• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Cemal Kalın
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 2
    • Konu 0
    • İleti 109
    • En İyi 91
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 1

Cemal Kalın

@Cemal Kalın

281
    İtibar
    327
    Profil Görüntülemeleri
    109
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    İnternet Sitesi www.youtube.com/channel/UCeev0UHCzhnFwGdEIQ9QKsw Konum ANKARA Yaş: 41

Cemal Kalın Takip etme Takip Et

Cemal Kalın tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Yazıma başlamadan önce forumda bulunan herkese sonsuz teşekkür ederim. Gerçekten de çok güzel sohbetlerin ve bilgi paylaşımın olduğu bir ortam. Aynen aile ortamı gibi.
      Yaşadığım tüm süreci sizlerle paylaşmak istiyorum.

1. KCC’den evrak talep maili gelmedi. Bunun üzerine 15.11.2019 tarihinde KCC’ye mail attım. Hızlıca dönüş yaptılar ve 18.11.2020 tarihinde evraklarımı gönderdim. Bu mail trafiğini benle aynı durumda olan arkadaşların da faydalanması için de forumda paylaştıktan sonra sağolsun @ayvalik10 konu hakkında sorun yaşayan birçok kişiyi bana yönlendirdi ve bu sayede birçok kişi ile tanışıp elimden geldiğince yardımcı olma fırsatı buldum.
      2. 2019 Aralık ayında yayınlanan Şubat bültenin numaram aktif oldu. Bulten yayınlandıktan sonra kızım dünyaya geldi. Hastaneden çıkar çıkmaz doğru nüfus müdürlüğüne gittik önce kimlik ve sonrasında pasaport için başvuru yaptık. Pasaport gelir gelmez KCC’ye durumu izah eden bir mail attım. Ve kızım içinde DS260 formu doldurmak istediğimi belirttim. Gelen cevapta numaram bültende yayınlandığı için DS260 formlarını artık kendilerinin açamadıklarını yetkinin Ankara konsolosluğunda olduğunu belirttiler. Bunun üzerine 2 kere konsolosluğa durum hakkında mail attım. (2 mailde aynı idi çünkü çok geç dönüş yapıldı. 1 hafta ara ile attım) 1. Maile dönüşte kızımın pasaportunun ilk sayfasını istediler ve eşim ve benim DS260 formlarını açtılar formlarımıza kızımızın bilgilerini ekledik. 2. Maile dönüşte ise nüfus kayıt örneğini istediler ve kızımız için DS260 formunu açacaklarını belirttiler ama açılmadı. Ek olarak mülakat tarihi için kızımızın da isminin olduğu mail geldi. Tekrardan mail attım fakat dönüş alamadım.
      3. 31.01.2020 tarihinde doktor kontrolüne gittik. Eşim ve bana Unganların alt katında bulunan laboratuvarda gerekli tahliller yapıldı. Laboratuvara kredi kartı ile 1403 tl ödeme yaptım. Unganlarda Eşim ve bana 4’er aşı ve kontrol yapıldı. Ufaklık içinde sadece kontrol yapıldı. Üçümüzün hesabı 270+270+100=640$ tuttu ve ödemeyi kredi kartı ile 3956 tl olarak yaptım. Ertesi gün saat 11 de sonuçları teslim aldım. Unganlar gittiğimizde çok kalabalık idi. Randevumuz 09:00 da olmasına rağmen 12:00 gibi çıkabildik.
      4. 07.02.2020 tarihinde gerekli evrakları hazırladık ve konsolosluğa gittik. Randevu 07:30 da idi biz 07:00 kapıda olduk. Kontrollerden geçtik ve içeriye girdik. Bize bir numara verildi. Numara her yandığında sırasıyla evraklarımızı verdik. Ödememizi yaptık. Ve beklenen an mülakatı için görüşmeye gittik. Mülakatta önce yeminimizi ettik, Nerede yaşayacaksınız?, Tanıdığınız var mı? Ne iş yapmayı düşünüyorsunuz? Sorularına Sırası ile Seattle, Yakın arkadaşlarımız orada yaşıyor, eşim ve bende kimya mezunuyum kimya sektöründe iş arayacağız cevaplarını verdik. Soruları ikimizde sordular. Mülakatı yapan genç siyahi arkadaş gülerek vizenizi onaylıyorum dedi ve şaşkın şaşkın konsolosluktan ayrıldık. Mülakatımızı Türkçe gerçekleştirdik.
      5. Ufaklığın DS 260 formu içinde: Sistemde olan bir hatadan dolayı açılmadığını belirttiler. Ufaklık için bizi tekrardan çağıracaklarını belirttiler. 5-6 gün süreceğini söylediler.
      6. Hesabımızda 185000 tl vardı. Dövize çevirmedim. Ve parayı hesabıma 04.02.2020 tarihinde yatırdım. Ayrıca arabamın ruhsatını ve kasko değer kağıdını verdim. Kasko değeri olarak da 94000 tl gözüküyordu.
        Umarım her birimiz çok güzel haberler alırız. Tekrardan herkese çok teşekkür ederim.
      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Cemal Kalın
      Cemal Kalın

Arkadaşlar uzun süredir foruma giremiyordum. Yazılanları şimdi okuma fırsatı buldum ve çok mutlu oldum. @Burak-Erdoğan @CacaoChan @gengar @hope34 @dras @Ayvaz-Azizov @drvagus @hasan76 herbiriniz adına çok sevindim. Detaylı anlatımınız içinde çok teşekkür ederim. Yeni yaşamınızda tüm güzellikler sizlerle ve hepimizle olsun. Umarım bekleyen tüm forum üyelerinin de olumlu sonuçlandı yazılarını okuruz. @hope34 öncelikle eşinize geçmiş olsun ve umarım en kısa sürede de işlemleri hallederek pasaportunu alır. 🙂 🙂 🙏 🙏

Cemal Kalın
      Cemal Kalın

Arkadaşlar yazılanlardan sonra paylaşmak istedim. Öncelikle şunu belirteyim burada konu hakkında çok bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlar var belki bana düşmez ama nazicane fikirlerimi paylaşmak istedim. Ben ve eşim standart veya da standart şartların 1 tık üzerinde çalışan insanlarız. Geçen sene 10 yıllık ABD turist vizesi aldık. Vize almaya gitmeden önce etrafımızda herkes bize olumsuz bildirimde (etrafımızda ki herkesin ya kendi yada bir akrabası vize başvurusu yapmış ve ret almışda bizim haberimiz yokmuş) bulundu ve bu yüzden dolayı mülakat esnasında ve öncesinde baya gerildik. Hazırlık aşamasında evraklarımızı çok düzenli şekilde dosyaladık. Hatta Newyork'a gidecektik. Orada neler yapacağımızın (gezi planı) excel tablosunu bile hazırladık. Görüşme yaptığımız kişi yaptığımız hazırlık için bize teşekkür etti. İlla ki turist vizesi ile greencard arasında dağlar kadar fark vardır ve ikisi arasında ki önem tartışılmaz. Bu tecrübemden yola çıkarak benim önemli gördüğüm nokta gerekli evrakların dışında ne istediğimizi ve orada ne yapacağımızı bilerek mülakata gitmek ve ona göre de ekstra gerekli evrakları yanımızda götürmek. Karşı tarafa bizim eylem planımız hazır demek lazım. Hesabımızda olan paranın illaki çok önemi var fakat bence bilinçli olmanında önemi çok yüksek.

Cemal Kalın
      Cemal Kalın

@Cemal-Kalın, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

Arkadaşlar yazılanlardan sonra paylaşmak istedim. Öncelikle şunu belirteyim burada konu hakkında çok bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlar var belki bana düşmez ama nazicane fikirlerimi paylaşmak istedim. Ben ve eşim standart veya da standart şartların 1 tık üzerinde çalışan insanlarız. Geçen sene 10 yıllık ABD turist vizesi aldık. Vize almaya gitmeden önce etrafımızda herkes bize olumsuz bildirimde (etrafımızda ki herkesin ya kendi yada bir akrabası vize başvurusu yapmış ve ret almışda bizim haberimiz yokmuş) bulundu ve bu yüzden dolayı mülakat esnasında ve öncesinde baya gerildik. Hazırlık aşamasında evraklarımızı çok düzenli şekilde dosyaladık. Hatta Newyork'a gidecektik. Orada neler yapacağımızın (gezi planı) excel tablosunu bile hazırladık. Görüşme yaptığımız kişi yaptığımız hazırlık için bize teşekkür etti. İlla ki turist vizesi ile greencard arasında dağlar kadar fark vardır ve ikisi arasında ki önem tartışılmaz. Bu tecrübemden yola çıkarak benim önemli gördüğüm nokta gerekli evrakların dışında ne istediğimizi ve orada ne yapacağımızı bilerek mülakata gitmek ve ona göre de ekstra gerekli evrakları yanımızda götürmek. Karşı tarafa bizim eylem planımız hazır demek lazım. Hesabımızda olan paranın illaki çok önemi var fakat bence bilinçli olmanında önemi çok yüksek.

@ayvalik10 Aslında ben daha önce de bu konu hakkında yazmıştım. Ben herşeyi çok düzenli hazırladım ve ayrı ayrı dosyalara koydum. Orada karışıklık çıkmaması adına da renkli kağıtlar ile hepsini isimlendirdim. Örneğin 1 dosya KCC'ye gönderilen evraklar diğer bir dosyada KCC güncel evraklar gibi.... Benim normal vize ve greencardda da gördüğüm. Zaten adamlarda bizim ile ilgili her türlü bilgi var. sen düzenli bir şekilde onları sunduğunda zaten hızlıca olayı bitirmek istiyorlar. Tavsiyem karşı tarafı engel gibi değil senin işini halletmeye çalışan insanlar olarak görmeniz. Zaten gittiğiniz ilk anda sizleri o kadar sıcak karşılıyorlar ki çoğumuz bunu hissetmişizdir.

Cemal Kalın
      Cemal Kalın

@stras Çok sağolun 2021'de sizin yılınız olsun inşallah 🙏 🙏

Cemal Kalın
      Cemal Kalın

@ilhanucarus çok haklısın. Bir anda plan yapamaz hale geldik. Gerçekten de bu kadar belirsizlik ve sorun içinde bir şeylere karar vermek çok zor. Son dönemde bende sanki gidemeyecekmişim gibi bir his oluştu. Gidilir gelinir bir şekilde olur olmaz hayırlısı ama umarım bu kötü günleri dünya bir an önce atlatır. Her şeyden önce sağlık. 🙏 🙏 🙏

Cemal Kalın
      Cemal Kalın
    • RE: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Merhaba arkadaşlar;
      Amerika’ya Canada üzerinden aktarmalı gidecekler için Canada tarafından talep edilen transit vize deneyimlerimi paylaşmak istedim.
      Öncelikle https://www.canada.ca/en.html adresinde yeni üyelik oluşturmanız gerekiyor. Üye olduktan sonra vize ihtiyacınızı belirlemek için ankete katılıyorsunuz. Anket sonucunda transit vize ihtiyacınız var sonucu çıkar ise üyeliğinizde bulunan benim başvurum linkinden yeni başvuru oluşturuyorsunuz. Bir üyelik ile ailenizde ki diğer bireyler için içinde başvuru oluşturabilirsiniz. Biz ailecek başvuru yaptık. Başvuruda vesikalık fotoğraf, pasaport görüntüsü, uçak bileti görüntüsü, vize görüntüsü ve imm5257 formunu doldurmanızı istiyorlar. Bunları sisteme yükledikten sonra başvurunuz alınıyor. 1 hafta gibi kontrol süreci oluyor ve eksik değilse vizeniz onaylanıyor. Ben öncesini bilmiyorum ama okuduğum yorumlarda onaylandıktan sonra imm5257 çıktısını alıp vize kontrolünden geçildiği yönünde idi ama bizden onaylandı mailinde pasaportlarımızın Ankara konsolosluğuna kargolanması gerektiği yazıyordu vize basılması için. Tam gönderecekken pandemiden dolayı canada uçuşu olmadığı için bizim uçuş vancover/canada yerine san Francisco aktarma olarak değişti.
      Bu arada greencard a sahip iseniz transit vizeye gerek yok.

Yolculuk içinde yayımlandı
      Cemal Kalın
      Cemal Kalın

@civan1453 Yeni yaşamınızda tüm güzellikler sizinle olsun... Süper haberler darısı herbirimize 🙂

Cemal Kalın
      Cemal Kalın

@dras Ben hesabıma tüm parayı mülakat haftasında yatırdım.

Cemal Kalın
      Cemal Kalın

Görüşmeye gidecek arkadaşlara şimdiden bol şans dilerim. Umarım her birinizin onayı hızlı bir şekilde gerçekleşir. Güzel günler bizimle olsun... 🙏

Cemal Kalın
      Cemal Kalın

Cemal Kalın tarafından gönderilen son iletiler

• RE: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Merhaba arkadaşlar;
      Amerika’ya Canada üzerinden aktarmalı gidecekler için Canada tarafından talep edilen transit vize deneyimlerimi paylaşmak istedim.
      Öncelikle https://www.canada.ca/en.html adresinde yeni üyelik oluşturmanız gerekiyor. Üye olduktan sonra vize ihtiyacınızı belirlemek için ankete katılıyorsunuz. Anket sonucunda transit vize ihtiyacınız var sonucu çıkar ise üyeliğinizde bulunan benim başvurum linkinden yeni başvuru oluşturuyorsunuz. Bir üyelik ile ailenizde ki diğer bireyler için içinde başvuru oluşturabilirsiniz. Biz ailecek başvuru yaptık. Başvuruda vesikalık fotoğraf, pasaport görüntüsü, uçak bileti görüntüsü, vize görüntüsü ve imm5257 formunu doldurmanızı istiyorlar. Bunları sisteme yükledikten sonra başvurunuz alınıyor. 1 hafta gibi kontrol süreci oluyor ve eksik değilse vizeniz onaylanıyor. Ben öncesini bilmiyorum ama okuduğum yorumlarda onaylandıktan sonra imm5257 çıktısını alıp vize kontrolünden geçildiği yönünde idi ama bizden onaylandı mailinde pasaportlarımızın Ankara konsolosluğuna kargolanması gerektiği yazıyordu vize basılması için. Tam gönderecekken pandemiden dolayı canada uçuşu olmadığı için bizim uçuş vancover/canada yerine san Francisco aktarma olarak değişti.
      Bu arada greencard a sahip iseniz transit vizeye gerek yok.

Yolculuk içinde yayımlandı
      Cemal Kalın
      Cemal Kalın
    • RE: Covid-19 sebebiyle ilk girişini yapamayan kaç kişiyiz

@Muhtaradana Evrakları hazırladım. Canada konsolosluğunun sayfasına yükledim ama daha başvuru yapmadım. Haftaya salı veya çarşamba günü başvurumu tamamlarım ve sonuçları hakkında bilgi veririm.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Cemal Kalın
      Cemal Kalın

umarım bir an önce herşey yoluna girer ve burada tekrardan keyifle mülakat deneyimlerini okumaya başlarız. Bence herşey çok güzel olacak ve en son numaraya kadar hepimiz mülakata girmiş olacağız.

Cemal Kalın
      Cemal Kalın

Ben şansımı 21 temmuz tarihi için vancouver/canada üzeri seattle olarak denedim. Bakalım bundan daha iyi nasıl olur??? Dönüşte 19 ağustos yine canada üzeri istanbul.

Cemal Kalın
      Cemal Kalın

@ayvalik10 abi bende bu uçuşu KLM üzerinden buldum. 1750 dolar idi. Ama korkum avrupayı almıyorum derse.

Cemal Kalın
      Cemal Kalın

@Muhtaradana evet transit vize gerekiyor. Forumda baktım ona göre karar verdim. Onuda online alabiliyoruz. Normalde ben gitmeyi kafamda bitirmiştim. Açıkcası 3-4 önce gidelim mi gitmeyelim mi konusu geçti. Ve bilet alalım son haftaya yakın olursa olur olmazsa olmaz dedik. Ve karar verdik. O konu hakkında ki paylaşımlarınızı yeni gördüm. (bu arada gidip gitmeme düşünceme tepki gösterecekler olabilir. Ama aileye yeni katılan biri olunca maalesef olumlu ve olumsuz yönleri daha çok düşünüyorsunuz)

Cemal Kalın
      Cemal Kalın

@ayvalik10 abi istanbul seattle arası planlıyoruz. 21.07 giriş 19.08 tarihinde de dönüş diye düşünüyoruz. (1 gün önce olur 2 gün sonra olur onlardan sıkıntı yok.) 2 kişi+1 bebek seyahat edeceğiz. 🙂

Cemal Kalın
      Cemal Kalın

@ayvalik10 Abi forum üzerinden araştırdım. Transit vize alınması gerekiyormuş onuda online alabiliyormuşuz. Aynen benim süreci benimle birlikte sende yaşadın. Ve hep fikir alış verişinde bulunduk. Şaka gibi bir süreçten geçiyoruz. Bizim vize almamızda öyle idi orasıda ayrı ama.. Hayırlısı diyorum artık.

Cemal Kalın
      Cemal Kalın

Merhabalar bende aynı şekilde ilk girişi yapmayanlardanım. Son giriş tarihim 31.07 olup kafamda 21.07 tarihi için THY üzerinden Canada aktarmalı seattle bilet almak var. Veya da yine aynı tarihte abd içi aktarmalıda bilet alabilirim. Bu konuda sizin önerileriniz ne olur. Canada üzerinden aktarmalı biletin fiyatı 18000 tl gibi bir rakam tutuyor. Normalde KLM ile paris aktarmalıda bilet buldum ama avrupa bölgesinde ki giriş-çıkış sıkıntısından dolayı biraz fazla verip (6000 tl kadar 😞 ) THY tercih etmeyi düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım. (Bu arada kafamda da bilet yanarsa yanar mantığı var. En azından sonuna kadar zorladım derim)

Cemal Kalın
      Cemal Kalın

@Muhtaradana gözünüz aydın 🙂

Cemal Kalın
      Cemal Kalın