• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. gengar
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 4
    • En İyi 2
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

gengar

@gengar

28
    İtibar
    34
    Profil Görüntülemeleri
    4
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

gengar Takip etme Takip Et

gengar tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

Merhabalar,

2 Mart'ta mülakatım oldu. Olumlu sonuçlandı.
      Konsolosluk içinde yapılan standart işlemler hakkında çokça bilgi olduğu için onlara değinmeyeceğim (yalnız ödemede bir sorun çıktı debit kart verdim bu olmaz dedi kredi kartı olur dedi, yurtdışında kullanmışlıgım var ama dedim, yine de olmaz dedi, bir kart yazdılar, dışarı çıkıp geri dönebilmem için, hemen halledip geri döndüm)
      Kendimle ilgili detaylar vereceğim.
      31 yaşındayım. İktisat mezunuyum. Ayrıca AÖF Dış Ticaret okudum.
      İngilizce biliyorum.
      Toplamda 6 yıllık iş tecrübem var; dış ticaret departmanlarında.
      Banka hesabımda 19 bin dolar v 3 bin tl gösterdim.
      İki hafta önce yüzde atmışını falan annemin hesabından havale aldım, kalanını diğer banka hesabımdan eft yaptım.
      Bunun öncesinde tl hesabım uzun zamandır eksi bakiyedeydi (esnek hesaptan dolayı). Sayfaların çoğunda eksili satırlar vardı.
      Bulunduğum yabancı ülkeler (hepsi turistik): UKRAYNA, Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan, Avusturya, Çekya, Hollanda, Almanya.
      Temmuz 2019'da işten ayrıldım. Aralıkta sigortalı bir işte çalıştım 1 ay için. ds260 ı revize etmedim bunun için.
      Sponsor, iş teklifi, sağlık sigortası bunlara girişmedim.
      Adli sicil kaydım sıfır.
      Colorado - Longmont'a gideceğim. Oradan bir Türk ile tanıştım, ev v iş konusunda rehberlik edecek bana.

Mülakatı ingilizce yaptık. Gelen sorular: bitirdiğiniz en yüksek eğitim dereceniz + hiç başka ülkede yaşadınız mı (sadece turistik dedim) + Çin'e seyahat ettiniz mi yakın zaman önce + şu an ne yapıyorsunuz, işiniz ne? ( dış ticaret uzmanıyım ama çalışmıyorum geçtiğimiz yazdan beri dedim, sadece Aralık ayında 3 hafta kadar çalıştım bir yerde bu arada ds 260 ı bunun için revize etmedim derken sözümü kesip "oh its okay no problem" dedi:) + nereye gidiyorsunuz? biri var mı orada dedi evet bir arkadaşım bana yardımcı olacak dedim ok dedi. Ve onaylandı:) Darısı herkesin başına!!

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      gengar
      gengar

@Muhtaradana Teşekkürler! Desteğiniz v nazik ilginiz için ayrıca teşekkür ederim!

gengar
      gengar

gengar tarafından gönderilen son iletiler

@Muhtaradana Teşekkürler! Desteğiniz v nazik ilginiz için ayrıca teşekkür ederim!

gengar
      gengar

Merhabalar,

2 Mart'ta mülakatım oldu. Olumlu sonuçlandı.
      Konsolosluk içinde yapılan standart işlemler hakkında çokça bilgi olduğu için onlara değinmeyeceğim (yalnız ödemede bir sorun çıktı debit kart verdim bu olmaz dedi kredi kartı olur dedi, yurtdışında kullanmışlıgım var ama dedim, yine de olmaz dedi, bir kart yazdılar, dışarı çıkıp geri dönebilmem için, hemen halledip geri döndüm)
      Kendimle ilgili detaylar vereceğim.
      31 yaşındayım. İktisat mezunuyum. Ayrıca AÖF Dış Ticaret okudum.
      İngilizce biliyorum.
      Toplamda 6 yıllık iş tecrübem var; dış ticaret departmanlarında.
      Banka hesabımda 19 bin dolar v 3 bin tl gösterdim.
      İki hafta önce yüzde atmışını falan annemin hesabından havale aldım, kalanını diğer banka hesabımdan eft yaptım.
      Bunun öncesinde tl hesabım uzun zamandır eksi bakiyedeydi (esnek hesaptan dolayı). Sayfaların çoğunda eksili satırlar vardı.
      Bulunduğum yabancı ülkeler (hepsi turistik): UKRAYNA, Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan, Avusturya, Çekya, Hollanda, Almanya.
      Temmuz 2019'da işten ayrıldım. Aralıkta sigortalı bir işte çalıştım 1 ay için. ds260 ı revize etmedim bunun için.
      Sponsor, iş teklifi, sağlık sigortası bunlara girişmedim.
      Adli sicil kaydım sıfır.
      Colorado - Longmont'a gideceğim. Oradan bir Türk ile tanıştım, ev v iş konusunda rehberlik edecek bana.

Mülakatı ingilizce yaptık. Gelen sorular: bitirdiğiniz en yüksek eğitim dereceniz + hiç başka ülkede yaşadınız mı (sadece turistik dedim) + Çin'e seyahat ettiniz mi yakın zaman önce + şu an ne yapıyorsunuz, işiniz ne? ( dış ticaret uzmanıyım ama çalışmıyorum geçtiğimiz yazdan beri dedim, sadece Aralık ayında 3 hafta kadar çalıştım bir yerde bu arada ds 260 ı bunun için revize etmedim derken sözümü kesip "oh its okay no problem" dedi:) + nereye gidiyorsunuz? biri var mı orada dedi evet bir arkadaşım bana yardımcı olacak dedim ok dedi. Ve onaylandı:) Darısı herkesin başına!!

gengar
      gengar
    • RE: [Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba, işe girme durumum var da; olursa ds 260 formunu hemen açtırıp değişikliği belirtmem gerekir mi?
      Bu arada, ds 260'ta greencard gönderilecek adrese "not available yet" demiştim; mülakattan (şubatta olacak gibi gözüküyor, 13xxx) önce konsoloslukla iletişime girip açtırıp ekleyeceğimi zannediyorum.
      İş bilgilerindeki değişikliği bildirişimi de o zamana denk getirmem sorun olmaz zannediyorum. Yanılıyor muyum?

gengar
      gengar
    • RE: Green Card ile ABD'ye giriş yapmadan ev kiralamak/adres belirlemek

Merhabalar,

Forumun hazırladığı DS 260 form doldurma videosunda, " verebileceğiniz bir adres yoksa, mülakat zamanı revize etmek şartıyla adres girme yerlerine not avaliable yet, none vs. yazabilirsiniz" denildiğini gördüm. Bu şekilde yapmayı düşünüyorum da emin olmak istedim; "oraya artık öyle yazılamaz, bir adres girin" gibi bir değişiklik yok değil mi?

Emlak içinde yayımlandı
      gengar
      gengar