• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. muratisik
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    M
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 23
    • En İyi 13
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

muratisik

@muratisik

16
    İtibar
    38
    Profil Görüntülemeleri
    23
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum istanbul

muratisik Takip etme Takip Et

muratisik tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

Merhaba,

Mülakatım bugün (20 Ağustos) 8:15 de idi.

Mülakat adımları herkesinki gibi işledi. Siyahi beyefendi özel bir soru sormadı. Ne iş yapıyorsun? Tanıdığın var mı? Orada ne iş yapmak istiyorsun? Nerede yaşamak istiyorsun? gibi rutin sorular sırdu.

Sonrada AP verdi.

Özellikle sordum evraklarda bir sorun var mı diye yok herşey tamam dedi.

Tek kişiyim. Evlilik, eski eş, çocuk, sabıka hiçbiri yok. Başka br ülkede yaşamışlığım vs. yok. 59K+ dolar para gösterdim. Ama yine de AP.

Moral bozucu bir durum.

Artık elçilikten email bekleyeceğim sanırım.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      M
      muratisik

@Sono Teşekkürler

M
      muratisik
    • RE: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

@crazycells Teşekkürler.

İlgili kısımların altına (mesela contact kısmının altına)

"I have provided all of my addresses and contact information since 1992 in the DS-260 form."

gibisinde açıklayıcı cümleler yazmak faydalı olur mu? Sadece boş bırakınca sanki görülmemiş, atlanmış gibi durmasın?

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      M
      muratisik
    • RE: [Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhabalar,

30 Harizanda DS-260 formunu doldurup kapattım. KCC'den istenicek belgeler üzerinde çalışıyorum.

Aklıma takılan birkaç konu var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim:

1- KCC'den ilk mail gelmedi. Bekliyorum. Önceden belge toplamak sıkıntı olur mu? Belgeler üzerindeki tarihler maildan öncesi olacak haliyle.

2- "Police certificate" e-devletten Ingilizce alınabiliyor, ama diğer belgeler Türkçe alınabiliyor. Türkçe olanları çevirmeye gerek var mı? Yeminli tercüman?

3- Bu süreçte pasaportumu yeniledim. DV çekilşine katıldığım pasaport ile DS-260 formunu doldurduğum pasaport aynı değil. Her iki pasaportu da taradım, hazırladım. Ancak "pasaport explanation.pdf" dosyasına ne yazmam gerektiğine emin olmadım. Bu durum içim için hazır bir şablon var mı? KCC'ye kapanmış DS-260 formunu yeniden açtırmak için hazır mail şablonu vardı forumda. Onun gibi?

4- "Court document" / mahkeme kayıtları kafamı karıştırdı, her ne kadar dokümanlarda suçtan bahsetse de. "Suç"tan dolayı hiçbir zaman hakkında açılmış bir dava olmadı. Ama sahip olduğum bazı arsalardan dolayı bana Türk devleti kamulaştırma davası açtı. Fiyat önerdi, kabul etmedim, kabul etmediğim için bana dava açıldı. Davanın amacı doğru fiyatın belirlenmesi. Bu bir suç davası değil, ancak davalı tarafta ben varım, bürokrasi gereği. Böyle davalar bütün kamulaştırma durumlarında standart prosedürdür. Bu devam eden davalar "court document" konusuna girer mi?

Teşekkürler.

M
      muratisik

@crazycells İlginize teşekkür ederim.

M
      muratisik

@keysnambır Teşekkürler

M
      muratisik

Merhabalar,

Mülakatta ibraz etmek üzere hesap dökümlerini almak için bankaya gitmeden önce son 12 aylık hesap hareketlerinin istendiğini okudum. Bankadaki görevliye "Amerikan büyükelçiliği vize görüşmesi" için olduğunu söyleyince (greeencard demeyi atlamışım sadece vize dedim) sene başından itibaren yeter dedi ve bütün dolar ve lira hesaplarım için ayrı ayrı "Hesap Hareketi" / "Hareket Detayları" evrakları verdi. Ayrıca şubenin imza sirkülerini de verip bütün evrakları imzalayıp kaşeledi.

• "Financial documents" içeriği olarak bunlar yeterli midir? (Miktar yeterli ama yanlış ibraz edilirse bir işe yaramaz...)
      • Bu evraklar Türkçe. Tercüme ettirmem gerekir mi?
      • Ayrıca tapu ibraz etmek istesem yine tercüme gerekir mi?

Teşekkürler.

M
      muratisik

@crazycells Teşekürler

M
      muratisik

@dolcepts Pasaportu geri verdi. Size email atacağız sonra PTT ile bize yollayacaksınız dedi.

M
      muratisik

@fetihy Teşekkürler

M
      muratisik

muratisik tarafından gönderilen son iletiler

@crazycells Teşekkürler.

İlgili kısımların altına (mesela contact kısmının altına)

"I have provided all of my addresses and contact information since 1992 in the DS-260 form."

gibisinde açıklayıcı cümleler yazmak faydalı olur mu? Sadece boş bırakınca sanki görülmemiş, atlanmış gibi durmasın?

M
      muratisik

Merhabalar,

20 Ağustostaki mülakatta AP aldıktan sonra bugün (23 Ağustos) elçilikten DS-5535 formu emailı aldım.

Mülatta eksik evrağım yoktu. Hatta siyahi beyefendi "The documents are perfect" demişti.

Hiç evlenmedim, hiç çocuk yapmadım, hiç sabıkam yok, başka bir ülkede yaşamışlığım yok. Oldukça yalın bir dosyam var.

Mülakattan sonra pasaportumu iade ettiler.

DS-5535 formu nasıl doldurulur konusunda içerik bulamadım. Kafama takılan bazı konular var.

• "1- Personal Information":

Case Number/Visa Type/Classification: 2021EU7xxx / Diversity / ???

Diversity doğru mu?

Classification nedir?

• "2- Passport and Travel History":

Word dokumanında Yes / No cevaplarını nasıl işaretleyebilirim? Elle doldurulup posta ile yollanacak olsaydı yuvarlak içine alırdım. Ama word belgesini email atmamı istiyorlar.

Ayrıca "Have you ever held a passport other than the passport listed in your visa application" sorusu için, çekilişi kazandıktan sonra başvururken kullandığım pasaportu yenilemiştim, mülakata her ikisini de götürmüştüm. Bu soruya cevap olarak bunu mu belirtmeliyim? Hayatı boyunca sadece bu iki pasaportum oldu. (Eskisi ve yenisi)

• "3- Relatives"

Kardeşim, eşim, çocuğum yok. Buraları boş mu bırakayım ya da Amerikan usülü "N/A" diye mi yazmalıyım?

• "4- Address and Contact Information"

Bu bilgileri DS-260 formunda doldurmuştum. 1992 yılından beri yaşadığım her adresi yazmıştım. Tekrar girmeli miyim? Geriye dönüp baktığımda sadece 1992-1999 arası yaşadığım adreste bir kelimeyi yanlış yazmışım. Düzeltmem gerekir mi?

Telefon ve eposta adresleri de aynı. Tekrar girmeli miyim?

• "5 - Social Media"

Yıllar önce açtığım ve neredeyse hiç kullanmadığım bir Facebook hesabım var. Kanallara abone olmak için bir Youtube hesabım var. Hiç kullanmadığım bir Instgram hesabım var. Sosyal medya kullanan, içerik üreten biri değilim. Bu 3 hesabı DS-260 da belirtmiştim. Tekrar mı yazayım?

• "6 - Employment History"

Bunları da DS-260 da doldurmuştum.

DS-5535 formu bana ticaretteki "hiç mi yok" sorusunu hatırlattı. Müşteriye "o mal yok" dersiniz "hiç mi yok" diye sorar.

"Supplemental Questions" diyor ama DS-260 da sorduklarını tekrar soruyorlar.

Yardımcı olabilir misiniz?

M
      muratisik

@crazycells Hayır daha önce Amerika vize başvurum yok.

M
      muratisik

@dolcepts Bir facebook hesabım var. Yıllar önce açtım, birkaç asker arkadaşım kayıtlı ama hiç kullanmadım. Hiç post yazmadım, hiç like falan atmadım. En son ne zaman girdiğimi bile hatırlamıyorum.

Bir de Youtube hesabım var kanallara abone olabilmek için.

Bu ikisini DS-260 da paylaşmıştım. Başka bir hesabım yok. Sosyal medya kullanan biri değilim.

M
      muratisik

@Sono Teşekkürler

M
      muratisik

@dolcepts Eksik evrak yok. Zaten AP durumunda matbu bir kağıt veriyorlar. Kağıtta tüm evrakların listesi var. Eksik olanın yanındaki kutucuğu işaretliyebilir. Öyle bir şey yapmadı. "Ek incelemeler yapmamız lazım" dedi.

M
      muratisik

@fetihy Teşekkürler

M
      muratisik

@dolcepts Pasaportu geri verdi. Size email atacağız sonra PTT ile bize yollayacaksınız dedi.

M
      muratisik

@dolcepts Sebebi nedir diye sorup kurcalamak istemedim. Beyefendi kendisi "ek incelemeler yapmamız lazım" dedi.

M
      muratisik

Merhaba,

Mülakatım bugün (20 Ağustos) 8:15 de idi.

Mülakat adımları herkesinki gibi işledi. Siyahi beyefendi özel bir soru sormadı. Ne iş yapıyorsun? Tanıdığın var mı? Orada ne iş yapmak istiyorsun? Nerede yaşamak istiyorsun? gibi rutin sorular sırdu.

Sonrada AP verdi.

Özellikle sordum evraklarda bir sorun var mı diye yok herşey tamam dedi.

Tek kişiyim. Evlilik, eski eş, çocuk, sabıka hiçbiri yok. Başka br ülkede yaşamışlığım vs. yok. 59K+ dolar para gösterdim. Ama yine de AP.

Moral bozucu bir durum.

Artık elçilikten email bekleyeceğim sanırım.

M
      muratisik