DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!

  • ⭐⭐

    @captain35 evet doğrudur. zaten son 1-2 senedir popüler olmaya başladı. sayılar bence çok da az değil TR için, sonuçta maliyetli ve zaman alıyor işlemler. genelde bir an önce gitme isteği olduğu için turist / öğrenci vizesi olanlar AOS seçeneğini tercih ediyorlar.


  • @emre911 Merhaba, BDV ve daha önceden bu şekilde yapanlar ile görüştüğümde ;

    • I-140 approve olduktan sonra gelinebileği, ama yüksek risk olduğu.
    • I- 140 file edildikten sonra gelinebileceği, ama risk olduğu.
    • LC approve olduktan sonra gelinebileceği, bunda da risk olduğu.

    Ama LC file edildikten sonra gelmenin pek bir riski olamadığı sonucu çıkıyor.
    Örnek vermek gerekirse, LC filing date Aralık 2023. Bunun approve olması şu sıralar 10-12 ay sürüyor. Mart- Nisan 2024 civarında ülkeye giriş yapıldığında ve sonrasında geçerli bir vizeye AOS yapıldığında (F1, E2, vb) ve sonrasında LC approve olana kadar yeterli süre kaldığı için sorun olmayacağı söylendi.

    Tabii yine de bu bilgi teyide açık bir bilgi, sadece BDV'nin ve daha önce sürece bu şekilde girmiş olanların tecrübeleri.

    Ayrıca bugün BDV'nin ilanlarına bakarsanız bu durumda hiç bir iş AOS için uygun değil, eğer halihazırda USA'de değilsiniz. En uzak tarih şu anda yanlış bilmiyorsam Kasım 2023. Bu durumda zaten LC filing date'den 3 ay önce girmek gibi bir zorunluluk varsa, BDV'nin hiç bir ilanı AOS için uygun olmuyor.


  • @CVera

    Evet kesinlikle. Aradaki süre çok kısa. Bir şekilde yetişse bile artniyetli ve emrivaki hareket izlenimi yaratabilir göçmenlik idaresinde.

    Biz biraz daha geç olsun, güç olmasın kafasındayız. Sonuçta ciddi bir bütçe ve zaman harcanıyor. AOS ile daha çok para harcanıyor. Acele davranmaya gerek yok.


  • Merhaba,

    Yanlış anlamayın şunu söylemek istiyorum aslında, süreler çok kısa değil hesaplarsanız.
    Örnek yapalım bir tane;

    • BDV LC Filing date Ekim 2023 olsun.
    • Güncel olarak bu süreç şu anda 10-12 ay, hatta 12. ayında olup henüz LC approve'u gelmemiş kişiler var.
    • Yani LC approve ortalama Ağustos 2024 diyelim en erken.
    • Siz Mart-Nisan-Mayıs ve hatta Haziran'da bile ABD'ye giriş yaptığınız durumda bir sorun olmaması gerekli, daha LC approve için en az 2-3 ayınız belki daha da fazla.
    • ABD'ye bu tarihlerde girip geçerli bir statü değişikiği yaptığınız durumda herhangi bir problem olmadığı sonucu çıkıyor.

    Şu çok önemli bir nokta aslında, eğer süreç bu şekilde olumlu olmuyorsa BDV'nin tüm iş ilanları halihazırda ABD'de bulunmayan kimse için uygun değil. Veya konsolosluk yapmak zorundalar.

    Sadece edindiğim bilgi ve mantık yorumu yapıyorum, aksini söylecek biri varsa bizimle bilgi paylaşırsa bundan faydalanacak kişiler olacaktır.


  • @CVera

    ABD de olanlar zaten genelde ABD de öğrenci veya çalışan olarak başlayanlar bu sürece. Onlarda bir problem olmaz, zaten o şekilde başlıyorlar sürece.

    Türkiye'den başvuranlar ise ABD dışı göçmenlik sürecine dahil olarak, konsolosluk yoluyla başvuruyor. Bunun da adımları çok net belirli zaten. LC filled sonrası önce turist vizesi alıp ABD ye girip sonra dil okuluna yazılıp bunu F1'e falan çevirip LC approved olmadan yine Adjustment of Status ile eb3 e geçme gibi bir durum var. Buradaki amaç da süreci bypass ederek kısaltmak, ABD ye daha erken girip çalışma izni alabilmek, bir de en önemlisi konsolosluk mülakatından yırtmak. Bana biraz uyanıklık izlenimi veriyor. Commitment ı da yerine getirip 1 sene durur mu şüphe uyandırabilir bu tarz işlere girişenler bence.

    BDV bunu onaylıyorsa diyecek bir şey yok tabi ama en nihayetinde karar verecek olan USCIS. Bu tarz kestirme yollar kötü sonuçlanabilir. İyi araştırmak lazım tecrübeli avukatlara sorup.


  • Lc filed sonrasi turist vizesi(?) ardindan ulkeye girip F1 sonrasinda Lc approve olmadan(?)Eb3 statu degisikligi bir bir durum yok Aos icin. Gecerli bir vize olmadan Lc’ye nasil basvuru oluyor? Lc approve olmadan neden degisiklik yapiyoruz? Daha dogrusu Eb3 statusu yok Eb3 vizesi var. Zaten daha B vizesi yoksa randevu tarihini bekleyene kadar CP yapsin daha iyi.

    Her neyse sonuc olarak ortada bu isi uzun suredir yapan bir firmanin aciklamasi var bu sekilde oluyor diye, diger turlu zaten olmaz der gecer.
    Ortada bir ornek yok benim bildigim okudugum kadar bunu yapip sonunda bu yuzden red alan. Hatta cogu kisi I-140 sonrasi bile olabilecegi sekilde dusunuyor teknik olarak.

    Iyi aksamlar.

  • ⭐⭐

    Aşamalar aşağıdaki görseldeki gibi. Tek yıldız olanlar AOS ( Adjustment of Status), çift yıldız olanlar ise CP ( Consular Processing) için. I-140 formunu premium process ile dolduruyorsanız ki BDV'de bu fiyata dahil, zaten LC approved olduktan hemen sonra ABD'ye girip I-140 formunun doldurması işlemine başlanabilir. Premium process ile bu 15 gün sürüyor onay alması. ( RFE 'a girmez ise ) Bununla birlikte paralel olarak I-765 (EAD) dolduruluyor, onayı genelde 5-6 sürüyormuş, bu geçici çalışma izni. Turist vizeniz bu noktaya yeterli olmayacağı için EAD onaylanana kadar F1'a AOS yapmak gerekiyor. Yani özetle LC approved olduktan sonra ABD'ye girmek bence daha mantıklı. Eğer türkiyede bekleyeceksiniz I-140 approved olduktan sonra ABD'ye girebilirsiniz (riskli olduğu konusunda fikirler var) ama zaten premium process ile yapılacağı için bu sürede TR'de beklemek gereksiz bence.

    BDV müşterilerinden AOS yaparak ve EAD belgeleriyle sponsorunda çalışmaya başlamış ve 1 yılını doldurmuş müşteri örnekleri var. Henüz vize bülteninde "current" olamadıkları için green card'larını alamamışlar. Green card'ları gelmediği için 1 yıllarını sponsorda doldurmuş bile olsalar ayrılmaları riskli. Yani green card alıncaya kadar çalışmaya devam etmeleri tavsiye ediliyor. Bu durumda olan bir TR vatandaşı gördüm BDV facebook grubunda yorumları ve youtube'da video'lar mevcut. Bir sorun yok sadece current olmayı ve green card almayı bekliyorlar. Sonrasında istifayı basacaklar sanırım 🙂

    edit: Bu arada bu tabloda DS-260 formunu AOS sürecinde göstermişler ama hatalı sanki. DS-260 formu CP süreci için olması gerekiyor, interview almadan önce DQ olmak için doldurmanız gerekiyor.

    Screenshot 2023-09-06 at 21.40.05.png


  • @CVera

    Demek istediğim, LC başvuru sonrası ülkeye giriş için turist vizesi almanız ya da mevcutta turist vizenizin olması. LC ye basvurmak için vizenizin olmasına gerek yok zaten. Vizeniz olsa da olmasa da, ABD dışından başvuruyorsanız Consular Processing olarak başlar süreç. Daha sonrasında ABD ye giriş yapıp AOS sürecine çevirmekten bahsetmiştiniz sanırsam.

    Elinizdeki turist vizesiyle ABD ye gittikten sonra 6 aydan fazla kalamayacağınız için(ki bu kadar bile kalmamanız, giderken gerçekçi ve turistik olarak ne kadar kalacağınızı belirttiyseniz o kadar kalmanız gerekir) bir okula yazılıp bunu F1 e çevirmeniz gerekecek. LC ve I-140 premium processing de onaylandıktan sonra tekrardan AOS süreci başlatmanız, yani work permit gerekecek.

    Süreç baya baya suistimal edilmiş oluyor bu şekilde, hem turist hem öğrenci vizesi asıl niyet olan göçmenlik(eb3) için paravan amaçlı ve kestirme yöntem olarak kullanılmış oluyor. Riskli olan bu yani. O yüzden eb3vize'de yok, çoğu avukat da riskli diyor zaten. BDV Solutions dedi diye sırf %100 güvenmeyin.

  • ⭐⭐

    @emre911 BDV için konuşursak sürece başlamadan önce CP veya AOS seçeneklerinden biri seçiliyor ve bu daha sonra değiştirilemiyor. AOS seçeneği için bizden geçerli bir vize istiyorlar. Ben mesala B1/B2 vize görüntüsü paylaştım. Bana AOS ve CP hakkında bilgiler verdikten sonra 2 yöntemden biri ile ilerleyebileceğimi B1/B2'nin süreci tamamlamak için yetersiz olacağından bahsetmişlerdi ve bu yüzden yasal statümü korumak için ABD'ye gelince AOS yapmam gerektiğinden bahsettiler. Zaten geçerli bir vizem olmasaydı AOS seçeneğini bana hiç sunmayacaklardı. Tek seçeneğim CP olacaktı.
    CP seçeneği ile ilerlemek daha az prosedür olduğu için tercihim o yönde oldu.


  • @tufank

    Sanki yukarıda Consular Processing ile başlayıp AOS a geçilebildiğini, buna sadece BDV Solutions destek verdiği için onu tercih ettiğini yazmıştı sanırım bir arkadaş. Fakat elde aktif vize olsa da olmasa da, ABD dışındayken AOS sürecine dahil olmak riskli görünüyor. İzlenmesi planlanan yolu iyi bir avukata danışıp öyle yürümekte fayda var. Siz en iyisini yapmışsınız, az yavaş olsun ama garanti olsun en temizi.

  • ⭐⭐

    @emre911 yok sanırım bahsettiğiniz kişinin BDV'yi seçmesindeki amaç işlemlere başlamak için hali hazırda ABD'de bulunması gerekmemesi. Sonradan gelebileceği için bu yöntemi tercih etmişti. Değil mi sayın @serel ? BDV size ABD'ye giriş için hangi aşamayı tavsiye etmişti?


  • @tufank bdv ile görüşmemiz üzerinden çok zaman geçti yanlış bilgi vermemek adına tekrar sorduk şimdi, gelen cevabı aynen aktarırım. Ama yaptığımız plan I-140 onaylanıp current yaklaştığında ülkeye girip minimum 60 gün sonra aos yapmak...


  • @serel

    Anlatmak istedigim buydu iste, tesekkurler.


  • @sametyavuz teşekkür ederim


  • @CVera

    Sizinkinde I-140 onaylandıktan sonra ülkeye girip AOS yapmanın çok riskli olduğunu söylediklerini belirtmişsiniz. Diğer arkadaş ise I-140 onayı sonrası Priority Date, Visa Bulletin'de yaklaşınca ülkeye girip 60 gün geçtikten sonra AOS yapılması gerektiğini. Söylemek istediğiniz plan buysa, çok riskli olduğunu kendiniz söylemişsiniz zaten. Bu planın, konsolosluk mülakatından kaçma planı olduğu ortada.

    Kendinizi USCIS yerine koyun. Turist vizeli ya da turist vizesini sürece başladıktan sonra alan bir göçmen adayı, başka bir ülkeden konsolosluk görüşmesi yoluyla gelmek için EB3 süreci başlatmış. I-140 ve DS-260 doldurup onaylanmış ve mülakat tarihi için Priority Date'inin Current olmasını bekliyor. Mülakat tarihi yaklaştığında, aniden 10 yıllık turist vizesini kullanıp ben 3 aylığına ABD yi gezeceğim diye yalan söyleyip ülkeye giriş yapıyor. 60 gün sonra da, aa benim EB3 sürecim vardı, normalde ABD dışındaydım ama artık buradayım diyip AOS sürecine çeviriyor. Hem turist vizesi, göçmenlik süreci için amacı dışında kötüye kullanılmış oluyor hem konsolosluk süreci bypass edilmiş oluyor hem de erkenden work permit alıp çalışmaya başlama durumu oluyor.

    Bunu bu şekilde yapıp başarılı olan var mıdır bilmiyorum ama inanılmaz riskli ve tavsiye edilmeyecek bir süreç. Ben olsam bu yollara girişen birinden şüphelenip vermem Green Card'ı. Ya da ekstradan mülakata çağırıp sorgularım "Amacınız nedir?" diye.

  • ⭐⭐

    @CVera yukarıda “BDV ve önceden bu şekilde yapanlarla görüştüğümde I-140 approved olduktan sonra ülkeye girmek çok riskli “ şeklinde bir açıklama yapmışsınız. Şimdi de bunu onaylıyorsunuz.

    Benim gördüğüm BDV bu konuda bir sorun yaşamayacağımızı belirtiyor sitesinde. I-140 approved olduktan sonra ABD ye girişimizde niyetimizi gizlediğimiz sürece sorun yaşamayacağımızı söylüyorlar. Buna karşı fikir sunanlara da saygım var, riskli görebilirler işlemi, 100% garantisi yok diyebilirler. Ama sizin bu konuda hangi görüşte olduğunuzu tam anlayamadım.

  • ⭐⭐⭐

    Şimdi BDV veya diğer firmalarda bahsedilen olay aslında şu, LC başvurusu yapıldıktan sonra LC onaylansa bile ülkeye girip 90 gün beklendikten sonra başvuru yapılabilir, 90 gün iyi niyet göstergesi bu sürede iş arayıp bulmuş olabilirsin, Remzi Kulenc de diyor girişinize bir engel değil ileriye yönelik bir çalışma talebi olabilir bu. BDV gibi şirketler Maaş belirlenme ve reklam süreçlerini önceden hallediyorlar ve LC süreci kalıyor, buda başvurduğunuz eyalete göre 4-8 ay arası bazen audit olursa daha uzun sürebiliyor, bu süre zarfında girmek faydalı olacaktır ama tüm avukatların söylediği bugüne kadar konuştuğum I-140 başvurusunu Amerika içerisinden yapmanız olacaktır. Konsolosluk süreci başlatıp sonra AOS a döneyim gibi bir durum bu şirketlerde yok daha yolun başında bunu seçiyorsunuz ve geçerli bir vizeniz var ise AOS sürecine girebiliyorsunuz vize görseliniz olmadan size AOS sürecine kabul etmiyorlar, yani vizeyi sonradan alırım olayı da ortadan kalkıyor, eb3vize böyle yapmıyor dediğiniz olayda da onlara göre b1/b2 ile bu iş yapılamaz illa F1 a çevirmek lazım ancak geçerli bir turist statüsü ile de bu iş yapılabiliyor ama onların avukatları LC başvurusundan önce ülkeye girilmesini savunduğundan ve süreç zaten çok uzayacağından illa ki F1 a veya E2 ye geçmek gerekebiliyor burdaki avukatlık ofisinin ticari kaygısı mı bilmiyorum sonuçta F1 a geçiş paket dahilinde değil ayrıca ödeme yapıyorsunuz tam bilemiyorum ama şuana kadar 5 avukatlık firması ile görüştüm genel görüş B1/B2 ile yapılabileceği sadece eğer ülkeye girişte bir sorun yaşarsam sürecin aksayacağı ve bu sorumluluğun bize ait olduğudur.


  • Soruyu şu şekilde Chat-GPT'ye sordum, cevabını aynen ekliyorum. Sonuçta nasıl olursa olsun riskli bir süreç. 20-30 bin doları çöpe atmamak ve fikir vermesi açısından yardımcı olur.

    Question : In EB3 Other Workers process, it it legit to use tourist visa and enter the United States after Labor Certification application (PERM) and before Labor Certification approval to fill I-140 from inside the United States and apply Adjustment of Status?

    Answer : I am not a lawyer, but I can provide some general information that may be helpful. The EB-3 visa category for "Other Workers" is typically used by individuals seeking permanent employment-based immigration to the United States. This category is designed for positions that require less education and training than those in the EB-2 or EB-1 categories.

    The process for obtaining an EB-3 visa typically involves several steps, including labor certification (PERM), the filing of Form I-140 (Immigrant Petition for Alien Worker), and the adjustment of status or consular processing, depending on the individual's circumstances.

    Regarding your specific question about using a tourist visa to enter the United States after filing the labor certification (PERM) application but before receiving approval for it and filing the I-140, it's essential to understand that U.S. immigration laws and policies can change over time. Therefore, it's crucial to consult with an immigration attorney or an official source like the U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS) for the most up-to-date information and guidance.

    Generally, entering the U.S. on a tourist visa with the intent to adjust your status to a permanent resident (green card holder) could raise questions about your intentions when entering the country. U.S. immigration authorities may scrutinize whether you had a bona fide intent to visit temporarily as a tourist. If they suspect that you entered with the primary intention of immigrating and that your tourist visa was used as a means to bypass the usual immigrant visa processes, it could lead to complications or denials.

    It's important to work closely with an immigration attorney who can assess your specific situation, provide guidance on the best approach, and help you navigate the immigration process correctly and within the bounds of the law. They can help you determine the most suitable and lawful path for your immigration goals, including when to enter the U.S. and initiate the adjustment of status process.

  • ⭐⭐⭐

    @emre911 aslında şöyle bir durum var turist vizesi ile girip F1 veya E2 ye çevirip bu yolla EB3 e yürümekte turist amacınızın en başta olmadığını gösterir baktığınız zaman bu 2 vize türüne de Türkiye içerisinden başvurup alabilirsiniz ama turist ile gidip çeviriyorsunuz burada da bir art niyet aramak isteyen arar, sonuç olarak öyle yada böyle EB3 e Türkiye üzerinden başvurmadığınız sürece bu yol her zaman dolambaçlı ve tartışmaya açık zaten EB3 görüşmelerinin %30u da audit e bu yüzden takılıyor muhtemelen. 90 gün dedikleri olay işte bu niyet göstergeniz için söyleniyor, girer girmez I140 a başvurursanız dediğiniz gibi iş amaçlı geldiğinizi ve yalan beyan verdiğinizi gösterir ama turist vizesi ile bile girseniz 90 gün kaldığınızda çevre edinmiş network yapmış ve iş bulmuş olabilirsiniz yeterince uzun bir süre bu süre


  • Diğer yöntem olan, I-140 başvurusu sonrası, Current olmaya az bir zaman kala yapılmasını da sordum, cevap şu şekilde;

    Question : Well, thanks for the answer. Furthermore, in EB3 Other Workers process again, it it legit to use tourist visa to enter the United States after I-140 approval and while waiting our Priority Date to be active in Visa Bulletin and just a little while before our date become Current in order to circumvent the consular interview and apply Adjustment of Status?

    Answer : Using a tourist visa to enter the United States with the intention of adjusting your status to a permanent resident (green card holder) once your Priority Date becomes current can be a complex and legally sensitive matter. U.S. immigration laws and policies are designed to ensure that individuals entering the U.S. on nonimmigrant visas, such as tourist visas, have bona fide intentions to visit temporarily and not to immigrate.

    If you enter the U.S. on a tourist visa with the preconceived intent of adjusting your status to a permanent resident as soon as your Priority Date becomes current, it may be viewed as visa fraud or misrepresentation. This can have serious consequences, including visa denials, deportation, and future visa ineligibility.

    To navigate this process correctly and legally, it's crucial to consult with an experienced immigration attorney. They can assess your specific situation and provide guidance on the best course of action. In some cases, it may be advisable to wait for your Priority Date to become current while residing outside the United States and then go through the consular processing route.

    Immigration laws and policies can change, and USCIS may update its guidance on issues like this, so it's essential to seek professional advice and stay informed about the latest developments in immigration regulations and procedures. An attorney can help you determine the most appropriate and lawful approach to achieving your immigration goals while avoiding any potential legal issues.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

42.6k
Kullanıcı

4.5k
Konu

435.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum