• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. ehehehe
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 2
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 65
    • En İyi 47
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

ehehehe

@ehehehe

97
    İtibar
    660
    Profil Görüntülemeleri
    65
    Takipçiler
    2
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

ehehehe Takip etme Takip Et

ehehehe tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ABD'deki sinekler, böcekler ve diğer haşereler

Çekirge olmasını umduğum, yaklaşık 20 cm boyutlarındaki arkadaşla balkonda göz göze geldim. O günden beri yani 1.5 yıldır balkona çıkmıyorum. Oralarda börtü böcek durumları nasıl? Sokakta timsah görürsem şaşırmalı mıyım?

Marketlerde organik diye tabir ettiğimiz tavuklar gerçekten organik mi? Yoksa bizdeki gibi 20 dakikada pişen, pişince yarısı eriyen türden mi? (hayır, tavuk döner işine girmeyi düşünmüyorum.)

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      ehehehe
      ehehehe
    • RE: DV2019 Kaybedenler Kulubu (Dedikodu Grubu)

@gc_dream

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      ehehehe
      ehehehe
    • RE: DV2019 bekleme odası

@denizsen Elbette sanş işi , kim 1 milyon istere katıldığımızı iddia etmedik. Lakin bir tarafta gc hakkında en ufak fikri olmadan bir siteye fotoğraf ve kimlik bilgilerini giren bir grup insan diğer tarafta yarın abd ye gitse hayatını idame ettirebilecek bilgi ve birikime sahip insanlar...

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      ehehehe
      ehehehe

"Bağdat'ı almaya çalışmak, Bağdat'ın kendinden daha mı güzeldi ne"
      4.Murat Bağdat için söylemiş, bende green card için söylemiş olayım.

İşlerin yolunda gitmediği bir dönemde, sırada ne var diye beklerken green card çıktı karşıma. Kurulan planlar, hayaller derken geçen sürede moral oldu, umut oldu. Kafamı biraz olsun toparlayabildim. Bana da artısı bu oldu.

@inparadox DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

Arkadaşlar play Store'dan Dv lottery smilator indirerek şansınızı deneyebilir heyecanınızı yatisirabilirsiniz. Ben denedim 2108 yılında çıktı GC 😁

İşin aslı sizin yazdığınız gibi bugün %1 şans 100 başvuru, 100 sene demek. Yarın katlanarak artacağından şüphem yok. Hepimiz az çok farkındayız. Ha Piyango vurursa ne ala , ilk uçağa atlayıp gideriz. Olmazsa da sağlık olsun hayat devam ediyor.
      Allah herkesin gönlüne göre versin.

ehehehe
      ehehehe

umarım buradaki herkes DV2020 bekleme odasında değilde DV2019 Mulakat Deneyimleri başlığında yerini alır.

ehehehe
      ehehehe
    • RE: DV2020 bekleme odası

"Hanım Vizesi" almak her zaman zor konu fark etmeksizin. 🙂

ehehehe
      ehehehe
    • RE: Amerika ve Silahlanma

@freeworld Amerika ve Silahlanma içinde söyledi:

0_1546969175973_e868e8b4-0b1b-4cee-9aef-c3b6b1ecdf3b-image.png İstatiklere göre 2018 yılında en az 1 silah sahibi olan ev sayısı oranına baktığımızda %43 olduğu görünüyor. Başka bir deyişle, neredeyse her 2 evden biri silah sahibi.

Eyaletlere göre kayıt altında olan silah sayısına bakıldığında ise ilk 5 sırada şunları görüyoruz;

• Texas
      • Florida
      • California
      • Virginia
      • Pennsylvania

Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz ve hiç silahlanmayı düşündünüz mü?

(Kişisel not; ben oldukça karşıyım)

"Silahlar insanları öldürmez,insanlar insanları öldürür." Bu kadar basit.
      15 yaşındaki ergen okul bastığında sorun silah değil, sosyal şiddettir. Adını tam hatırlayamadığım bir yerde - muhtemelen sinjar bölgesi- mutfak bıçakları kayıt altına alınıyordu. Ee tıraş bıçağı, kalem , diş fırçası vs ? Youtube da makarnadan bıçak yapan abimiz var. ehehehe

Forumda, bıçak taşıma alışkanlığı olan bir beyefendi, konu ile ilgili soru sorduğunda tepki çekmişti. Topluma tehlike arz edebilecek potansiyeldeki biri sizce yasal prosedürü ne kadar kâle alır? Lost adası gibi komşuda silah varsa sizde de olsa iyi olur. ( Ha bende yok orası ayrı )
      Silah satışını engelleyerek şiddeti durdurmaya çalışmak , Japonların batması ile ortadoğu da savaşın biteceğini sanmak gibi bişey 🙂
      alt metni

Kültür ve Hobi içinde yayımlandı
      ehehehe
      ehehehe
    • RE: DV2019 Kaybedenler Kulubu (Dedikodu Grubu)

Eskilerden kazanan kimseyi göremedim. Olmasaydı sonumuz böyle...

Umarım şans 2018 için sıra bekleyen arkadaşların yanında olur. Seneye görüşmek üzere patron @crazycells
      Kazananları da tebrik ederim.
      alt metni

ehehehe
      ehehehe

@air_technic Radyoyu açık mı unuttum acaba diye kontrol etmek için kulaklığı takıyorum. O esnada dinleyicilerden gelen mesaj okunuyor. Tahmin edin iki cümlelik mesajın konusu ne ? 🙂

ehehehe
      ehehehe
    • RE: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

Türkiye iyi de çevresi kötü... Karadeniz de karıştı tam oldu.

alt metni

ehehehe
      ehehehe

ehehehe tarafından gönderilen son iletiler

@volkanu DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

@ehehehe DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

"Yengen vizesi"
      🙂

Teşekkürler. Doğrusu sizin yazdığınız gibi olacaktı. 🙂

ehehehe
      ehehehe

ehehehe
      ehehehe

@FreeWoRLD Silah dediğimiz şey sadece metal parçasından ibaret. İstediğiniz anlamı yüklemekte özgürsünüz. Hobi ile de ilişkilendirebilirsiniz güvenlikle de. Dört tekerlekli bir aracın yarın kargo getirmesini bekliyorum benim için sadece bir vasıta, kullanan kişi için ise ekmek kapısı. Patlayıcılara ulaşımın kolay olmadığı Avrupa'da terör silahı olmuştu...Alışveriş merkezlerine "tehlikeli cisim" ile giremezsiniz. Fakat her türlü tehlikeli cisim satın alabilirsiniz.

Hırsızlık örneğinde olduğu gibi yasaklar suçluya engel olmuyor ne yazık ki. Sadece ailesini korumaya çalışan insanlara engel. Evinize hırsız girdiğinde yarım saat uzaklıktaki güvenlik güçlerini beklemekten başka çareniz yok, bol şans.

Verdiğiniz listede tabancaların listenin başında olmasının nedeni işlevselliğinden olabilir. Yasakladığınızda değişen sol taraftaki yazılar olur , sayılar (ölümler) değil.

ehehehe
      ehehehe

@freeworld Amerika ve Silahlanma içinde söyledi:

0_1546969175973_e868e8b4-0b1b-4cee-9aef-c3b6b1ecdf3b-image.png İstatiklere göre 2018 yılında en az 1 silah sahibi olan ev sayısı oranına baktığımızda %43 olduğu görünüyor. Başka bir deyişle, neredeyse her 2 evden biri silah sahibi.

Eyaletlere göre kayıt altında olan silah sayısına bakıldığında ise ilk 5 sırada şunları görüyoruz;

• Texas
      • Florida
      • California
      • Virginia
      • Pennsylvania

Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz ve hiç silahlanmayı düşündünüz mü?

(Kişisel not; ben oldukça karşıyım)

"Silahlar insanları öldürmez,insanlar insanları öldürür." Bu kadar basit.
      15 yaşındaki ergen okul bastığında sorun silah değil, sosyal şiddettir. Adını tam hatırlayamadığım bir yerde - muhtemelen sinjar bölgesi- mutfak bıçakları kayıt altına alınıyordu. Ee tıraş bıçağı, kalem , diş fırçası vs ? Youtube da makarnadan bıçak yapan abimiz var. ehehehe

Forumda, bıçak taşıma alışkanlığı olan bir beyefendi, konu ile ilgili soru sorduğunda tepki çekmişti. Topluma tehlike arz edebilecek potansiyeldeki biri sizce yasal prosedürü ne kadar kâle alır? Lost adası gibi komşuda silah varsa sizde de olsa iyi olur. ( Ha bende yok orası ayrı )
      Silah satışını engelleyerek şiddeti durdurmaya çalışmak , Japonların batması ile ortadoğu da savaşın biteceğini sanmak gibi bişey 🙂
      alt metni

ehehehe
      ehehehe
    • RE: Araştırma Geliştirme'ye (Ar-Ge) ayrılan bütçe sıralaması

@hadi Araştırma Geliştirme'ye (Ar-Ge) ayrılan bütçe sıralaması içinde söyledi:

Listede ki ulkelerin AR-GE siralamasinda ki yeri ile o ulkelerin ekonomik buyukluk siralamasinda ki yeri tutarli gidiyor.
      Turkiye yukarida verilen AR-GE listesinde 16. sirada. Ekonomik buyukluk olarak su an Dunya'nin en buyuk 17. ekonomisi. Burada da bir tutarlilik soz konusu. Sasiracak bir durum goremiyorum.

List of countries by GDP (nominal) - Wikipedia

List of countries by GDP (nominal) - Wikipedia

GSYH içindeki paylarını karşılaştırmak daha doğru galiba örneğin

1- İsrail %4.251
      2- Kore %4.227
      3- İsveç %4.227 ( Listede altımızda görünen )
      10- US %2.744

Türkiye 1990 da %0.236
      %1 e gelse de hala Avrupa birliği ve OECD ülkelerinin ortalamalarının altında.

https://data.oecd.org/chart/5qJb
      https://data.oecd.org/rd/gross-domestic-spending-on-r-d.htm#indicator-chart

Şunu da ekleyelim

İş Yapma Kolaylığı İndeksi Dünya Bankası Grubu.[1] tarafından oluşturulmuş bir indekstir. Üst sıralarda (düşük sayısal değer) yer alan ülkeler iş yapma açısından kolay, düzenli ve malvarlığı konusunda güçlü korumaların yer aldığı ülkelerdir. Dünya Bankası tarafından finanse edilen bu ampirik araştırma, bu kuralların iyileştirilmesinin ekonomik büyümeye etkisini artırdığını ortaya koymuştur.

İş yapma kolaylığı endeksi - Vikipedi

İş yapma kolaylığı endeksi - Vikipedi

Home

Home

Business Ready

Gündem ve Sohbet içinde yayımlandı
      ehehehe
      ehehehe
    • RE: ABD Hukumeti'nin kismi olarak durmasi (US Government Shutdown)

@crazycells Duvarın rengini mi beğenmediler acaba?

Eyyy Amerika Yılda 700 milyar orduya harcayıp sınırlarını koruyama , 5 milyar dolar için de hükümeti kapat. Şu dünyada meritokrasi kadar güzel bir şey yok.

Gündem içinde yayımlandı
      ehehehe
      ehehehe
    • RE: Amerika'da ikinci el araba almak

Piyasada satışı olmayan bir aracı Raptor şasisi üzerinde toplamak istersek kaporta için ne kadar bir meblağ gerekir tahmininiz var mı?

Bu tarz bir projeye girdiğinizde ustayı bulmak mesele... Özel işleri yapan ustalar da gerçekten özel paralar alıyorlar... Yani usta bulmak mesele... Fiyat vermek ayrı bir dert. O yüzden insanlar do it yourself olayına giriyor böyle hobilerde...

Teşekkürler. Meksikalı ustalarda kurtarmıyor demek

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      ehehehe
      ehehehe
    • RE: Amerika'da ikinci el araba almak

İyi Günler @semavi Bey

Kesinlikle ABD araba konusunda içinizde kalanların yaşanabileceği bir yer...
      Allah aşkına kendinizi basit modellere hapsetmeyin böyle bir zevkiniz var ise ...

Piyasada satışı olmayan bir aracı Raptor şasisi üzerinde toplamak istersek kaporta için ne kadar bir meblağ gerekir tahmininiz var mı?

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      ehehehe
      ehehehe
    • RE: Araştırma Geliştirme'ye (Ar-Ge) ayrılan bütçe sıralaması

@rüzgar Araştırma Geliştirme'ye (Ar-Ge) ayrılan bütçe sıralaması içinde söyledi:

Sayın @saulgoodman teşekkürler Türkiyeyi maalesef 5 dakikadan sonra buldum.:))) En dışarıdakiler de aradım tek tek şaşırdım ne yalan söyleyim.. :)))
      Türkiyeyi 3 sn bulursan üstün zekalı sayılıyormuşsunuz. :))) Benim durum biraz vahim gibi :))

Malesef dişarıdayız.

World Bank Open Data

World Bank Open Data

Free and open access to global development data

Turkey - Research And Development Expenditure (% Of GDP) - 2026 Data 2027 Forecast 1996-2022 Historical

Amerika'da sağolsun nato ülkerinin savunma harcamalarını %4.5 çekme derdinde. Hayırlısı.

ehehehe
      ehehehe
    • RE: Doğru Zannettiğimiz 22 Yanlış Bilgi

Bknz: mandela etkisi

ehehehe
      ehehehe