İlk kez başvuracağım bu sene bence o yüzden başlatmıyorlar. Özür dilerim hepinizden. 
emircan_ tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DV2027 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
-
Laf olsun diye başvurup, kazanıp ardından süreci bile başlatmayan insanları (ki sayıları hiç azımsanmayacak kadar çok) elemek için 1 dolar veya pasaport şartı değil de, gelecekteki vize başvurularında bunu karşılarına çıkarmak gibi uygulamalar getirilebilir. (tabii ki geçerli sebepler hariç konuşuyorum.)
-
Merhaba herkese, yaşım 31, bu sene ilk kez başvuracağım. Bir yandan düşüncesi korkutucu, bir yandan da karşı konulamaz bir heyecan uyandıran bu düşüncenin gerçek olması için şansımı deneyeceğim bu sene. Umarım herkesin gönlüne göre olur. Bol şanslar diliyorum herkese.

-
Yeni bir yıla daha girdik. Amerika'ya gitme hayali olan herkes için 2025 yılı bazen heyecanlı, bazen yorucu, bazen “acaba olacak mı?” dedirten ve son gelişmeler ile birlikte hüzünlü bir bekleyiş oldu. 2026’nın gitmek isteyenler, gidenler, gitme sürecinde olanlar, hepimiz için daha sakin, daha net ve biraz daha yüz güldüren bir yıl olması dileğiyle. Hepimize bol şans, bol sabır ve güzel haberler diliyorum. Mutlu yıllarınız olsun.

-
Başlangıç parası sürecin en değişken şeyi aslında. Yapmayı planladığınız iş bile bu miktarı çok ciddi miktarda değiştiriyor. Örneğin, ben gidebilirsem temel ihtiyaçlarım dışında belki 5.000 dolar civarı bir para yapacağım mesleğin eğitimleri, lisansları için vs. gidebilir. Ama temel ihtiyaçları konuşacak olursak, kişi başı 15.000 dolar basit bir başlangıç için yeterli olur diye düşünüyorum. (kaynak: bir çoğumuzun izlediği yüzlerce, binlerce video.
) -
@T-C-Kubilay-Dikici Başvurular nisan başı başlayacak, sonuçlar mayıs başı açıklanacak dense ben şahsen itiraz etmem bu duruma.

-
RE: DV2026 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@zero tebrik ederim. Umarım her şey gönlünüzce olur.

-
@Emre-Kurtulmuş İyi ama belli sayıda insan "you have been randomly selected" yazısını görüyor değil mi? eğer gitme niyeti olmayıp laf olsun diye başvuran bir kişiye bunun çıkması demek gidebilecek kişi sayısında düşüş anlamına gelmez mi?
-
RE: DV2026 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@fuat-tönget tebrik ederim. darısı tüm isteyenlerin başına.
emircan_ tarafından gönderilen son iletiler
-
Yeni bir yıla daha girdik. Amerika'ya gitme hayali olan herkes için 2025 yılı bazen heyecanlı, bazen yorucu, bazen “acaba olacak mı?” dedirten ve son gelişmeler ile birlikte hüzünlü bir bekleyiş oldu. 2026’nın gitmek isteyenler, gidenler, gitme sürecinde olanlar, hepimiz için daha sakin, daha net ve biraz daha yüz güldüren bir yıl olması dileğiyle. Hepimize bol şans, bol sabır ve güzel haberler diliyorum. Mutlu yıllarınız olsun.

-
@mertq Hocam ingilizce pratik yapma uygulamalari var. Yapay zeka ile karsilikli sesli diyaloglar kuruyorsun, telaffuz, gramer ve kelime bilgisi olarak konusmanin ne durumda oldugunu soyleyip hatalarini duzeltiyor. Tabii ki gercek birisi ile konusmak ile ayni sey degil ancak baslangic icin gayet yeterli bir yontem. Ben telaffuz icin kullaniyorum cok faydali uygulamalar. Buradan yazmam uygun olmayabilir ilgilenirsen ozelden konusuruz.
-
@MoltresMacto-0 Ben de 31 yaşındayım ve eski bir gastronomi mezunu aşçıyım, restoran sahibi olamadan mesleği bırakmak ve şu anda yaptığım işe yönelmek durumunda kaldım, okuyunca ortak noktalardan dolayı bir farklı sevindim adınıza. Umarım her şey istediğiniz gibi olur, tebrik ederim
-
@T-C-Kubilay-Dikici Başvurular nisan başı başlayacak, sonuçlar mayıs başı açıklanacak dense ben şahsen itiraz etmem bu duruma.

-
@Kekw Mesela bir şehir için verdiği tek bir kişinin minimum yaşam maliyeti içerisinde hangi kalemlerin olduğunu ayrıntılı olarak gösterdiği bir yeri var mı? bu tahminlere healthcare, araç sigortası vs. dahil mi acaba? Baktım ancak bulamadım, gözümden kaçtı belki de. Teşekkür ederim paylaşımınız için.
-
@Emre-Kurtulmuş İyi ama belli sayıda insan "you have been randomly selected" yazısını görüyor değil mi? eğer gitme niyeti olmayıp laf olsun diye başvuran bir kişiye bunun çıkması demek gidebilecek kişi sayısında düşüş anlamına gelmez mi?
-
Başlangıç parası sürecin en değişken şeyi aslında. Yapmayı planladığınız iş bile bu miktarı çok ciddi miktarda değiştiriyor. Örneğin, ben gidebilirsem temel ihtiyaçlarım dışında belki 5.000 dolar civarı bir para yapacağım mesleğin eğitimleri, lisansları için vs. gidebilir. Ama temel ihtiyaçları konuşacak olursak, kişi başı 15.000 dolar basit bir başlangıç için yeterli olur diye düşünüyorum. (kaynak: bir çoğumuzun izlediği yüzlerce, binlerce video.
) -
Laf olsun diye başvurup, kazanıp ardından süreci bile başlatmayan insanları (ki sayıları hiç azımsanmayacak kadar çok) elemek için 1 dolar veya pasaport şartı değil de, gelecekteki vize başvurularında bunu karşılarına çıkarmak gibi uygulamalar getirilebilir. (tabii ki geçerli sebepler hariç konuşuyorum.)
-
@Atlantis00 Pasaport şartı gelir mi gelmez mi bilmiyorum ancak gelirse o üniversite okuyan arkadaşlarınız enseyi karartmasın şimdiden harçtan muaf pasaport çıkarmak için başvurularını yapsınlar. 25 yaşından küçüklerse yalnızca defter bedeli ödeyerek pasaportlarını alabilirler.