukları tatile götürmek zaten ama red gelirsede 5 kişilik ailenin parası ciddi paralar. 3 çocuk için nasıl bir yol izlediniz. Mülakatta çocuklar da gelecek mi diye sordular mı ? Yardımcı olabilir misiniz ? Teşekkür ederim.

    Merhaba,

    tecrübeye değil ama okuduklarım ve dinlediklerime istinaden en mantıklı yöntem şu;
    önce karı koca vizeye başvuracaksınız, mülakatta çocuklara vize alacak mısınız diye sorduklarında evet ileride olabilir/alacağız diyeceksiniz.(hatta dürüst olup posta yoluyla alacağınızı söyleyebilirsiniz, ben konsolosluk çağrı merkeini aradığımda bana bu yöntemi tavsiye etmişti)
    Daha sonra çocuklar için posta yoluyla başvurup alacaksınız.


  • @MomisCan Merhabalar Nacizane kendi deneyimimi söyleyim size biz Ocak 2023 te girdik eşimle mülakata 6 yaşındaki oğlum için onun vizesi var heralde dedi, dedim yok o bizimle gelmeyecek biz eşimle gidip gelicez bizim vizeler geldikten 15 gün sonra onun için başvuru yaptık sorunsuz geldi.


  • @Mehmet-Can-0 Teşekkür ederim bilgi için


  • Merhaba ! Bir sorum olacak.
    Boşanmış bir anne , velayeti babada olan randevu tarihinden önce 15 yaşına basacak kız çocuğuna Amerikan vizesi alabilir mi ve yurtdisina cikarabilir mi?
    Pasaport alinirken muvafakatname verildi.
    Fakat ds160 formu talimatlar sayfasında söyle bir madde var.
    • Bekar/bosanmis ailelerde, ebeveyn
    mahkemeden aldigi vesayet belgesinin
    aslini sunmak zorundadir.
    Gerçekten kafam karisti. Tekrar bir muvafakatname yeterli olmaz mi ? İlla mahkemeden mi vesayet almak lazım ?


  • @İrem-Şahin muvaffakatnameler üzerinde ayrıca bir tarih yoksa süresiz diye biliyorum. Normalde yurtdışına çıkartabilirsiniz. Eğer muvafakatnameyi boşanmadan önce aldıysanız ülkeden çıkarken bir sürprizle karşılaşmamak adına yine bir avukatla konuşmanızı tavsiye ederim. Konsolosluk görüşmesinde ise bu uyarıya dair bir tecrübe ile karşılaşmadım ama eğer memur vize vermeye niyetliyse en kötü ap ye bırakıp evrak talep etmek isteyebilir diye düşünüyorum


  • @Muhtaradana cevabınız için teşekkür ederim.


  • @Doğukan-UTKU görüşmeye giderken çocuklarınızı yanınızda götürdünü mü?


  • @tolgasatir merhaba oğlunuz için gittiğiniz görüşmede, oğlunuzu da mülakata götürdünüz mü?


  • Merhaba,

    Konsolosluk çocuklar için gönderdiğimiz postayı 26 Ekimde aldı. Sorguda da "Received" olarak görünüyor ancak bugün 12. gün olmasına rağmen "Approved" veya "Issued" aşamasına hâlen geçilmedi. Bu forumda yazan herkes 48 saat içinde onaylandığını vs yazmıştı.
    Bu, dosyada bir sorun olduğunu mu gösterir yoksa bugünlerde konsolosluğun işyükü çok fazladır da henüz işlem yapmaya sıra mı gelmemiştir?
    Bilgi alabileceğimiz bir yer var mı acaba bu hususta?


  • Herkese merhaba, @Muhtaradana ya selamlar 🙂
    Nisan 2023'te sadece eşim için B1 Turist vize başvurusunda bulunmuştum. Eşim Nisan ayında mülakata girmiş ve vizesini sorunsuz almıştı. 14 yaş altı iki çocuğumuz için o dönem vize almayı düşünmüyorduk ve eşim mülakat sırasında görevlinin 'Neden çocuğunuz için vize başvurusunda bulunmadınız ?' sorusuna cevaben ''Çocuklarımın yaz okulu var, o yüzden benimle yazın yapacağım Amerika seyahatine katılamayacakları için şu an düşünmüyorum' demiş. Fakat vizeli pasaport elimize ulaştıktan sonra fikrimizi değiştirmiş ve çocuklar için de evrak göndererek başvuruda bulunmaya karar vermiştik. Heyecanla çocukların evraklarını ve pasaportlarını göndermiş, vizelerinin yollarını kollarken başvurumuzun reddedildiğini ve fiziki olarak randevu almamız gerektiğini öğrendik. Nisan ayında bu yolu terci ederek çocuklarına vize alanların sayısındaki artış nedeniyle de korkuya kapıldık. Çünkü posta ile evrak gönderip refuse olup mülakata fiziki olarak gidenler genelde ret alıyordu. Araya zaman girdi ve ancak Kasım ayında randevu alabildik. Eşim çocukların pasaportunu alarak randevuya girdi ( bu dönem aralığında Yunanistan ziyaretimiz de oldu). Görevlinin ilk sorusu 'Çocuklarınız için ilk görüşmenizde başvuru yapmadınız, şu an neden başvuru yapıyorsunuz?' olmuş. Eşim de 'Yaz ayında işlerim nedeniyle ABD seyahati yapamadım, çocuklarım da o dönem zaten benımle gelemeyecekti ama şimdi yaz için plan yapılabileceğim ve çocuklarımın da bir engeli olmadığı için onlar adına başvuru yapıyorum' demiş. Görevli eşiniz neden başvurmuyor diye sorduğunda da ' O şu an seyahat etmeyi düşünmüyor işleri yoğun' demiş. Görevli Nüfus kayıt örneği bulunmadığı için sonucu eksik evrak nedeniyle beklemeye aldığını, vizenin şu an onaylanmadığını, eksik evrakı yeşil kağıtta belirtilen e mail adresine postalanması durumunda, vizenin tekrar değerlendirileceğini söylemiş. Aynı gün nüfus kayıt örneğini e posta ile gönderdik. İki gün önce otomatik olarak refused olan statumuz dün approved oldu, bugün de issued edildiğini gördük.
    Konuyu biraz uzattığımın farkındayım fakat özetle belirtmek istediğim; konsolosluk görevlileri her kelimenizi ve beyanınızı not ediyor, birbirini takip eden açıklamalarınızda bir tutarlılık arıyor. Eğer birbirini takip eden açıklamalarınızda çelişen bir akış varsa, hiç düşünmeden reddediyorlar. Benım kanaatim bu yönde. Görüşmeye gireceklere tavsiyem; beyan verirken tutarlı olmak ve eğer çocuğunuza da sonradan vize almayı düşünüyorsanız beyanınız içinde açık uç bırakmak olacaktır. Hatta ileride evrak göndererek çocuklarınız için de başvuru yapabileceğinizi (ihtimaller dahilinde) belirtmenizdir. Sevgi ve saygılarımla. Herkese vizelerini sorunsuz aldıkları görüşmeler dilerim.


  • @cato tebrik ederim çocukların vizesi hayırlı olsun


  • @denizci10 merhabalar bizde eşimle turist vizesi aldık 8 kasımda pasaportlarımızı teslim aldık 7 yaşında bir kızımız var şimdi ona posta yolu ile vize alabilirmiyüz yoksa seyahat etmeden mi epeyce kafamız karıştı yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

  • Yasaklı

    Bu ileti silindi!

  • @melikes aynı şekilde amerikaya gidip gelmeden posta ile başvurduk kızımıza, red verip mülakata çağırdılar


  • Merhaba ben eski evliliğim devam ederken sadece kendim için vize almıştım ve ardından seyahat edip geldim. Şimdi boşandık ve kızımın velayeti bende ben babadan muvafakatname almadan kızım için vizeye başvurabilir miyim? Daha önce böyle bir durum tecrübe eden oldu mu? Çok teşekkür ederim



  • @iunsal32 teşekkür ederim bizde riske atmamak adına bir seyahat gerçekleştirip 3 gün önce başvuru yaptık şimdide konsolosluk onayı bekleniyor durumu ile karşılaştık bakalım süreçle ilgili çok bilgi de yok bekliyoruz


  • @melikes merhaba sonuç ne oldu


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum