DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Perihan-0 evet evet semtindeki tarım ilçe müdürlüğü ile de görüştüm, bu ay kuduz aşılarını yaptırıp pasaportlara işleteceğim. Bir de bizim ekstra olarak bir belge daha almamız gerekiyormuş kedilerimizden biri için. İkisi de aslında sokak kedisi, sokaktan sahiplendik ancak bir tanesi aynı zamanda Van kedisi. Van ve Ankara kedilerinin yurtdışına çıkarılabilmesi için ayrıca izin almanız gerekiyor. Bir de öyle bir izin belgesi temin edeceğiz. Fotoğrafı Tarımda yetkili mi çekiyor yoksa biz çekip pasaporta mı iliştireceğiz bilginiz var mı?


  • Arkadaslar bir ek not düşeyim, eğer minik dostunuz Ankara kedisi, Van kedisi, Kangal gibi yurtdışına çıkış yasağı olan ülke özelinde bir ırksa çıkış işlemlerini ve izinleri ilçe tarımdan alamıyorsunuz. Tarım il müdürlüğüne, vesikalık boyutta 2şer adet yüz ve 2şer adet yandan boy gösteren fotoğrafla birlikte randevu alarak gidiyorsunuz. Hayvanın mutlaka kısırlaştırılmış olduğuna dair veterinerden bir yazı ve sizin hayvanın 3 yıldan uzun süredir sahibi olduğunuza dair bir resmi belge götürmeniz gerekiyor. Bir kurul toplanıyor, hayvanın türünü belgeliyorlar ve sonrasında uygun görülürse yurtdışı çıkış onayınız veriliyor. Bu işlemi birkaç ay öncesinden sorun yaşamamak ve minik dostunuzun uçuşunu garanti etmek adına almanızı öneririm.


  • @bernat Bizim kedimiz yukarıda belirttiğiniz cinslerden değil, British Shorthair. Peki veterinerden kısırlaştırıldığına dair belgeyi bizlerde almak zorunda mıyız ?


  • Merhabalar, 16 Eylül'de ucusumuz var. İki tane british kedimiz ve bir buçuk yaşında bebeğimiz var. Çip kuduz titrasyon testi vs. Tüm prosedürleri hallettim. Sizlere sormak istediğim, hem kedileri kabinde götürüp ( british cinsi kargo bölümüne alinmiyormus solunum skintisi riskinden dolayı) hem de eşimle yanyana nasıl gidebiliriz. Rezervasyon yapmak istediğimizde evcil hayvan olduğundan dolayı cam kenarı secme zorunluluğu var. İki kedi oldugundan ayrı ayrı cam kenarı seçmemiz mi gerekecek. Bebeğimiz de olduğundan zor olur bu durum bize. Ne yapabiliriz öneriniz tecrübeniz var mı bu konuda ?


  • Kabin için rezervasyon yaptırmadim. Ret cevabı geldi 😞 bilet de almış bulunduk. Kedilerimi birakabilecegim kimse yok. Bırakmak da istemem zaten. Ne yapabilirim ? Çok kötüyüm :((


  • @baharikoo red vermelerinin sebebi nedir? Kabindeki hayvan kapasitesi mi dolu yoksa köpek mi var?


  • @ozpirinc hayır kısırlaştırılmış olması gereken sadece bu türler.


  • @bernat sordum iki ihtimalden birisi dedi net bir şey söylemedi. Kargo sirketlerine yönlendirdi ama bilemiyorum ne yapayim


  • @baharikoo biletleriniz flexible ise kabinde uygunluk olan baska bir tarihe alın. Sonraki gün ya da 2 gün sonra gibi. Ama önce kabinin uygunluğunu kontrol ettirin


  • @bernat ben cumartesi günü pasaport resmi gibi fotografcidan çektirip doktorumuza danışarak bir yol izleyecegiz.


  • @Perihan-0 ben bugün görüştüm tarım il müdürlüğü ile yarın da randevu aldık Van kedisi olan kedim için gideceğiz. Kendimiz fotoğrafını çekip, fotoğrafçıdan vesikalık ölçüsünde fotoğraf kağıdına bastırdık. Size de yarın bilgilendirme yaparım


  • @baharikoo bizde thy den soyle bilgi almıştık 2 kedi yavrum vardı (8 aylik olan kızımı kalp yetmezliğinden kaybettim 3 hafta önce 😥)2 kedinin ağırlığı kabiyla beraber 8 kg yi geçmiyorsa (aynı cins,birbirlerine alisik) 1 tek cam kenarı rezervasyon yeterli demişlerdi.


  • @ozpirinc ben pasaportuna islettim kısırlaştırma yapıldığını.(scottish)


  • @ozpirinc merhaba geri dönüşüm geç oldu , en son güncel bilgiyim aktarmak isterim thy müşteri hizmetlerine üstüne basa basa amerika seyahatim için sormama rağmen hepsi ayrı kafadan titrasyon gerekli ve gerekli değil cevapları verdir , en son aldığım net bilgi müşteri ilişkileri ile görüştüm ( temsilcisi değil ) türkiyedeki kedinizi amerikaya götürmek için , 1 aydan az değil 1 yıldan fazla değil kuduz aşısı , iç dış parazitleri ve çip takılı olması gerekiyor , ilçe tarımdan seyahat belgesi aldığımızda 48 saat geçerlili olduğu bilgisi aldım . Evet titrasyon gerekli değil fakat , kıta değiştireceğim için ve kedimi katiyen gümrükte bırakmayı göze alamıyacağım için , ben yinede ( titrasyon testi ) yaptıracağım bu masrafı göze alıyorum , bu gerekli olan bir detay değil , ben farklı bir tutum ile karşılaşma durumuma karşı bunu yaptırıyorum , herkese sevgiler.


  • Arkadaslar İstanbul İl Tarım Müdürlüğünden şimdi çıktım. Van Kedisi olan kedim için ırk tespiti yapıldı. 3 kişilik bir kurul ayrı ayrı kedimi kontrol etti fakat kafesinden çıkarmadılar rahatsız etmemek için. Telefondan kendim çektiğim 2şer adet yüz, 2şer adet yandan boy fotoğrafını, dün bir fotoğrafçıda vesikalık ebadında yaptırmıştım, onları kabul ettiler. Veterinerimden aldığım kısırlaştırma yapıldığı tarihi içeren dökümanı, kedimin 8 yıldır benim üzerime kayıtlı olduğunu belgeleyen eski pasaportunu ve chip takıldıktan sonra ilçe tarımdan verilen yeni pasaportu aldılar. yeni pasaportuna fotoğrafları basıldı, soğuk damga vuruldu. 472₺ online olarak karttan ödeme yaptım ve ırk tespiti işlemi tamamlandı. Amerika’ya gitmeden son 48 saat içinde yine İstanbul İl Tarım Müd. Giderek gereken diğer izinleri alacağız. Kuduz aşılarını yeni yaptırıp pasaporta işletmiştim. Gelmeden sadece iç dış parazitte yaptırıp pasaporta işletin dediler. Bunun dışında Amerika özelinde ekstra bir şey talep edilmedi.


  • @Perihan-0 bizimki ikisi 10 kg yapıyor malesef. Zaten uçacagimiz güne skinti çıktı rezervasyon konusunda. Atlanta kabul etmiyor gibi bi açıklama yapıldı az önce. Kargoyla göndermeyi bile göze aldım ama olmuyor. Ne yapacağım bilmiyorum 😞


  • @baharikoo farklı uçuşlara da mı kabul etmiyorlar?


  • @baharikoo imkanınız varsa biletleri yenileyin.


  • @helin-kara Pasaport ve çip kimin üzerine ise onunla uçacak diye bil kural var mi diye sorun?
    Hangi firma ile uçacaksaniz.


  • @Perihan-0 bir gün sonrası için rezervasyon yapıp biletleri değiştirdik. Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

121
Çevrimiçi

42.6k
Kullanıcı

4.5k
Konu

435.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum